Jump to content
Juoksufoorumi.fiEsaJ

Jäsenet
 • Content Count

  12
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Converted

 • Coopperi
  3300
 • 10km
  41:00
 • Puolimaraton
  1:34
 • Maraton
  3:29

Recent Profile Visitors

196 profile views
 1. EsaJ

  2 x SI korttia lainaan?

  Joo paitsi tuo oli SM-rogan bulletin, nämä kisat oli MM:t Kataloniassa 🙂
 2. EsaJ

  2 x SI korttia lainaan?

  Lainakortit löytyneet.
 3. EsaJ

  2 x SI korttia lainaan?

  Terve, olisiko jollain (mieluiten Turun seudulla) lainata pientä korvausta vastaan 2 x SI korttia (versio 6,10,11 tai Air) itselleni ja vaimolle Rogainingin MM-kisoihin parin viikon kuluttua? Kuvittelin alunperin että sellaisen saa järjestäjiltä, mutta viimeisimmästä bulletinista tulkitsin nyt toisin. Ei millään viitsisi investoida kyseisiin leimasimiin yhden reissun takia. -Esa
 4. EsaJ

  Reitinvalintatehtävä

  Kartta rullalle ja suunnilleen rastiviivan suuntaisia polkuja tai letkoja sata lasissa. Kaikki ns. omat ratkaisut on ollut kokemuksen mukaan Jukolassa huonoja. Ennen rastia on monta selvää maastonkohtaa joten vaikea mennä isosti pipariksi.
 5. EsaJ

  SM-Rogaining 2018

  Nyt kävi harmittavasti niin että Vaskijärven kisan viikonlopulle osui lapsuudenkaverin häät, joihin olen lupautunut bestmaniksi. Järjestäjät tuntien luvassa olisi varmasti ollut hienosti järjestetty tapahtuma. No, ei niistä häistäkään varmaan ihan huonot tule, joskin veikkaan että hieman erilaista kestävyyttä koetellaan. Päällekkäisyydestä johtuen pitikin sitten nopeasti tehdä suunnitelma B, jotta olisi jotain hauskaa tiedossa tällekkin vuodelle. Hetken mielijohteesta ilmoittauduimme vaimon kanssa Rogainingin MM-kisoihin Kataloniaan, ja ilmeisesti muiden suomalaisjoukkueiden vähäisyydestä johtuen ilmoittautuminen meni ihmetykskseni sukkana läpi. Saas nähdä, mitä tästäkin seuraa...
 6. Olen tän vuoden juossut pääasiassa Salomonin polkujuoksushortseilla. Mallia puolipitkät, mutta ovat toimineet paremmin kuin aikaisemmat addun lyhkikstet. Mun jalkaan ensimmäiset, missä sisähousu istuu hyvin eikä tarvitse käyttää erillisiä alkkareita pidemmilläkään (yli maratoni) matkoilla. Tour du Mont Blanc, 24h rogaining ja yksi maratoni vedetty kyseisillä ilman pienintäkään hiertymää. Vettäkin on tullut eikä ole pahemmin reiteen liimautunut. Pienet geelitaskut takana ovat myös olleet toimiva ratkaisu. Scandinavian outdoor storesta löytyy...
 7. EsaJ

  SM-Rogaining 2018

  Tulipa sitten rämmittyä tämäkin retki läpi. Mielestäni hyvin järjestetty kilpailu ja kaikki perusjutut oli järjestäjien toimesta jiirissä. Vireystila pysyi yllättävän hyvin koko kisan läpi. Lihas-, nivel- tai jaksamisongelmia ei ollut missään vaiheessa, vaikka matkaa tuli suunnilleen sata kilometriä. Suurimmaksi haasteeksi muodostuivat noin 16 tunnin kohdalla jalanpohjat. Viimeiset tunnit fiilis olikin kuin olisi ollut tulisilla hiilillä. Suurempia rakkoja ei varsinaisesti tullut, mutta jalkapohjat tulivat päkiän alta todella aroiksi ja turvotus oli melkoinen. Juoksuaskeleiden ottaminen loppuikin about 17 tunnin paikkeilla ja 21 tunnin kohdalla tehtiin muutos reittisuunnitelmaan ja päätettiin kävellä suorinta reittiä kisakeskukseen kun jalkojen kipu alkoi mennä molemmilla sietämättömäksi. Vajaa parisenkymmentä pistettä taisi jäädä tuon takia hakematta. Ensi kerralla pitänee käydä vaihtamasa kengät paremmin vaimennettuihin ja kokoa suurempiin (esim lenkkareihin) jossain vaiheessa, että pystyy vetämään kisan loppuun asti. Suunnistuksellisesti rastipisteet olivat mielestäni odotetun helppoja ja hyvin kartan mittakaavaan suhteutettuja. Uskoisin että en koko reissun aikana tehnyt kuin max 15min suunnistusvirhettä. Ainoa isompi virhe tuli rastilla 91, jossa kartan mukaan ojan piti loppua rastin kohdalle, mutta todellisuudessa se jatkuikin ohi. Pimeässä risukossa kävelimme tästä vahingossa ojan pohjaa pitkin ensin satakunta metriä liian pitkälle ennen kuin huomasin virheen ojan taittuessa vasemmalle. Pieni palaute rastimestarille - jos kartassa on selvä virhe niin rastia ei pitäisi laittaa ihan lähelle virhekohtaa. Kuulin kisakeskuksessa että useammalta joukkueelta oli jäänyt ko rasti kokonaan löytämättä. 1:40000 kartta on tarkkuudeltaan aika karkea. Hidastavat maastopohjat puuttuivat pääasiallisesti karttakuvauksesta, eli kartalla valkoinen saattoi olla käytännössä ihan mitä tahansa etekin kartan eteläosassa. Menimme alussa aika monessa kohtaa valkoiset alueet viivaa pitkin, mutta nivusiin asti ulottuva suopursu ja muut tiheiköt hidastivat menoa hetkittäin melkoisesti. Jälkikäteen mietittynä tietä pitkin juoksemalla olisi voinut päästä joissain kohdissa nopeammin, ja loppua kohden tukeuduimmekin enemmän teihin ja polkuihin. Vertailin jälkikäteen mapant.fi kartaan ja esim siinä olisi ollut maastopohjan kuvaukset paremmin kohdillaan. Kokonaisuutena hauska kokemus. Ensi vuonna sitten tämän kokemuksen pohjalta uusi yritys Vaskijärvellä.
 8. EsaJ

  SM-Rogaining 2018

  Tulossa ollaan ja samoin ensimmäistä kertaa kaksneloselle. Lyhyempiä <8h suorituksia on tullut tehtyä useita, mutta arvelisin että 24h on luonteeltaan aika erilainen. Reitin suunnittelun merkitys korostuu varmaan vielä enemmän kuin lyhyillä matkoilla. Ongelmaksi itsellä tulee se että kahdeksaan tuntiin asti pystyy vielä suhteellisen hyvin arvioimaan paljonko pystyy etenemään, mutta 24h tunnin suorituksessa arviointi menee vaikeaksi. Loppuun ajattelinkin luonnostella muutaman eri vaihtoehdon joista valita riippuen siitä miten ensimmäiset 12-16 tuntia on menneet. Jämin maastotyypissä nopein tapa edetä lienee suurelta osin aika lailla "viivaa pitkin", eikä teitä ja polkuja kiertämällä kuten ehkä jossain muissa rogakisoissa. Maaston kuivuudella on iso merkitys, sillä alueen sammal- ja kanervapohja voi olla märkänä yllättävän raskasta vaikka näyttäisikin nopealta. Toki 24h reissu leviää toki väkisin niin isolle alueelle että sinne mahtuu varmasti kaikenlaista. Varsinainen suunnistus on ainakin itselle ollut rogakisoissa aina suhteellisen helppoa, mutta pitkä pimeä ja vireystilan lasku loppua kohti tuo 24h kisassa varmasti tähän oman mausteensa. Mietiskelin @Raid tavoin että suunnistuksellisesti keskittymistä vaativat alueet kannattanee hakea valoisassa ja pimeälle sekä lopun zombie-walkkiin säästetään ne selkeämmät teihin ja polkuihin tukeutuvat pätkät. Ensimmäiselle kaksneloselle ei paljon muita tavoitteita ole asetettu, kun että jaksaisi rämpiä suunnilleen koko reissun tajuissaan läpi. Jämillä nähdään, tsemiä kisaan!
 9. Perstuntumalta veikkaisin että Jukolassa suunnistetut kilsat vastaa hieman alle 2 x maantiejuoksua rasittavuudeltaan. Maastolla on tietysti jonkun verran vaikutusta. Sykkeet on ollut itselle kaikin puolin hieman huono mittari Jukolassa, etenkin avausosuudella ja ankkuroidessa. Tilanteen aikaansaama jännitys nostaa näissä tilanteissa ainakin itsellä perussykettä ja se ei täysin kerro varsinaisen suorituksen rasituksesta. Avauksissa on muutaman kerran ollut keskisyke ANA:n yläpuolella ekat kilsat ja silti on selvitty kunnialla maaliin vaikka kait kaikkien nyrkkisääntöjen mukaan virran olisi pitänyt loppua kesken. Sama pätee jossain määrin kalorien määrään, riippuen mitä algoritmejä kello käyttää.
 10. Kyllä rantaa jatketaan lounaaseen eli juuri siihen loogiseen suuntaan.
 11. Hyvä muutos myös minun mielestäni. Ruissalon kääntöpaikalle meno toisella kierroksella on ollut perinteisesti se henkisesti hankalin pätkä, etenkin jos on joutunut juoksemaan yksin. Kerran se osoittautui niinkin pahaksi että leikki jäi kesken kääntöpaikalle liian kovan alkuvauhdin jälkeen 🙂 Noususumman muutoksesta en lähtisi veikkaamaan suuntaan tai toiseen. Vanhalla Hirvensalontiellä tulee silmämääräisesti ~10m nousu, mutta se lienee mukavampi ottaa vastaan melkein heti puolikkaan jälkeen kuin nuo Ruissalon kummut siellä kolmenkympin tietämillä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy