Jump to content
Juoksufoorumi.fi


I_K

Jäsenet
 • Content Count

  15
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

Converted

 • Puolimaraton
  1:35

Recent Profile Visitors

372 profile views
 1. I_K

  Vantaan maraton 13.10.2018

  Eka maraton takana. Tää oli kyllä paras juoksutapahtuma, jossa olen ollut mukana. Huokui sellainen hyvä tunnelma. Alunperin piti mennä juoksemaan puolikas, mutta paras terä taisi jäädä elokuulle eikä ennätykseen olisi ollut mahdollisuuksia, niin valtsin koko matkan. Ekat n 30 km sujui hyvin, mutta vikalle kierrokselle lähtiessä alkoi jalkakrampit. Joutui useampaan kertaan pysähtyä venyttämään takareisiä. No, maaliin pääsin lopulta ajassa 3:52. Ensikertalaiselle mukavan tasainen reitti.
 2. Tänään puolikkaalla Espoossa. Ikinä ei ole ollut yhtä suuri helpotus maaliviivan ylitys. 4:30/km oli aivan liikaa tänään. Pakko hidastaa jo 5 km jälkeen ja loppu taistelua. Tässä, kun on hetken pohtinut harrastuksen mielekkyyttä, niin Vantaalla seuraava yritys.
 3. Joo, pitäis mennä, jos terveenä pysyy ja sopiva vire kisapäivänä.
 4. Palataanpa tähän ketjuun, kun syksyn koitokset odottavat. 3,5 viikon päästä ajattelin mennä tantapuolikkaalle 1:35 alitusta hakemaan. Tänään kulki testimielessä juostu 10 km aikaan 42:10 joka epävirallinen oma ennätys. Aikamoinen yllätys itselle tuo aika. Pari lepopäivää teki kyllä hyvää juoksulle.
 5. Pysyn tässä ketjussa vankasti mukana. Tänään hcr:llä aika yli 1:41. Helsinki10 jälkeen juoksu muuttui kevyeksi, innostuin ja taisin juosta omaan palautumiskykyyn nähden liikaa. Ei tullut superkompensaatiota ei. Lähdin tänään matkaan tosi maltilla ja hyvä niin, sillä lopussa meinas vauhti hyytyä siltikin. No, pääosa matkasta mukavuusalueella ja tapahtumasta nauttien.
 6. Kymppi meni 4:20/km eli ei ihan ennusta 1:35 alitusta. 3 vko päästä HCR. Kevään eka raasto kuitenkin ainakin viime vuonna nosti kuntoa uudelle tasolle, joten saattaapa onnistua. Pitäisi varmaan juosta enempi mäkiä, kun tuntuu, että jaloista loppuu voima ennemmin kuin hapenotto rajoittaa lähempänä 4min/km vauhtia ja juoksu ei ole oikein tasapainoista.
 7. Ite kanssa helsinki10:lle yritän kuntoa rakentaa. Ajatus hakea vauhtia 1 km vedoista ja niiden sujuessa hakea kestävyyttä saman vauhtisista 2 km vedoista. Sitten taas pari napsua vauhtia lisää tonneihin jne. Lähempänä kisaa pari-kolme tasavauhtista kovaa lienee myös paikallaan. Tonneja oon tehnyt 4-5 ja kakstonnisia 3 kpl kerrallaan. Vauhdit tulee katsottua vasta lenkin jälkeen, ettei masennu hitaudestaan lenkin aikana ja yritä väkisin runtata kovempaa. Enemmän yritän tuntemusten pohjalta juosta rentoa omaa kovaa. 40 min alitus tavoite tulevaisuudessa, mut juoksumäärällisesti heikon talven jälkeen 45 minuuttia ei mikään itsestään selvyys.
 8. 10 km alle 40 min on mun mielestä kuntourheilijalle sen verran kunnioitettava suoritus, että siihen pyrin. Pari-kolme vuotta joutuu varmaan vielä pohjia rakentelemaan. Keväällä eka kympin kisa, tietää sitten, missä mennään.
 9. Lähdetään tähän ketjuun mukaan. Ykköstavoite keväällä on juosta eka kympin kisa ja harjoittelu sitä silmällä pitäen, mut eiköhän puolikaskin kulje, kun säännöllisesti juoksee pitkistä.
 10. Onko HHM:n reitti tasaisempi/nopeampi kuin HCR?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy