Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

JJ87

Jäsenet
 • Content Count

  288
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

JJ87 last won the day on February 8 2018

JJ87 had the most liked content!

Community Reputation

826 Excellent

Converted

 • Puolimaraton
  1.24

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Veikkaisin omiin testeihin verraten, että aerobinen kynnys siellä 150 tuntumassa ja anakynnys 167. OlliK ehti ensin.
 2. Riisi on aika ylivoimainen näissä vertailuissa kun 100 grammassa on 80 grammaa hiilihydraattia. Kuivapainosta toki.
 3. Perunat ovat loistava energianlähde ja hyvä hiilihydraattilähde, mutta tuo on totta että se sisältää kovin vähän hiilihydraattia per 100 grammaa. Perunassa on kestävyysharrastajan näkökulmasta liikaa vettä. 6-10 grammaa per painokilo tosiaan pitäisi hiilihydraattia saada ja sen olen huomannut minäkin, että ei ole välttämättä aivan helppo rasti. Välillä olen seuraillut syömisiäni ja kovilla määräviikoilla olen tähtäillyt siihen noin 600 grammaan. Se on vaatinut kuitenkin aina myös pari pullaa tai vähän suklaata tms. Välillä olen tehnyt niin, että olen syönyt puuroa aamulla, välipalalla ja illalla. Puuroon 2dl kaurahiutaleita ja desi mustikkakeittoa niin näillä puuroilla saa päivään 150 grammaa hiilaria. Noiden kanssa kun syö joka kerta pari täysjyväruisleipää, niin jonkinlainen runko 240 grammalla on kasassa. Lounaalle vaikka spagettia 200 grammaa ja päivälliselle riisiä 200grammaa. Näistä saa kasaan 300 grammaa hiilaria lisää. Hedelmillä saa myös jonkin verran lisättyä hiilareita. Mutta syödä joutuu paljon. Ehkä jos joisi tuoremehuja tms. niin olisi helpompi rasti.
 4. JJ87

  Koripallo

  Brooklyn lienee ihan hyvä porukka ensi kauden jälkeen, joka varsinkin surkeassa idän konferenssissa riittää pitkälle. Kyrie Irving ja Durant sopivalla taustabändillä pystyy tekemään vastustajan elämän vaikeaksi. Kyrien pelihuumorista ei vain aina ota selvää. Saa nähdä kuinka paljon akillesvamma vaikuttaa Durantin pelaamista. Koskaan huippukoripalloilijat eivät ole toipuneet akillesvammoista entiselleen. Hyvä pelurihan se tulee varmasti olemaan, mutta ei enää ikinä yhtä kova kuin ennen loukkia. DeAndre Jordanista ei hirveästi hyötyä ole nykyisellään. Pystyy rullaamaan korille joo, mutta ei osaa heittää vapareita ja puolustuspäässä virhevaikeuksissa samantien. Bulls kokoaa pitkästä aikaa suunilleen vakavasti otettavaa koripallojoukkuetta. Satoranskyn hankinta pointiksi oli hyvä veto ja tulee auttamaan Markkasta paljon kun ykköspaikalla on mies, joka osaa sekä skorata että jakaa palloa. Lakers tulee olemaan melko väkevä jos Leonard sinne siirtyy. AD, James ja Leonard on väkevä trio, mutta saa nähdä miten roolitukset täsmää. Warriorsiin tosiaan Russel ja Thompson teki jatkon, mutta on puolisen vuotta sivussa. Iguodala lähti menemään kun ei mahdu kattoon ja Durant siirtyi muualle. Mielenkiintoinen kausi edessä ja vielä useampi vapaa agentti ilman sopimusta. Heidän ratkaisunsa muuttavat vielä voimasuhteita.
 5. Jos harjoittelee kerran päivässä ja tekee sen samaan aikaan, niin väliinhän tulee vuorokausi lepoa. Peruslenkkien tai harjoitusten olisi hyvä olla sen verran kontrolloituja, ettei niistä palautumiseen tarvitse 48 tunnin lepoa. Monesti lepopäivää parempi ratkaisu vaikkapa rasittavamman harjoituksen jälkeen on palauttava päivä, jolloin ei pyritäkään tekemään mitään ns. kehittävää harjoitusta vaan kunnosta riippuen esimerkiksi puolen tunnin kävely, kevyt hölkkä tai pyöräily ja siihen lihashuolto päälle.
 6. Noin kerran kuussa Adidaksen verkkokaupassa oli ainakin talvella Flash Sale. Muutaman päivän osa vaatteista ja kengistä puoleen hintaan. Nuo kuuluivat aina alennettuihin. Kannattaa seurata tarjouksia siellä. Ovh ja hinta muualla on aivan posketon.
 7. Ehdottaisin Adidas Ultraboost Uncaged-kenkää. Siinä on täysin sukkaa tuo akillesjänteen kohta ja todella miellyttävät juosta. Ei mitenkään kovin raskaatkaan peruslenkkeilyyn. Itselläni on niitä yksi pari käytössä, juoksen sillä lähinnä pitkiä tai puolipitkiä lenkkejä ja olen ollut tyytyväinen. Itse asiassa on toinen pari varastossa jo odottamassa kun nämä aikanaan tulevat tiensä päähän. Alkujaan kehitetty juurikin juoksijoille, joilla tuota kantapää/akilles-ongelmaa. https://www.adidas.fi/ultraboost-uncaged-shoes/B37692.html Leave the scissors in the drawer. Inspired by runners who cut off the cages of their shoes, adidas created a simplified design that gives you a feeling of free and unrestricted movement. Adidaksen verkkokaupassa aina välillä tarjouksessa n. 80e.
 8. Käytännössä kaikkien peruskuntoilijoiden täytyy hölkätä ainakin PK-lenkit ja palauttavat. Vauhti ei vain riitä alle neljän kilometrivauhdin menoon kuin kovemmalla rasituksella. Esimerkiksi Topi Raitanenkin hölkkää välillä pitkät lenkit ja kevyemmät jopa niinkin rauhassa kuin 4.30 vauhdilla, joka Raitasen vauhtireservillä on todella rauhallista hölkkää. Eli kyllä sille hölkälle on paikkansa jopa kilpaurheilijoiden harjoittelussa. Hölkkävauhdit tietenkin vaihtelevat kunnon mukaan ja kehittyvät treenin myötä. Myös Granberg hölkkää rauhalliset lenkkinsä, 5 min/km vauhdilla. Ymmärtääkseni itsekin hölkkäilet usein hitaita hölkkälenkkejä, joissa mennään selvästi yli 4.30 kilometrivauhdeilla?
 9. JJ87

  Alelaari

  Adidaksen verkkosivuilla taas Flash Sale. Ilmaisilla toimituksilla mm. Ultra Boostit alle 80e ja Boston Boost7 ja Pure Boostit alle 70e.
 10. JJ87

  Alelaari

  Adidaksen verkkosivuja kannattaa seurata. Parin kuukauden välein on muutaman päivän joitain kenkämalleja - 50% alessa ja joskus näihin saa yhdistettyä jonkun alennuksen esim. vielä - 15 prosenttia jos tilaa puhelinsovelluksella. Nyt näyttää olevan mm. Ultraboosteja vajaa 90 eurolla ja Adizero Primea satasella. Juoksushortseja ja paitoja myös reilu kympillä.
 11. En ymmärrä mihin Nobel pitäisi kelvata tai oikeudenkäynnin lopputulokset. Puhuin yhdestä totuudesta. Tulet huomaamaan kun jatkat asioiden tutkimista ja tutkimuksiin perehtymistä, että ei ole vain yhtä totuutta. Tässäkään asiassa. Kaikkea hyvää jatkoon.
 12. Yhden kesän opinnot eivät ole kovin pitkä aika ottaa haltuun makroravinteiden merkitystä ja vaikutusta solutasolla ja koko elimistöön. Toki siinä ehtii hyvän yleiskuvan saada, jos on fysiologian ja anatomian perusteet hallussa ja huomaa, että tässäkään aiheessa ei ole yhtä totuutta. Paljon hiilihydraatttien saantisuosituksiin vaikuttaa miten treenaa vai treenaako ollenkaan. Leipäasiassa yksipuolisuus on huono puoli ja vatsavaivoja voi esiintyä. Hiilihydraatteja tuossa määrässä on kuitenkin vain 250 grammaa, mikä vastaa noin 50 kiloiselle miehelle riittäävää määrää. Tutkitusti päivittäinen hiilihydraattien tulisi olla kestävyyslajeissa treenin määrästä riippuen 5-10g/kg/vrk, joskus jopa tätä suurempi, mutta ei juurikaan matalampi. Vain riittävä hiilihydraattien nauttiminen palautumisvaiheessa mahdollistaa glykogeenivarastojen täydentämisen.
 13. Tottakai voi liittyä ja todennäköisesti liittyykin. Samalla eri yksilöille sopii erilainen tapa. Jollain toisella voisi käydä päinvastoin olon kanssa kuin sinulla. Paastosta on selkeitä hyötyjäkin, en kiistä sitä ollenkaan. Tuo perustelu omilla tai jonkun muunkaan yksilön kokeiluilla vain särähti korvaan, kun se ei oikein kanna kriittisempää tarkastelua, eikä ole millään tasolla yleistettävissä. Paastosi tai ei, niin kyllä silti monipuolisesti kannattaa syödä. Siitä varmaan olemmekin samaa mieltä.
 14. Tuollainen viikon otanta olossa tai painossa ei kyllä kerro mitään. Fakta on se, että noin huonolla ravinnolla maksa ja haima kuormittuu paljon. Pitkässä juoksussa liikaa. Vaikka söisit 1000 kaloria päivässä liikaa, niin teoriatasolla tämäkin tuo "vain" kilon painoa viikossa. Tuollaisilla ruuilla nestetasapaino heittelee niin paljon, että voi hyvinkin olla näkymättä painossa. Oma olo noin lyhyellä pätkällä voi valehdella paljon. Elimistön kuormittuminen tuollaisilla harvoin tulevilla isoilla rasva- ja sokeripommeilla ei ole kovin viisasta.
 15. Varmaan menee elimistö melkoiseen jumiin tuollaisesta ruokavaliosta. Nestetasapaino kehossa varmaan vaihtelee suuresti noilla suola- ja sokerimäärillä. Tuollaisten suurten rasvapommien, kuten ison hampurilaisaterian, sulaminen elimistössä voi kestää vuorokaudesta jopa kolmeen päivään. Samalla kun syödään paljon kerrallaan, niin maksa ja haima joutuu paljon kovemmalle kuormalle kuin pienemmin määrin syötynä. Olisi varmaan aika tukkoista treenaaminen tuollaisella ruokavaliolla. Paino tai painonhallinta ei välttämättä kerro lähellekään kaikkea ja on aika epäluotettava mittari kertomaan ruokavalion toimivuudesta pidemmällä aikajänteellä. Pidemmällä aikavälillä painokin voi pysyä lähes samana, vaikka samaan aikaan kehonkoostumuksessa tapahtuu muutoksia. Suosittelen tutustumaan esimerkiksi Ida Heikuran tieteeseen perustuviin kirjoituksiin energiansaannista, energiatasapainosta ja monipuolisen ruokavalion merkityksestä hormonitoimintaan, palautumiseen ja elimistöön kokonaisvaltaisemmin. https://idaheikura.wordpress.com Sen verran tuohon painonhallintaan, että se on helppoa ilman paastoakin, jos syö monipuolisesti ja rytmittää energiansaannin fiksusti. Mutta varmasti paastoaminenkin auttaa siinä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy