Jump to content
Juoksufoorumi.fi

juusok

Jäsenet
 • Posts

  1 302
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by juusok

 1. juusok

  Garmin Fenix 6

  Niin, aivan 100% varmasti tulee uutta mallia ulos piakkoin, mutta kysymys onkin, onko se F6+ vai F7?
 2. juusok

  Garmin Fenix 6

  Villi veikkaus: Seiska oli tulollaan, mutta Vertix 2 julkistus monitaajuus ja -konstellaatiovastaanottimineen sai Garminin miettimään hommaa uudemman kerran, ja nimeämään alkuperäisen seiskan kutos plussaksi? Alkuperäisestä kasista tulee sitten seiska, aikanaan? Voin tietysti olla täysin väärässä ja seiska tulee huomenna, se vaara spekuloinnissa aina on.
 3. juusok

  Garmin 945

  Kannattaa toki jos takuuta jäljellä.
 4. juusok

  Garmin 945

  hw-vika? Kyllä täysreset on pakko, jos ei muuten tokeennu, jos ei sekään -> huoltoon.
 5. Helppo homma! 5h30min Valtavaaralle eli joku 6h00min maaliin (?) ei edellytä edes ennätysvauhtia, vaan ehtii ihan tuollaista leppoisaa 6 min kilsavauhtia hölkkäillä ja nauttia maisemista - aikaa jää vielä syödä banaani toisessa huollossa, muttei molemmissa 🙂
 6. Toinen rokote on bongata jostain Tokmannin avajaiset, ja mennä ämpärijonoon paria tuntia ennen avaamista. Kokemus on sama kuin KK:n silloilla, paitsi että ei välttämättä ole kylmä ja saa sen ämpärin.
 7. Tähän saa joku tehoharjoitteluun enemmän paneutunut kommentoida, mutta käsittääkseni eikai teho ole kenkäpariin sidoksissa (mitenkään)?
 8. Stryd on todella tarkka juostessa, oman kokemuksen mukaan selvästi/paljon GPS:ää tarkempi, ainakin minun lenkeillä. Ts. Sryd antaa saman tuloksen samalla lenkillä ja toisaalta saman tuloksen kuin tarkkuus-GNSS. Kävellessä Stryd ei toimi oikein hirveän hyvin vieläkään, vaikka valmistaja on siihen lupaillut parannusta. Ilmeisesti herkkyys ei riitä, kun puuttuu juoksun terävän iskutuksen tuoma referenssi kiihtyvyysmittaukseen. Tämä oma teoria.
 9. Aina voi tehdä myös itse: 🙂 https://treadmillsensor.blogspot.com/
 10. juusok

  Juoksuun kello?

  FR945 on enimmäkseen muovia, sanoisin kättä koskettavasta osasta ainoastaan rannekkeen solki on kysymysmerkki, mutta rannekkeen voi vapaasti vaihtaa ja etsiä itselleen sopivan. Latauspinnit ovat myös käden puolella, ne eivät toki kosketa kättä, mutta ehkä superhikiliikunnassa siihen voisi askarrella jonkin kumitutin väliin tai teipata umpeen? Niin ha GPS kestää 36h, sisältä ja ominaisuuksiltaan 100% sama kuin Fenix 6 Pro. Tai no 99%, koska näytön resoluutiossa hiuksenhieno ero, mutta samat asiat siinä näytetään. Muovisuuden etuna on Fenix kutosta yli kilon kevyempi paino, ja sitä kautta 6.8x parempi rannesykemittauksen toimivuus 🙂
 11. En tiedä onko muuttuneet, mutta ulkomuistista jos ovat säilyneet samana: - 1. laskettelumäen päällä. Tämä tulee äkkiä, ei ole vielä herännyt edes kunnolla kun on jo eka huolto - 2. Velskolan leirikeskuksen tiellä, ensimmäisellä lisälenkillä. Tämäkin tulee ennenpitkää suht äkkiä, tuossa vaiheessa matka ei vielä tunnu. Hieman pidempi väli jo - 3. Tämä tuntui jo pidemmältä huoltoväliltä, juuri ennen Cut-Offia Iso-Antias -järven valokuvaamon jälkeen. Mutta ei paha tämäkään väli - 4. tämä on kakkoslisälenkin huolto jossain Veikkolan puolella puistoa, ja tämä ainakin itselle tuntui aivan älyttömän pitkältä väliltä, tuntui ettei huolto tullut ikinä. Tässä vaiheessa söin myös energiavajeissani sellaiset keksi- ja suklaaöverit, ettei ollut laatoitus kaukana. - 5. jälleen yhteishuolto pikamatkan kanssa, juuri ennen maalia. Oikeasti tuntui että tästä meni joku 15 min maaliin, mutta menihän se oikeasti enemmän. Eli minusta tuo 3-4 oli subjektiivisesti ainoa pitkältä tuntunut huoltoväli. Toisaalta, vesi loppui ainoan kerran 4-5 välillä, joten en tiedä varmaksi 🙂
 12. juusok

  Garmin Fenix 6

  Ja tämän parantuminen softapäivitysten myötä on hyvin todennäköistä. Akussahan on mitä käyttää, virrankulutusta on mahdollista lisätä vaikka tuplaksi tai triplaksi nykyisestä johinkin "high definition" -moodiin, ja silti akku kestää pitkänkin suorituksen. Toinen mielenkiintoinen mahdollisuus olisi jälkilaskenta, gps voisi tallentaa raw-arvot ja tarkka kuljettu reitti ja etäisyys / vauhti jne voitaisiin laskea jälkikäteen vähintään 10x reaaliaikaista suuremmalla tarkkuudella. En tiedä tukeeko käytetty gps-chippi tätä, mutta aika monet jo tukevat.
 13. juusok

  Garmin Fenix 6

  Ei ainakaan 945LTE huhuile, jos ei ole aktiivisena livetrack. Toki varmaan tulevaisuudessa tulee myös push-palvelut, jossa kelloon päin voi lähettää jotain, mutta se on varmaan erikseen enabloitava moodi sekin. Jännä nähdä onko F7 LTE vai dualband GNSS vai molemmat? Hardishan on pakosti jo lyöty lukkoon, toki Garmin voi tehdä peliliikkeen ja lykätä F7:aa, ja nyt valmiina olevan julkaista F6 plussana.
 14. juusok

  Garmin Fenix 6

  "Shifted away from Sony GPS Chipset: COROS won’t state who the GPS chipset is, other than confirming it’s no longer Sony." "GPS/QZSS+GLONASS+Galileo+BeiDou w/ Dual Frequency" veikkaisin että ublox. Noilla spekseillä ei montaa muuta vaihtoehtoa. Ei ole ihme, että heti ei näy parannusta. Tarkkuus on tasapainoilua akunkeston kanssa. Potentiaalia on. Tämä pakottaa Garminin toimimaan. Jos ei F7, niin F7+. Hardis garminilla on jo, marine-puolen laitteissa dualband on arkipäivää. Ei se mitään vie, jos modeemi pois päältä? ekstranappula olisi tarpeen. Tai haptinen ele, heilautus tms hyödynnettynä UI:ssa.
 15. juusok

  Garmin Fenix 6

  En usko ihan 1000 eur hintaan, mutta varmaan joku 799/899 on mahdollinen. Riippuu mitä laittavat mukaan. Jos ei tuplataajuus GNSS:ää tule mukana, niin mikä olisi "koukku"? LTE vakiona? Akunkestollakin on rajansa, nykyinen 36/72h riittää sekin monelle. Oled-näyttö tms "kromia"?
 16. juusok

  Garmin Fenix 6

  Stryd, jos tarkkuutta kaipaa. Ei onnistu pelkällä GPS:llä, ei ennen monitaajuusvehkeitä, jotka eivät sisäpiirihuhun mukaan ehdi F7-plattikseen mukaan. Ehkä F8, sitten.
 17. juusok

  Garmin Fenix 6

  Jännä toi adventure race ja verification. Kello vahingossa pauselle ja/tai akku loppuu -> DSQ?
 18. juusok

  Suunto 9 Peak

  Oleellisin lainaus: "At the moment Suunto is at an intersection." Näinpä.
 19. Ja rivien välistä lukien seuraavan sukupolven solar-vehkeissä pitäisi lisäakunkeston olla merkittävästi... merkittävämpi.
 20. Jos karttoja oltava, niin vaihtoehdot lienee F6-S ja F6X-S? Itse en ole täysin vakuuttunut, onko lisähinnan väärti, vs. erillinen powerbank tms. Sanoisin, että FR945 + 100g painava ultrakevyt powerbank antanee parhaan käyttöajan painoa kohden (kellon lataa moneen kertaan tuolla a 36h per lataus), ja hintakin jäänee yhteensä solar-mallien alle. Eikä vaadi auringonpaistetta. YMMV. Esim. "PowerAdd EnergyCell 5000": painaa 99g ja maksaa kokonaista 11.95 usd, ja lupaa ladata 15Wh Iphone 11 pro maxin kerran täyteen. FR945 akku on n. 1.5Wh, joten sen lataa 10 kertaa -> 36h + 360h suoritusaikaa. Pidemmälle reissulle dropbagiin toinen tuollainen 10 eur investointi?
 21. juusok

  Polar Grit X

  Akun kannalta tuollainen syvä, toistuva sykli on käyttöiän kannalta epäedullisin. Akku kestää vähemmän syviä mikrosyklejä merkittävästi eli moninkymmenkertaisesti enemmän käyttötunneiksi muutettunakin, ja toisaalta litiumakulle on myrkkyä viettää aikaa latauksen yläkvartaalissa. Siksi lataus ennen kuin tippuu alle 30% ja latauksen lopetus ennenkuin nousee yli 80% lisää akun käyttöikää todella merkittävästi. Lisäksi kun vielä välttää säilyttämistä kuumassa ja/tai auringossa, niin akku kestää moninkertaisesti pidempään.
 22. juusok

  NUTS 300 2021

  Joo pitäis varmaan olla noita märkiä pätkiä varten jotkut paljasjalkajuoksukengät/sukat tms ja sitten suosiolla istua se minuutti paikallaan vaihtamassa kuivat juoksukengät sukkineen, kun on pidempää kuivaa pätkää tiedossa. Ja säämiskäpyyhe tms millä saa jalat kuiviksi eikä paina mitään. Kyllä pitäisi varmaan tuota myös ihan harjoitella, tri-miesten vaihtoharjoitusten tapaan. Oma lajinsa, tuollainen vaellusjuoksu.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy