Jump to content
Juoksufoorumi.fiakik

Jäsenet
 • Content Count

  144
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

466 Excellent

Recent Profile Visitors

390 profile views
 1. Hyvä juttu! Kyllä hiihtää pitää, etenkin jos viettää talven pohjoisessa. Varoituksen sanana, siinä saattaa käydä niin, ettei sinne Helsinkiin olekaan enää kova hinku takaisin 😉 Mieltymyskysymyksiähän nuo paljon ovat. Pertsa varmaan tekniikaltaan helpompi omaksua ja ainakaan skinisuksilla ei voitelukaan aiheuttaisi harmaita hiuksia. Pertsa on myös miellyttävämpää jos sattuu kovia pakkasjaksoja - luistelusukselle ei tahdo yli 20 asteen pakkasiin saada rennon etenemisen vaatimaa liukua. Ainakaan minä en saa. Itse hiihdän ladulla pelkkää vapaata kun en ole halunnut kahden tyylin vehkeitä ladulle hommata. Latuhiihdon lisäksi toki paljon latujen ulkopuolella erilaisella välineistöllä. Latujen ulkopuolelle onkin sitten useammat sukset teräskantittomista tunturisuksista 280cm pitkien metsäsuksien kautta OAC:n karvapohjasuksiin. Ja hiihtomaakuntana Kainuu, eli avotunturia ei matkalle osu. Huomaan toki, että aloituksessa mainitsit hankkivasi vain yhdet sukset, mutta suosittelen lämpimästi miettimään jotain välineistöä myös latuverkoston ulkpuolelle! Toki satunnaiseen käyttöön noita saa varmasti myös vuokralle, riippuen vähän minne päin Lappia suuntaat. Metsä/tunturisuksissa ei ole niin kamalan tarkkaa oikean jäykkyyden yms. kanssa, eli vuokravälineet sopii siihen hyvin. Ja vielä perään yksi iso, omalla kohdallani se tärkein plussa vapaan puolesta vertailussa vapaa/pertsa. Jos sattuu kevätpuolella hyvä hankikanto, niin mikään ei ole parempaa kuin viilettää luistelusuksilla pitkin soita, järviä ja tuntureita. Toki perinteisen suksillakin pääsee, mutta ilman latu-uraa ei etenkään vuorohiihto mahda olla niin kovin nautinnollista.
 2. Tunnustan rehellisesti kuuluvani siihen luultavasti isompaan joukkoon, joka ei tätä ihan rehellisesti tunnusta, niin totta kuin se onkin 😄
 3. En ole kertaakaan itse kisassa juossut, mutta nykyisellä ja entisillä kisareiteillä tulee muuten kuljettua aika ajoin juoksemassa. Olen noita sinisiä leimikkonauhoja (joita on ilmeisesti käytetty aiempinakin vuosina reittimerkintänä) katsellut myös sillä silmällä, että eivät ole kisaa juostessa kyllä kovin näkyviä. Ja paljonhan tuolla on sellaista vähän kuljettua pätkää, jossa oikealla polulla pysyminen on aika tarkkaa hommaa. Vähän aiheeseen liittyen yksi asia josta itse annan järjestävälle taholle vähän risuja, on osan reittimerkintöjen jättäminen metsään ilmeisen pysyvästi. Ainakin vuoden 2017 kisan jäljiltä maastossa on vielä reippaasti kontaktimuovilla päällystettyjä aanelosia kilometri/suuntamerkkeinä. Ihan paikallaan kisan aikana, mutta eipä haittaisi jos ne kerättäisiin pois sään armoilta, ennemmin tai myöhemmin kuitenkin lentelevät tuulen mukana maastoa roskittamassa. No täytyypä asiasta antaa palautetta itse järjestävälle taholle.
 4. Näyttää olevan samaa tavaraa mitä ennen myytiin Liquisole-nimellä. On kyllä loistavaa tavaraa kaikenlaisten kenkien paikkaamiseen. Itse olen tuolla korjaillut juurikin feelmaxin paljasjalkatossuja, sekä lenkkareita ja kumisaappaita. Pohjien ohella toimii myös lenkkareiden kangaspäällisiin. Tuota pieni kerros alkaviin rispaantumisiin, niin ei kehitä reikiä yhtä helposti. Oikeastaan ainut miinus siitä, että avatussa tuubissa tuo liima tuppaa ajan kanssa kovettumaan.
 5. No puhelin on joka tapauksessa vedenkestävä. Ei oikein uskalla muunlaista käyttää, ettei tarvi jatkuvasti puhelinkaupoilla ravata. Salomonin liivistä kyllä tykkään, mutta se on joko venynyt tai käyttäjä kutistunut, kun ei oikein kesäkamppeilla istu heilumatta. Pitää varmaan sijoittaa se sataseittemänkymppiä uuteen liiviin tai roskaruokaan ja kaljaan 😉
 6. Mulla on justiinsa päällä niin "first world problem" kuin olla ja voi - vanha älypuhelin hajosi, eikä kaupasta löytynyt enää tarpeeksi pientä, joka mahtuisi salomonin liivin sivutaskuun. Meni lenkkilogistiikka niin pahasti uusiksi, että pitää varmaan tämän mainospuheen perusteella hommata uudelle luurille kaveriksi tuo Nathanin liivi.
 7. akik

  suksimyyjiä

  Pari mitä äkkiseltään tulee mieleen: Vuokatti Ski Service ja Xc sporttipalvelu. On varmasti muitakin. Kummastakaan en ole suksia itse ostanut (ski servicellä toki huollattanut), mutta vaikuttavat kyllä molemmat asiantuntevilta liikkeiltä.
 8. Vähän harmittaa, kun nyt on jo tiedossa ettei itselleni tänä vuonna tuo ajankohta onnistu. Tämä hyvällä tavalla älyvapaa konsepti kiehtoo kovasti, eikä tuo heavymetal-twisti ainakaan tapahtumaa huononna 😄
 9. Vaivautumatta lukemaan koko ketjua huolella läpi, jää tästä minulle sellainen kuva, että halutaan vänkäämällä vängätä jostain, ja vänkäämisen aihe on itse asiassa ihan toissijainen. Polkujuoksu vs. muu juoksu on varmasti nyt hyvä aihe jolla saa porukkaa provosoitua mukaan vänkäämiseen. Toimi näemmä munkin kohdalla, kun harvakseltaan vaivaudun täällä kommentoimaan, mutta nyt avasin sanaisen arkkuni 😄
 10. akik

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Hyvä homma, se katsomani video oli varmaan fake news 🙂
 11. akik

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Kovasti KK:n viisvitonen, tai vielä enemmän kasikymppinen kiinnostaisi ensi kevääksi jos aikataulut sallii. Massajuoksuissa on hohtonsa, mutta itselleni liika on liikaa. Katselin kauhulla jotain livevideota tältä vuodelta jossa porukka jonotti huoltoon (muistaakseni Juumassa) aika pitkässä jonossa. KK:lla juosseiden, ja ennen kaikkea ei ihan kärkipäässä juosseiden kokemukset noista huoltoruuhkista kiinnostaa. Saako huolloissa vesipullonsa täytettyä kohtuudella, vai joutuuko helposti jonottelemaan? NUTSillahan ne pöydät taitaa notkua monenlaista herkkua eikä siis ihme jos niihin jää juoksijoita pyörimään, mutta onko vesipisteitä huolloissa riittävästi rivakkaan huoltoon? Ei sillä että siellä varsinaisesti niin kiirus olisi, mutta mua ottaa kaupassakin jonottaminen aina kupoliin 🙂
 12. akik

  Vaarojen maraton 2018

  Nyt näkyy Eskelisen Jaakko olevan pallukkaseurannan perusteella autokyydissä, eli keskeytys. Harmitus on varmasti kova kahden loistavasti menneen UTTF-kisan jälkeen. Harmin paikka.
 13. akik

  Wolf's Trail 2019

  Peltsi taisi hölkätä Karhunpolkua Teljosta eli Kuhmon ja Lieksan rajalta etelään kovassa vuodessaan. Karhunpolun jatkona pohjoispäässä on vielä Kuhmon puolen Petranpolku (n. 45km. ), josta etenkin Jonkerinsalon ja Jämäsvaaran osueet todella hienoja, välissä vähän tylsempää talousmetsäpätkää. Hienoa pitkää reittiä tuossa kyllä riittää, itselleni on tuttua vain tuo Petranpolku ja Karhunpolku Teljosta Ruunaalle, mutta täytyy käydä joskus tuo Karhunpolun eteläosa ja Susitaival hölkkäämässä. Todennäköisesti itsekin omatoimiretkenä, ellei sitten tuohon kisan aikaan satu sopivaa vapaata väliä.
 14. Kärki teki taas pienen koukun! Nyt jo takaisin oikealla reitillä.
 15. Vaarojen maratonin facessa joku asiaa kyseli ja tällainen vastaus tuli järjestäjältä: "Meillä on yksi ehjä gpx-jälki uudelta reitiltä ja se antaa nousua niinkin paljon kuin 1821 m!"
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy