Jump to content
Juoksufoorumi.fi

juusok

Jäsenet
 • Content Count

  327
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

juusok last won the day on April 5

juusok had the most liked content!

Community Reputation

218 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. juusok

  Big's Backyard Ultra

  Loistava kirjoitelma kisasta: https://deadspin.com/ultrarunner-courtney-dauwalter-takes-on-the-worlds-most-1830136537
 2. Tästä odotan raporttia mielenkiinnolla, oikeasti! Taksi on vielä parempi. Saa vetää baarissa surutta keittoa, pääsee oikeasti perille oven eteen ja ei tarvitse miettiä parkkia tai rengasrulettia. Mutta vakavissaan, yhden auton ymmärrän, mutta pitääkö niitä olla aivan välttämättä perheessä useampi ja vielä ihan jokaiselle? Harvinaisen hyvin kiteytetty!
 3. juusok

  Pitkät lenkit, onko pakko?

  Menee se pakkasella juoksu ilman pipoakin, mutta onhan se nyt vaan mukavampi juosta kun ei päätä palella. Oma pullo mukana ja hörppy aina kellon piipatessa piristää kummasti ja onhan se nyt vaan mukavampaa juosta kun ei ole jano. Itse en nykyään mielellään lähde yli kympille ilman.
 4. juusok

  Synkkä syysunelma 2018

  Kiitos mainiosta raportista ja myös hauskasta kisasta sohvalta suoritetun GPS-seurannan muodossa! Tuossa maastossa paljon liikkuneena sanoisin että pyörällä pääsee monessa paikassa aika paljon nopeammin kun tossuilla, mutta tämä vaatii jonkin tarkempaa reittisuunnittelua. Lisäksi maastossa on paljon metsäteitä ja uria, joita ei kartassa ole, toisaalta moni karttaan merkitty polku päättyykin kesken metsään tai täydellisen läpipääsemättömälle hakkuaukealle - tyyppiä 2 metrin paksuudelta melkein mutta ei aivan kantavaa risua ristissä ja kilometrin aukea. Silti mitä seurasin niin pyöräilijöillä oli aika kummallisia reittivalintoja välillä, esim rasti 19:lla saavuttiin vaikka mistä kautta todella huonoa louhikkoista polkua tai jopa metsän läpi kun metsästysmajan kautta pääsisi hyvää helposti 35 kmh ajokelpoista tietä ja rastilta lähdettiin ties minne vaikka alla kulkevalle Leikontielle on lyhyt ja selkeä suora ainakin maastopyörälle helposti mentävä leveä ja vain muutaman sadan metrin mittainen polku. Toisena esimerkkinä vaikka Vaaksijärvi, itäpuolelta kulkee suora ja päällystetty nopea tie melkein perille rastille, mutta silti valtaosa valitsi länsipuolen - no toki siinä se polkuosuus lopussa on hieman lyhyempi, mutta maasturilla olisin itse valinnut itäpuolen. Mutta ei näitä kaikkia voi tietysti tietää tuntematta maastoa ja siinähän on suuri osa kisan viehätystä! Olitte kyllä onnekkaita hakkuuraiskioiden suhteen! Tuolla välillä metsässä tuntuu ettei siellä muuta olekaan, metsää kun on kaadettu viimeisen 5v aikana suhteellisen valtavasti erityisesti Hanko-Hyvinkää tien eteläpuolella.
 5. juusok

  Talvijuoksukengät ?

  Ja silloin kun ei ole jäistä, niin Hokan Cliftonit on toimineet tosi kivasti lumikeleillä. Tulevana talvena ajattelin kokeilla myös ATR:iä, niiden pohjakuviosta varmaan ainakaan haittaa ole.
 6. juusok

  Synkkä syysunelma 2018

  Todellakin. Jännintä oli että viimeisenä olleet menivät kilometrikaupalla yhdessä, sitten hukkasivat toisensa, kulkivat eri reittejä, mm. eri puolella jokea, löytääkseen aina toisensa uudestaan ja uudestaan. Mahtoi olla jälleennäkemisen iloa ilmassa! Mitkä muuten olivat muiden sarjojen aikarajat? Salliiko formaatti ottaa startista 10 askelta ja mennä vaikka autoon nukkumaan, ja startata auringon noustessa tuorein voimin ja hyvällä vauhdilla suunnistamaan? Kaikilla mukana olleilla ei vissiin ollut GPS-pallukkaa?
 7. juusok

  Synkkä syysunelma 2018

  Jännä kisa seurata pallukoita. Aika hurjia pummeja jengi teki melko selkeissä paikoissa jotka minäkin tunnen, mutta yöllä maasto näyttää tietysti tyystin toiselta, sanoisin jopa synkältä. T150 sarjassa keskeytys ilmeisesti rastin 27/30 jälkeen, loppuiko voimat noin lähellä maalia vai tuliko cutoff vastaan? Tuossa ei ollut kuin pari rastia jäljellä ja nekin "lähellä".
 8. juusok

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Mihin tämä perustuu? Sotii jotenkin arkikokemusta vastaan, vaikka totta olisikin...
 9. Hyvin onnistui ainakin viime talvena ja ainakin etelässä. Stravan mukaan 23 lenkkiä, n. 250km, muistaakseni melkein kaikki Suomessa. Muutama pohjoisessa meren ollessa auki, oli melko hyytävää mutta en enää muista oliko tammikuu, saattoi olla jo aiemmin. Nykyään kun saa niin hyviä varusteita, niin -20C saakka juokseminen sujuu jopa ihan mukavasti. Hiihdetäänhän sitä myös pakkasilla. Itsellä tuo -20C alkaa olla rajana lähinnä hengityksen suhteen, alkaa ottamaan keuhkoihin vähän liikaa kovempi pakkanen.
 10. Aivan. On on siinä silti dilemmansa kun tietää jo etukäteen terveytensä vaarantuvan, saati läheiset tukemassa vieressä. No ei ole minun sirkus.
 11. "The fitness patterns for conferring longevity and robust lifelong cardiovascular health are distinctly different from the patterns that develop peak performance and marathon/superhuman endurance. Extreme endurance training and racing can take a toll on your long-term cardiovascular health. For the daily workout, it may be best to have more fun endure less suffering in order to attain ideal heart health."
 12. Kiinnostavaa olisi myös tietää, että mikä saa lähtemään sille "pakkolenkille" niinäkin päivinä kun on vaikka flunssaa tai muuta vaivaa. Hieman riskipeliä.
 13. juusok

  Oura sormus

  Joo selvyyden vuoksi en ota tähän sormukseen kantaa, se voi olla vaikka kuinka hieno ja hieno että Suomessa keksitään. Minulla on itsellänikin Oulun seudulla (yritys)toimintaa, joten ei olisi kovin tarkoituksenmukaista liata omaa pesää mitenkään yleisesti. Tarkoitin vain että Valkeen ja siihen liitettyjen mainetta ei loannut lainkaan floppaaminen, vaan nimenomaan tarkoitushakuinen ihmisten vedättäminen. Ja miksi se sylettää on lähinnä se että ovat kupanneet julkisia Tekesin jne varoja, joille olisi ollut käyttöä ihan oikeissa yrityksissä. Mutta se siitä. Onhan se aika saavutus jo teknisesti että sormukseen on mahdutettu viikon mittauksen mahdollistama akku plus kaikki muut anturit, se tuntuu olevan saavutus aktiivisuusrannekkeenkin form-factoriin. Mielenkiinnolla odotan millainen tuosta tulee, kun tulee yleisempään jakeluun.
 14. juusok

  Oura sormus

  Jokainen voi tehdä tuosta johtopäätökset itse, vaikka omasta mielestäni tuossa täyttää 100% kusetuksen merkit ja toiminta on muutenkin aika hämäräperäistä. Jos joku näyttää kusetukselta, kuulostaa kusetukselta jne... niin se yleensä on. Mutta asia ei minulle ole niin tärkeä että siitä sen enempää, kannattaa toki katsoa nyt vaikka tuo MOT-video läpi ja miettiä sitten. Ja menestyminen ja kusetus ovat keskenään aika ortogonaalisia asioita. http://earlightswindle.com/research/research.htm
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy