Jump to content
Juoksufoorumi.fiK1pa

Jäsenet
 • Content Count

  14
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. K1pa

  järviveden kylmyys

  Kävimme vaimon kanssa eilen (450m pitkällä) heikkamontulla uimassa. Ilma 11c ja vesi 14c. Jaloissa tossut ja päässä neopren huppu. Ensimmäiset 100 m nenän ympärystässä ja käsissä tuntui, mutta sen jälkeen helpotti. Uintiaika minulla 15 min ja vaimolla 18 min, vedessä oltiin kuitenkin yhtä kauan 21min.
 2. Kävin fysioterapeutin juttusilla ja huomasi että vasen nilkka taipuu (vähän) sisäänpäin. Nyt pitäisi vaan saada ne oikeanlailset ohjeet.... edit: sain ohjeita tänään fysioterapeutilta, mutta niiden tekeminen muiden treenien ohella taitaa olla se haastavin osuus. Ehdotti jopa 2 - 3 viikon taukoa juoksuun, nyt kun juoksukisojakaan ei ole tiedossa......paitsi Kauniston maraton tietysti olis?!
 3. Tänään lääkäriin, niin miten olis kortisoonipistos tohon kantapään sisäsyrjän pattiin? Edit; lääkäri on fysioterapeutti ja juossu ainakin Tukholma maratonin.
 4. K1pa

  HUUB vs. Orca

  Ostin HUUB Aegis II Thermal Wetsuit puvun. Olen kolme kertaa pukenut puvun päälle ja joka kerralla siihen tulee (pari kolme) vekkiä. Pintamateriaali on erittäin pehmeää. Meillä on vaimoni kanssa myös Orcan puvut ja ne kyllä pystyy vetämään päälle normaalia varovaisuutta käyttäen ilman vaurioita. Vedessä puku on todella miellyttävä ja erittäin lämmin. Vaikka puku on päällepuettuna todella tiukka, puku ei kuitenkaan rajoita liikkuvuutta tai ahdista rinnasta. Vetoketjusysteemi on minulle vieras. Muuten täyden kympin puku, mutta toi materiaalin hauraus kyllä huolestuttaa.
 5. K1pa

  Tahkon täysimatka 2018

  Virallinen veden lämpö 10.8.19 oli 17.5°.
 6. K1pa

  Tahkon täysimatka 2018

  Viime kesänä Tahkolla mietittiin saako uida märkäpuvulla ja nyt lyhenetäänkö matkaa kylmän veden takia. Oma valinta Suomen kesä ja ulkoilmakilpailut;) Ite olen menossa 1/2 matkalle ekaa kertaa (viime kesänä perusmatka). Koskeeko toi uintimatkan mahdollinen lyhennys vain täysmatkaa? Viime viikon keskiviikkona olin Seljeksessä sprinttimatkalla ilman märkäpukua. Ilman lämpötila oli n 12c, 50m kohdalla ajattelin että onpa vesi kylmää, mutta menihän se 200m uimalla läpi. Pyöräilykin meni pelkällä tri-puvulla, ja juoksu onnistui paremmin kuin koskaan.
 7. Päivitän tätä ketjua. Nyt olen juossut 42h ja viime viikon perusmatkan tri-kisan 10km juoksu meni hyvin ilman kipua. Kokonaisaika parani 2:45 min viime vuodesta. Eilen kävin juoksemassa 2h lenkin ja nyt aamulla ei pysty kävelemään muuta kuin hiihtämällä. Illalla huomasin vaseman kantapään sisäsivulla patin, ilmeisesti jänteen kiinnitys kohta. Tällä hetkellä ajatukset on etten pysty/ei kannata tehdä muuta kuin 30 - 50max min juoksuharjoituksia. Viimeksi kun kipeytyi 6 päivän levon jälkeen pystyin taas juoksemaan, katotaan miten tällä kertaa.....
 8. 51 v wannabee triathlonisti. Tänä vuonna olen juossut vaatimattomat 37h uintien ja pyöräilyjen päälle. Vuosi sitten tri-sprinttijuoksun jälkeen vasen kantapää kipeytyi voimaperäisesti. Eli kantapään sivuilta arka aina seuraavana aamuna juoksun jälkeen. Kenkiä olen vaihtanut ja osteopaatillakin käyty. Luulen että kaikki sai alkunsa kun katsoin youtubesta videon, jossa opetettiin oikeanlainen jalan alastulo päkiälle. Olenkin muuttanut asekellusta niin että jalka tulee lantion alle kevyesti päkiälle ja naapuri onkin todennut, että juoksu näyttää kevyeltä..heh heh. No nyt loppui päkiäaskellus ja luulen että nyt jalka tulee alas aika lailla koko jalan mitalla. No ei auta. Eilen 11 km lenkki ja kantapää todella ärtynyt siis sivut, mutta luulen että kun tässä enemmän päivän mittaa askellan kipu helpottaa. Juoksu on kuningas tri-kisoissa, koska sillä osuudella ne sijoitukset jaetaan, niin ei sitä ainakaan tuosta määrästä voi vähentää. Viikon päästä perusmatkan tri-kisa ja päätavoite on elokuussa Tahkon triathlonin puolimatka... että sitä kohti jonkinlaisella juoksutreenillä olis tarkoitus. Pitääkö tän kanssa vaan oppia elämään?!
 9. K1pa

  Nimmari-/selfieketju

  Joo olenhan minäkin nimmari saanut. Se oli 70-luvun puolivälissä kun Mikko Alatalo oli Oulussa...olikohan se Akateminen kirjakauppa siinä trotuaarilla missä on se iso kivipallo nykyään. Mikko siinä aulassa soitteli kitaraa ja lauleskeli ja sanoi sitten "Kirjoitellaans taas.." mietin että mitä kirjoitellaan?? sitten porukka ympärilä alkoi lähestyä Mikkoa ja minä siinä porukan mukana ja sain jonkun paperinpalan jossa oli hänen nimmarinsa. En kyllä ymmärtäny koko juttua ja hukkasin sen paperipalan varmaan aika äkkiä:) Nii vai pitikö nää olla vain urheluaiheiset nimmarit🙊 Noh en osaa poistaa tätä niin tehköön sen valvoja sitte...
 10. K1pa

  Märkäpuvun pesu

  Kiitos...niin ja tänään vielä ulos uimaan😉
 11. K1pa

  Märkäpuvun pesu

  Pitäisi märkäpuku pestä kaiken varalta, mutta millä ja mistä ostaa/tilata? Vai käykö mäntysuopa siihen tarkoitukseen?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy