Jump to content
Juoksufoorumi.fiKalhu

Jäsenet
 • Content Count

  65
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En ole koskaan asiallisista neuvoista suuttunu ja monesti jopa toivoo että joku kokeneempi neuvoo. Jos haluaa jotakuta neuvoa, niin voi aloittaa sen vaikka hieman aiheen vierestä ettei vaikuta liian tungettelevalta tms.
 2. Kalhu

  Luistelusukset

  Ei kai sellaista suksea olekaan joka toimisi hyvin joka kelillä. Mutta jos on kyse kuntohiihtäjästä niin ei kai se paljon haittaa jos ei kaikilla keleillä ole optimaalinen luisto suksissa. Suurin osa lienee hiihtoa pikkupakkasilla, joten sen mukaan kai kannattaa suksivalinta tehdä. Itellä Rossignol Delta Course Skating, ja tähän saakka olen noihin tyytyväinen ollut.
 3. Hiekkatiet ja polut jossa ei ole autoliikenne häiritsemässä. Koska lenkkeilen koiran kanssa joka on 8 m fleksissä kiinni, niin eihän siitä mitään tulisi jos koko ajan joutuisi autoja varomaan
 4. Hyvin vaimennettu kenkä lienee ensiarvoisen tärkeää selkänikamien reistaillessa. Viime kesänä kävin kerran paljain jaloin koiran kanssa kävelylenkillä. Alle 2 km kävely kovalla tiellä kipeytti selän todella pahasti. Jos ei juokseminen onnistu niin kannattaa kokeilla hiihtoa. Ainakin itsellä hiihto tuntuu vain parantavan selkää.
 5. Minulla on varmasti tekniikka melko persiillään, kun vapaan hiihtotavan tekniikkaharjoittelua takana vasta kuukauden ajalta. Kuokkaa olen melko paljon käyttäny ihan siitäkin syystä että pyrin oppimaan yhden tekniikan kohtuullisesti ennen kuin siirryn toiseen. Tasaisilla ja loivissa alamäissä käytän Mogrenia, Vassua en ole juurikaan treenannu vielä. Ensi talvena hiihtokouluun, niin jospa se vauhtikin siitä paranisi =D
 6. Minulla ei luultavasti edes onnistu vapaan hiihto alle aerobisen kynnyksen, kun mieli tekee painella anaerobisella puolella. En tiedä onko tekniikasta vai huonosta kunnosta kiinni, mutta jo 12 km/h keskinopeudella sykkeet aerobisen alueen yläpäässä. Toki nyt viimeiset 2-3 viikkoa ollu nuoskakelit ja tuntuu ettei suksissa ole luisto läheskään sitä luokkaa kuin pakkaskeleillä. PK-lenkit teenkin kävellen/sauvakävellen.
 7. Kalhu

  Inov-8

  Inow-8 Terraclaw 250 maasturit kiinnostaisi. Juoksija-lehden kenkäklinikalla on mainittu leveästä lestistä jonka oma jalkani ehdottomasti vaatii (vaivaisenluu toisessa jalassa). Tähän saakka kokeilluista La Sportiva Mutant ja Salomon Speedcross Pro ovat olleet liian kapeita/kovia päkiän kohdalta. Onko Terraclawissa leveämpi lesti kuin edellisissä kokeilemissani? Kenkien kankaan viruvuus tietenkin myös vaikuttaa miten tiukalta se jalassa tuntuu. Sitten on tuo kengän koko joka tuntuu joka merkillä poikkeavan toisistaan. Jalkateräni pituus on 27,5 ja 28 cm välillä. Inter Sportin verkkokaupan sivulla olevan kokotaulukon mukaan tuo vastaa kokoa 43. Eli tuo lienee jalan koko, joten kenkä kokoa 44, vai kannattaakohan ottaa 44,5?
 8. Minulla käytössä kiipeilyvaljaiden vyö-osa. Fleksi kiinni sulkurenkaalla vyölenkissä. Ihan toimiva systeemi ainakin hiihdossa ja kävellessä, juostessa fleksi heiluu ikävästi tasaisella juoksurytmillä.
 9. Kalhu

  Voiteluohjeita kaivataan

  Siklillä vetäny kyllä kaiken mikä sillä lähtee. Sitten messinkiharjalla 10 vetoa ja lopuksi nylonharjalla noin 25 edestakaista vetoa. Viimeistelysiklin teroitus voidaan tehdä niin, että ensin hiotaan särmät vaikka hienolla timanttiliipalla tai ~1000 hiomapaperilla teräviksi (90 astetta) ilman purseita. Sen jälkeen särmät tyssätään hankaamalla siklin reunaa pyöreällä kovalla tapilla, esim kierukkaporan varrella tms. Tuolla tavalla syntyvä purse on sileä ja tekee hyvän pinnan. En tiedä sitten onko sillä merkitystä suksen pohjaa siklatessa. Tämä siklin teroitustapa on ajalta kun puusepät olivat vielä puuseppiä ;)
 10. Huomasin ainakin sen hyödyn, että kun voi mittarin avulla optimoida sykkeen aerobisen alueen yläpäähän, niin jaksaa hiihtää pitempiä matkoja. Tuossa kun viime sunnuntaina vedin 5 cm irtolumessa nuoskakelillä 12 km, niin lähes kokonaan anaerobisella alueella hiihdetty matka kyllä veti rätiksi. Eilen sitä vastoin 25 km hieman pienemmillä sykkeillä ei tuntunut yhtään sen rasittavammalta. Sama tuossa PK-harjoittelussa. Ainakin itsellä nousee sauvojen kanssa kävellessä helposti sykkeet liian korkealle.
 11. Taisi kausi päättyä eilen ja matkaa kertyi talvelle vain 125 km. Aloitin hiihtelyn vasta helmikuun viimeisellä viikolla. Kauhea nälkä jäi hiihtoon, joten eiköhän ensi kaudella homma jatku kovemmalla temmolla. Onhan tässä nyt muutama kuukausi treenata kuntopohjaa paremmaksi. Nythän tämä on ollu sellaista nyhjäämistä kun sykkeet nousee anaerobiselle tasolle liian helposti.
 12. Itellä käytössä Polar M400. Ostin XXL-verkkokaupasta kun oli tarjouksessa alle 100 euroon. On kyllä erinomainen tuo GPS sykemittari. Mittasin ennen tuota matkoja puhelimen GPS:llä (Tracker Hunter-ohjelma), mutta se antoi välillä ihan tolkuttomia lukemia, kun lienee jääny jotain paikkatietoja saapumatta.
 13. Kalhu

  Voiteluohjeita kaivataan

  Olen harjannu sukset mielestäni hyvin parafiinin siklauksen jälkeen joten tuotapa en osannu odottaa. Harjasin äsken harmaantuneet pohjat uudestaan ja kyllähän ne kiiltävän mustiksi taas muuttui =D Tuota siklaamista täytyy kyllä kokeilla mutta taitaa jäädä ensi talveksi. Täytyy kokeilla vanhoilla suksilla kuinka onnistuu. Onko tuo sikli teräväreunaiseksi hiottu vai onko reunat tyssätty? Tuo siklin kulma videolla vosi viitata tyssättyyn leikkuusärmään. Puuntyöstössä siklin teroitustapoja on useita riippuen mitä siklataan ja millainen on pinnan laatu oltava
 14. Kalhu

  Voiteluohjeita kaivataan

  Olen tässä ihmetelly miten vähän aikaa luistoparafiini pysyy pohjassa. Vähänkin karkeampi keli niin 7-10 km hiihdon jälkeen on pohjat harmaat. Pohjustukset tein uusiin suksiin Rossignolin ohjeiden mukaisesti. Nyt ollu käytössä Start All Temp mf -luistoparafiini. Jos suksen pohjat menevät harmaiksi, tarkoittaako se sitä, että myös pohjustus kannattaa tehdä uusiksi? Onko suksia tarvetta pohjustaa jonkin hiihtomäärän välein vai pelkästään uutena tai hionnan jälkeen?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy