Jump to content
Juoksufoorumi.fi

perttu

Jäsenet
 • Posts

  11 388
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  18

perttu last won the day on July 30

perttu had the most liked content!

About perttu

Converted

 • Tavoite
  Maraton ja sitä lyhyemmät juoksut 2020. Painonpudotus.

Recent Profile Visitors

5 562 profile views

perttu's Achievements

 1. 100% odotettu syysaalto nousee ja monet kerrat toistunut paniikkikommentointi lehtien sivuilla alkaa samoilta henkilöiltä kuin aiemminkin. No nyt on vielä koronapassi. Kansalaisella on siis ikäänkuin laillinen oikeus kieltäytyä rokotteesta (tai laajemmin päättää terveyteensä liittyvistä asioista), mutta passin pääasiallinen tarkoitus on saada ihmiset rokotuksiin kieltämällä tarvittaessa kaikenlaiset arkiset perustavanlaatuiset asiat mikäli hän ei mene rokotukseen. No ensi vaiheessa toki vain yökerhossa käyminen aamuyöllä. Saa nähdä tehoaako tällainen perinteinen pelottelu ja vittuilulogiikka ja uutisointi ja vahvistaako se epäileväisten uskoa esivaltaan, Tanskassa passi nyt ei varsinaisesti ainakaan jättänyt ihmisiä vaille rokotesuojaa koska se on hyvällä tasolla. Mutta siellä on jo hankkiuduttu eroon passeista kuukausi takaperin. Tehohoidon kuormitus Suomessa kasvaa nyt lehtitietojen mukaan "rajusti". 36 koronapotilasta on tehohoidossa. 15x kertaa suuremmassa Saksassa on 1300 eli skaalaten 2,5 kertainen määrä. Siellä taitaa sitten olla vähän paremmat resurssit hoitoon tai toisenlainen tulokulma hommaan ylipäänsä kun tuo määrä menee pienemmällä kohinalla. Toki tilastoinnissakin kuulemma on eroja eri maiden välillä, mutta mihin suuntaan. Ruotsissa on vähemmän sairaita hoidokkeja vaikka se on 2x suurempi maa. Taustalla on se että korona on liikkunut siellä epidemian alussa laajemmin ja kansalla on parempi vastustuskyky, etenkin sairastumiselle alttiissa porukassa. Tengelille ei huudella niin paljon kuin aiemmin, toki ovat kokonaiskuolleisuudessa vielä edellä ja luultavasti edelle jäävätkin. Tanskassa on puolet vähemmän potilaita, mikä johtuu hieman korkeammasta rokotusasteesta ja hieman korkeammasta aiemman sairastelun asteesta. Sattuman ohella. Rokottamattomia on sen verran että tässä voi koko syksyn olla tätä panikointiaaltoa, ehkä keväälläkin jos rokotusaste ei nouse paljon. Toisaalta ei tämäkään aalto ylly hillittömäksi eikä jatku ikuisesti sillä rokottamattomien määrä on lopulta rajallinen ja rokottamattomat ovat 15x todennäköisempiä joutumaan sairaalahoitoon. Heissäkin on niitä joilla on suuri todennäköisyys sairastua ja niitä jotka eivät oikein mistään voi saada tautia. Nyt ovat muuten Suomeenkin ilmestyneet kirjoitukset RS-viruksesta ja Intian lisääntyneestä influenssasta. Nehän lisäävät myös tätä ydinongelmaa eli kuormitusta tehohoidossa jos toteutuvat täälläkin. Ja johtuvat siis todennäköisesti koronarajoituksista.
 2. Osittain oli jo 'joustavia' ja jotkut hajosi käsiinkin mutta oli siellä kovempaakin seassa pari viikkoa sitten tuolla Etelä-Savon tasalla. Vähän riippui silloin vielä paikasta ja jopa suon sisällä alueesta. Veden äärellä on kirpeämpiä. Mielestäni viikon-pari edellä viime syksyä joten kyllä ne nyt varmaan on melko hyviä. Nythän taitaa juuri olla aika kylmiä öitä taas etelää myöten esim. viime yönä kävi aivan nollissa ja sopivilla paikoilla alle. Sen oon huomannut että nuo rantamarjat on usein aluksi hapokkampia kun ovat juuri lämpimämmässä yöt.
 3. Nyt on myös hyvä hetki poimia karpaloa, nuo jo miltei 2 vkoa sitten. Vähän tuli vertailtua käsin ja koneella poimimista, kyllä noita saa yllättävän hellävaraisesti koneellakin vaikka sammalia on sitten mukana. Ei nyt silti ihan samalla tapaa nopeuta tuo kone kuin vaikka puolukassa.
 4. Joka maran klassikkokeskustelu. Voisi lisätä että maratonrata suositellaan mitattavan jones counterillakin 42 m (0,1%) ylipitkäksi jotta se ei uusintamittauksilla osoittaudu ainakaan liian lyhyeksi. Eli sen verran voit ainakin mielessäsi onnitella juosseesi maratonia pidemmälle vaikka oma GPS sanoisi mitä ja vaikka virallisesti oletkin juossut vain maran. GPS taas rakentaa reitin mittaamiensa pisteiden väliin ja niiden jokaisen pisteen sijainnissa voi olla periaatteessa vaikka mitä heittoja K-marketin, Alkon ja kuulemma myös Äiti-Venäjän puolelle. Näitä epätodennäköisiltä tuntuvia sijainteja ohjelmien algoritmit vielä pyrkivät vailla 100% varmuutta korjailemaan matkan laskennassa siten kuin kulloinkin siinä onnistuvat. Eli GPS-matka voi olla aina vain jossain määrin oikein ja sitäkin vain jollain todennäköisyydellä ja jos juokset sen samoja jalanjälkiä uudestaan niin lähes varmasti kello ilmoittaa eri lukeman.
 5. 15 km tasaista noin 1.16:n aikaan vievää vauhtia, olikos Vainion puolikkaan ennätysaika jotain tuollaista. WA tuntee vain ajan 1.17.28 eli olikohan tuota nopeampi jollain epätarkalla reitillä. E. 1.16.33 loppuaika.
 6. 37:54 puolimatkaan eli aika hyvää vauhtiakin, selvästi nuoren Katajalaakson edellä joka juoksi mukavasti tällä kaudella. Nyt toki välissä vielä Häyrinen, Niemi.
 7. Eiköhän Kenenisa kuitenkin rahasta myös NY:n starttirahat kuten aiemmin oli juttua ja siellä ei toki ennätys ole mahdollinen. Etenkään kun kunto ei näytä olevan aivan sellainen että ennätys onnistuisi ja tämä kisakin tulee olemaan vain haitaksi siihen. Tänään tainnut olla myös vähän lämmin sää (15+ tms ?) aivan optimitulokseen jos paras sää ME-maratonille on jossain selvästi 10 C alapuolella.
 8. Jopas nyt mokomasta hermostuit, rekisteröidy samantien juoksufoorumille. No toisen vuoksi istutaan vuosi sisällä ja maski on päässä ja toisen vuoksi ei. Toisesta on nyt kirjoitettu varmaan 8 mrd uutista vuoteen, toisesta ei. Toinen tappaa koko ajan enemmän, toinen vähemmän. Molemmat vaikuttavat keuhkojen kautta ja nitistämällä varsinkin huonokuntoisimpia meistä. Kun toinen pelotti, sanottiin että talous on toissijaista ja ihmishenget ovat tärkeitä, olet murhaaja jos arvioit talouden ja tautihaitan tasapainoa. Toinen taas tulee pitkälti siitä että talouden ehdoilla pusketaan jätettä hengitettäväksi mutta arvioidaan että se on ok jos tehtaat ja renkaat pyörii helpommin. On niissä siis paljonkin samaa. Asettaa asioita perspektiiviin vertailla erilaisia kuolinsyitä vaikka toinen ei olekaan infektio. Vähän samaan tapaan kuin se aiempi että 30 x suurempi tn on ollut koko ajan kuolla kuin sairastua hyvin vakavaan koronaan mutta silti koronaa tunnutaan pelkäävän paljon enemmän kuin muita kuolinsyitä yhteensä. Eikä ihme kun katsonut uutisointia ja toimia. Ministeriö vetää edelleen maksimaalista linjaa https://yle.fi/uutiset/3-12112918 . Koronan surkein juttu on se että siitä synnytettiin aika monien ihmisten mieleen todellista merkitystään suurempi paniikki alkuhässäkässä eikä siitä ole oikein toivuttu edes päätöksentekijätasolla.
 9. https://yle.fi/uutiset/3-12111308 7 miljoonaa/v vs korona 4,7 miljoonaa/ekat 1,5 v = 3,13 miljoonaa/v ja vähentyy.
 10. Ei noita kymppejä Intersportista kuudella kympillä saa, nehän ovat uutta teknoloogiaa...pomputtavat kulkijaa astetta tyyriimpään kilometrihintaan. Loput ysit taas tulivat tuon vaihdoksen myötä niin kysytyiksi että ei varmasti kovin isolla tarjouksella niitäkään myydä.
 11. Sputnik -rokotteella (the first registered covid vaccine) ei mene hyvin tuotannossa eikä tutkimuksessa. Onneksi sitä on annettu aika monelle ihmiselle. Aika moni tainnut myös kieltäytyä etukäteen ainakin Venäjällä. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008269880.html
 12. Jos tehohoidon kapasiteetti vaarantuisi niin varmaankin määrätään ainakin jotain. Toki maaliskuun kuviokin hätiköitiin pahimman skenaarion valossa hyvissä ajoin ennenkuin se kapasiteetti oli todella suuressa vaarassa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy