Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Numerolapun paiskaaja

Jäsenet
 • Posts

  480
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Numerolapun paiskaaja

 1. Ainakin on palauttanut gradunsa eikä käy edelleenkään töissä, joten treenaukseen pitäisi löytyä aikaa ja voimia.
 2. Uusimmassa Lääkärilehdessä (numero 35) oli pitkä artikkeli SI-nivelen sairauksista. Kannattaa käydä lukaisemassa lehti kirjastossa, verkkoaineistoon pääsevät käsiksi vain lääkärit.
 3. Mihin tämä tieto perustuu? Ei kai juoksu aiheuta risti-suoliluunivelen tulehdusta.
 4. Kepu ajaa kaikilla mahdollisilla rattailla ilman mitään uskottavuutta. Eilen ryhmyri Pylväs lainasi persujen vankkureita. Tänään pyyteli jo anteeksi.
 5. Reuma ei ole varsinaisesti urheiluvamma vaan krooninen autoimmuunisairaus eikä myöskään samalla tavalla parannettavissa. Voi hyvin olla, että selkä ei enää tule koskaan kestämään kovaa iskutusta sakroiliitin aiheuttamien muutosten takia. Riittävän kipulääkityksen avulla kovavauhtinenkin juoksu saattaisi sujua mutta ei liene järkevää ainakaan pitkään jatkettuna. Taudin ollessa aktiivinen on mielestäni antireumaattisen lääkityksen käyttö kuitenkin paikallaan tulehduksen rauhoittamiseksi.
 6. Poskiontelo se siellä vain reklamoi alkavasta syksystä. Mulla nenäoireet alkavat heti kun ilmat loppukesällä viilenevät. Niistä ei kuitenkaan parane pahemmin välittää, muutoin joutuisi juoksemaan matolla 8 kk vuodessa.
 7. Joo kyllä kisojen päättyminen on haikeaa. Suomen menestys oli odotettua parempi, tosin viralliset odotuksethan Suomessa on viime aikoina vedetty inhorealistisen alhaalle. Absoluuttisesti tarkasteltuna Suomen tulos oli surkea jälleen kerran. Ruotsi, Norja ja Tanska saivat kymmenkunta mitalia kukin. Merkillistä että Suomi matelee mitalitaulukossa vuosi toisensa jälkeen. Jääkiekko ja jalkapallo ilmeisesti imevät ne harvat urheilusta kiinnostuneet nuoret.
 8. Tämäntyylinen "juoksumatto" mutta ilman käsitukia oli työpaikan kuntosalilla vielä joskus 90-luvulla
 9. Rullalautailua ja seinäkiipeilyä ei mielestäni olisi myöskään pitänyt ottaa olympialaisiin. Mieluummin vaikka vuorikiipeily, se on todellista urheilua sanan alkuperäisessä merkityksessä - urheilua omalla hengellä.
 10. Nyt kun Kepun haluama maakuntamalli on hyväksytty Eduskunnassa, tulisi ottaa myös maakuntavero käyttöön. Veron avulla kukin maakunta sitten pyörittäisi toimintansa. Jos veroa ei oteta käyttöön, se tarkoittaa että maakunnan rahat tulevat valtiolta, jolloin tehokkaimpien maakuntien asukkaat rahoittavat heikompia maakuntia. Kepu vastustaa maakuntaveroa, koska pienimmät, käytännössä elinkelvottomat maakunnat, joissa kepun kannatus on suurta, joutuisivat nostamaan maakuntaveronsa nopeasti pilviin.
 11. Lenkillä ollessani n. kymmenvuotias pikkupoika pilkkasi minua kinkuksi. Ehkä tässä täytyy alkaa tosissaan pudottamaan painoa. 😄
 12. Vanhuksille ja kroonisesti sairaille, joilla on usein olematon ruokahalu, tulisi valmistaa herkkuruokia, maksoi mitä maksoi.
 13. Jäsen Prefontane ei näytä olevan viivalla.
 14. Tilanteesi on huonompi kuin olen luullut. Diagnoosisi on viivästynyt useilla vuosilla ja tuhoja on päässyt syntymään, kun antireumaattista lääkitystä ei ole ollut käytössä. Nyt tärkeintä on saada lääkitys kohdilleen. Pelkillä kipulääkkeillä sinnittely todennäköisesti vain pahentaa tilannetta.
 15. Talvella poimin jostain alesta kiireessä mukaan vaaleanharmaat Karhun shortsit kun halvalla sai. Vasta kotona huomasin, että noita ei liene tarkoitettu juoksuun, vaikka äkkipäätään näyttivätkin juoksuhousuilta. Housuissa ei ole vetoketjullista taskua eikä myöskään sisätaskua, joihin voisi laittaa avaimet juoksun ajaksi. Sen sijaan shortseissa on isot etutaskut ja keltaiset lahkeelliset sisähousut, joiden lahkeet ulottuvat pidemmälle kuin päällyskangas. Niinpä tässä sitten juoksennellaan keltaiset alushousut vilkkuen 😂 Helteellä nuo pöksyt ovat kyllä aivan liian hiostavat. En tiedä mihin lajiin nuo shortsit on tarkoitettu. Tennikseen?
 16. Joo, näin tosiaan oli. Itselläkin oli tummansiniset Adidakset. Tuohon aikaan juoksushortseja käyttivät melkein kaikki miespuoliset yleisurheilijat ja myös osa naisista.
 17. Juhannus sietäisi palauttaa alkuperäiselle paikalleen. Sitten mulla olisi liputuspäivä sekä nimi- että syntymäpäivänä.
 18. Toki 7 prosenttiyksikön pudotus hallituspuolueiden yhteiskannatuksessa on hyvin suuri mutta sitä lieventää kepun odotettua parempi tulos gallupeihin nähden. Kepu sai torjuntavoiton mikä tarkoittaa, että Marinin hallitus pysyy hyvin todennäköisesti pystyssä seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.
 19. Joo, näinhän se on, että biologisia lääkkeitä saa vain silloin kun perinteisemmät (=halvemmat) lääkkeet eivät auta. Ja on noissa biologisissakin omat ikävyytensä, mm. heikentävät vastustuskykyä.
 20. Mä olen 56 enkä tunne olevani vielä kypsässä iässä. Ehkä se alkaa joskus 65-vuotiaana 😂
 21. Mullekin käy välillä noin. Ksylitolipurkan liikakäyttäjän kiusoja. 😅
 22. Keskivertovihreä on nykyään niin tulipunainen että hirvittää.
 23. Onhan se hyvä, että Baltsun suosikkijoukkue edes joskus pärjää. Baltsu ja HIFK: ikuiset alisuorittajat.
 24. Voi olla jäätynyt olkapää. Mulla oli reilut 5 vuotta sitten. Kättä ei voinut kivun ja jäykkyyden vuoksi viedä taakse eikä nostaa sivulle kovin ylös. Eteen nousi normaalisti. Kipeällä puolella ei voinut nukkua, piti laittaa tyyny selän taakse esteeksi etten unissani käänny kipeän olkapään päälle. Saattoi ärtyä myös erilaisista äkkiliikkeistä. Esim. kerran liukastuin lenkillä ja kädet tekivät nopean tasapainottavan liikkeen, jonka jälkeen jumalaton kipu iski olkapäähän. Piti vähän aikaa puhallella (ja kiroilla) polvillaan maassa. En tiedä mistä tuo vaiva tuli, mitään tapaturmaa tai vastaavaa ei ollut taustalla. Käsi parani itsestään 2-3 kuukaudessa mutta olkapää jäi pysyvästi hieman jäykemmäksi. Ahkerammalla jumppaamisella tuon olisi varmaan voinut välttää.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy