Jump to content
Juoksufoorumi.fiMondo

Jäsenet
 • Content Count

  49
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mondo last won the day on January 8 2018

Mondo had the most liked content!

Community Reputation

27 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No jos ohjeistuksen mukaan top 100 pitäisi olla realistinen tavoite ykkösryhmäläiselle, niin tietenkin menet reilu 3h maratonilla ensimmäiseen lähtöryhmään. edit. en ole kokenut, mutta huutelen täältä välistä 😄
 2. No kyllä tämä nyt garminin kellot voittaa, toki huonojakin puolia ilmennyt nyt kun toinen käyttöviikko lähtenyt käyntiin ja jokunen treenituntikin tullut. Listailen plussia ja miinuksia jahka saan vielä hieman kokemusta kellosta.
 3. Mielestäni ihan järkevää ohjata aikarajoilla ihmisiä lyhyemmille matkoille, jos kunnon puolesta ei ole mitään edellytyksiä juoksu-kävellä kisaa läpi, kyseessä kuitenkin polkujuoksukilpailu. Varsinkin kun nämä muutamat kilpailut ovat niin suosittuja, että kaikki halukkaat eivät saa paikkaa niin ihan reilua, että paikka menisi sellaiselle, joka on oikeasti edes yrittänyt valmistautua kilpailuun ja edellytykset muuhunkin kuin maratonmatkan kävelyyn 10 tunnissa.
 4. Eka mutka pitkäksi, hienosti meni 😄 No eiköhän noille saada hyvitysminuutit laskettua tuloksissa 🙄 Huomaa kyllä, että letkan perässä juostaan vain lamppujonoa seuraten. Kyllähän kisaajista suurin osa tietää, että sen ensimmäisen suoran jälkeen aukiolta käännytään, mutta helpommin sanottu kuin tehty kun edessä 10 tyyppiä tekee pummin. Kisan kannalta sääli, kun tuolla tavalla päästiin karkuun 😕
 5. Oudolta kuulostaa akun kesto, varmaan olet räpäläillyt niin paljon, että siinä lataus mennyt? Itse latasin kellon eilen, jonka jälkeen 1h10min reeni gps päällä ja kädessä ollut sykeseurannalla tuon jälkeen ja nyt näytti 89%
 6. Itse en voi oikein allekirjoittaa tuota, että gamin tekisi tällä hetkellä monipuolisimmat kellot. Urheilukelloa ei voi oikein arvostella itsenäisesti ilman koko ekosysteemin arvostelua. Vähän sama kuin arvostelisi 5 lajin illallisen viinipaketin perusteella. Se on tietenkin tärkein ja paras osa illallista, mutta kyllä se kokonaisuus pitäisi ottaa huomioon. Juoksukilometrien seuraaminen onnistuu garminilla, mutta kun lajin vaihtaakin hiihtoon niin menee liian vaikeaksi. Perusominaisuus, jonka seuraaminen onnistuu polarin 100 € kellolla, mutta ei garminin 1000 euron fenix 6 pro solarilla.
 7. Kävin tänään ostamassa vantage v:n tuolla 349 hinnalla, tuskin jään garminin paskaa ikävöimään. Ihan siistin näköinen pelihän tämäkin on ranteessa, huomenna sitten tositoimiin.
 8. Syncmytracsilla (makso androidille vissiin euron) noita treenejä saa siirrettyä garminista polariin, pitää vaan manuaalisesti sitten muuttaa laji kun ei garmin tunne muita kuin juoksun ja pyöräilyn. Jotkut tiedot eivät kuitenkaan synkronoidu tai näkyvät jotenkin oudosti, esim. aika sykealueilla näkyy kun tarkastelee polar flow:ssa harjoitusta, mutta viikkoyhteenvedossa ei suostu näyttämään noita sykealueilla käytettyjä aikoja. Aikoinaan tuli koko movescountin treenihistoria siirrettyä melko helposti polar flowiin, kun suunnosta vaihdoin pois.
 9. No itse olen sinnitellyt kohta vuoden tän fenix 5 plussan kanssa ja alkaa kyllästyttämään kaikkien harjotusten synccaaminen polar flowiin, kun connectista ei niitä pysty seuraamaan. Kaipa tää pitäis laittaa myyntiin ja kokeilla vantagea. Jos ei miellytä niin sitten joku suunnon paska joulualesta 😄
 10. Sepolla on varmaan sisäpiiritietoa polarin tulevaisuuden suunnitelmista. Onkohan mitään uutta lippulaivamallia tulossa vantagen tilalle lähiaikoina, onko mitään huhuja ollut edes liikkeellä? Houkuttelisi kovasti takaisin polariin vaihtaminen, kun garminin kellosta ei saa mitään tulkittavaa dataa ulos keston ja matkan lisäksi. Toisaalta kun harvakseltaan navigointitoimintoja käyttää, niin ovat kyllä olleet hyödyllisiä. Tästä vantagesta ei taida edes löytyä back-to-starttia?, mikä on kyllä parilla suunnistusreissulla pelastanut nälkäkuolemalta metsässä 😄 Mitkään navigointiominaisuudet eivät taida olla edes polarin päivitys-listalla tulevaisuudessa? Toisaalta voisi mennä kahden kellon taktiikalla, mutta ei sekään kyllä houkuta.
 11. No eihän siinä energiassa itsessään mitään maagista ole, mutta miten luulet rakennusaineiden auttavan, jos energiaa ei ole. Ei se f1-autokaan kovin nopeita kierrosaikoja tee, jos tankki on tyhjä. Ja riittävän aminohappomäärän saaminen ja samalla liian pieni energiamäärä on aika helppo saavuttaa. Esim. muutamalla maitorahkalla pieni kestävyysurheilija saa jo riittävästi proteiinia, mutta 700 kilokalorilla ei energian puolesta pitkälle pötkitä. Ja mikäli olet nyt 8 kk vedellyt miinuskaloreilla ja laihduttanut niin kyllähän sieltä varastoistasi olet sitä energiaa saanut varmasti riittäviä määriä, mutta näillä suhteellisella energiavajeella vetävillä urheilijoilla on harvemmin vuoden "talvivarastoa" vyötäröllä.
 12. Hölmöä tässä koko touhussa on se, että polkujuoksutapahtumia on eri järjestäjien toimesta niin pirun paljon nykyään ja joka kerta kun sekoillaan/sählätään niin tulee sama tiedote, esim. himokselta "tästä otetaan nyt jatkoa varten oppia ja pyritään tulevaisuudessa estämään tälläiset eksymiset". Ihan kuin eksymismahdollisuus huonosti merkatulla reitillä tulisi jonkinlaisena yllätyksenä ja ettei siihen olisi voinut mitenkään varautua. Täytyykö jokaisen kisajärjestäjän tehdä itsenäisesti samat virheet vai voisiko katsoa vähän mitä naapurikunnassa on tehty ja oppia muiden tapahtumien virheistä. Kisajärjestäjä keskittyy tietysti omaan kilpailuun ja yksi virhe ei tunnu niin suurelta, mutta polkujuoksuskeneä seuraavalle yleisölle tämä näyttäytyy kuin joka toisessa kilpailussa järjestelyt menisivät pieleen.
 13. Onhan tämä jotenkin käsittämätöntä, kun aivan jokaisessa kisassa tulee näitä mokia järjestäjiltä. edit. 42 km voittajahan pummasi näköjään samassa kohdassa, mutta eteni pummin jälkeen niinkun pitääkin eli takaisin reitille ja reittiä pitkin juosten uudestaan kärkeen.
 14. Mondo

  SkiErgo

  Tekisi kyllä mieli käydä läheisellä salilla kokeilemassa tätä vehjettä. Saatko erah suksilla tasatyönnellessä kuitenkin sykkeen skiergia korkeammalle?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy