Jump to content
Juoksufoorumi.fiLasinilkk@

Jäsenet
 • Content Count

  66
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

82 Excellent

Recent Profile Visitors

228 profile views
 1. Mä kehoittaisin ottamaan pitkiä reippaita kävelyitä mukaan viikkoon. Kunto kasvaa ilman iskutusta. Itse tykkään välillä kävellä reippaita lenkkejä vaikka periaatteessa jalat kestää pk-hölkän vaikka joka päivä.
 2. 3000 taisi olla viime keväänä? edit. niinhän tuossa mainittiin jo aiemmin
 3. Onhan tuolla noita paikkoja vielä aika paljon: https://my6.raceresult.com/138425/?lang=en
 4. Itse olen tilanteessa, jossa PK-treenit on vaikea vetää juosten. Periaatteessa tuonne pk2 alueelle (126-145) onnistuisi hitaasti juosten (7 min/km) mutta täytyy sanoa ettei se juoksu tunnu hyvältä, vaan paikkoja rupeaa menemään jumiin jne. Kävellen sykkeet jäävät sitten alle tuon 125, normaalisti reipas kävely niin sykkeet on jossain 100-120 välissä. Sitten taas hyvältä tuntuva juoksu pitää sykkeet tuossa 150-155 välissä. Eli jää tuollainen sykealue (130-145) aika tehokkaasti väliin treeneissä..
 5. KK:lla rupesi ennenstään täysin terve oikea polvi särkemään hieman tuosta polvilumpion sisäsyrjältä. Se meni itseasiassa juoksun aikana ohi, varmaan sen takia että vasempaan polveen iski juoksijanpolvi. Seuraavalla viikolla heräsin eräs yö kun tuohon oikeaan polveen särki. Nukahdin suht heti eikä polvi oikeastaan ole juuri vaivannut sen jälkeen. Kävelyillä pientä piston tunnetta edelleen siinä lumpion sisäpuolella. Juoksuaskelia en ole juuri kerennyt vielä ottamaan KK:n jälkeen, kävelyä ja pyöräilyä ollut ohjelmassa. Nyt sitten lauantaina heitin pidemmän pyörälenkin ja tuo oikea polvi rupesi särkemään lenkin aikana oikein kunnolla. Tämän jälkeen olen koskettelemalla löytänyt kipukohdat, joka on edelleen tuossa polvilumpion sisäsyrjällä. Eilen kokeilin hieman juosta, mutta tällöin rupesi tuntumaan paineentunnetta lumpion alapuolella eikä juoksuaskelien ottaminen tuntunut hyvältä/fiksulta. Jonkin verran tunnetta on tuolla lumpion "alla" kun polvea koukistelee ja se ehkä kohdistuu enemmän tuohon patellan yläpäähän. Tänään sitten kävin duunilekurissa (vaikka tiedän ettei ne hirveästi auta) jossa sitten tämän tarinan kerrottunani, kokeneempi naisihminen totesi että polvessa on nivelpussin tulehtutunut koska se on vielä hieman turvoksissa (tätä en itse huomaa). Buranaa ja lepoa eli perussetti. Kun tätä hieman lähdin kyseenalaistamaan, selvisi että tädillä on varmasti hieman normaalia enemmän tietotaitoa asiasta, koska kuulemma mies juoksee maratoneja ja muutenkin perhepiirssä on paljon urheilua harrastavia. Tämä nyt ehkä valoi vähän enemmän uskoa että hän saattaisi tietää vähän paremmin asiasta, mutta aina vähän epäilyttää kun vastaus vaivaan tulee kuin apteekin hyllyltä, juuri polven liikkeitä kokeilematta tms. Jokatapauksessa, nyt kokeilen pari päivää buranaa ja koitan vähän keventää. Eniten ketuttaa se, että polvessa ei tuntunut ennen tuota pyöräilyä mitään, ja tarkoitus oli mennä samana iltana juoksemaan. Mietin vain että olisiko tuolla muka joku voinut mennä oikeasti rikki pyöräillessä (tai siis jo aiemmin, mutta pyöräily pahensi) vai voiko kivut olla lihas/jänneperäisiä ja juontaa jostain muualta, pakarasta, etureidestä tms. ? Ihmetyttää tuo lumpion kosketusarkuus tuolta sisäpuolelta, se ei kai nyt tue tuota lihas-/jänneperäistä kipua? Polvi ei kuitenkaan ole mun mielestä varsinaisesti särkenyt levossa, joten se on kai ihan hyvä merkki. Onko jollakulla kokemuksia vastaavanlaisista ongelmista? Pallakselle pitäisi olla heinäkuussa juoksemassa ja olisi ihan kiva treenatakin ennen sitä.
 6. Lauantaina Karhunkierroksella Vantage M näytti vesisateessa ja kylmyydessä vikalla kiipeilypätkällä sykkeeksi jotain 110, 100 jne. sen kerran kun katsoin, vaikka tosiasiassa sykkeet olivat ihan toista. Eikä ollut takkia päällä minkä alle olisi voinut piilottaa 😄
 7. Lähinnä mietin että kun on kaikennäköisiä pikalatureita nykyään että antaako ne virtaa jotenkin liikaa tms.
 8. Mites kellon lataaminen suoraan verkkovirrasta? Uskaltaako napata randomisti kännykän laturista pistokepään ja tuikata seinään vai onko vaarana että vahingoittaa kelloa?
 9. 3.2.10 näyttäisi olevan, joten tämä on loistava uutinen ettei tarvi koneen kanssa enää pelleillä ollenkaan.
 10. Päivitin kellon ja ostin Vantage M:n. Kysynpä täältä nyt varmuuden vuoksi. Softapäivitykset tulee näköjään nätisti luurin kautta mutta mites se gps-tiedosto, kai sekin päivittyy luurin kautta ettei tarvi koneen kanssa säätää?
 11. Aika oikeaan osuit sillä ilmeisesti eilinen päivä oli kaverilla aika tuskaa ja tänään joutuu ottamaan lepopäivän. Tarkoitus olisi ilmeisesti jatkaa hommaa kuitenkin huomenna.
 12. Lasinilkk@

  Polar M430

  Toimii hyvin pakkasella jos on vähän vaatetta päällä. Mutta mulla ainakin vähän näyttää ihmeellisiä sykkeitä mikäli ranne jää pienessä pakkasessa paljaaksi. Tämä tosin korjautuu heti kun vetää hihan päälle.
 13. En äkkiseltään löytänyt paljon eilen meni, mutta somepostauksista päättelin että johonkin 16 tuntiin olisi suorittanut.
 14. Entinen ammattijalkapalloilija, Valioliigaa Southamptonissa pelannut 50-vuotias Francis Benali on aloittanut hurjan haasteensa. Kaveri meinaa hyväntekeväisyystarkoituksessa suorittaa seitsemän ironmania peräkkäisinä päivinä. Kaveri aloitti haasteensa eilen, ja jatkoi sitä tänään neljän tunnin yöunien jälkeen. https://www.ironfran.co.uk/ edit. Jätetään oleellisin linkki tuohon
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy