Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Mondo

Jäsenet
 • Content Count

  20
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mondo last won the day on January 8 2018

Mondo had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mondo

  Kilpirauhanen

  Vilkaisin tuon Anu Marinin blogia kilpirauhasasioista. Kyseessähän ei ole lääkäri, vaan ns. lifestyle bloggaaja. Antaa tuossa blogissaan ohjeita, jotka suunnattu "wilsonin syndroomaa" sairastavia varten. Tämä wilsonin syndroomahan on tieteellisesti samaa tasoa horoskooppien kanssa. Tämä kannattaa huomioida kun lukee koko juttua.
 2. Mondo

  Garmin Connect

  Ajattelin Garminin kokeilua, kun saisi kaverilta halvalla nyt kellon. Tein Garmin connectiin tunnuksen kun halusin tarkistaa millainen käyttöliittymä on ja siirsin parit harjoitukset tuonne. Erilainenhan tuo näyttää olevan kuin movescount ja polar flow, joita tullut kokeiltua. Parit kysymykset heräsivät heti kun vähän selailin tuota: 1. Saako tässä lisättyä siis omia lajeja? Tuolla garmin connectin sivustolla puuttuu varmaan puolet lajeista, joita polar flow ja movescount antavat valmiina. 2. Tuolta raportit kohdasta näköjään saa jotain tilastoja avattua, esim. juoksumäärät. Miten tuolta näkee yhdistettynä jos vaikka haluan nähdä kilometrit useammasta lajista, vaikka juoksu+suunnistus. 3. Mikä hitto on lomahiihto? Muutenkin tuo sivusto näyttää google translatella käännetyltä.
 3. Hitaampaan vauhtiin todennäköisesti. Faktahan on se että suun kautta saat enemmän happea kulkemaan kroppaan pienemmällä työllä.
 4. Hyvältä näyttää. Itsellä tulee urheilukäyttöön, niin mitään älykellopuolta en kaipaa. Hyvä vaan että tuotteella on kunnon kohderyhmä (ei-persaukiset aktiiviurheilijat), kun vaikea pienenä firmana sylkeä kolmea laitetta ulos vuodessa kilpailijoiden tapaan. Gps:n tarkkuus tietenkin huolettaa, kun tärkeimpiä ominaisuuksia. Pitää odotella että joku saa laitteen testiin ja katsoa tuloksia sitten.
 5. No tätä vantagea ei ehkä voi kiireellä markkinoille pusketuksi sanoa 😄 vaikka tuskin valmiina saadaan ulos, tuntuu nykyään olevan aika normi että tavaran pitää toimia siinä vuosi julkaisusta. Kilpailuvaltti olisi kyllä, jos softa olisi heti alusta asti kunnossa.
 6. Jotkut kuitenkin tarvitsevat pitkää akunkestoa, niin onhan tuo hyvä ominaisuus että lupailee lähes tuplaa esim. tuohon garmin 935 verrattuna.
 7. Paljon näissä teidän käyttämissä kuulokkeissa on akunkesto käytännössä. Ittellä nyt tommoset vanhemmat jabra sport plussat ja akku ei kestä yhtä pitkistäkään, niin pitäis uusia kuulokkeita miettiä. Kylmällä pitäisi myös akku pelittää, kun hiihettyä tulee.
 8. Mondo

  Teemu Virtanen 24H ME-yritys

  Olosuhteet on tosiaan iso tekijä tälläisessä lajissa. Tuollakin oli niin huonot olosuhteet, että mikäli olisi ollut ennätyksestä isompi kilpailu aiemmin, niin eihän sitä noissa olosuhteissa olisi voinut mitenkään rikkoa. Päivällä +8 astetta, niin ei siinä ihan huippuluistoista puhuta. Ratakin vaikuttaa varmaan jotenkin? tuossa tuli pitkälti yli 10 000 metriä nousua Toisaalta erittäin monissa lajeissa olosuhteet voivat estää ennätysten tekemisen. Esim. pituushypyssä turha kuvitella ennätysten rikkomista 2 m/s vastaiseen 🙂 Itse seuraan kyllä mielenkiinnolla lähteekö joku yrittämään parannusta tähän tulokseen.
 9. Bolshunov ja Larkov vaihtoivat molemmat vain kerran sukset. Bolshunov ei vaihtanut 16 km kohdalla, pelkästään 24 kilsassa.
 10. Harvey ollut aika vaisu tähän mennessä mielestäni. Samoin ruotsalaisiin en jaksa uskoa. Oma veikkaus lauantaille: 1. sundby 2. niskanen 3. poltoranin. Toivottavasti Iivo kuitenkin todistaa vääräksi :). Toivottavasti ei tosiaan tarvitse skiathlonin tapaan yksin vetää koko matkaa, vaan mikäli muilta ei apuja tule niin säästellen sitten siihen asti, että irtiotto kestäisi. Toisaalta itse olen niin kaukana asiantuntijasta kuin mahdollista ja tuskin ammattilaiset huonoa taktiikkaa hakemaan, vaikka se kisan jälkeen siltä ruutuun näyttäisi.
 11. Itse veikkaan, että Sochia enemmän mitaleita tulee. Hiihdosta muutama, ampumahiihdosta ja yhdistetystä pari. Siihen päälle lätkäkultaa :D
 12. 2004 alkoholiveroa kevennettiin ja THL:n tutkijat varoittivat ennen veromuutosta, että kokonaiskulutus tulee rajusti nousemaan. Noh, mitäs kävi.. Kokonaiskulutus nousi ennusteen mukaan ja hiljalleen piti nostaa verotusta. Nyt tehty taas tutkimus miten kulutukselle tulee käymään. Tähän tutkimukseen reagoidaan argumentilla "en mä usko tota, ei oo mitään todisteita" :D. Tästä lähtökohdasta on aika vaikea saada mitään fiksua keskustelua aikaan aiheesta. Asetelma alan ammattilaiset vs. jonkun asiaan perehtymättömän mielipide. Tämä lähtökohta ei kyllä nykyään rajoitu pelkkään alkoholikeskusteluun, vaan asiantuntemus on yleisessä keskustelussa vesittynyt, kun jokaisen ihmisen mielipide asetetaan samalle viivalle. Lääkärit eivät todellakaan ole tuota mieltä. Joskus tuollainen käsitys oli toki olemassa, mutta kuopattu tänä päivänä.
 13. Ymmärtämättömyys epidemiologian perusteista näkyy kyllä vahvasti alkoholikeskustelusta. Pertti Perusjamppa ei kykene käsittämään kuinka 0.8% rajan nostaminen voisi aiheuttaa huomattavia lisäkustannuksia, koska mikäli ryyppyiltana 6 keskioluen sijaan ottaa 6 A-olutta on humalan taso ja illan sujuminen käytännössä sama. Pertti muuttaa koko homman vitsiksi "kaikista tulee alkoholisteja nyt kun A-olut on kaupoissa :D". Thl:n selvitysten mukaan kuitenkin kokonaiskulutus nousee lakimuutoksen myötä. Tässä kohtaa Pertti Perusjampan ymmärrystä koetellaan uudestaan, sillä hän ei pysty käsittämään kuinka parin prosentin nousu kokonaiskulutuksessa voi olla haitallista ja miten 0.8% voi ylipäätään näkyä kokonaiskulutuksessa. Joko ihminen on alkoholisti tai ei ja kaikki alkoholin aiheuttamat kulut johtuvat pienestä ongelmakäyttäjien ryhmästä. Pertti ei ymmärrä tilastollisia faktoja kokonaiskulutuksen ja ongelmien välillä. Totuus on kuitenkin se, että kokonaiskulutuksen myötä ongelmat kasvavat. Ja ongelmat eivät rajoitu pelkästään rapajuoppojen maksojen räjähtämiseen. Järjestyshäiriöt, väkivaltatilanteet, krapulasaikut yms. kaikki nousevat mikäli kokonaiskulutus nousee. Ja lopulta Pertti saattaa todeta "Minun kroppa, kyllä minä saan päättää mitä tälle teen. Verot alas ja holhoaminen saa loppua". Siinä vaiheessa kun Pertti pikkuhiprakassa liukastuu tai jää rattijuopon alle ja saa aivovamman, niin yhtäkkiä se holhoaminen alkaakin kelpaamaan ja alkoholiverotuksessa kerätyillä rahoilla suoritettavasta tehohoidosta ja aivovammakuntoutuksesta onkin melko vaikea kieltäytyä.
 14. Minkä verran menee, kun kannattaa virosta hakea?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy