Jump to content
Juoksufoorumi.fi


hoppana

Jäsenet
 • Content Count

  154
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

hoppana last won the day on June 10 2018

hoppana had the most liked content!

Community Reputation

294 Excellent

Recent Profile Visitors

532 profile views
 1. Minä juoksen lenkkini hyvin erilaisilla kengillä ja uskon että tästä on enemmänkin hyötyä kuin haittaa. Korkein droppi taitaa olla 12mm (Mizuno Wave Rider) ja matalin on Altran 0 droppi ja muitakin löytyy siltä väliltä. Jos jalat ja lihakset rasittuvat jatkuvasti samalla lailla (sama kenkäpari) niin uskon että rasitusvammoja syntyy paljon helpommin. Olen tullut siihenkin lopputulokseen että jos on monta kenkäparia rotaatiossa eikä ikinä juokse samoilla peräkkäisinä päivinä niin huomaa paljon nopeammin missä vaiheessa kilsat on täynnä tietyssä kenkäparissa.
 2. Feet. Kokeilepa Feetin evolution mallia, se ei ole edes hinnalla pilattu. Ilmainen toimitus ja vaihto ainakin kotisivujen mukaan. Itse ostin yhden parin viime syksynä liikkeestä ja on mukana kierrossa muitten lenkkareitten kanssa. Mitään pahaa en ole löytänyt noista, tilaa varpaille on todella hyvin. Muutamat ekat lenkit tuntuivat vähän oudoilta, mutta jalat eivät ole ikinä kipeytyneet.
 3. hoppana

  New Balance

  Kokeilin Beaconeita pariin eri otteeseen viime syksynä. Ainut syy miksi pekonit jäivät hyllyyn oli että ne omaan jalkaan tuntuivat liian kapeilta. Koska 46,5 lisäksi oli maksimikoko noissa niin en edes päässyt kokeilemaan yhtä isompaa jos olisi istunut paremmin. Harmi sinänsä koska kenkä olisi kiinnostanut kovasti. Toivottavasti seuraavassa versiossa huomioidaan myös isommat räpylät.
 4. Tämä tapahtui minulle myös V800:ssa ja luulin vain että oma pian 4v vanha kelloni oli tullut tiensä päähän. Toimi taas kun laitoin ne uudestaan sinne ja ilmeisesti nyt ei ollutkaan vain oman vanhan kellon tiltti.
 5. @ruiskarhu , esimerkiksi tuo sinun puolikas Alicantessa lienee täysin tilastokelpoinen tilastopajassa jos haluaisit ilmoittaa siitä eteenpäin. Tosin en tiedä onko näissä takarajaa kun tuo on jo lähes vuoden vanha tulos. http://www.rfea.es/web/circuitos/circuitos.asp , tuolta jos vetää filtteriksi Communidad Valenciana ja Alicante provinssiksi ja vielä matkaksi puolimaratoni niin listaus antaa että tuo Medio Maraton Aguas de Alicante on Espanjan liiton hyväksymä ja tarkkuusmitattu reitti 20.4.2018 ja voimassa 2025 saakka. Tällaisen tarkkuusmitatun tuloksen ottaa aina mieluummin tilastoihin kuin jonkun kotimaisen reitin jossa mittausdokumentti on vanhentunut. Yksi hyvä esimerkki tästä on esimerkiksi viime vuoden Forssan Suvi-ilta jossa mittaus ilmeisesti on vanha. Minua harmittaa ettei seurat huolehdi siitä että nämä ovat kunnossa! Tässä viestiketjussa kommentoinut henkilö lienee yksi jolla on tämä pätevyys ja osaa ehkä kertoa tästä tarkemmin. Onko tietoa miksi seurat eivät halua uusia näitä? Huolimattomuus? Kustannuskysymys? Minusta tuntuu että tällaisen asian pitäisi olla kaikkien järjestäjien intressissä huolehtia siitä että tulokset ovat tilastokelpoisia eikä "sinnepäin". Tässä on muuten kotimaan viimeinen lista https://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/virallisesti_mitatut_maantiereitit_02082018.pdf
 6. Aloittamani ketju meni vähemmän yllättäen offtopic. Kuitenkin ilmoitin nyt siis itse tuloksen linkin kera tilastopajaan ja kysyin vielä että onko tämä oikea tapa mihin sain seuraavan vastauksen: "...tämä on ihan hyvä tapa, koska kaikkia ulkomaisia juoksuja ei ehdi käydä läpi. Riittää kuitenkin, että ilmoittaa, missä on käynyt, koska tulokset käydään kuitenkin läpi mahdollisten muiden suomalaisten takia." Eli jatkossa näin jos haluaa oman tuloksen tilastopajan sivuille. Mikä tahansa kylähölkkä sinne tuskin kelpaa, mutta jos kyseessä on suurempi tapahtuma ja maan liiton hyväksymä reitti niin eiköhän se ole tilastokelpoinen. Oma tulokseni päivitettiin myös sinne.
 7. Tarkoitin kyllä tässä tapauksessa kuten kirjoitin, eli 32min ratakymppi antaa edelleen samat kolme pistettä, viiteen pisteeseen pitäisi jo mennä 31:45:00 paremmalle puolelle. Se että onko 31:45:01 ratakymppi kovempi tulos kuin 1:23:59 puolimaralla, siitä ei liene epäselvyyttä, mutta ihme kyllä tulokset ovat yhtä arvokkaat tulospisteiden valossa.
 8. Olen Snaksterin kanssa täysin samaa mieltä, mukavaa tuolta on katsella sekä muitten että omia tuloksia. Minusta tuntuu että tuloksien ilmoittamisesta hyötyy myös oma seura (mikäli tällaista edustaa) koska yleisurheilun seuraliiga ilmeisesti määräytyy tilastopajan tuloksista. Sub 1:24 puolikas tai sub 3:05 maraton antaa 3 pongoo mikä on kuitenkin yllättävän kova määrä kun vertailee siihen että saman määrän pisteitä saa juoksemalla kympin radalla aikaan 32min tai hyppäämällä pituutta 6.70 tai korkeutta 190cm. Eli keski-ikäisen hölkkääjän tulos voi olla yllättävänkin arvokas seuralle "pitkässä juoksussa" 😉. Tuossa muuten kiinnostuneille koko pistetaulukko: https://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/tulospisteet_2019_1.1_alkaen.pdf
 9. Kiitos @Snakster. Onko tämä varma tieto jota olet itse kokeillut onnistuneesti vaiko pelkkä mutu?
 10. Olen usein miettinyt miten ulkomailla juostu enkka joka on tehty virallisesti mitatulla reitillä voisi saada tilastopajan sivuille, onko kenellekään tietoa miten tuo toimii? Tukholma, Frankfurt, Haspa tai vastaava näyttää päivittyvän automaattisesti(?), mutta pienemmät kisat jotka kuitenkin ovat virallisesti mitatut ja hyväksytyt reitit tai AIMS:in listalla oleva juoksu, miten tällaisen tulokset saa tilastoihin?
 11. hoppana

  Juoksukengät leveä lesti

  Superior on erinomainen kenkä, itse hankin ne viime syksynä ja tuolla on tullut juostua jokunen polkujuoksukisa ja olen myös käyttänyt kitkakenkänä sellaisissa talvikeleissä missä pärjää ilman nastoja. XXL:ssä Superior taitaa olla alle satasen tällä hetkellä, toinen erinomainen kenkä on Torin 3 josta löytyy hajakokoja edelleen Bikesterin sivuilta 75e hintaan. Escalantesta olen kuullut pelkkää hyvää, vaikka ei löydy omasta Altrakokoelmasta (ainakaan vielä).
 12. hoppana

  Juoksukengät leveä lesti

  Oma ääni lähtee ehdottomasti Altralle jos leveälle lestille on tarve. Mizunoista monet mallit ovat lähtökohtaisesti myös kohtuullisen tilavat. Jokeriksi ehdotan Feetin lenkkareita, itse ostin tuon Evolution mallin 39 eurolla enkä oikein tuostakaan löydä pahaa sanottavaa. Evolution ei näytä kovinkaan tilavalta, mutta tilaa on poikkeuksellisen paljon.
 13. hoppana

  Kenkäalennukset

  Mikäli nolladropit kiinnostaa niin tänään XXL:n Freaky Fridayssa Altran Superior 3.5 hintaan 89,90e. Siinä on hyvät kitkat tulevalle talvelle ja poluillakin noilla pärjää kohtuu hyvin joskaan pito ei ole ihan Irockin luokkaa.
 14. 1:30 meni puhki ensimmäistä kertaa siten että tätä juoksua edeltävä 12kk:n jakso kilsoja kertyi 2088. 1:25 puolestaan alittui ekaa kertaa 2719km juoksumäärällä edeltävän 12kk:n aikana.
 15. Ei ongelmia, käyn usein itse viikonloppuisin vetämässä 15km aamulenkin ihan tyhjällä mahalla. Tuo on ihan tottumiskysymys.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy