Jump to content
Juoksufoorumi.fiNumerolapun paiskaaja

Jäsenet
 • Content Count

  348
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Numerolapun paiskaaja last won the day on June 1 2018

Numerolapun paiskaaja had the most liked content!

Community Reputation

515 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Pohjolan valkea kaupunki :)

Converted

 • Coopperi
  3400 armeijassa
 • Puolimaraton
  1:29 Helsinki City Run
 • Maraton
  3:29 Helsinki City Marathon

Recent Profile Visitors

746 profile views
 1. Jep, tunnen itsekin muutamia viisikymppisiä sohvaperunoita, jotka ovat joko yllyttämisen, uhoamisen, vedonlyönnin tai ikäkriisin vuoksi päättäneet juosta maratonin. Tätä tapahtui varsinkin n. 10 vuotta sitten, kun maraton oli muotia. Ennen maratonia käydään ehkä muutaman kuukauden ajan lyhyillä lenkeillä 2-3 kertaa viikossa. Tuollaisella valmistautumisella maraton on todellinen extreme-suoritus eikä varsinaisesti houkuttele jatkamaan kuntoilua.
 2. Tunteeseen ei välttämättä voi luottaa. Kun itse vv. 2002-2011 harjoittelin tavoitteellisemmin, juoksin kevyet aina tunteen mukaan, mikä tarkoitti yleensä n. 5:00-5:20 km-vauhteja. Treenit sujuivatkin alkuun hyvin mutta aika pian (ehkä n. vuoden kuluttua) huomasin, että kehitystä ei tapahdu vaan ennemminkin taannuin. TV-kovissa jo 4:15-vauhti alkoi tuntua todelliselta raastolta enkä useimmiten edes kyennyt juoksemaan tuota vauhtia ainakaan koko 10-15 km:n treeniä. Mitään vetoharjoituksia oli ihan turha edes yrittää tehdä. Vauhtiskaala siis oli selvästi alle minuutin/km. Tuota jatkui vuosia mikä johti selkeään ylikuormitustilaan, joka ilmeni mm. unihäiriöinä ja jatkuvana janon tunteena. Lipitin vettä aamusta iltamyöhään. Pahimmillaan jouduin käymään vessassa kolme kertaa yön aikana. Kevyiden lenkkien vauhdit eivät kuitenkaan pudonneet vaan vauhti asettui automaattisesti tuohon 5-5:20 välille, kun fiiliksen mukaan juoksin. Tosiasiassahan tuo vauhti ei tietenkään ollut kevyttä vaan myös nuo "kevyet" lenkit olivat kuormittavia. Minun olisi ehdottomasti pitänyt keskittyä juoksemaan tarkoituksellisen hitaasti, ehkä 6-6:30 -kilsavauhteja. Ei liene yllätys, että parhaat tulokseni juoksin 38-vuotiaana kesällä 2003, kun tuota ylikuormitustilaa ei vielä ollut. Siitä lähtien homma oli pelkkää alamäkeä. Lopulta motivaatio hävisi 😞 Sittemmin olen pääasiassa vain hölkkäillyt.
 3. Ikävä kyllä taisit jäädä kolmanneksi. @joukor näyttäisi voittaneen. Bruttoaikaa veikattiin (2:58:19).
 4. @hatapa n. 37:n kilsan kohdalla ajassa 3:18.
 5. @Winterroad voitti kuusikymppisten sarjan.
 6. Onnittelut! Kova työ tuotti tulosta!
 7. Joo, ei tarvi. Rikosilmoitusta kehiin vaan. Jo noiden viestien perusteella on syytä epäillä laitonta uhkausta ja kunnianloukkausta.
 8. Tuosta kuva jokaisen nuuskapurkin kanteen: https://yle.fi/uutiset/3-10169977
 9. Kyse on siitä, että kaikki eivät suostu noudattamaan normaaleja uimahallien käytössääntöjä, joihin hygienia kuuluu oleellisena osana. Nämä tyypit haluavat välttämättä käyttää löysiä shortseja ja niiden alla ties kuinka paskaisia alushousuja. Myös häpeä omasta pienimunaisuudesta saattaa vaikuttaa shortsien suosioon.
 10. Peiposen kohtaamasta kiusaamisesta taas juttua Iltalehdessä. Onhan se perkele, ettei anneta juosta rauhassa! Lapin sisäsiittoisilla retardeilla ei äly näytä riittävän muuhun kuin järjettömään häiriköintiin.
 11. Yksi syy lienee, että siirtymää joukkuelajeihin, varsinkin jääkiekkoon, ei liene suomenruotsalaisilla tapahtunut samassa suhteessa kuin suomenkielisillä. Esim. ei tule hirveästi mieleen suomenruotsalaisia (etenkään Pohjanmaalta kotoisin olevia) jääkiekkoilijoita.
 12. Vielä ei ole tarvetta. Ehkä myöhemmin, jos rasvaprosentti vielä nousee...
 13. "Arvelisin että 90% katsojista luulee pärjäävänsä niissä paremmin kuin mitä oikeasti pärjäisi..." Katsoin kisoja. En usko, että löytäisin tuollaisessa ryteikössä kaikkia rasteja.
 14. Kerrankin kunnon seuranhakuilmoitus ilman turhia liirum laarumeita.
 15. Ja Botoxia huulessa. Lieneekö Epsanjassa piikitellyt muuallekin?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy