Jump to content
Juoksufoorumi.fi

JJ87

Jäsenet
 • Content Count

  320
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

JJ87 last won the day on February 8 2018

JJ87 had the most liked content!

Community Reputation

966 Excellent

Converted

 • Puolimaraton
  1.24

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kilpailujen puute ei vaikuta harrastukseeni. Toki, niissä jää ne ns. kovimmat treenit tekemättä kun harjoituksessa ei saa itsessään niin paljoa irti. Itselläni on erilaisia tavoitteita eri matkoille, mutta ei mitään missä kisassa ne täyttyy. Tärkein tavoite on kuitenkin kehittyä vuodesta toiseen.
 2. Joulukuun alkupuolella polveen tuli vammaa. Jotain tulehdusta, aluksi tuntui ihan hienoisesti juostessa polven sisäsyrjällä ja yhtäkkiä sitten levossakin kipeä ja vajaa viikkoon ei pystynyt kunnolla kävelemään. Magneettikuvat oli puhtaat. Juurisyynä oli superkireäksi äityneet lihakset, erityisesti etureidet. Tämä sitten veti polvea vinoon. Liukkaalla alustalla varmasti vaikutusta paljon. Eli enemmän lihashuoltoa, jumppaa ja varsinkin hierontaa. Nykyään maksimissaan 3 viikon välein, monesti 2 viikon välein urheiluhierojalla. Olikohan 3 viikkoa totaalista taukoa juoksusta. Sitten 1-2 jaloittelua viikkoon. Tammikuun alkupuolella kevyttä juoksua toinen päivä ja puolenvälin jälkeen joka päivä. Sitten siinä kun jalka oli täysin kunnossa ja reeni käyntiin, niin sairastettiin heti jokusen päivän norovirus, jonka sain vauvaltamme. Eipä siinä, telakkajaksolla tein perinteisen hiihtolenkkejä ja crosstraineria sekä paljon venyttelyä. Sainkin liikkuvuudessa selkeää edistystä aikaiseksi. Samalla tein noin 7 viikon perusvoimajakson jalkalihaksille, painottaen kyykkyä ja bulgarialaista askelkyykkyä. Tuo telakkajakso vei melko kivasti sitä vähäistäkin dieselin "terävyyttä" juoksusta. Kevyt kulkee omalle tasolle ihan mukavasti, mutta kun kovavauhtista ei ole juurikaan alla, niin vauhtikestävyys ja taloudellisuus reippaamissa vauhdeissa on heikkoa, onhan ne muutenkin olleet aina se suurin heikkous. Eli peruskunto ja pohjat on ihan hyvät, mutta tuloksentekoon suorituskyky on sysipaska. Kello ei vielä yhtään tykkää, vaikka hengästyisi. Viimeiset kuutisen viikkoa tehty taas perustreeniä. 140-155 kilometrin viikkoja on pari. Sitten pari noin satasen viikkoa ja kevyt 60 kilsan viikko tonnivitosen ja kolmentonnin kokeiluilla. Nyt hiihtolomalle vähän reilumpi määräviikko: Su: kevyt 30km (4.50) Ma: ap: kevyt 10km ip: reipas 15km(@3.57) +verkat Ti: ap: kevyt 10km ip: kevyt 20km (@4.38) Ke: ap: kevyt 10km ip: 14km vauhtileikittely +verkat -1km reipasta(3.30-3.40) ja 1km kevyempää(4.20-4.30) vuoronperään To: ap: kevyt 10km ip: 5x1000m /4min+verkat -3.16,15,15,14,9 Pe: ap: kevyt 10km ip: kevyt 20km (4.40) La: kevyt 30km (4.50) Onneksi ultramatkat eivät kiinnosta, ei taitaisi olla perheellisellä aikaa kun maratonillekin treenatessa saa ihan jo käydä lenkillä. Pari markkaa tuli seitsemään päivään, kaikki lenkit sai juosta lumella, vedot toki hallissa.
 3. Nuo sykkeet ja sykealueet ovat kuitenkin aina yksilöllisiä. Vinkkinä sanoisin, että juokse omalla tuntumalla enimmäkseen niin, että juoksu tuntuu kevyeltä. Ei kannata antaa mittareiden pilata juoksunautintoa tai harrastusta. Kunto nousee säännöllisellä ulkoilulla kyllä.
 4. Tässä vaiheessa vuotta ne ei ole älyttömän kovia tai tosi raskaita. Periaatteessa vain valmistellaan jalkoja ja elimistöä vuodenvaihteen jälkeistä toista peruskuntokautta varten. Perjantain yhteistreeneissä napsitaan välillä laktaatteja, että pysytään oikealla alueella. Käytännössä siis riittävän kevyellä. Reippaita vauhtitreenit toki ja treenin jälkeen tietää tehneensä, mutta kontrollissa isompia happoja vältellen. Seuraavaksi päiväksi palautuu kyllä noista ihan mukavasti.
 5. Elleettömän kaunis ohjelma. Tuon läpäiseminen vaatisi kyllä ainakin sen, ettei työt haittaisi harrastuksia 🙂
 6. Ma: ap: kevyt 10km ip: vr+reipas 12km @3.55, yht. 15km -hallissa aerobisen kynnyksen alta pikkuhiljaa niin, että loppu hitusen yli. Ti: ap: kevyt 10km ip: kevyt 16km Ke: aamu: kevyt 10km ip: verkat + VL 12km @4.03 -1km reipasta(3.40 ja vähän alta) ja 1km kevyttä vuorotellen (4.25-4.30) Liukkaiden teiden vuoksi sai ihan työstää reippaat kilsat. Ei mikään helpoin treeni olosuhteiden vuoksi. To: aamu: kevyt 10km -Eilinen treeni tuntui reisissä. Lumessa kahlaamista jumisilla jaloilla, loppua kohden helpompaa. ip: kevyt 16km -Lunta satanut taas jonkin verran lisää. 6 tuntia aamun lenkistä työpäivän jälkeen juoksu helppoa kuin heinänteko. Aamulenkki teki jälleen kerran taikansa avaten jalat ja elimistön. Pe: aamu: kevyt 10km ip: verkat+5x2000m, yht. 15km -vedot karvan alta 3.40 km-vauhdein. Kontrolloitua vk:ta. La: PK1 30km Sunnuntai tulee olemaan lepopäivä. Hyvä peruskestävyysviikko, kilometrejä tuli 155km kuuteen päivään. Ens viikolla määrän puolesta napsun kovempi viikko.
 7. Tuntuuhan se siltä, ettei ole tehnyt yhtään mitään. Tällaisia palauttavat viikot kuitenkin ovat olleet pidemmän aikaa, joten siihen on tottunut asennoitumaan. Uskon harjoittelun jaksotukseen ja siihen, että se pitää uskaltaa tehdä selvästi. Tarkoituksena on kuitenkin pystyä keväällä vetämään määräviikoilla 200 kilometrinkin viikkoja ja tehojakin tulee tietenkin lisää, joten välillä varmistetaan täydellinen palautuminen. Nykysysteemillä on vältetty täysin kaikki vaivat/vammat, eikä sairasteluja ole kuin yksi flunssa kahteen vuoteen. Kop, kop.
 8. Ma: -palauttava 10km Ti: -palauttava 8km Ke: aamu: palauttava 6km ilta: kevyt salitreeni (jalat+ylävartalo) To: -pyöräily 1h -PK1 12km @4.32 Pe: verkat +5x1000m, 5min palautuksin. Päälle 4x60m. yht. 11km. Vetojen vauhdit kiihtyvänä 3.14 - >3.12. Kahdessa viimeisessä loppusyke pari lyöntiä anakynnyksen päällä. Sama treeni viime tammikuussa meni jotain 3.16-3.17 vauhdeilla ja se oli aika lailla all-out-treeni. Nyt oli hieman varastossakin, vaikka kovien vauhtien treenejä ei ole tehty ollenkaan. Napsu kehitystä on taas ajan saatossa tapahtunut. La: PK1 12km @4.22 -Sulat tiet ja palauttava viikko, niin PK1-vauhditkin alkaa muistuttamaan etäisesti juoksua. Huomenna kevyt sali ja löysä palauttava viikko valmis. Pääsee takaisin harjoittelun pariin.
 9. Aika helppo niitä hiilareita on kerätä, jos pitää ruuat hiilihydraattipainotteisina. Huvikseen mietin eilisen palauttavan päivän syömiset. Salaatteja jne ravintoköyhiä en jaksanut listata. aamiainen: puuro(1.5dl kaurahiutale) hillolla , 2 ruispalaa margariinilla ~68g lounas: 6 perunaa, kauhallinen makkarakastiketta 3 porkkanaa ~80g välipala: maustamaton jogurtti 2dl, ripaus muromysliä, 2 ruispalaa omena ~61g päivällinen: makaronilaatikko ketsupilla ~80g (n. 100g makaronia) iltapala: puuro hillolla porkkana omena ~63g Yhteensä joku 350g hiilaria. Isommilla annoksilla helposti lisää. Energiaa noin 2400 kcal.
 10. Ma: ap: kevyt 6km ip: vr +15km reipas @3.53, yht. 19km Ti: aamu: kevyt 8km ip: kevyt 14km Ke: aamu: kevyt 10km ip: vr+VL 14km @4.16, yht. n. 16,5km -1km reipasta (4.00) ja 1km kevyttä vuorotellen To: ilta: kevyt 22km Pe: ip: vr + 10x1000m @3.39, pal. 1min, yht. n. 15km La: ip: kevyt 35km Kuuteen päivään taas vajaa 150km ensimmäisen peruskuntokauden perusrokkia. Kevyttä menoa ja vauhtitreenit happoja vältellen. Sunnuntai levähdellään tutusti.
 11. Itse olen aina juossut hieronnan jälkeen illalla silloin harvoin kun olen hieronnassa käynyt ja hyvin on toiminut. En ehkä mitään kovaa treeniä lähtisi tekemään, mutta palauttavan vauhdin lenkit ovat toimineet hyvin. Varmaan aika yksilöllisiä juttuja, mutta näin kuntotason hölkkääjän tasolla en näkisi estettä juoksemiselle samana päivänä.
 12. Ma: aamu: kevyt 6km ip: verkat +VK 15km (3.52), yht. 19km -kova pakkanen, jäätynyt lumi ja alla sileäpohjaiset Bostonit =melkoisen paskan tuntoista juoksua. Tästä viisastuneena seuraavan maanantain vastaava treeni hallissa. Ti: aamu: kevyt 6km iltapäivä: kevyt 14km Ke: aamu: kevyt 10km iltapäivä: VL 14km(@4.25), yht. 16km -Joka toinen kilsa semireipasta, 4min/km tai vähän alle. Välissä kilsa hölkkää -Töihin ja takaisin To: aamu: kevyt 10km iltapäivä: kevyt 12km -Töihin ja takaisin Pe: iltapäivä: verkat +10x1000m, 1min -ka 3.35, mittailtiin laktaatteja jatkoseurantaa varten puolen välin jälkeen ja lopuksi. La: kevyt 30km Noin 140km viikko PK-kauden perusrokkia. Enimmäkseen kevyttä lenkkiä (@4.40-4.50)ja vauhtitreenit maltillisia. Ensi viikko lähes identtinen ja sitten palauttava viikko väliin.
 13. Tarkoitus on kovempien jaksojen jälkeen tehdä aina samanlainen palautumisenseurantatreeni, jossa sykkeiden lisäksi tsekattaisiin laktaatit. Mahdollisesti myös vetoharjoituksissa katsotaan.
 14. Nuo minun testien mattovauhdit eivät ole koskaan vastannut totuutta lähellekään. Keväällä laskennallinen anaerobisen kynnyksen vauhti oli 3.38. Puolimaratonin juoksin tuosta kuukauden päästä samaa vauhtia ja syke kuitenkin muutaman lyönnin alle anakynnyksen. Matto on ainakin prosentin kulmassa ja en tiedä ahdistaako naamari jotenkin. Nyt anakynnyksen vauhti taisi olla 3.33. ja aerobinen siellä hitusen alle neljän. Käytännössä tuolta haetaan vain kynnykset ja laktaatit pk-kauden alkupuolella talven harjoittelua varten ja samalla voidaan verrata kevääseen. Toinen testi sitten toisen peruskuntokauden jälkeen, joten näkee onko pk-kaudet osuneet maaliin.
 15. Aivan kaikkea en saanut työpäivän jälkeen irti testiin. Kynnyssykkeet ja maksimisyke pari pykälää alempana, kynnysvauhdit vähän paremmat. Muistaakseni 175, 187 ja 196. Hapenotto 67-68. Hieman kehitystä kevääseen, mutta nyt ollaan ekalla peruskuntokaudella niin VK- ja maksimialue laahaa senkin myötä, joten ei sinällään vertailukelpoista. Vahvuus on tuo kevyt aerobisen alueen hölköttely ja suuri heikkous sitten tuo VK- ja maksimialue, joten ei mitään uutta auringon alla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy