Jump to content
Juoksufoorumi.fiTeemuHoo

Jäsenet
 • Content Count

  5
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Karttojen tulostaminen lienee monelle meistä näinä aikoina jokaviikkoista puuhaa, joten avataanpa tälle aiheelle oma ketjunsa. Ketjusta "1:7500 vs. 1:10 000 kalliomaastossa" nostettuna Kyllähän PDF-muotoisten suunnistuskarttojen pitäisi lähtökohtaisesti olla vektorimuotoisia, eli tulostusjäljen ei pitäisi siitä jäädä kiinni. Juuri viime viikolla pähkäilin itse tämän saman ongelman kanssa, kun omatoimirasteille HP:n värilaserilla varuilta mukaan tulostamani karttakopio ei ollut laadultaan lähelläkään lähtöpaikan postilaatikosta löytyviä karttoja. Rastien jälkeen tutkin asiaa tarkemmin ja totesin, että myös tulostukseen käytettävällä ohjelmalla on merkitystä. Omassa tapauksessani Linuxin Firefoxin selainpluginin kautta tulostettu kartta jäi suttuiseksi ja väritkin olivat pielessä - ilmeisesti tulostukseen meni pluginin selaimeen renderöimä rasteriversio. Mutta kun latasin PDF:n omalle koneelle ja käytin tulostamiseen erillistä Evince-ohjelmaa, oli tuloksena lähes täysin valmiskarttaa vastaava tuloste, väritkin olivat oikein. Ainoa ero syntyi käytetyn paperin laadusta - itselläni oli tulostimeen ladattu halpaa kopiopaperia (60-80g/neliö) - saisi olla painavampaa & laadukkaampaa pinnaltaan. Millaisia kokemuksia muilla on omatoimirastien kartttojen tulostuksesta - löytyykö tosiaan PDF-karttoja, joita ei ole tehty vektorimuotoon? Otan mielelläni vastaan vinkkejä myös paperilaatujen osalta. Monessa painotalossa näemmä käytetään karttoihin G-Print (115g/neliö) - paperia, mutta tuolle ei löytynyt Tampereen alueelta vähittäiskaupan jälleenmyyjiä, kun sellaisia tukkurilta kyselin. Eli mikä yleisesti saatavilla oleva paperimerkki/laatu vastaisi ominaisuuksiltaan tuota "virallista" paperia?
 2. Siksi minä täältä vinkkejä lähdin kyselemään, kun sopivia malleja ei esim. tuolta DX:stä juuri löydy! Mitä itse katsoin, niin esim. DX:n valikoimissa ainoa malli, joka osapuilleen spekseihin sopisi, on Holuxin M-241 - mutta tuokin on jo 10 vuotta vanhaa teknologiaa ja AA-paristokäyttöinen. Ja aina parempi, jos löytyisi malli, josta jollain foorumilaisella olisi jo valmiiksi hyvät kokemukset, ettei tarvitsisi aivan sikaa säkissä hankkia.
 3. Tähän kommenttiin liittyen: noissa puhtaissa loggereissa on se hyvä puoli, että niitä voi huoletta käyttää myös kilpailutapahtumissa - eli laitetta ei voi käyttää kiellettynä apukeinona.
 4. Kiitos, ihan hyvä suositus antamillani lähtötiedoilla. Tarkennetaan kuitenkin hakua sen verran, että tarkoitus olisi löytää malli, joka soveltuisi käytettäväksi lasten ja nuorten suunnistusharjoituksissa. Pitäisi olla siis helppokäyttöinen, mallia "yksi nappi, josta seuranta päälle pois", pienikokoinen (takin tai hihanauhan taskuun sujautettava), ja riittävän edullinen (~50e), jotta seura voisi hankkia näitä useamman lainakappaleen harjoituksia varten. Jotakuinkin tällainen tuote siis: Linkki. Tuokin malli kuitenkin siis jo 8 vuotta vanha ja saatavuus/tuotetuki luultavasti heikohkot. GPS-piirien tarkkuus lienee kasvanut huimasti viime vuosina, ja kehittymistä on tapahtunut myös muistipiirien kapasiteetin ja akkuteknologioiden osalta.
 5. Hakusessa olisi hyvä ja mielellään toki edullinenkin GPS-tallennin suunnistuskäyttöön. Toiveissa olisi tallennetun reitin luku Bluetooth-yhteyden avulla sekä akun lataus esim. micro-USB:n kautta (eli ei paristonvaihtoa). Verkkokaupoista löytyvät mallit tuntuvat kaikki olevan vuosilta 2008-2010. Eikö markkinoille ole tullut uudempia, tehokkaampia malleja kännykkä-GPSien yleistyttyä - vai enkä vain löydä? Millaisia laitteita palstan suunnistajilla (miksei muidenkin lajien harrastajilla) on reitintallennuksen osalta käytössä?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy