Jump to content
Juoksufoorumi.fiperttu

Jäsenet
 • Content Count

  10 139
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  6

perttu last won the day on October 22

perttu had the most liked content!

Community Reputation

2 159 Excellent

About perttu

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Asuinpaikka
  Helsinki

Converted

 • Puolimaraton
  1.33.59
 • Tavoite
  Maraton ja sitä lyhyemmät juoksut 2020. Painonpudotus.

Recent Profile Visitors

3 055 profile views
 1. Ei tosin ole olemassa näyttöä sen ainutlaatuisuudesta ainakaan sen yleisemmän eli t2 sairauden hoidossa. Jos vähähiilihydraattinen ruokavalio on toteutettu terveellisesti (ei liikaa tyydyttynyttä rasvaa ym.) se toimii tutkimuksen valossa T2 diabeteksen hoidossa pitkällä aikavälillä siinä missä muutkin hoidossa ns. terveellisinä pidetyt, hiilihydraattipitoisemmat ruokavaliot olettaen että hoidon olennaiset tekijät toteutuvat eli painoa (rasvaa ja erityisesti viskeraalista) saadaan laskettua ja liikutaan riittävästi. Nämä ovat siis niitä olennaisia tavoitteita taustalla olevan insuliiniresistenssin parantamiseksi ja voidaan saavuttaa erilaisin ruokavalioin jos kokonaisenergiansaanti on kurissa. Lyhyellä aikavälillä (6kk) joissain tutkimuksissa on ollut hyvin pieniä eroja mitatuissa muuttujissa VHH-ruokavalion eduksi mutta pidemmällä välillä (>1v) ne ovat kadonneet. Ja tuossa laihdutustavoitteessa taas hiilihydraattipitoinen ruokavalio on ihan yhtä lailla mahdollinen. Liikunnassa se voi olla joillekin jopa mielekkäämpi?
 2. perttu

  Läskikerho

  @rvl otti nyt kielletyt konstit käyttöön..toivottavasti leikkaus on mennyt hyvin ja toivut! Itsellä pudotustahti on vähän laantunut mutta trendi on oikea. Kuitenkin vähän täytyisi kiristää taas vauhtia ettei joulutavoite karkaa. Kaikilla viikoilla ei nyt ole niin paljon mittauksiakaan niin käyrä fluktuoinee vähän todellisuutta enemmän. Toisaalta kun aloitti pudottamaan tiukasti niin juokseminen kärsi aika selvästi tai sanotaanko että esim. lenkkivauhti ei parantunut vaan jalka painoi varsinkin yhtään pidemmillä hölkillä. Sitä myötä oli myös vähennettävä lenkkejä kun ei oikein tuntunut palautuvan. Nyt kun pudotustahti on loivempi niin hölkkävauhti on mennyt taas aika tasaisesti eteenpäin. Banister-kuvaajassa tuo näkyy aika hyvin tummassa vo2max -arviossa joka perustuu lenkkivauhteihin ja käytettyyn sykereservin alueeseen (pisteet yksittäisiä lenkkejä ja tumma viiva keskiarvo). Syyskuun alkupuolella siis alkoi tuo kuilotus ja lokakuun puolivälin jälkeen pudotustahti on ollut varsin hidas mutta vauhti on taas noussut ihan kivasti. Tuossa näkyy vain tv lenkkien arviot harjoituksia on hieman enemmän mutta osa on blokattu koska kävelypalautukset tuovat virhettä. Jouluksi pitää kyllä ainakin siihen 86kg:aan puristaa.
 3. Varmasti tuota geneettistä eroakin on, mutta ketoosi on jotain mihin jokainen enemmän tai vähemmän voi tottua. Se on myös jotain mikä sopinee matalille (toistaiseksi tehdyn tutkimuksen valossa ehkä <70-75% vo2Max) tehoille (ts. ultriin) paremmin mutta hyvin todennäköisesti paljon huonommin sen yli meneville tehoille, koska kovatehoisissa kestävyyslajeissa laadukkaat suoritukset vaativat lähes maksimaalista hapenottoa ja saman energian tuottaminen aerobisesti rasvaa polttamalla tarvitsee enemmän happea kuin hapettamalla hiilihydraatteja. Tuon takia esim. vuorikiipelijällä pitää korkeissa äärioloissa olla hiilihydraattia kehossa ja vastaavasti ainakin parhaita vauhteja hakevalla lähellä vo2maksimia liikkuvalla kestävyysurheilijalla pitää ainakin tämänhetkisen tiedon valossa olla hiilihydraatteja käytössä kilpailussa ja todennäköisesti myös kovissa harjoituksissa jotta laadukkaimmat suoritukset saadaan aikaan ja että tuota hh-metaboliaa harjoitetaan. Kovassa kestävyystreenissä se pankki menee hh:sta helposti ihan tyhjäksi päivien kuluessa jos ei sitä syödä paljon ja näihin juttuihin se korkea suositus pitkälti pohjaa ja on syytä uskoa että se pätee ainakin noiden kovatehoisten lajien osalta ennenkuin toisin todistetaan. Ultrien kohdalla tilanne voi olla sitten mutkikkaampi jopa olemassaolevia todisteita ajatellen.
 4. perttu

  Verona marathon 17.11.

  Aikamoista, ei ollut selvästi se helpoin kisa tuo 100. Onnittelut tasaluvusta ja kiitos esimerkillisestä raportoinnista @hatapa :ylos: Jos on tuohon pisteeseen päässyt juoksun saralla niin ei kannata ainakaan lopettaa!
 5. Tuon takia se Juha Mieto on niin armoton mämmin ystävä. Litra mämmiä niin se on siinä. Kermaa ja sokuria vielä päälle. Sitten tekemään vetoja..
 6. perttu

  päkiävamma

  Tuossa voi olla tietysti monia syitä mutta juoksijalle yleensä se hermopuristus on kuitenkin vain sitä että jalan holvikaarten(varsinkin sen ns. poikittaisen) muoto ja siten hermon tila on muuttunut esim. kengän puristaessa tai liikunnan rasituksen lisääntyessä. Sitä voi aika hyvin palauttaa ihan jumppaamalla jalkapöydän lihaksia, välttämällä sitä puristusta jalkaterälle ja antamalla hieman lepoa raskaammasta liikunnasta. Aika monella tuota vaivaa on täälläkin jossain määrin ollut enkä ole leikkauksesta muistaakseni kuullut. Mutta sitten jos siellä on jotain ylimääräistä rakenteellisesti (kuten sen hermon tms. kasvua) tai se ei muuten palaudu niin varmaan ne leikkaukset. Tuo neurooma ehkä vähän väärä sanavalinta kun se viittaa kai siihen hermon kasvaimeen mutta joskus sitä sanotaan syndroomaksi joka laajempi käsite sille hermon kivulle. Nämä siis jos on kyse rasituksen tuomasta hermovaivasta. Voi tietysti olla että tuossa on sattunut jotain äkillisempää vammaa tai ylikuormaa mikä on hieman vaurioittanut jotakin tai sitten on sitä lievää murtumaa tms. Asiantunteva lekuri varmasti osaa selvittää asiaa jos ei se kotikonstein parane.
 7. perttu

  päkiävamma

  Hermo pinteessä tai pahemmassa tapauksessa jonkin asteinen rasitusmurtuma. Onhan siellä jalkaterässä tietysti aika lailla jänteitä ja niveliäkin..ota tästä nyt sitten selvä. Lankkuliike kahvakuulalla kuulostaa aika hankalalta, voisi tutkia vaihtoehtoisia liikkeitä.
 8. perttu

  Yleisurheilukausi 2019

  Japanissa juostu taas tasokas kansallinen puolikkaan kisa, Ageo City Half Marathon. Linkin mukaan tuossa Top-25:ssä 21 juoksijaa parantanut omaa aiempaa ennätystä ja kolmelle kisa oli eka puolikas. Tilastopajan mukaan Suomen kauden kärki on Vattulainen ajalla 1:07:09.
 9. Onhan se ilman muuta liikuntaa ja jos kävelee tarpeeksi niin pitää jonkin kunnon yllä. Juoksun näkökulmasta silti tosi vaikea ainakin itselle lähteä juoksemaan jos on kauan vain kävellyt vaikka se kävely olisi ollut muutama kilometri päivittäin. Niin paljon eroa tehoalueessa ja iskutuksessa ym. Tietysti maastolla ja sauvoilla voi koettaa hakea välillä hieman tehokkaampia kävelyitä.
 10. Ensimmäisen kilpailun tuloslinkki 10km / 5 km. Seuraava startti siis la 14.12 klo 13.
 11. perttu

  Jalkapallon EM 2020

  @JujupNäinhän se on. Ei kaksi pelaajaa riitä. Nykyinen joukkue tasaisuudellaan, hengellään ja valmennuksellaan on kuitenkin paras, vaikka Litti ja Hyypiä yksilöinä varmasti mahtuisivat siihen jos eivät olisi 45+ vuotiaita... Jalkapallo myös kehittyy kuten muutkin lajit ja pelaajien vaatimukset muuttuvat, joten aika turha verrata menneisiin.
 12. perttu

  Jalkapallon EM 2020

  Ne valmentajat oli huonoja valintoja edesmenneeltä Alajalta ja varmasti vähän muiltakin. Mies joka eli sydämellään suomifutikselle mutta teki myös huonoja valintoja sisäpiireissä. Silti suurin syy kisapaikkaan ovat hyvät pelaajat jotka on kehitetty kotimaisissa seuroissa minimaalisilla resursseilla (ja tarvittava viime silaus maailmalla) ja hyvä joukkuehenki jossa tietysti valmentajallakin on osuus.
 13. perttu

  Jalkapallon EM 2020

  Toivottavasti Rive huudattaa megafonilla yleisöä kuten lupasi.
 14. perttu

  Jalkapallon EM 2020

  Olet @ErAh oikeassa siinä että tämä peli ei ole yllätys vaan pitikin hoitaa. Toki aina on se pieni mahdollisuus että puolustus pitää ja muut ottelut.. Mutta oikea työ on tehty jo aiemmin. Tämä on muodollinen huipennus karsinnoille hienon yleisön edessä ja siksi kiinnostava. Myös hieno huipennus sikäli että vastustajalla on yksi ainoa toivoton kaukolaukaus joka ei ikinä olisi mennyt Hradeckylle.
 15. perttu

  Jalkapallon EM 2020

  3-0...joko riittää? 🙂
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy