Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lasinilkka

Jäsenet
  • Posts

    386
  • Liittyi

  • Last visited

  • Days Won

    2

Viestit käyttäjältä Lasinilkka

  1. No jopas aika menee eikä tänne ole näköjään kuukauteen raportoitu yhtään mitään. Kilsoja kerätty noin 300 sitten viime raportoinnin ja treeneissä on siirrytty jo hieman poluille. Erinäiset velvoitteet hieman karsivat huhtikuussa treenipäiviä, mutta onhan tässä onneksi vielä noin 2 kk aikaa täysipainoiseen treeniin. 

     

    Perjantaina tuli tehtyä ensimmäinen treeni, jossa selässä oli aika pitkälle kesän kisavarusteet sisältävä reppu. Tämä oli talvisissa olosuhteissa juostu Yöroga, jossa tuli mittariin hieman vajaa 50 km. Nämä kaupunkiymäristössä juostavat rogat on kyllä yllättävän hauskoja tapahtumia 👍

    • Like 8
  2. Avataanpa keskikesän tapahtumalle oma ketju, kun tänne on enää 2,5 kk aikaa. Osallistujia on tällä hetkellä 1717, jotka jakaantuvat matkoille seuraavasti: 

     

    166 km: 214

    100 km: 262

    66 km: 556

    37 km: 474

    15 km: 165

    NUTS 300: 46

    Lähtöaikoja on näköjään hieman muutettu. 166 km lähtee Hetasta klo 13 ja pari tuntia myöhemmin eli klo 15 pääsee 66 kilsan juoksijat liikkeelle. Pallakselta klo 23 lähtee 100 km liikenteeseen. 

     

    https://nutsyllaspallas.com/fi/

     

    Onkos täältä porukkaa tulossa Ylläkselle? Oma startti jo maanantaina, kun lähden haastamaan ensimmäistä kertaa 200 mailista 😬

    • Like 3
  3. Päivitelläänpä tänne hieman tekemisiä. Vuoden alusta on tullut liikuttua seuraavanlaisesti: 

    Juoksu 415 km 

    Kuntopyörä: 7 h

    Lihaskunto: 2,5 h

    Kävelyä: n. 40 km (en mittaa kaikkia kävelyitä)

     

    Juoksumäärään olen ihan ok tyytyväinen. Pakkaset ja liukkaat kelit toisinaan karsivat kilometrejä eikä tässä ole vielä juurikaan 20 kilsaa enempää pitkiksillä menty. Myös tehotreenit ovat jääneet yhden käden sormilla laskettaviksi johtuen alustasta. Mutta pääsasia että ulkona on käyty 4-6 kertaa viikossa juoksun merkeissä. 

     

    Oheisharjoittelut on ollut sitten lievähkö pettymys itselle. Toki tässä on alkuvuoden aikana ollut työkiireitä, kiireitä läheisten kanssa sekä hieman talveen ja pimeään väsymistä. Eli selityksiä. Myös ihan perusväsymystä treenaamiseen oli havaittavissa, siis lenkkien päälle tehtävään treeniin. Myös ajatus tammikuun pimeällä "on tässä vielä heinäkuuhun aikaa" kävi mielessä muutaman kerran. Mutta ei auta katsella taaksepäin vaan eteenpäin. Neljän kuukauden päästä on startti Lemmenjoella ja siellä olisi tarkoitus olla täysissä ruumiin ja sielun voimissa 🙂

     

    Muutamia ajatuksia/suunnitelmia kisaan liittyen on tullut jo tehtyä:

    - Maali on ainoa tavoite. Tämä tarkoittaa sitä että reitin varrella jalkoja tuuletetaan ja huolletaan 2-3 tunnin välein

    - Nukkumisen osalta tiedän että ensimmäisessä huollossa on turha yrittää saada unta. Sen takia varaudun ajatuksen tasolla reitin varrella nukkumiseen sekä kunnon uniin Hetassa ja toivottavasti myös Pallaksella

    - Karkeita aikatauluksia on tullut tehtyä. Jos ensimmäiseen huoltoon (n. 90 km / 24 h cutoff) pääsisi 18-20 tunnissa, olisi taivallus ollut todennäköisesti riittävän rauhallista. Huollossa en tosiaan ajatellut nukkua vaan jatkaa matkaa, joten 1-2 tunnin huolto on varmaan riittävä

    - Kalmankaltio-Hetta on täysi arvoitus. Tälle välille täytynee varata 30-35 tuntia aikaa. Jos menee nopeammin niin sitten menee. Hetan huollossa sitten kunnon unet (3-6 tuntia toivottavasti), suihkut yms. 

    - Hetasta eteenpäin en ole vielä juurikaan uhrannut ajatuksia, mutta Hetta-Pallas välille lienee turvallista etukäteen ajatella noin 24 tunnin aikaa etenemiseen. Tiedän mitä menen välin tuoreilla jaloilla ja silmillä, mutta väsyneillä jaloilla ja univajeessa tuohon tuhrautuva aika on täysi arvoitus. 

     

    Tarkoitus olisi laskea joka etapille kolme eri aikataulua, joista se keskimmäinen on se mikä on todennäköisin. Jos homma menee hitaasti niin se helpottaa itseäni henkisesti todella paljon, jos olen laskenut itselleni myös ns. todella hitaan aikataulun. En nyt lähde mitään aikatavoitteita laittamaan, mutta oletettavasti tuo keskimmäinen aikataulutus tulee sisältämään noin vuorokauden varoajan maalin sulkeutumiseen. 

     

    Olisi tietysti kiva kuulla jo kolmesatasella käyneiden omia aikataulutuksia, miten ne on toteutuneet. Varsinkin noin Kalmankaltio-Hetta ja Hetta-Pallas kiinnostavat. 

    • Like 8
  4. Joulun ympäristö tuli otettua aika iisisti. Vuoden viimeisen viikon aikana tuli käytyä kolmesti lenkillä ja tein pari kertaa lihaskuntoa. 

     

    Ma 1.1.

    Kävely 4,5 km / 52 min

    Puolison kanssa läheisen järven jäälle ihailemaan auringon paistetta. 

     

    Juoksu 10,2 km / 1 h 9 min

    Illalla vielä lenkki kovassa pakkasessa. 

     

    Tällä viikolla oli tarkoitus vetää pari reippaampaa vetotreeniä, mutta nyt miinuslukemat ovat sellaisella tasolla että taitaa jäädä haaveeksi. 

    • Like 7
    • Onnittelut! 1
  5. Ti 28.11. 

    Kuntopyörä 52 min

    Lihaskunto 22 min

    Juoksu 9 km / 59 min

     

    Iltapäivällä työpäivän päätteeksi ohjelmassa oli tunnin palaveri jossa omalta osalta riitti pelkkä kuunteluoppilaana olo. Tämän ajan hyödynsin polkemalla kuntopyörää. Sen jälkeen vähän lihasten herättelyä kuukauden tauon jälkeen. Päivään mahtui vielä tunnin hölkkäily. 

    • Like 8
  6. Pe 17.11.

    Lepo

     

    La 18.11.

    Polkujuoksu 10,3 km / 1h 14min

     

    Su 19.11.

    Lepo

     

    Ma 20.11.

    Juoksu 6,7 km / 44 min

     

    Ti 21.11.

    Lepo 

     

    Ke 22.11.

    Juoksu 9,2 km / 1h (sis. 10 x 1 min ylämäkeen)

     

    Pikkuhiljaa päässyt lenkin makuun. Eilen otin lyhyitä vetoja ja näin sairastelujen jälkeen sai ainakin helposti sykkeet helposti nousemaan. Pitäisi muistaa tuo vasemman takareiden ongelma. Se on revennyt pahasti futismatsissa 20 vuotta sitten ja rupeaa tuntumaan aika helposti. Nyt aamulla huomasin ettei se oikein tykännyt eilisestä. Mutta tästä pikkuhiljaa eteenpäin, onpahan taas tekemistä hetkeksi että kunto nousee edes samalle tasolle mitä se oli vajaa kuukausi sitten kun piti Kullamannenille lähteä. 

    • Like 9
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy