Jump to content
Juoksufoorumi.fi


imartika

Jäsenet
 • Posts

  49
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by imartika

 1. Ajelin tänään pyörällä Oittaan ohi, muutama hiihtäjä näkyi vielä punnertavan. En lähtenyt sitten tarkemmin kysymään latutilanteesta.
 2. imartika

  keuhkokuume

  Kohta pari viikkoa mennyt oman taudin alkamisesta, tänään oli sellainen olo että voisi jotain kävelyä/pyöräilyä käydä varovasti koittamassa. Eilen oli ensimmäinen varsinainen ulkoilusuoritus kun kävin kävelemällä kaupassa (ehkä 300 m suuntaansa). Aika heikossa hapessa tuli oltua ensimmäisen viikon alussa, sitten taisivat antibiootit ruveta puremaan.
 3. imartika

  Luistelusauvan pituus

  Itsellä kahdet luistelusauvat 3 sentin erolla. Alkukausi tulee mentyä lyhyemmillä, muutaman kymmenen hiihtokerran jälkeen vaihdan käyttämään enimmäkseen pitempää sauvaa. Riippuen hieman miten tekniikka elää. Liian pitkät sauvat tuppaavat siirtämään liikää työtä hartiapankille jalkojen kustannuksella. Nihkeät kelit menen suosiolla lyhyellä sauvalla. Sauvojen pituudet siis 165 + 168, itse olen 183.
 4. Riippuu tietysti akuista, mutta pääsääntöisesti näyttää jäävän alle. Minä käytän 'varman päälle' menetelmällä, minulla on 4 akun setti ja vaihdan akun muutaman lenkin välein. Jos sattuu pitempi lenkki, esim 3-4 tuntia, niin vaihdan samoin tein uuden akun. Jotenkin tuntuu siltä että akut olisivat suhteessa heikompia kylmemmillä keleillä ??
 5. imartika

  Firstbeat Sports?

  Pikkuisen meni aikatauluarvio pitkäksi, mutta nyt joulukuun alussa tuli uudempi versio julki.
 6. Ensimmäistä kertaa tälle syksylle suksilla. Tänään pohja oli paikka paikoin jäinen, joten hieman joutu jännittämään luistelupotkun purevuutta. Ei ruuhkaa, oisko ollut iltasella puolen tusinaa hiihtäjää seiskan jälkeen.
 7. imartika

  Polar RS800CX

  Joo, analysointi Firstbeat Athlete:lla. Latauksen joutuu hoitamaan manuaalisesti, Firstbeat ei tunnista tätä uudempaa Polaria.
 8. Keskisalo Lappeenrannan eliittikisoissa 12.7. 13.39,81 vitosella. Matti Räsänen hienosti perässä 13.46.59.
 9. imartika

  Nike Air Zoom Vomero

  Vomero 4+ löytyy alennettuna ainakin Mikonkadun (Siis Helsinki) Intersportista. Laatikossa taisi olla 160, hyllyssä 139 ja kassalla n. 110 (siis 20 % alennus tänä viikonloppuna).
 10. imartika

  Polar RS800CX

  Lisätietoja allaolevasta linkistä. Hetken aikaa tuli ihmeteltyä.. http://www.polar.fi/en/support/product_support?product=&category=&documenttitle=ProTrainer+5+personal+data+location+on+Vista&document=/gip/PKBStoGIP.nsf/c225742500419a8ac22567cb001ee534/c225742500419a8ac22573060044c539?OpenDocument
 11. En tiedä onko tästä hyötyä, mutta minulla ainakin pitää hieman säädellä näytettävien ajanjaksojen väliä. 5-versiossa karttanäytön yläosassa on sellainen slider-jolla voidaan säätää miltä ajalta olevat reitit näytetään.
 12. Kummankin pehmeitä vyötä käyttäneenä annan ääneni Polarille. Miellyttävämpi pinta, muutama lisäsentti pituutta sekä parempi pysyvyys, erot kuitenkin marginaalisia. Polarin hihna on muuten konepesun kestävä.
 13. Oittaalla 1.2 (vai 1.3) luistelu + pertsa hyvässä kunnossa.
 14. Piilolinssit ei huurru. Silmälasiliikkeistä ainakin joku suihkautettava kemikaali auttoi hivenen. Itse olen luopunut käytössä olleesta suihkeesta vaivalloisuutensa takia (tuli heijasteleva kalvo joka piti pestä lenkin jälkeen pois). Pysähdyttäessä joko toivottava että tuulee hieman tai otettava lasit pois, ainakin jos 'virtaviivaiset' lasit.
 15. Tänään lumimyräkän aikana/jälkeen reilun tunnin verran n. kilometrin lenkkiä. Lenkin profiili ok peruskunnon rakenteluun, pohja oli varsinkin luistelubaanalta muhkurainen. Ilmeisesti lunta on ollut niin rajallisesti ettei tampparilla ole uskalettu ajaa, mitään kiviä tai roskaa ei kuitenkaan ollut. Ladulla ehkä 15 yhtäaikaista menijää klo 18-19, hyvin sovittiin. Maksuun voi käyttää liikuntaseteleitä.
 16. Aiemmin mainitusta latukartastosta poiketen Oittaalla myös pitempi lenkki vapaalla hiihdettävässä kunnossa. Hiukan pehmeää (myös kunto) ja alamäissä oli hyvä harjoitella luistelua kun ei ollut ajettua lasku-uraa. Ei parhaat olosuhteet, toisaalta pahin nirsoilu on jäänyt karissut vuosien varrella unelmakelejä odotellessa.
 17. Vihdissä pääsee huomisesta alkaen kiertämään pikku lenkkiä.
 18. Tarkennuksena sen verran että matka lienee ollut 9,2 km (2 x 4,6). Ihan hyvää vauhtia silti, muutama mäkikin mahtuu reitille.
 19. Jos haluaa syöttää kierrosten pituudet (esim. jos on kiertänyt vakkarilenkkiä ilman gps/foot podia), niin voi tehdä siten että exporttaa harjoituksen ja täydentää käsin datatiedoston ja importtaa takaisin. Ohessa jonkun lenkin datatiedosto. T3 ja T4 datatiedotstot taitavat olla samat, T6 poikkeaa hieman laajuutensa puolesta, mutta tarvittavat tiedot on tietysti poimittavissa. 2008_7_21_2022.zip
 20. Paikkana Kirkkonummen pohjoisosat, Turunväylän rinnalla kulkee vanha hiekkatie, tuli myöskin nähtyä kettu lenkillä. Eipä ole tullut aiemmin ko. otus vastaan. Kevyen näköisesti meni, taitaa olla reilu kuukausi sitten.
 21. Helsingin Stockmann ei ehkä halvimman paikan maineella kehuskele, mutta kävin tänään hakemassa comfort-vyön sieltä. Todistetusti t4 yhteensopiva. Varmaan täällä on jossain jo mainittu että comfort-vöitäkin on kahta eri mallia, t3-t6 vaativat sitten sellaisen jossa on mainittu ant (ei coded). Ai niin, hinta oli 69,90.
 22. Oittaalla n. 3,2 km lenkki ihan ok kunnossa. Muutamissa ylämäissä lumi jauhaantunut jauhomaiseksi, sekä kääntöpaikalla jotain roskaa (puista ilmeisesti). Pertsa + luistelubaana.
 23. imartika

  Juoksutrikoot

  Raskin vihdoinkin investoida paksumpiin trikoisiin, mallina Brooksin windstopper-varustetut. Ainakaan -5 + hieman tuulta (ilman pitkää kerrastoa) ei aiheuttanut mitään peruuttamatonta. Aamuksi on kuulemma luvassa -8, pitäisköhän käydä aamulenkillä pitkästä aikaa?
 24. Minulla on tuo T4 gps-lisukkeella, hankittu yllämainittuja lajeja varten (poislukien kalareissut). Käytän myös PC-Podia päiväkirja toimintoihin, gps-kapula mukana vain uusia lenkkejä tehdessä. Entiselle kilpaurheilijalle ominaisuudet ovat riittäneet ihan hyvin, muutaman kerran haikaillut reitin/sykekäyrän kerryttämistä ja harkintavaiheessa oli kolmas kotimainen vahvasti mukana.
 25. Itselle tehtiin ko. operaatio molempiin jalkoihin alkukesästä ensimmäisen kerran ja elokuun alussa toisen kerran. Epäilen että käyn vielä kolmannen kierroksen vasemman akilleksen vuoksi, mutta oikea on ihan hyvässä kuosissa. Omalta kohdalta eka kerta kesti noin tunnin ja toinen ehkä puoli tuntia. Vaikka hoito sinänsä ei ole erityisen miellyttävä (varsinkin eka kerran jälkeen ei kävely oikein luonnistanut pariin päivään, ei kyllä ollut suositeltavaakaan), tuloksiin olen ollut tähän asti ihan tyytyväinen vaikkakin vielä on kipuja jäljellä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy