Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Lasinilkk@

Jäsenet
 • Content Count

  63
 • Liittyi

 • Last visited

Viestit käyttäjältä Lasinilkk@


 1. Itse olen tilanteessa, jossa PK-treenit on vaikea vetää juosten. Periaatteessa tuonne pk2 alueelle (126-145) onnistuisi hitaasti juosten (7 min/km) mutta täytyy sanoa ettei se juoksu tunnu hyvältä, vaan paikkoja rupeaa menemään jumiin jne. Kävellen sykkeet jäävät sitten alle tuon 125, normaalisti reipas kävely niin sykkeet on jossain 100-120 välissä. Sitten taas hyvältä tuntuva juoksu pitää sykkeet tuossa 150-155 välissä. 

   

  Eli jää tuollainen sykealue (130-145) aika tehokkaasti väliin treeneissä..


 2. KK:lla rupesi ennenstään täysin terve oikea polvi särkemään hieman tuosta polvilumpion sisäsyrjältä. Se meni itseasiassa juoksun aikana ohi, varmaan sen takia että vasempaan polveen iski juoksijanpolvi. Seuraavalla viikolla heräsin eräs yö kun tuohon oikeaan polveen särki. Nukahdin suht heti eikä polvi oikeastaan ole juuri vaivannut sen jälkeen. Kävelyillä pientä piston tunnetta edelleen siinä lumpion sisäpuolella. Juoksuaskelia en ole juuri kerennyt vielä ottamaan KK:n jälkeen, kävelyä ja pyöräilyä ollut ohjelmassa. 

   

  Nyt sitten lauantaina heitin pidemmän pyörälenkin ja tuo oikea polvi rupesi särkemään lenkin aikana oikein kunnolla. Tämän jälkeen olen koskettelemalla löytänyt kipukohdat, joka on edelleen tuossa polvilumpion sisäsyrjällä. Eilen kokeilin hieman juosta, mutta tällöin rupesi  tuntumaan paineentunnetta lumpion alapuolella eikä juoksuaskelien ottaminen tuntunut hyvältä/fiksulta. Jonkin verran tunnetta on tuolla lumpion "alla" kun polvea koukistelee ja se ehkä kohdistuu enemmän tuohon patellan yläpäähän.

   

  Tänään sitten kävin duunilekurissa (vaikka tiedän ettei ne hirveästi auta) jossa sitten tämän tarinan kerrottunani, kokeneempi naisihminen totesi että polvessa on nivelpussin tulehtutunut koska se on vielä hieman turvoksissa (tätä en itse huomaa). Buranaa ja lepoa eli perussetti. Kun tätä hieman lähdin kyseenalaistamaan, selvisi että tädillä on varmasti hieman normaalia enemmän tietotaitoa asiasta, koska kuulemma mies juoksee maratoneja ja muutenkin perhepiirssä on paljon urheilua harrastavia. Tämä nyt ehkä valoi vähän enemmän uskoa että hän saattaisi tietää vähän paremmin asiasta, mutta aina vähän epäilyttää kun vastaus vaivaan tulee kuin apteekin hyllyltä, juuri polven liikkeitä kokeilematta tms. 

   

  Jokatapauksessa, nyt kokeilen pari päivää buranaa ja koitan vähän keventää. Eniten ketuttaa se, että polvessa ei tuntunut ennen tuota pyöräilyä mitään, ja tarkoitus oli mennä samana iltana juoksemaan. Mietin vain että olisiko tuolla muka joku voinut mennä oikeasti rikki pyöräillessä (tai siis jo aiemmin, mutta pyöräily pahensi) vai voiko kivut olla lihas/jänneperäisiä ja juontaa jostain muualta, pakarasta, etureidestä tms. ? Ihmetyttää tuo lumpion kosketusarkuus tuolta sisäpuolelta, se ei kai nyt tue tuota lihas-/jänneperäistä kipua? Polvi ei kuitenkaan ole mun mielestä varsinaisesti särkenyt levossa, joten se on kai ihan hyvä merkki. 

   

  Onko jollakulla kokemuksia vastaavanlaisista ongelmista? Pallakselle pitäisi olla heinäkuussa juoksemassa ja olisi ihan kiva treenatakin ennen sitä. 


 3. On 26.4.2019 at 05.39, puujalka kirjoitti:

  Hommasin sitten tällaisen. Melkoinen helpotus kun ei tarvitse pukea sykevyötä. Kehitys kehittyy! Tämä on vain yksi monista uusista jutuista joihin olen nyt törmännyt ollessani ulkona skenestä vuosia.

   

  Tuosta pakkasella toimimattomuudesta. Oletteko panneet merkille missä kohtaa se pakkasraja suurin piirtein kulkee? Nollakelissä tuo ainakin näyttää toimivan, joten luulisi pakkasellakin mikäli on kunnon paidan ja takin sisällä?

   

  Toimii hyvin pakkasella jos on vähän vaatetta päällä. Mutta mulla ainakin vähän näyttää ihmeellisiä sykkeitä mikäli ranne jää pienessä pakkasessa paljaaksi. Tämä tosin korjautuu heti kun vetää hihan päälle. 


 4. On 17.1.2019 at 21.14, Baltsu kirjoitti:

  Ilmeisesti juoksutauko tekee polvitaipeet kipeiksi. Pari viikkoa kun olin juoksematta keuhkoputkentulehduksen takia niin alkuviikon lenkit ovat nyt ärsyttäneet polvitaipeita sen verran, etten pystynyt edes 6 minuutin kilsavauhtia äsken palauttavaa tuolla menemään. Okei oli luntakin mutta se kipu suurin syy. Aika merkillinen juttu. Täytyy kokeilla hierontapallolla. Outoa on se ettei painaessa tunnu missään mitään, mutta kun yrittää juosta niin sattuu. Voihan se toki olla, että joku tauti vielä elimistössä. Eilen katkesin sen verran pahasti lenkillä. 

   

  Itsellä alkoi toiseen polvitaipeeseen tuntua viime viikonlopun pitkiksellä. Snadia kipua oli myös tossa polven sisäpuolella olevassa paksuimmassa jänteessä. Alkuviikosta kävin hölkällä ja siellä noteraasin taas samat tunteet, nyt sillä erotuksella että polvi oli yöllä myös aika kipeän oloinen. Eilen kävin juoksemassa hieman reippaammin, edelleen vähän tuntuu kipua mitä ei voi suoraan kohdistaan johonkin tiettyyn kohtaan. Ei estä juoksua eikä välttämättä tunnu juoksun aikana mutta polvi saattaa tuntua hieman "jäykältä" jälkikäteen.

   
  Ainoa selitys mitä olen keksinyt tälle niin kaikki nämä kolme lenkkiä on tullut tehtyä aikamoisessa lumisohjossa, olisiko sen verran liukkautta joka askeleella että se sitten vaikuttaa näin. En tiedä, ainoa mitä toivon ettei olisi mitään ihmeellisempää ja polvi rauhoittuisi tästä pikkuhiljaa. 


 5. 13 minuuttia sitten, Baltsu kirjoitti:

  Noin mullakin toimii, en edes tiennyt, että automaattinen synkkaus on mahdollista. Tosin aina ei ole edes lenkillä kännykkä mukana, joten se on ihan helppoa laittaa mittari lenkin jälkeen puhelimen viereen pöydälle ja laittaa synkkaamaan.


  Ok, mulla siis synkkaili pitkin päivää tasaisesti vaikken tehnyt asian hyväksi yhtään mitään, samoin lenkkien jälkeen. Mitään asetusta tuolle ei ole.


 6. On 14.12.2018 at 14.45, Steg kirjoitti:

  Olen ihmetellyt miksi synkkaus kestää niin kauan V800 ja puhelimen Polarflowin kanssa? Mielestäni se meni paljon nopeammin aikaisemmin. Nyt kestää ainakin 15 sek synkkaus napin painalluksen jälkeen ennen kuin se löytää yhteyden puhelimeen ja siitä menee varmaan minuutti ennen kuin kaikki tiedot ovat siirtyneet. Garminissa tämä synkkaus kestää maks. 15 sekuntia alusta loppuun. 

   

  Polar 430 ja Honor 8 - välillä lähti synkkaamaan ilman että teki mitään. Nyt vaihdon luurin Honor 10 ja tulos on se että kellosta pitää laittaa synkkaamaan, luurista pitää avata Flow ja sitten menee se minuutti että synkkaa. Ei tuo nyt haittaa mitenkään mutta huomasin tällaisen eron. 


 7. Joo, on se omakin kokemus että kipu ja ilmenemispaikka vaihtelee aika lailla. Nyt tosiaan huomasin tuon ongelman tuolla säären/pohkeen yläosassa  - toki voihan se olla täysin eri vaiva tai sitten se on vaan johdannainen kaikesta mitä on. 

   

  Täytyy ottaa nyt ohjelmaan nuo venyttelyt/rullailut ja katsoa joulun jälkeen onko mikään muuttunut. Jos ei edistystä ole tapahtunut niin sitten fyssarin pakeille. Ei tässä nyt onneksi mitään suunniteltua tapahtumaa ole moneen kuukauteen. 

  • Like 1

 8. @WBlakeEli onko toi vihlonta sulla ihan suoraan tossa polven ulkosivussa vai juuri nimenomaan tuolla vähän alempana sääressä / polven takana jne. ? Tämä on juuri se mikä mietityttää että aina puhutaan polven sivusta mutta kyllä mulla ne on ehkä tuolla "säären" puolella. 

   

  Kai tässä pitää joku fyssariaika varata että saisi vielä ammattilaisen arvion ja ohjeistuksen. 


 9. Itsellä alkoi polvi särkemään kuukausi sitten pitkällä 60 km:n lenkillä. Noin 45 kilsan kohdalla alkoi tuntumaan "paineen" tunnetta koko polvessa ja kävely auttoi asiaan. Tunne tuli takaisin kun juoksi vähän ja helpotti kun käveli. Juoksun jälkeen polvi oli todella kipeä ja kävely teki vaikeaa. 

   

  Alussa portaat ylöspäin oli helppoja, alas tuntui pahemmalta. Pikkuhiljaa kivut vähenivät viikon kuluttua ja kokeilin juoksua kevyesti. Polven alapuolella tuntui kipua, ihan kuin sisäpuolelta olisi työnnetty ruuvi läpi ulkopuolelle. Välillä tuntemuksia oli polven takana, ulomman jänteen kohdalla. Kävin hierojalla ja jumeja löytyi pakarasta ja pohkeesta. Itse rullailin reiden ulkosivua joka oli (ja on) kipeä - hierojani mukaan se on tosin sitä yleensä aina. 

   

  Aluksi epäilin juoksijan polvea, mutta kun välillä polvessa tuntui niin kokonaisvaltaisesti kipuja, tuntui kuin se ei olisi "paikallaan", päätin hakeutua ortopedin pakeille. Sieltä tuli lähete magneettikuviin, joissa ei selvinnut muuta kuin että polvi on pientä kulumaa lukuunottamatta hyvässä kunnossa. Ei mitään mikä selittäisi kivut. 

   

  Jalka oli kivuton ja kävin kokeilemassa viikonloppuna 5 km:n lenkkiä. Juoksu tuntui hyvältä eikä polvessa tuntunut. Seuraavana päivänä sitten tuntui - hieman polvitaipeessa tuossa ulommaisessa jänteessä, säären ulkosivulla ja yläosassa, siinä jossa on se kyhmy ja siitä alaspäin sekä tuntuu että koko pohkeen yläosa on kipeä. Kävellessä tuntui vähän, enemmän tuntui esimerkiksi kun istui tuolilla, nosti jalan ilmaan, (käänsi kroppaa hieman vinoon, niin että polveen tuli hieman painoa sivusuunnassa) ja koukisteli jalkaa.

   

  Aina lukee että juoksijan polvi tuntuu polven ulkosivulla ja yleisesti että kivut alkavat lenkin aikana. Onkohan nyt oma vamma sitten juoksijan polvi lainkaan, koska kivut on sääressä ja alkavat vasta lenkin jälkeen tai satunnaisesti muulloin? Mitäköhän tässä kannattaisi tehdä asian kanssa? Uskaltaakohan mennä hierojalle vai osaisikohan fyssari auttaa? Toki kotikonstein yrittäisin mielelläni mutta kun en ole diagnoosista täysin varma.  


 10. Viime talvena alkoi ulkokehräksen takana pistävä kipu. Tämä ajoittui samaan aikaan kun liukastelin ekoja lenkkejä vähän huonoilla kengillä. Jossain vaiheessa kipu tuntui vasta kun kilsoja oli lenkillä enemmän alla. Homma paheni sitten keväällä ja oikeasti haittasi jo juoksemista. Sain sitten duunin kautta lähetteen magneettiin ja peroneusjännehän siellä oli tulehtunut. Fyssarilta vahvistavia liikkeitä ja korvaavaa urheilua kesän ajaksi. 

  2 kk jälkeen kokeilin kovia kävelykenkkejä jonka jälkeen jänne kipeytyi taas. Paluu ortopedille joka iski kortisonia poistaakseen loput nesteet jänteen ympäriltä. Huilailin muutaman päivän ja sain luvan kokeilla lenkkiä. Tämän jälkeen kun jalka tuntui hyvältä, sain luvan aloittaa kuormittamisen. 

   

  Nyt on reilu kuukausi takana, vajaa 200 kilsaa mttarissa mutta aina välillä tuo jänne ilmoittelee. Kylmää koitan antaa aina suihkussa/saunassa, pohkeita pitää venytellä enemmän mutta jänne ei varsinaisesti ole turvoksissa. Edelleen menee tilannetta tarkkaillen mutta kyllähän venytellä pitäisi enemmän ja lihashuoltoa harrastaa myös paremmin. 

  Tällä hetkellä pystyn siis melkein kivuttomasti juoksemaan. Olen epäillyt että voisiko johtua jumeista, askelluksesta tms. Paskamainen hommahan noi jännejutut on, mutta täytyy yrittää löytää juurisyy tai ainakin ne keinot jolla se vaiva pysyy aisoissa. 

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy