Jump to content
Juoksufoorumi.fizero_

Jäsenet
 • Content Count

  71
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. zero_

  Harjoitusohjelma

  Kiitos, tämä on aivan mahtava teksti! Jäin miettimään että kuinka pitkiä nämä kaudet ovat toisiinsa nähden noin nyrkkisääntönä? Esimerkiksi jos tavoitejuoksu olisi joskus elo-syyskuun tietämillä ensivuonna niin miten ja millä ajatuksella nuo kaudet kannattaisi jaotella tästä eteenpäin ja millä periaatteella tuon pk kauden tehon, määrän ja intesiteetin lähtötasot josta sitten lähdetään määrää nostamaan, olisi hyvä valita? Tekstistä jäi sellainen kuva ettei tätä nykyistä meininkiäni kannata enään pitempään jatkaa vaan olisi hyvä saada tuota oikeata progressiota jo mukaan.
 2. zero_

  Harjoitusohjelma

  Kirjoitanpa tähän vähän omasta tilanteestani johon olisi kiva saada kokeneempien ajatuksia. Olen 30v ja harjoitellut ylläolevan filosofian mukaan ilman valmiita ohjelmia perus ajatuksena että yksi vk ja pitkis viikossa ja loput kevyttä pk:ta viikkokilometrejä tulee 60-75km. Tuota vk:ta vaihtelen vk1/vk2 ja välillä siinä on vetoja. Tavoitteeni ekalle maratonilleni on 3:30 alitus. kymppi menee tällähetkellä milloinvain kadulla alle 40min ja puolikas alle 1:35. Varsinaista testijuoksua en ole noista tehnyt aikoihin että kuinka paljon nuo ajat oikeasti alittuisi. Syy miksi en valmiita ohjelmia ole ottanut on että en oikein tiedä miten niihin hyppäisi mukaan kun esim nuo 3:30 maran ohjelmat alkavat nykyiseen harjoitteluuni nänden todella löysästi ja nuo alkavat olemaan vasta joskus keskivaiheen jälkeen sillämallillaan miten olen harjoitellut nyt jo toista vuotta. Sitten taas nykyisellä menolla mietityttää progressio miten huolehdin siitä ja suunnittelen sen? Olen sen tällä ikuisella pk kaudellani antanut tulla luonnostaan pk vauhtien nousun mukaan. Onko tämä riittävää progressiota vai tarvitaanko tähän jokin muu ajatusmaailma? Entä millätavalla vaihtelua? Minua alkoi kiinnostaa tuo että tekisi sekä vedot että yhden vk1 harjoituksen viikossa. Mietityttää vaan että miten huomaan ajoissa meneekö yli...
 3. zero_

  Garmin Fenix 6

  Törkkäsinpä koneeseen kellon kiini
 4. zero_

  Garmin Fenix 6

  Taitaa olla 32Gb tallennustilaa.
 5. zero_

  Garmin Fenix 6

  Kaikinpuolin hyvä hankinta. Näyttö on hyvä ja iso suhteessa runkokokoon. Kelloa ei huomaa ranteessa vähän ajan käytön jälkeen eli "painoon" kyllä tottuu ja kevenihän tämä vähän fenix5 malleista. Käytin myös tuossa hetken fr235 kelloa joka on oikeasti kevyt eikä tämä sen jälkeenkään häirinnyt kädessä yhtään. Kello istuu muotoilunsa ansiosta paremmin ohuempaankin ranteeseen kuin mitä fenix 5 plus joka minulla aikaisemmin oli. Toiminta on ollut varmaa. Pienintäkään jumia tai muuta vastaavaa ei ole ollut. Rannesyke mittausta en ehtinyt kokeilemaan kuin kerran pari juoksulenkillä ennenkuin ilmat viileni ja halusin kellon hihan päälle, mutta näillä kerroilla mittaus toimi hyvin eikä kellon tarvinnut olla erityisen tiukalla. Kellotauluja pääsee muokkaamaan aikaisempaa enemmän jos tälläistä ominaisuutta arvostaa ja ulkonäkö toimii arkikäytössäkin. En nyt keksi tähän oikein muuta esiin nostettavaa. Säädettävyys riittävää ja toimivaa ja toiminta ollut varmaa kaikessa mitä olen kellon kanssa tehnyt. Fyysinen olemus ja tuntuma on jämäkkä ja laadukas.
 6. zero_

  Garmin Fenix 6

  Mielestäni huomion arvoinen asia on myös nuo näytön "reunukset" jotka ovat fr945 paljon isommat kuin f6 malleissa. Makuasioita, mutta minulla vaikutti myös tämä hankintapäätökseen.
 7. Okei mukava kuulla nimittäin hätäsenä tilasin jo omani 🙂 pysyykö lamppu hyvin paikoillaan ilman päänyli tulevaa remmiä?
 8. Kysynpä tässä ketjussa vinkkejä. Nb 1500v4 alkaa olemaan seuraajaa vaille. Muuten olen ollut tyytyväinen, mutta seuraava vauhtikenkä saisi olla ehkä aavistuksen kapeampi, mutta ainakin päällinen saisi olla hieman matalampi. Eli kengässä on ollut vähän liikaa tilaa jalalle etenkin pystysuunnassa. Eli Onkohan markkinoilla muita lievästi tukevia, vauhtilenkeille sopivia kenkiä? Osaisiko joku verrata nb 1500v5 lestiä tuohon vanhempaan neloseen? Vastaan on tullut myös saucony Fastwitch 9 jota kuvaillaan vähän saman oloiseksi. Olisiko tästä kokemuksia?
 9. Onkos täällä kokemuksia lumonite pixel lampusta? Puntaroin tämän ja lumonite compass + lampun välillä. Käyttö olisi lähinnä taajamassa lisävalona valaisemattomille pätkille sekä satunnaiseen metsässä kulkemiseen. Tuosta compassista täällä varmasti kokemuksia. Mitä ajatuksia paino ja koko herättää juostessa otsalla pitäessä? Tämä oikeastaan ainoa miksi mietin tuota pienempääkin.
 10. zero_

  Garmin Fenix 6

  Itse kyllä arvostan tässä hintaluokassa safiirilasia. Oli jo fenix 5 plus safiirilla ja nyt kuukauden käytössä ollut kutonen myös safiirilla. Olisi jotenkin todella ärsyttävää jos lasiin tulisi jälkiä tai naarmu(ja) 😂
 11. zero_

  Garmin Fenix 6

  Juu itsellä hyviä kokemuksia sapphire lasista fenix 5 plus kellossa(täysin naarmuton) ja vaihtaahan tämä täytyy tähän 6 sapphire malliin jahka niitä tännepäin ilmestyy hyllyyn jonnekkin.
 12. zero_

  Garmin Fenix 6

  Olikos se niin että pro ja sapphire ovat ominaisuuksiltaan samat? Ainoa ero tuo lasi?
 13. zero_

  Garmin Fenix 6

  Puhelin on huawei p30 pro jossa siis bt 5.0 jota myös kuulokkeet tukee. Näköjään a2dp profiililla ja sbc koodekilla menee. Muut vaihtoehdot ovatkin harmaana eikä niitä pysty vaihtamaan. Musta tosiaan alkaa tuntumaan että kello ja kuulokkeet yhdistävät hsp tai hfp profiililla(en tiedä onko tämä mahdollista) . On se ääni niin erilainen. Onhan kuulokkeissa toki mikki ja pystyy puhelut puhumaan, mutta pitäisihän tuon multimedian silti ilmeisesti tulla sille tarkoitetulla profiililla.
 14. zero_

  Garmin Fenix 6

  Minua häiritsee liikaa jo pelkkä ajatus siitä, että se musiikki kuulostaa paremmalta puhelimen välityksellä. En pitäisi kellon tarjoamaa ääntä mielekkäänä vaikka vertailukohtaa puhelimeen ei olisikaan. Tosiaan ääni kuulostaa todella rankasti pakatulta/rajoitetulta, että joku ohjelmallinen ongelma siinä on. Pistä ihmeessä arviotasi! Etenkin kiinnostaa jos jaksat verrata kelloa muihin lähteisiin. Esim. Puhelimeen.
 15. zero_

  Garmin Fenix 6

  Juu itse törmännyt samaan ja asiaa puitu myös garminin tuen kanssa. Pyysivät kellon huoltoonkin josta tuli paluupostissa uusi kello. Aikaisemman kellon kanssa vaivanneet häiriöäänet(kihinät ja pihinät) kyllä hävisivät tai ainakin selkeästi vähenivät/vaimenivat kellon vaihdolla, mutta ei ääni ole edelleenkään lähellekkään samaa tasoa kuin puhelimelta. Huomautetaan tässä nyt vielä että olen ehkä keskivertoa tarkempi näissä äänenlaadullisissa asioissa 🙂
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy