Jump to content
Juoksufoorumi.fiK1pa

Jäsenet
 • Content Count

  22
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kiitos huomioista. Päkiäaskelluksen lopetin aika lailla nopeasti kun oireet ilmenivät. Juoksukoulussa kävin kesän alussa, eikä juoksussa kiinnitetty huomiota muuhun kuin kadenssin, jota pyrin pitämään yllä... esim eilen matolla 1h oli keskari 175 spm. Juoksikoulun opettaja on entinen kilpahiihtäjä ja osteopaatti, jonka luona olen säännöllisesti käynyt 20 vuotta. Eli jalkaa on tutkinut hän sekä kaksi fysioterapeuttia, joista toinen on entinen juoksun lyhyenmatkan Suomen joukkueen jäsen ja toinen on menossa? Kalevan kisoihin kolmiloikkaamaan. Pisin juoksutauko kolmen vuoden aikan on ollut kaksi viikkoa ja siitäkin on varmaan pari vuotta aikaa:D heh heh Joten tuo 2kk.n lepo kisan jälkeen kuulostaa tosi hyvältä!
 2. Kangasala-tri kisa kolmen päivän päästä. Eilen matolla 1h joten kantapäitä särkee. Pikkusen pelottaa lauantain 21 km.n juoksu. Kivun kanssa luulen pärjääväni, mutta kestääkö juoksukunto maaliin saakka (42h juostu 2020) jää nähtäväksi. Olen nyt kesän aikana käynyt fyssarilla 3 kertaa, eikä siitä ole ollut mitään apua. Viimeksi hän sanoi, ettei pohkeissa eikä muuallakaan "mitään vikaa" ole, joten pakko lopettaa juokseminen lauantain kisan jälkeen ja katsoa autaisiko lepo tänän hermoja raastavaan särkyyn.
 3. Tilannepäivitystä. Kyllä se kortisoonipiikki sittenkin laitettiin 21.11.2019, patti häipyi. Eikä tässä mitään taukoja ole pidetty. Tilanne on nyt ollut muutaman kk.n se, että molempia kantapäitä särkee aina aamuisin. Juosta en ole ulkona pystynyt (viim. 6.10km 4:59/km jälk. 5 pvän juoksu tauko!) Matolla paremminkin juoksu menee, vaikkakin hiihtämällä ne aamut pitää alottaa. Kävin toisella fysioterapeutilla 3.6.20 ja sanoi että nilkka ja lantio olivat väärässä asenossa, oikas nilkan ja laittoi lantion kohilleen. Pohje kuulemma ihan krampissa ja paineli siitä jotakin kipupisteitä 5 kg.n voimalla (urheilijat kuulemma kestää 60kg) ja oli hirvittävää tuskaa. Uudestaan menen 12.6. käsittelyyn. Se mikä oli positiivista tää fysioterapeutti vaakuutti että kyllä tämä varmasti kuntoon tulee (pessimistinä kuitenkin vahvasti epäilien). Tuosta nilkan taipumisesta sisäänpäin (vasen nilkka siis oli jäykkä ja nyt se taipuu hieman enemmän sisäänpäin) fysiot. sanoi, että nilkka kestää sen kyllä yleensä ihan hyvin. Nii ja eilen ilmoittauduin Kangasala-triathlonin puolimatkalle 8.8.2020, että jonkinlainen optimismin jyvä minussa sittenkin piilee...
 4. Huh. Kiitos helpottavista kommenteista! Tosiaan ei mitään hirveetä tutinaa tosin edes tunnukkaan lenkin alussa, joten laitetaan mittauslaitteen piikkiin ja jatketaan reenejä...
 5. Toivottavasti tämä ei sovi Loukkaantumiset otsikon alle, vaan pikemminkin yms. alle. Olen jo muutaman kerran ihmetelly treenin max sykkeitä ekan kilometrin aikana varsinkin matolla juostessa (Garmin tri-sykevyö). Eilen (30min juoksu) 5min lämmittelyn aikana lähes samat sykkeet, kuin 27 min kohdalla 1min spurtissa. Max 163 avg 138 Lämmittelyn aikana pystyin hengittämään nenänkin kautta. Onko joukossamme ketään jolla sydän käyttäytyy samalla tavalla?
 6. Eilen ei sitten piikkiä laitettukkaan, koska jonkilaista edistymistä on havaittavissa. Ei ole enää kiltävä patti vaan matalempi. Felden geeliä ja lepoa. Jos yrittäis olla vuoden vaihteen yli juoksematta. Kyllä tässä aikaa on levätä juoksusta ennen ensi kesän tri-kisoja...onhan😬
 7. Kolmenlaisilla kengillä olen juossu ja nyt Asics Nimbus "hyvä", koska siinä korkeampi kanta. NB 1080 muuten ok, mutta matalampi kantapää. Vaimennusta en tarvitse vaan ponnistusvaiheessa kun työnnän päkiällä eteenpäin jänteen kiinnitys kantapään sisäsivulla ärtyy. Olen yrittäny venyttää akillesta jne.. ja lääkäri sanoi että alillesjänne on kunnossa. Harmittaa kun uintikin kulkee nyt ja reidet tuntuu vain odottavan isompia watteja. ....Just tulin uimahallista ja joku kyseli altaan päässä olenko triathlonisti(!?). Varmaan saman ikäinen kun minä ja hän sanoi ettei jalat kestä juoksua että muuten kyllä treenaisi kisoihin. Mietin että minä olen kuitenkin nyt 1.5 v juossut tämän vaivan kanssa.
 8. Huomenna toinen kortisooniannos. Kaksi viikkoa edellisestä. Oli neljä päivää ok ja luulin jo että vaiva poistuu mutta ei. Viidentenä päivänä aloitin pyöräilyn ja uinnin. En ole juossut nyt kahteen viikkoon. Tämä ei ole luupiikki. Rongten ei lääkärin mukaan anna uskottavaa vastausta. Turhauttavaa....
 9. K1pa

  järviveden kylmyys

  Kävimme vaimon kanssa eilen (450m pitkällä) heikkamontulla uimassa. Ilma 11c ja vesi 14c. Jaloissa tossut ja päässä neopren huppu. Ensimmäiset 100 m nenän ympärystässä ja käsissä tuntui, mutta sen jälkeen helpotti. Uintiaika minulla 15 min ja vaimolla 18 min, vedessä oltiin kuitenkin yhtä kauan 21min.
 10. Kävin fysioterapeutin juttusilla ja huomasi että vasen nilkka taipuu (vähän) sisäänpäin. Nyt pitäisi vaan saada ne oikeanlailset ohjeet.... edit: sain ohjeita tänään fysioterapeutilta, mutta niiden tekeminen muiden treenien ohella taitaa olla se haastavin osuus. Ehdotti jopa 2 - 3 viikon taukoa juoksuun, nyt kun juoksukisojakaan ei ole tiedossa......paitsi Kauniston maraton tietysti olis?!
 11. Tänään lääkäriin, niin miten olis kortisoonipistos tohon kantapään sisäsyrjän pattiin? Edit; lääkäri on fysioterapeutti ja juossu ainakin Tukholma maratonin.
 12. K1pa

  HUUB vs. Orca

  Ostin HUUB Aegis II Thermal Wetsuit puvun. Olen kolme kertaa pukenut puvun päälle ja joka kerralla siihen tulee (pari kolme) vekkiä. Pintamateriaali on erittäin pehmeää. Meillä on vaimoni kanssa myös Orcan puvut ja ne kyllä pystyy vetämään päälle normaalia varovaisuutta käyttäen ilman vaurioita. Vedessä puku on todella miellyttävä ja erittäin lämmin. Vaikka puku on päällepuettuna todella tiukka, puku ei kuitenkaan rajoita liikkuvuutta tai ahdista rinnasta. Vetoketjusysteemi on minulle vieras. Muuten täyden kympin puku, mutta toi materiaalin hauraus kyllä huolestuttaa.
 13. K1pa

  Tahkon täysimatka 2018

  Virallinen veden lämpö 10.8.19 oli 17.5°.
 14. K1pa

  Tahkon täysimatka 2018

  Viime kesänä Tahkolla mietittiin saako uida märkäpuvulla ja nyt lyhenetäänkö matkaa kylmän veden takia. Oma valinta Suomen kesä ja ulkoilmakilpailut;) Ite olen menossa 1/2 matkalle ekaa kertaa (viime kesänä perusmatka). Koskeeko toi uintimatkan mahdollinen lyhennys vain täysmatkaa? Viime viikon keskiviikkona olin Seljeksessä sprinttimatkalla ilman märkäpukua. Ilman lämpötila oli n 12c, 50m kohdalla ajattelin että onpa vesi kylmää, mutta menihän se 200m uimalla läpi. Pyöräilykin meni pelkällä tri-puvulla, ja juoksu onnistui paremmin kuin koskaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy