Jump to content
Juoksufoorumi.fijupis

Jäsenet
 • Content Count

  1 264
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jupis

 • Syntymäpäivä 26.07.1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No mulla on kyllä Eliten aeropullo tuossa rungossa kiinni. Pistän siihen vähän tujumman urheilujuoma/geeliseoksen. Toimii ainakin puolikkaalla ja lyhyemmillä matkoilla. En olisi kovin vakuuttunut siitä että "perinteinen" parin pullon ja paikkasatsien sotkuinen viritelmä persuuksen takana olisi aerompi kuin normipullo rungossa, varsinkin kun uusimmissa rungossa on otettu huomioon nuo pullotkin. Lisäksi sieltä takaa on hankalaa ja todnäk ei niin aeroakaan kaivella niitä pulloja ja löytyykö niitä edes kun sinkoilevat pientareelle.....
 2. Onko ihan todellakin pakko laittaa niitä pulloja sinne satulan taakse? Yksi tankoon + toinen runkoon pitäisi riittää. Anyways Xlabin Gorilla cage puristaa aika kovaa, en tiedä löytyykö jämerämpää telinettä mistään. Tietysti voi kokeilla vanhaakin telinettä eri pulloilla, niiden mitoissa kun on eroja. Toisaalta kisassa ei voi valita mitä pulloja saa huoltopisteiltä.
 3. Nyt Powermanin FB sivuille oli tullut ilmoitus virallisesta peruutuksesta. Harmillista, mutta ymmärrettävää. Duathlon SM ilmeisesti järkätään jossakin vaiheessa ja jossakin....
 4. Geeli naamariin (+vettä) 30min välein ja urheilujuomaa vielä lisäksi. Laske käyttämäsi geelin (ja urheilujuoman) mukaan että se sinulle sopiva hiilihydraattimäärä per tunti (70g per tunti lienee aika lähellä) tulee täyteen. Ja se sopiva määrä testataan harjoituksissa.
 5. jupis

  Pyöräilykengät

  Maantiekengällä olen mennyt nyt tri-harrastuksen ensimmäiset 10v. Tri-kengät on turhan hyvin ilmastoituja mun makuun. Voittaishan noilla muutaman sekunnin tietysti vaihdoissa.
 6. jupis

  Garmin FR920XT

  Merkittävämmät parannukset omalta kohdalta slimmimpi muotoilu ja erittäin nopea satelliittien haku. Käyttöliittymä on vähän uudistunut 910xt:n jälkeen aiheuttaen pientä asioiden haeskelua, mutta kelloa on miellyttävä käyttää. Ajattelin tästä vähän bloggailla tarkempia kokemuksia lähiaikoina. Trikäyttöön kello ei ole vielä päässyt. En ole viime aikoina ehtinyt altaaseenkaan, mutta tilanne korjautunee todnäk tänä iltana mikäli suoriudun Heltri uinteihin Pirkkolaan. Suurimpana huolena on tällä hetkellä toissapäivänä? tulleen ohjelmistopäivityksen (Software 2.50 GPS 2.70) jälkeinen jumittelu. Suoritukset loggaa ja tallentaa OK, mutta kello on nyt useamman kerran hyytynyt siten, että näytössä lukee pelkästään Garmin. Vaatii buuttauksen toipuakseen tuosta. Muilla vastaavaa? (jjaa olihan tuolla SW 2.70 nyt tarjolla. Täytyypä päivittää ja katsotaan jumitteleeko vielä)
 7. Samaa mieltä "tunti laadukasta treeniä päivässä" filosofiasta. Varmasti puolikas & täysikin menee OK. Sen sijaan tuo pidempien juoksutreenien lisäys VOI olla väärä johtopäätös. Yleensä IMllä juoksu hiipuu, koska on ajettu liian kovaa omaan kuntotasoon nähden. Jos oma juoksutaso ja pohjat ei ole ihan huipputasolla niin pitkistä juoksulenkeistä palautuu liian hitaasti -> menetetään monta laadukasta treenipäivää, joilla olisi vaikka voinut nostaa sitä pyöräkuntoa ylemmäs.
 8. jupis

  Garmin FR920XT

  Kyllä kalkuloi VO2Max arvon Powertapiltakin. Todnäk muiltakin Ant+ powereilta.
 9. jupis

  Garmin Connect

  Mulla käytössä FR920xt ja siitä ei näytä millään siirtyvän customoidut lajit (other) Connectiin esim. hiihto. Perus pyöräilyt ja juoksut siirtyvät automaagisesti ja langattomasti OK. Other tyyppiset ei uppoa myöskään USB kaapelilla Connectiin, vikisee vaan tiedostovirheestä. Onneksi kuitenkaan SportTracksin, Stravan ja Golden Cheetahin kanssa ei ole mitään ongelmaa. Täyttä kuraa tuo Garmin Connect ja Express. Aina ja iänikuisesti.
 10. jupis

  Garmin FR920XT

  Ei tarvita mitään USB kytkentöjä treenien saamiseksi SportTracksiin. Mulla 920xt synkkaa datat automaagisesti Garmin Connectiin, josta taas data synkkautuu eteenpäin SportTracksiin (ja Stravaan). Minulla on tosin ostettuna SportTracksin maksullinen .mobi pilvipalvelu. Synkkausta Garmin Connectista eteenpäin voi kokeilla myös Tapiriikin kautta https://tapiriik.com/
 11. Minulla on myös pieniä lapsia (3x) ja harjoittelumäärät pyörivät tällä hetkellä suht samoissa lukemissa kuin sinulla. Siitä huolimatta ensi kaudella on tavoitteena ainakin pari puolikkaan kilpailua ja ehkä yksi täysmatkakin. Ale 10h viikkoharjoittelulla pystyy vetämään jo täysmatkankin varsin hyvään aikaan. Mutta on se toki hieman kiinni aikaisemmista pohjista ja lajitaustasta. Tuoreelle harrastajalle lienee palkitsevampaa ja mielekkäämpää edetä pienin harppauksin kohti pidempiä matkoja. Ja toisaalta kuka edes sanoo että pitäisi siirtyä niihin pidempiin, lyhyemmistä kisoistakin saa haastetta yllin kyllin ja niitä pystyy tekemään useamminkin kaudessa.
 12. jupis

  Vinkkejä uintiin

  Eli ajattelee että kädet heiluu kellon viisareiden 1 ja 11 suuntaan. Ruodon keskilinjaa ei saa ylittää, tehot vuotaa muuten harakoille. Pyörikö video muuten 1x nopeudella? Vois meinaan vetojen frekvenssiä kasvattaa aikalailla, todnääk ylimääräinen kurkottelukin rajoittuisi siinä samalla.
 13. jupis

  Vinkkejä uintiin

  Ainakin yrität liikaa liu'uttaa kättä vedossa eteen, tämä ehkä aiheuttaa sen että sukellat jatkuvasti liian syvällä. Otteen haku edessä tulisi löytää kropan kierron kautta ,eikä tuolleen piiitkälle kurottelemalla. Näin saat myös todnääk sen vedonkin lähtemään kyynärpää ylempänä. Koklaappa potkaista päädystä vähän vauhtia liukuun ja haet virtaviivaista liukuasentoa, tästä lähdet sitten kauhomaan ennen kuin vauhti pysähtyy. Yrität sit pitää sen hyvän liukuasennon myös uidessasi.
 14. Kannattaiskohan juosta vähän monipuolisemmin? Välillä vähän lyhyempiä ja napakampia, sitten taas noita kuvaileviasi PK-lenkkejä. Väliin tietty tasavauhtisempia reippaita. Kroppa tykkää erilaisista ärsykkeistä ja kehitystäkin tapahtuu...
 15. jupis

  Vinkkejä uintiin

  Ja sitten osaa uida vain ja ainoastaan niillä Lavapäntseillä.... Eli opetelkaa kellumaan ja uimaan, leluja tarpeenmukaan messiin muttei niillä ole tarkoitus korjata jotain virhettä koko reenin ajaksi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy