Jump to content
Juoksufoorumi.fiAnttiSn

Jäsenet
 • Content Count

  1 994
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by AnttiSn

 1. -sisäpyörä 33min, 178W, NP 235W, 122bpm (max 171bpm) Tänään oli vuorossa 2min30s testi. Menin sen hatusta heittämäni (no joo, oli mulla pieni valistunut näkökulma tuohon) 430W tavoitteen mukaan ja tuuttasin sen koneeseen ja katsoin minne asti jaksan. No jaksoin 2min 25s, sekuntiakaan tai wattiakaan ei olisi mennyt ellei joku olisi aseella uhannut. Kait sitä siis tyytyväinen pitää olla tuohon, kun enempää ei koivista lähtenyt. Mielenkiintoinen tunne tuo totaalinen happo koko alavartalossa, hetkeen ei ole tuolla käytykään! Seuraavaksi vuorossa on taas kevyttä palautumista ja huomenna sitten 10k tempo + avovesiuintia Kuusijärvellä. Siellä täytyisi kyllä pystyä 300+W ja <15min aikaan.
 2. -pyöräily 60min, ave 137W, NP 208W, 108bpm Nonni, tulipahan tuollainenkin pyörälenkki tehtyä, jossa ei tullut edes hiki ja kerättyä silti 50 pojoa talteen. En ymmärrä ihan täysin, miten tuo nyt noin meni. Otin siis kolmeen mäkeen kiihtyvästi sellaisen kivan rypistyksen, joista viimeinen aikalailla all-out 20s. Keskitehoksi näytti jotain 850W, joka on vähän yli sen, mitä ajattelin saavani irti. Toki tuosta vieläkin saisi kivasti petrattua, jos esim. osaisi ajaa sillä pyörällä spurtaten. Toinen pieni puute oli, että unohdin rasvailla ketjut, aika kuivilla vetelin. Tietää hyvää nuo luvut huomiselle, kun on tarkoitus ottaa miehestä vähän enemmän mittaa trainerilla! Tuo aikaisemmin kirjaamani tavoite 400+W on kyllä ehdottomasti enemmän minimitavoite, todellisuudessa varmaan joku 430W voisi olla otettavissa irti vähintään. Sehän tässä vähän on, kun noita lyhyitä ei ole tehnyt, niin ei tiedä yhtään, mikä olisi mahdollisuuksien rajoissa. WKO5 mallikin heittää häränpyllyä lyhyillä kestoilla, joten sieltä ei saa arviota. Täytyy vain ajella ja katsoa, mitä sieltä tulee. Hauska yksityiskohta liittyen tuohon malliin. Ajoin nyt uudet pohjat 1s-20s kestoille, joka tietysti nosti sitten tehokestokäyrää sieltä vasemmasta reunasta. Koska malli perustuu kokonaistehontuottoon, se päätteli sitten, että pystynkin tuottamaan aiempaa ennustetta enemmän tehoa anaerobisesti. Mitä se tarkoittaa? Vastaavasti pystyn tuottamaan vähemmän tehoa aerobisesti -> FTP laski kolme wattia. Onko se todellisuudessa laskenut? Ei tietenkään ole, toivottavasti noussut! Mutta eihän se malli sitä osaa ennustaa, se tietää vain ne kestot ja tehot, jotka sinne syötetään. Ainoa tapa "korjata malli" on ajaa joku 20-60min täysitehoinen suorite sisään, tai mieluummin parikin.
 3. Kuulostaa tärkeälle ja eritoten tarpeelliselle roolille. Jos vielä makaamiselta ehtii fidduilemaan "mitäs läksitte idiootit" -tyyppisesti, niin entistä parempi!
 4. -juoksu 11km, 5.17/km, 132bpm, 271W Olipas vaikeata etenemistä tänä aamuna. Ilokseni siitepölykausi näyttää ottaneen oikein aimoharppauksen eteenpäin. Sehän tarkoittaa sitä, että henkeä ei oikein saa ja sykkeet lähtee nousuun. Yhdistettynä vielä kuumalla ilmalla niin henkilökohtainen suorituskyky kyllä tulee olemaan hivenen laskussa tässä keskikesän aikana. Noh, ei anneta sen haitata menoa. Nimittäin yhtä vääjäämättä kuin tämä siitepölykauden koittaminen on jokavuotinen juttu niin se syksyn tuleminen tuppaa myöskin olemaan. Iltasella voisi polkaista pyörää ulkona jonkun tosi kevennetyn reilun tunnin. Voisi ottaa parissa mäessä pienet spurtit, jos saisi 15s tehoa aavistuksen nostettua.
 5. Jos tämä liittyi tähän ideaan kokeilla vetää pyörällä noin 6h, niin ehkä sait vähän väärän käsityksen asiasta. Ainaskin oma ajatukseni tuossa "tutkimuksessa" olisi valmistautua tuohon kuin kilpailuun eli lähteä varastot täynnä ja matkan aikana tankata normaalisti kuten kisassakin tankataan. Edetään noin täyden matkan triathlonin pyöräilyn kuormituksella aavistuksen pidempi aika (simuloidakseen myös uintia ja juoksua tai ihan vain pidempää pyöräilyä). Tuossa kuitenkin väistämättä hiilarit alkaa ehtymään ennen pitkää, sisään ei saa niin paljoa kuin kuluu. Ja se tutkimuskysymys olisi, että miten väsymys ja kuluneet energiavarastot yhdessä vaikuttaa suhteelliseen rasvanpolttoon. Tietysti tutkijalla voi olla erilainen näkemys protokollasta ja varmaan tuo kannattaa miettiä muutaman kerran etukäteen läpi, mikä järkevintä. Itselle tulee mieleen ainaskin sellainen juttu, että edetäänkö tasaisella teholla vai tasaisella sykkeellä. Jos ensimmäisellä, testattavan peruskunto vaikuttaa merkittävästi tulokseen - kaikilla tapahtuu jossain vaiheessa sykkeennousua ja sehän korreloi sitten tietysti aineenvaihdunnan kanssa. Jos taas edetään tasaisella sykkeellä, pidetään "rasitus" about vakiona ja hypoteesin mukaan aineenvaihdunnan ei pitäisi muuttua (ainakaan paljoa). Noh, katsotaan tuleeko tuosta mitään...
 6. Syötti laskettu veteen. Nyt ollaan hiljaa, niin saadaan kalaa!
 7. Nämä on justiinsa niitä perustutkimuksia, jossa lähdetään levosta ja tehdään joku "parikytminsaa" esim. ramp-testillä, eli "Eighteen moderately trained cyclists performed a graded exercise test to exhaustion, with 5-min stages and 35-W increments (GE35/5). In addition, four to six continuous prolonged exercise tests (CE) at constant work rates, corresponding to the work rates of the GE test, were performed on separate days. The duration of each test was chosen so that all trials would result in an equal energy expenditure. " Tuo ei mielestäni kovin paljon kerro siitä, mitä tapahtuu myöhemmin. Voi siis olla, ettei yhtikäs mitään ja aineenvaihdunta on tismalleen sama kuin ennenkin. Taidan huvikseni kysäistä eräästä mittauspaikasta, kiinnostaisiko heitä tuommoinen tutkimus. Ehdotan itseäni koe-eläimeksi, 6h alakynnyksellä pyörällä, josta jokaisen tunnin viimeinen vartti kaasuilla. Lähteekö @Spica mukaan toiseksi koe-eläimeksi?
 8. Iltasella vielä: -uinti 1300m, vauhti 2.05/100m -hieronta Kevyen päivän kevyt päätös. Kävin sitten pienessä lampareessa uimassa, vesi oli kohtuullisen lämmintä. Etten sanoisi sopivan lämmintä. Se olikin sitten ainoa järkevä raportointi. Itse uinti oli aika hirveän tuntuista, kuten arvata sopii. Eka kiesi 600m ihan tuntumaa hakien. Ja toinen kiesi puoleen väliin tuntumaa hakien ja sitten olevinaan lujempaa uiden. Vähemmän yllättäen tismalleen sama aika molemmilla kierroksilla. Aika tavalla hakemista on uiminen eikä avoveteen meno välttämättä ihan paras ratkaisu ole tekniikan palauttamiseksi. Mutta toisaalta uin kyllä tosi rauhallista vauhtia, että kaitpa tuo tahti sitten oli vain noin hidas. Täytyy käydä pari kertaa hallissa kyllä vetelemässä jotain CSS-vauhteja takaisin luihin ja ytimiin, että pääsee takaisin uintikuntoon ja voipi siirtyä ulos kelaamaan matkaa! Hieronnassa vähemmän yllättäen raportti oli, kaikki sun lihakset on väsyneet ja tukossa. Kuitenkin tasaisesti, joten nou worries. Hierojaa naurattaa, kun pienellä paineella saa kaikki pienetkin lihankappaleet nykimään sormea vastaan, ilonsa kullakin!
 9. Tämä on helppo korjata. Kokeiles tehdä silleesti, että ostat jotain palautusjuomaa, jonka kittaat jokaisen kovemman treenin jälkeen kera banaanin. Siis <5min treenin jälkeen, se on hyvä olla suoraan mukana. Sen lisäksi syöt samat ruuat kuin olisit syönyt muutenkin. Ja sitten jos ei vielä tuo avita, osta jotain urheilujuomaa, jossa on sekä energiaa että elektrolyyttejä (oma suosikko SiS GO Energy) ja kittailet sitä pullon pari aina kovaa treeniä edellisenä iltana. Siinä vahingossa tulee pidettyä myös nesteytyksestä ja elektrolyyttitasapainosta huolta. Hyvin kyllä kulkenut tonnit. Sen verran hyvä ilma, että tekisi itsekin mieli kurittaa kehoaan samalla 5x1km treenillä, mutta annetaas kutkutella vielä tovin, niin on nälkäinen ukko radalla sitten!
 10. Eilen: -joogailu 42min -pyöräily 32min Todella kevyttä aktiivista palautumista. Lisäksi tuli käveltyä joku noin 8km yhteensä, aavistuksen normaalia reippaammin. Maksimisykkeeksi ylämäessä kellotin 118bpm. Tänään: -juoksu 8.5km, 5.37/km, 252W -jumppa 12min Tänään samaa settiä, kevyesti pintakaasulla kiihdytellen. Sykevyö jäi kotin, rannesyke näytti 162bpm eli yläkynnyksellä, mutta todellisuus oli varmaankin alle 120bpm ainaskin keskiarvona. Hissukseen hiipien hyvä tulee. Huominen vielä samaa, mutta sitten torstaista lähtien alkaa tipahtaa kerran päivään testisettiä: torstaina 2min30s maksimitehot (tavoitteena ois hyvä pitää 400+W), perjantaina 10k tempo (tavoitteena alle 15min) ja la/su sitten puolikas (tavoitteena kevyesti alle 1.30). Tänään avoveteen uimaan ja varmaan perjantaina uudestaan. Pitää saada vähän tuota uintihommaakin eteenpäin tässä hissukseen... Painon suhteen edellisen pitsapäivityksen jälkeen pieni päivitys. Nyt kun aloitellaan enemmän pyöräilemään ulkona on lähtötaso aika pitkälle tasoittunut noin 79kg paikkeille. Tässä painossa tuntuu sille, että tasapaino on helppo löytää eli varmaan muutamia kiloja lähtenee tästä vielä. En nyt tietoisesti ala pudottamaan painoa, mutta saisi se hissukseen tulla alaskin.
 11. Niin, kuten sanottua, niin nämä on lähinnä arvailuja. Jotain tutkimuksia toki on tehty pitkiä matkoja taivaltaneidenkin keskuudessa. Muun muassa näin kirjoitetaan (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5117571/) proteiinin käytöstä juoksu-ultralla: "It has been posited that supplemental protein or amino acids on top of this intake during an ultra-run may improve performance through provision of amino acids for use as a fuel source and to attenuate muscle damage [99]. Despite the use of supplementary amino acids having been shown to improve performance and decrease muscle soreness in cyclists, a study on ultramarathon runners showed no benefits. Knechtle et al. [100] supplemented 14 subjects with 52.5 g of amino acids immediately before and during a 100 km run and compared them against a placebo group. Contrary to their hypothesis, there were no improvements in performance or effects on parameters related to skeletal muscle damage in the supplemented group. Unfortunately, measures of skeletal muscle damage were only taken immediately after the race. More research is needed to determine if the intake of amino acids during the race would lead to lower values of these markers in the following hours and days of recovery. Therefore, at the present time, evidence would suggest no additional benefit from consuming supplementary amino acids or protein during ultra-endurance running events." Tietysti tuossakin kovin arvuutellaan, että vaikkapa juoksussa proteiini ei näytä kovinkaan houkuttelevalle vaihtoehdolle, niin muissa lajeissa siitä voisi ollakin hyötyä. Etenkin siis suoraan aminohappoina, mitään pitkäkestoisesti prosessoitavaa tavaraa ei kannata pönttöön työntää, ellei kyseessä ole useamman päivän reippailu. Eipä mulla ole kokemusta yli 15h yhtäjaksoisesta liikuntasuorituksesta. Varmaan joskus täytyy kokeilla sitäkin! Tuo oiskin oikeasti mielenkiintoinen tutkimus! Tosin tutkijalla lienee helposti herää tässä mielenkiinto ehdottaa esim. "voisitko parin viikon päästä juosta/polkea uudestaan täysiä 10h ja tällä kertaa syödä vain pelkkiä proteiinipatukoita".
 12. Niin, tuo on se tieto, mikä meillä on perustuen levättyinä tehtyihin mittauksiin ja tutkimuksiin sekä valistuneisiin arvauksiin. Se mikä totuus on, voi olla hivenen erilainen. Esim. alakynnyksellä edeten pääsee vielä jonkin verran yli puoli vuorokautta ja hyvin treenattuna varmaan enemmänkin. Sillä alueella kuluu jo kohtuu määrä hiilaria, vaikka olisi kuinka treenannut. Kysymys onkin se, että miten hiilareiden osuus käyttäytyy tuon 10h aikana. Lisääntyykö loppua kohden vai laskeeko? Tuohon ei yksinkertaisesti ole vastausta. Eri yksilöiden väliset erot vaikeuttavat kokemusperäisen tiedon tulkintaa, pitäisi saada paljon suurempia määriä yksilöitä testiin. Jos vaikka kaikki 100 mailin ultraajat pitäisivät ruokapäiväkirjaa suorituksen loggaamisen ohessa, parissa vuodessa olisi tuhansia ja tuhansia kappaleita aineistoa asiasta. Proteiinin saanti on myös eräänlainen väittelyn kohde. Urheilusuorituksen aikana proteiinista ei saa juurikaan energiaa käyttöön, siis siitä, mikä siellä vatsassa möllöttää. Vaan se tulee käyttöön lihaksista. Ja lihaksien vaurioiden korjaaminen taas tapahtuu urheilusuorituksen jälkeen, oli vatsassa proteiinia tahi ei. Tietty tästäkin näkee erilaisia tulkintoja. Joillekin pieni määrä proteiinia eritoten ultrapitkissä suorituksissa voi viedä näläntunnetta pois, joka voi avittaa jaksamisessa. Tiedä häntä.
 13. Tässäpä ehkä se syy, miksi tutkimukset on tekemättä. Vapaaehtoiset "koe-eläimet" on aavistuksen harvinaisia!
 14. Hep. Mulla oli tuossa kantaluun ja pohjeluun välisen nivelsiteen alapuolella pieni irtopalanen. Mentiin (tai kirurgi meni) sisään päiväkirurgisesti sen jänteen läpi, pitkittäissuuntaisesti tilaa tehden. Kävelin pois itse samana päivänä kuin operaatio oli ja kaksi päivää varovasti painoa varasin (huom, ei keppejä eikä mitään muuta kuin tulehduskipulääkettä). Tuon jälkeen sitten aloin enemmän ja vähemmän normaalisti kävellä ja käyttää jalkaa. Siihen aikaan en juossut säännöllisesti, mutta muutaman viikon kuluttua operaatiosta kävin muistaakseni jo varovasti lenkillä - suoraan juokseminen ei sattunut, käännöksissä pieniä tuntemuksia. Muistaakseni noin 3kk kuluttua pystyi tekemään normaalia jalkapalloharjoittelua! Ei tuo kovin paha ollut omalla kohdalla, ja korjasi täysin nilkassa olleet kiputilat ja turvotukset etten sanoisi lopullisesti. Oli ilmeisen varmasti tullut sinne nilkan nyrjäytyksen yhteydessä eikä tullut sitten kuntoon normikonstein, niin lopulta piti mennä ottamaan magneettikuvat sitten...
 15. Varmaan riippuu lähtökohdista. Jos on tankkailtu hyvin, on sitä varastoa noin 90min ajaksi tai vähän reiluksikin, jos menee kevyesti. Eli sitten ne kolme geeliä jo kohtuu merkittävästi jatkaa tuota ikkunaa, jossa hiilareita on käytössä reilusti yli kahteen tuntiin. Jos taas lähdetään "tyhjänä", niin eihän kolme geeliä ole juur mitään. Ultrahommiin liittyen satuin juuri äsken kuuntelemaan mielenkiintoisen podcastin liittyen ketjun aiheeseen. Eli siihen, mitä tapahtuu, kun on liikuttu ~10h, mitä pitäisi syödä ja miten keho ylipäätään toimii aineenvaihdunnallisesti. Tutkimustieto kertoo, että ei harmainta aavistustakaan. Kokemusperäinen tieto sanoo, että monet ultraajat kokee makean (=sokeri=hiilarit) etovaksi sitä enenevissä määrin, mitä matkaa kertyy ja toisaalta taas suolaisen/rasvaisen (=perunalastut=rasvaa+hiilaria) huomattavasti helpommin lähestyttäväksi. Tämä on likimain täysin vastakohtaisesti siihen perusajatukseen, että keho kaipaa nimenomaan sisään lisää sokeria! Luontoäiti on sen verran fiksun tehnyt meidän kehosta, että lähtökohtaisesti siis kuvittelisi makeansietämättömyydellä olevan fysiologinen tarkoitus. Tästä herääkin mielenkiintoisia tutkimuskysymyksiä, kuten: i) Miten aineenvaihdunta toimii 10h urheilusuorituksen jälkeen vs. levänneenä? ii) Onko perinteinen tehomalli (eli kynnykset ja niiden mukaan tehty aineenvaihdunta) ylipäätään sovellettavissa muuhun kuin levänneeseen tilaan/ensimmäiseen ~3h ajan? Voisiko olla mahdollista, että pidempään liikkumisen seurauksena keho alkaa automaattisesti käyttämään yhä tehokkaammin pelkkiä rasvoja?
 16. Näin tekisin itsekin. Adaptaatio rasvanpolttoon on mutuna arvioiden kohtuu hidas prosessi. Joten akuutilla tähtäimellä varmaan parempi keskittyä laadukkaisiin pitkiin lenkkeihin oikeilla vauhdeilla ja loppunostoilla sekä etenkin kisan lähestyessä kiinnittää huomioita täyteen palautumiseen. Taas kroonisessa mielessä rasvanpolttoa kannattaa sitten tehdä kauempana kisoista.
 17. Vastaus tähänkin kysymykseen on "se vähän riippuu". Riippuu missä on omat omat heikkoudet, mikä on suoritustaso, miten paljon harjoittelee, millainen on "päämatka" ja niin edelleen. Esimerkkinä triathlonisti, joko harjoittelee noin 20h viikossa (=esim allekirjoittanut) ja tähtäimenä pitkät matkat. Tällöin rasva-aineenvaihdunnana kehittäminen on yksi tärkeimpiä osapalasia toimivaa harjoitussuunnitelmaa. Koska määrää tulee sen verran reilusti, ei glykokeenivarastot ehdi täyttyä raskaiden päivien välissä. Niinpä lähes jokainen lyhyempikin harjoitus on eräällä tavalla "paastottu". Toisekseen, ilman energiaa tehdystä harjoituksesta ei ehdi enää palautua seuraavaan samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä tapahtuvaan harjoitukseen. Näin ollen, on melko haastavaa järkevällä tasolla sisällyttää näitä pitkiä energiattomia harjoituksia ohjelmaan, edes joka toinen viikko. Ehkä paremminkin kerran kuukaudessa. Toinen esimerkki voisi olla vaikkapa ~10h viikossa juokseva maratoonari. Tällöin harjoitusintensiteetti on sen verran alhaisempi, että varastot ehtivät täysin täyttyä kevyiden päivien aikana. Joten jos haluaa kehittää tuota rasva-aineenvaihduntaa, niin tuollainen paastojuoksu voi olla yksi tehokkaimpia menetelmiä. Sitten kun kulkee 2-3h juoksua ilman energiaa, voi jättää aamupalan syömättä ennen lenkille lähtöä. Ja viimeisessä vaiheessa poistaa hiilarit vielä ilta-aterialtakin. Tässä tosiaan haittavaikutuksena selvästi pidempi palautumisaika, eikä se itse lenkkikään (ennen kuin tottuu) mitään nautintoa välttämättä ole. Hommaahan voi harjoitella vaikkapa siten, että vetää jonkun kovatehoisen intervalliharjoituksen ja sen jälkeen nauttii vähäisesti hiilareita. Ja seuraavana aamuna ennen aamupalaa tekee peruslenkin.
 18. Itseasiassa noinkin päin on hyvä tehdä drillejä. Etenkin meidän pitkiä matkoja uivien. Kun sen tekniikan pitäisi pysyä kasassa myös väsyneenä. Tietty jos tekniikassa on paljon puutteita niin parempi tuoreena tehdä, mutta sitten kun alkaa pääpalikat olemaan kuosissa todennäköisempää on se, että tekniikkaa rakoilee vasta X metrin matkan uimisen jälkeen. Tällöin hyvä siirtyä väsyneempänä drilleihin ja palauttaa hyvä tekniikka. Ainaskin periaatteessa kuulostaa järkevälle, eri asia sitten miten käytännössä onnistuu...
 19. -pyöräily 139km, 184W, 121bpm -juoksu 11.4km, 4.42/km, 138bpm, 303W Tänään oli alkuperäisesti tarkoitus ajella 2h IM-tehoin kisavarustein ja tarkastella vähän missä mennään. Mutta sen verran kylmä oli sääennuste, ettei kehdannut lyhythihaisessa lähteä. Mieluummin hikoilee kuin palelee etenkin pidemmässä reissussa. Vaihdoin siis lennosta noin 4h pyöräilyn vähän pidempään versioon, tai niin kuvittelin. Reittiä ei TIETENKÄÄN tullut mitenkään katottua kuin "vois ajaa tuolta Lohjalle ja sit kiertää Sammatin kautta vaikka 110-tielle ja poikkeen". Tällä tasolla ei sitten tiedä kuinka pitkä reitti on, tahi kuinka kauan siinä kestää. Noh, eipä tuolla kait niin väliäkään. Lähdin asenteella olen evätretkellä ja katselen vähän maisemiakin. Tarkoitus oli ajella ihan rauhakseltaan. Eka tunti meni 171W, toka tunti 170W, kolmas tunti 185W (170+200 puolitunneittain) ja neljäs tunti sitten 220W. Oikeastaan ajelin siis vähän vajaa puolitoista tuntia "IM-tehoin". Keskisyke viimeiseen tuntiin oli 129bpm, joka on aavistuksen alakanttiin, mutta olkoon. Vaatii lisätestejä vielä tuo homma. Loput ajelin sitten 177W rauhakseen kotiin. Join nyt noin neljä pulloa, joka sekin on liian vähän, mutta parempi kuin aiemmin. Aika raikas fiilis maalissa, kuten toki pitääkin tuollaisen reissun jälkeen olla. Pari kertaa joutui pysähtymään: kerran kuzelle, kerran tankkaamaan nestettä ja yhden kerran myös tarkistamaan reittiä. Kotona sitten pikahuolto ja lenkkareita jalkoihin. Tarkoitus oli köpötellä noin tunteroinen, otin koirat matkaan, kun kuitenkin "vain" 12 astetta. Ekat noin 7km meni kivasti hakien sitä sopivaa vauhtia, tarkoitus oli kokeilla tässäkin IM-vauhtia tai lähinnä hakea missä ne tehot menee tuossa vauhdissa. Näköjään ei kaukana noin 310W tienoilta ole. Vauhti tuolla teholla on tasaisella noin 4.30/km hiekkateitä pitkin, tahi oikeastaan napsun vielä alle ehkä jopa 4.20/km. Sitten kun noin 8km tuli tauluun alkoi nelijalkaisten mielestä olla turhan kuuma mitään juoksuhommia jatkaa. Viimeiset kilsat meni sitten enemmänkin koiravetoharjoituksena, ei vetokoiraharjoituksena. Harvemmin sitä koirat tulee miehen takana. Kohta sitä ollaan niin keskellä kesää, että jääpi koirien juoksulenkit tyystin tauolle. Viikko oli sellainen kuin olisi oikeasti harjoitellut. Pari ihan kunnon treeniä, jossa sai keuhkot kyytiä. Itse asiassa ensimmäisen kerran ikinä oli kurkku vähän arkana tuosta, etenkin trainerilla tuuletin puhaltaa suoraan kurkkuun, joka haukkoo happea, noh, maksimaalisesti. Loppuviikko meni sitten tuon perjantaina vo2max treenin jälkeen kiihtyvästi, mutta kuitenkin kohtuu kevein tehoin. Harjoitusta tuli sen noin 19h, noin 72km juoksua, 12h pyörää ja loput sitten jumppaa. Pisteitä kertyi kuitenkin kiitettävät 1113 TSS, joka kertoo sitä, että kertymää tuli tehotreeneistä aika kivasti. Ens viikolla sitten otetaan rauhallisemmin ja testaillaan vähän onko kehonkurituksesta ollut mitattavaa hyötyä vielä toistaiseksi. Ens viikolla vois myös avata avovesiuintikauden! Edit. Lisätään vielä nyanssina, että tälle päivälle menopuolena tulee olemaan rapiat 6000kcal, nyt tulopuolta yritän korjailla kotipizzan large quattro stagionella...
 20. Äläs nyt vielä heitä kirvestä kaivoon. Parhaat kisasuoritukset usein tapahtuu silloin, kun noin 1-2 vko ennen H-hetkeä tulee "telakkata" ja pakkolepoa. Jos pääset vaan vielä sopivasti ottamaan karstat pois koneesta ennen seikkailua, niin voi olla aika loistava iskukyky!
 21. Ainaskin itellä jalkavaivat väheni sen myötä, kun siirryin vähemmän tuettuihin/ohjaaviin neutraaleihin ja hyvin vaimennettuihin kenkiin. Tietty varmaan näkemyksiä on monia. Uusien juoksutossujen kokeilu ei tietenkään ikinä ole huono idea! Minkälaista oiretta siinä nilkassa on? Jotain kevyttä kipua? Meneekö pahemmaksi juoksulenkin aikana vai vasta jälkeen?
 22. Älä nyt samointein polta Garminia, mutta noinkin voi käydä. Jos vetää jotain pidempää lenkkiä ja sattuu niin, että alkuun on vaikka sopiva lähtöhiki ja sitten keskellä tuleekin kovempi tuuli ja hikeä ei muodostu, niin kontaktipinnat voi kuivua. Ja sitten tietää mitä tapahtuu kotvan kuluttua, jos välissä on tekninen paita ja vaikkapa kevyt juoksutakki. Mutta myönnettävä, ettei tuota ole itsellekään kuin ehkä 2-3 kertaa käynyt...
 23. -pyöräily 62km, 109bpm Kevyt kaksjapuoltuntinen sykloilua. Ajelin taas Kauklahden läpi ja sieltä kohti Bodomia, järven melkein kierrettyä tajusin, ettei tähän nyt kovin kaksisesti aikaa vielä tuhriutunut, joten ajoin Röylään ja sieltä sitten kehälle. Siitä sitten lähdin vielä itään ja muistin, että vaimon kanssa hieman rupateltu, että heidän toimistonsa siirtyy 130-tien varteen, joten voisi harkita sinne lähemmäs muuttoa. Niinpä ajelin jotain niitä alueita sieltä läpi, mistä karkeasti ottaen voisi harkita asuntoa katselevansa. Eipä ollut tietenkään kartasta tullut katsottua, joten menin suunnistusmoodiin auringon perusteella. Koti on kohti aurinkoa lännessä ja sitten sieltä kiemurtelin eestaas oikeavasenoikea taktiikalla kunnes jossain vaiheessa päädyin Hämeenkyläntielle ja sieltä sitten Lintuvaaran kautta 110-tietä Bemböleen ja sieltä kotiin. Onnistuin pitämään pääsääntöisesti aika kevyen tuntuman, joka näkyy keskisykkeestäkin. Jäipähän huomisella virtaa sitten polkea lujempaa!
 24. Viikonlopun kevyt loppurykelmä laitettu alkuunsa: -juoksu 14km, 4.40/km, 141bpm Tänään vähän arvoin vielä ennen lähtöä mitä tekisi. Lopulta päädyin 2x5km tahi 3x4km välillä mietiskelemään. HRV oli taas alhaisempi, joten ihan hirveätä tehoilua ei ollut tarkoitus ottaa vaan maltillinen vk-treeni. No päädyin alustavasti 3x4km ja ajattelin, että tarvittaessa säätää matkalla. Siispä tiestölle. Ekan parin kilsan lämmittelyn aikana selvisi, että koivet on aika naatit. Mutta yleensä ne aukeaa, kun vähän käskyttää. Eka 4km meni vastatuuleen, ja päätin jo heti alkuunsa, että vedän aavistuksen kiihtyvästi nämä vedot, joten eka setissä keskivauhti 4.10/km ja vika kilsa 3.58/km. Keskisyke koko setissä 151bpm ja maksimit 160bpm, joka sekin alle kynnyksen (ja epäilen, että tuli ylämäessä vastatuulessa). Jalat aika veltot eikä tuntunut hyvälle -> päätin jättää tällä erää 2x4km vetoloihin. Niinpä kilsan palautushölkän jälkeen takaisin mistä tulinkin ja toinen veto meni enemmän myötäiseen ja aavistuksen ylämäkeen 4.06/km, keskisyke edelleen 152 bpm ja vika kilsa 3.34 ja maksimisyke tässä 167 bpm, joka sitten onkin selvästi yli kynnyksen. Ihan kiva setti, päälle vielä reilu pari kilsaa hölkkändeerusta. Nyt nurmikko ajettu ja kala savustettu, kohta syömään ja keskittymään kotipuuhiin. Iltasella taidan käydä sykloilemassa reilun pari tuntia, että tulee varmuudella kevyesti mentyä. Huomenna sitten napsun kovempaa pyörää ja varmaan päälle vielä joku juoksuhommeli!
 25. Vähän kyllä arveluttava tuollainen 10 pykälän siirto kynnyssykkeissä. Onneksi sentään alakynnyksessä, joka on muutenkin epätarkempi. Ylärekisterissäkin aika iso heitto. Oliko testit tehty samalla protokollalla? Samoissa olosuhteissa, sama testaaja/analysoija? Samalla tavalla valmistauduttu testiin?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy