Jump to content
Juoksufoorumi.fi
hoppana

Jäsenet
 • Content Count

  159
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

hoppana last won the day on June 10 2018

hoppana had the most liked content!

Community Reputation

299 Excellent

Recent Profile Visitors

636 profile views
 • PekkaS

 • Hjar

 • JJ87

 • Pessi

 • Jim

 1. Joo pysyy, en ole itse käyttänyt sitä kertaakaan.
 2. hoppana

  Altra juoksukengät

  Kotona löytyy sekä Knit 3.5 että alkuperäinen Escalante. Näistä ei kahta sanaa, Escalante ON kaikin puolin parempi kenkä. Knit on pikkasen kömpelö, ei sekään huono kenkä ole, mutta jos noista kahdesta mallista pitää valita niin ilman muuta Escalante jalkaan. Juoksumukavuus Escalantessa on erinomainen, kenkä on suhteellisen kevyt ja askel rullaa jotenkin helposti. Bikesterista löytyy alkuperäistä Escalantea 75e hintaan mikäli sopivaa kokoa edelleen löytyy.
 3. hoppana

  Helsinki10 27.4.2019

  Minäkin mukana. Viime vuonna elämäni eka 40min alitus tapahtui kyseisessä kilpailussa, mielestäni erinomainen tapahtuma, nopea rata ja hyvä tunnelma. Oma kunto on mysteeri koska muut elämän kiireet ovat olleet etusijalla ja juoksukilsat aika vähissä. Ei kuitenkaan haittaa, mukavan kesäiset olosuhteet tiedossa ja katsotaan minkä verran tehoja saa koneesta irti.
 4. https://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=4222&ignoreuseragent=true ja oma nimi search kenttään?
 5. hoppana

  Altra juoksukengät

  Lisätään tähän vielä omat kokemukset Altra kenkien kestosta. Torin 3:sissa ensimmäiset tuntemukset siitä että kilsat ovat täyttymässä tuli yhtäkkiä joskus 650km paikkeilla ja nyt kun kilsoja on kasassa vähän reilu 700km niin nämä saavat siirtyä eläkkeelle. Pohjakuviointi on edelleen kohtuullisen ookoo, mutta vaimennus etenkin päkiän kohdalta on nyt aika olematon. Olin ajatellut että yritän juosta tonniin saakka, mutta jalat kipeytyvät jonkun verran jo joka lenkin jälkeen, eli ei mitään järkeä rikkoa jalkoja tämän takia. Altra Duoissa on kilsoja kasassa suunnilleen yhtä paljon, nämäkin vetää viimeisiä. Tätä paria olen saanut paikata nylonpaikoilla jo moneen otteeseen koska tuo päällisen kangas on aika onnetonta materiaalia, sinänsä tuo ei ole haitannut menoa. Vaimennusta tuntuu edelleen olevan jonkun verran, mutta pohjat ovat kuluneet yllättävän paljon, etenkin päkiän kohdalta. Tätä paria aion vielä käyttää kunnes tulee sama lopullinen tuntemus siitä että kilometrit ovat täynnä. Molemmilla pareilla on ollut ilo juosta ja molemmista on myös tullut hankittua tuore korvaava pari alelaarista. Ainut pieni miinus kestosta, ehkä olin odottanut että molempiin pareihin olisi saanut kasaan jonkun mailin lisää.
 6. Minä juoksen lenkkini hyvin erilaisilla kengillä ja uskon että tästä on enemmänkin hyötyä kuin haittaa. Korkein droppi taitaa olla 12mm (Mizuno Wave Rider) ja matalin on Altran 0 droppi ja muitakin löytyy siltä väliltä. Jos jalat ja lihakset rasittuvat jatkuvasti samalla lailla (sama kenkäpari) niin uskon että rasitusvammoja syntyy paljon helpommin. Olen tullut siihenkin lopputulokseen että jos on monta kenkäparia rotaatiossa eikä ikinä juokse samoilla peräkkäisinä päivinä niin huomaa paljon nopeammin missä vaiheessa kilsat on täynnä tietyssä kenkäparissa.
 7. Feet. Kokeilepa Feetin evolution mallia, se ei ole edes hinnalla pilattu. Ilmainen toimitus ja vaihto ainakin kotisivujen mukaan. Itse ostin yhden parin viime syksynä liikkeestä ja on mukana kierrossa muitten lenkkareitten kanssa. Mitään pahaa en ole löytänyt noista, tilaa varpaille on todella hyvin. Muutamat ekat lenkit tuntuivat vähän oudoilta, mutta jalat eivät ole ikinä kipeytyneet.
 8. Lujaa vauhtia siellä mennään ja kehitys ollut huikea 💪 Eiköhän nuo 10x1000m vedot minuutin palautuksilla jo kerro että 35min menee heittämällä.
 9. hoppana

  New Balance

  Kokeilin Beaconeita pariin eri otteeseen viime syksynä. Ainut syy miksi pekonit jäivät hyllyyn oli että ne omaan jalkaan tuntuivat liian kapeilta. Koska 46,5 lisäksi oli maksimikoko noissa niin en edes päässyt kokeilemaan yhtä isompaa jos olisi istunut paremmin. Harmi sinänsä koska kenkä olisi kiinnostanut kovasti. Toivottavasti seuraavassa versiossa huomioidaan myös isommat räpylät.
 10. Pidän peukkuja että tämä projekti onnistuu, mutta aika lujaa settiä tässä mielestäni vedetään, vedetäänkö peräti liian lujaa? En tiedä, jää nähtäväksi. Itse olisin totaalisesti köysissä noilla määrillä ja vauhdeilla ja oma tämän hetken tasoni on about 10k 37 pintaan ja 1:22 puolikas. Eli "paperilla" en näe että 3h alitus olisi täysin tavoittamattomissa muutaman kuukauden täsmäiskulla, vaikka toistaiseksi jätän maratonit muille. Yhteenvetona ollaan siis menty näin: Ke tasotesti To 12km @4:45 Pe 20km @4:24 La 20km @4:30 ja huomiselle 31km johon calzone puolimaratoni alle 1:30? Eli tässä juostaan käytännössä kolmena peräkkäisenä päivänä puolimaratonit aikoihin: Pe 1:33 La 1:35 Su 1:30 +12km bonusmatkaa Kunnianhimoista. Jos ei ns öveririskejä haluta ottaa harjoittelussa, niin mihin tämä viikonloppu sijoittuu kyseisellä skaalalla?
 11. Tämä tapahtui minulle myös V800:ssa ja luulin vain että oma pian 4v vanha kelloni oli tullut tiensä päähän. Toimi taas kun laitoin ne uudestaan sinne ja ilmeisesti nyt ei ollutkaan vain oman vanhan kellon tiltti.
 12. @ruiskarhu , esimerkiksi tuo sinun puolikas Alicantessa lienee täysin tilastokelpoinen tilastopajassa jos haluaisit ilmoittaa siitä eteenpäin. Tosin en tiedä onko näissä takarajaa kun tuo on jo lähes vuoden vanha tulos. http://www.rfea.es/web/circuitos/circuitos.asp , tuolta jos vetää filtteriksi Communidad Valenciana ja Alicante provinssiksi ja vielä matkaksi puolimaratoni niin listaus antaa että tuo Medio Maraton Aguas de Alicante on Espanjan liiton hyväksymä ja tarkkuusmitattu reitti 20.4.2018 ja voimassa 2025 saakka. Tällaisen tarkkuusmitatun tuloksen ottaa aina mieluummin tilastoihin kuin jonkun kotimaisen reitin jossa mittausdokumentti on vanhentunut. Yksi hyvä esimerkki tästä on esimerkiksi viime vuoden Forssan Suvi-ilta jossa mittaus ilmeisesti on vanha. Minua harmittaa ettei seurat huolehdi siitä että nämä ovat kunnossa! Tässä viestiketjussa kommentoinut henkilö lienee yksi jolla on tämä pätevyys ja osaa ehkä kertoa tästä tarkemmin. Onko tietoa miksi seurat eivät halua uusia näitä? Huolimattomuus? Kustannuskysymys? Minusta tuntuu että tällaisen asian pitäisi olla kaikkien järjestäjien intressissä huolehtia siitä että tulokset ovat tilastokelpoisia eikä "sinnepäin". Tässä on muuten kotimaan viimeinen lista https://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/virallisesti_mitatut_maantiereitit_02082018.pdf
 13. Aloittamani ketju meni vähemmän yllättäen offtopic. Kuitenkin ilmoitin nyt siis itse tuloksen linkin kera tilastopajaan ja kysyin vielä että onko tämä oikea tapa mihin sain seuraavan vastauksen: "...tämä on ihan hyvä tapa, koska kaikkia ulkomaisia juoksuja ei ehdi käydä läpi. Riittää kuitenkin, että ilmoittaa, missä on käynyt, koska tulokset käydään kuitenkin läpi mahdollisten muiden suomalaisten takia." Eli jatkossa näin jos haluaa oman tuloksen tilastopajan sivuille. Mikä tahansa kylähölkkä sinne tuskin kelpaa, mutta jos kyseessä on suurempi tapahtuma ja maan liiton hyväksymä reitti niin eiköhän se ole tilastokelpoinen. Oma tulokseni päivitettiin myös sinne.
 14. Tarkoitin kyllä tässä tapauksessa kuten kirjoitin, eli 32min ratakymppi antaa edelleen samat kolme pistettä, viiteen pisteeseen pitäisi jo mennä 31:45:00 paremmalle puolelle. Se että onko 31:45:01 ratakymppi kovempi tulos kuin 1:23:59 puolimaralla, siitä ei liene epäselvyyttä, mutta ihme kyllä tulokset ovat yhtä arvokkaat tulospisteiden valossa.
 15. Olen Snaksterin kanssa täysin samaa mieltä, mukavaa tuolta on katsella sekä muitten että omia tuloksia. Minusta tuntuu että tuloksien ilmoittamisesta hyötyy myös oma seura (mikäli tällaista edustaa) koska yleisurheilun seuraliiga ilmeisesti määräytyy tilastopajan tuloksista. Sub 1:24 puolikas tai sub 3:05 maraton antaa 3 pongoo mikä on kuitenkin yllättävän kova määrä kun vertailee siihen että saman määrän pisteitä saa juoksemalla kympin radalla aikaan 32min tai hyppäämällä pituutta 6.70 tai korkeutta 190cm. Eli keski-ikäisen hölkkääjän tulos voi olla yllättävänkin arvokas seuralle "pitkässä juoksussa" 😉. Tuossa muuten kiinnostuneille koko pistetaulukko: https://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/tulospisteet_2019_1.1_alkaen.pdf
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy