Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Lasinilkk@

Jäsenet
 • Content Count

  54
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Lasinilkk@

 1. Lähinnä mietin että kun on kaikennäköisiä pikalatureita nykyään että antaako ne virtaa jotenkin liikaa tms.
 2. Mites kellon lataaminen suoraan verkkovirrasta? Uskaltaako napata randomisti kännykän laturista pistokepään ja tuikata seinään vai onko vaarana että vahingoittaa kelloa?
 3. 3.2.10 näyttäisi olevan, joten tämä on loistava uutinen ettei tarvi koneen kanssa enää pelleillä ollenkaan.
 4. Päivitin kellon ja ostin Vantage M:n. Kysynpä täältä nyt varmuuden vuoksi. Softapäivitykset tulee näköjään nätisti luurin kautta mutta mites se gps-tiedosto, kai sekin päivittyy luurin kautta ettei tarvi koneen kanssa säätää?
 5. Aika oikeaan osuit sillä ilmeisesti eilinen päivä oli kaverilla aika tuskaa ja tänään joutuu ottamaan lepopäivän. Tarkoitus olisi ilmeisesti jatkaa hommaa kuitenkin huomenna.
 6. Lasinilkk@

  Polar M430

  Toimii hyvin pakkasella jos on vähän vaatetta päällä. Mutta mulla ainakin vähän näyttää ihmeellisiä sykkeitä mikäli ranne jää pienessä pakkasessa paljaaksi. Tämä tosin korjautuu heti kun vetää hihan päälle.
 7. En äkkiseltään löytänyt paljon eilen meni, mutta somepostauksista päättelin että johonkin 16 tuntiin olisi suorittanut.
 8. Entinen ammattijalkapalloilija, Valioliigaa Southamptonissa pelannut 50-vuotias Francis Benali on aloittanut hurjan haasteensa. Kaveri meinaa hyväntekeväisyystarkoituksessa suorittaa seitsemän ironmania peräkkäisinä päivinä. Kaveri aloitti haasteensa eilen, ja jatkoi sitä tänään neljän tunnin yöunien jälkeen. https://www.ironfran.co.uk/ edit. Jätetään oleellisin linkki tuohon
 9. Itsellä alkoi toiseen polvitaipeeseen tuntua viime viikonlopun pitkiksellä. Snadia kipua oli myös tossa polven sisäpuolella olevassa paksuimmassa jänteessä. Alkuviikosta kävin hölkällä ja siellä noteraasin taas samat tunteet, nyt sillä erotuksella että polvi oli yöllä myös aika kipeän oloinen. Eilen kävin juoksemassa hieman reippaammin, edelleen vähän tuntuu kipua mitä ei voi suoraan kohdistaan johonkin tiettyyn kohtaan. Ei estä juoksua eikä välttämättä tunnu juoksun aikana mutta polvi saattaa tuntua hieman "jäykältä" jälkikäteen. Ainoa selitys mitä olen keksinyt tälle niin kaikki nämä kolme lenkkiä on tullut tehtyä aikamoisessa lumisohjossa, olisiko sen verran liukkautta joka askeleella että se sitten vaikuttaa näin. En tiedä, ainoa mitä toivon ettei olisi mitään ihmeellisempää ja polvi rauhoittuisi tästä pikkuhiljaa.
 10. Lasinilkk@

  Polar Flow

  Ok, mulla siis synkkaili pitkin päivää tasaisesti vaikken tehnyt asian hyväksi yhtään mitään, samoin lenkkien jälkeen. Mitään asetusta tuolle ei ole.
 11. Lasinilkk@

  Polar Flow

  Polar 430 ja Honor 8 - välillä lähti synkkaamaan ilman että teki mitään. Nyt vaihdon luurin Honor 10 ja tulos on se että kellosta pitää laittaa synkkaamaan, luurista pitää avata Flow ja sitten menee se minuutti että synkkaa. Ei tuo nyt haittaa mitenkään mutta huomasin tällaisen eron.
 12. Mun täytyy myöntää että venyttely on se, jota olen laiminlyönyt aika paljon. Kaikki pitää aina oppia vaikeimman kautta näköjään.
 13. Joo, on se omakin kokemus että kipu ja ilmenemispaikka vaihtelee aika lailla. Nyt tosiaan huomasin tuon ongelman tuolla säären/pohkeen yläosassa - toki voihan se olla täysin eri vaiva tai sitten se on vaan johdannainen kaikesta mitä on. Täytyy ottaa nyt ohjelmaan nuo venyttelyt/rullailut ja katsoa joulun jälkeen onko mikään muuttunut. Jos ei edistystä ole tapahtunut niin sitten fyssarin pakeille. Ei tässä nyt onneksi mitään suunniteltua tapahtumaa ole moneen kuukauteen.
 14. @WBlakeEli onko toi vihlonta sulla ihan suoraan tossa polven ulkosivussa vai juuri nimenomaan tuolla vähän alempana sääressä / polven takana jne. ? Tämä on juuri se mikä mietityttää että aina puhutaan polven sivusta mutta kyllä mulla ne on ehkä tuolla "säären" puolella. Kai tässä pitää joku fyssariaika varata että saisi vielä ammattilaisen arvion ja ohjeistuksen.
 15. Itsellä alkoi polvi särkemään kuukausi sitten pitkällä 60 km:n lenkillä. Noin 45 kilsan kohdalla alkoi tuntumaan "paineen" tunnetta koko polvessa ja kävely auttoi asiaan. Tunne tuli takaisin kun juoksi vähän ja helpotti kun käveli. Juoksun jälkeen polvi oli todella kipeä ja kävely teki vaikeaa. Alussa portaat ylöspäin oli helppoja, alas tuntui pahemmalta. Pikkuhiljaa kivut vähenivät viikon kuluttua ja kokeilin juoksua kevyesti. Polven alapuolella tuntui kipua, ihan kuin sisäpuolelta olisi työnnetty ruuvi läpi ulkopuolelle. Välillä tuntemuksia oli polven takana, ulomman jänteen kohdalla. Kävin hierojalla ja jumeja löytyi pakarasta ja pohkeesta. Itse rullailin reiden ulkosivua joka oli (ja on) kipeä - hierojani mukaan se on tosin sitä yleensä aina. Aluksi epäilin juoksijan polvea, mutta kun välillä polvessa tuntui niin kokonaisvaltaisesti kipuja, tuntui kuin se ei olisi "paikallaan", päätin hakeutua ortopedin pakeille. Sieltä tuli lähete magneettikuviin, joissa ei selvinnut muuta kuin että polvi on pientä kulumaa lukuunottamatta hyvässä kunnossa. Ei mitään mikä selittäisi kivut. Jalka oli kivuton ja kävin kokeilemassa viikonloppuna 5 km:n lenkkiä. Juoksu tuntui hyvältä eikä polvessa tuntunut. Seuraavana päivänä sitten tuntui - hieman polvitaipeessa tuossa ulommaisessa jänteessä, säären ulkosivulla ja yläosassa, siinä jossa on se kyhmy ja siitä alaspäin sekä tuntuu että koko pohkeen yläosa on kipeä. Kävellessä tuntui vähän, enemmän tuntui esimerkiksi kun istui tuolilla, nosti jalan ilmaan, (käänsi kroppaa hieman vinoon, niin että polveen tuli hieman painoa sivusuunnassa) ja koukisteli jalkaa. Aina lukee että juoksijan polvi tuntuu polven ulkosivulla ja yleisesti että kivut alkavat lenkin aikana. Onkohan nyt oma vamma sitten juoksijan polvi lainkaan, koska kivut on sääressä ja alkavat vasta lenkin jälkeen tai satunnaisesti muulloin? Mitäköhän tässä kannattaisi tehdä asian kanssa? Uskaltaakohan mennä hierojalle vai osaisikohan fyssari auttaa? Toki kotikonstein yrittäisin mielelläni mutta kun en ole diagnoosista täysin varma.
 16. Kävin ilmoittautumassa 55 kilsan matkalle - ensimmäinen näin pitkä itsellä edessä. Onneksi on aikaa valmistautua :)
 17. Adv Skin 12 ja Adv Skin3 12 eroja vai onko niitä? Onko porukka tilaillut The Ultramarathon Running Storesta muuten tavaraa? Sieltä löytyy toi Adv Skin3 12 tarjouksesta..
 18. Viime talvena alkoi ulkokehräksen takana pistävä kipu. Tämä ajoittui samaan aikaan kun liukastelin ekoja lenkkejä vähän huonoilla kengillä. Jossain vaiheessa kipu tuntui vasta kun kilsoja oli lenkillä enemmän alla. Homma paheni sitten keväällä ja oikeasti haittasi jo juoksemista. Sain sitten duunin kautta lähetteen magneettiin ja peroneusjännehän siellä oli tulehtunut. Fyssarilta vahvistavia liikkeitä ja korvaavaa urheilua kesän ajaksi. 2 kk jälkeen kokeilin kovia kävelykenkkejä jonka jälkeen jänne kipeytyi taas. Paluu ortopedille joka iski kortisonia poistaakseen loput nesteet jänteen ympäriltä. Huilailin muutaman päivän ja sain luvan kokeilla lenkkiä. Tämän jälkeen kun jalka tuntui hyvältä, sain luvan aloittaa kuormittamisen. Nyt on reilu kuukausi takana, vajaa 200 kilsaa mttarissa mutta aina välillä tuo jänne ilmoittelee. Kylmää koitan antaa aina suihkussa/saunassa, pohkeita pitää venytellä enemmän mutta jänne ei varsinaisesti ole turvoksissa. Edelleen menee tilannetta tarkkaillen mutta kyllähän venytellä pitäisi enemmän ja lihashuoltoa harrastaa myös paremmin. Tällä hetkellä pystyn siis melkein kivuttomasti juoksemaan. Olen epäillyt että voisiko johtua jumeista, askelluksesta tms. Paskamainen hommahan noi jännejutut on, mutta täytyy yrittää löytää juurisyy tai ainakin ne keinot jolla se vaiva pysyy aisoissa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy