Jump to content
Juoksufoorumi.fi


perttu

Jäsenet
 • Content Count

  9 570
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

perttu last won the day on August 14 2016

perttu had the most liked content!

Community Reputation

1 168 Excellent

About perttu

 • Syntymäpäivä 13.10.1979

Recent Profile Visitors

2 689 profile views
 1. perttu

  Tunnustan...

  Tunnustan että juuri nyt tuntuu siltä että 9570 viestiä ja 13 vuotta on sopiva hetki lopettaa lukeminen ja kirjoittelu tämän palstan puitteissa. Alussa tämä oli itselleni tärkeä paikka ja tiedon ja motivaation lähde ja löytyipä täältä matkan varrella muutamia hienoja ihmisiäkin. Itse juokseminen ei tämän päätöksen myötä kuitenkaan lopu, se on ikuista ja toivottavasti taas myötätuulessa niin omalla kohdalla kuin laajemminkin. Joten väylillä törmätään ❤️
 2. Ei näyttänyt itse olevan tähän kovin tyytyväinen...ja Matin vastaus on siinä jutussa jos luet sen.
 3. Tässä kun koittanut päästä hommaan käsiksi niin kyllähän se siitä on lähdettävä mihin itse pystyy, suurin ongelma sullakin on luultavasti tuo 15 kiloa jos se on ns. päälle sun luontaisen painon jota keho on tottunut liikuttamaan. Se paitsi alentaa suoraan suhteellista hapenottoa ja painaa siten kaikkia vauhteja niin lisää rasitusvammojen riskiä kun aloittaa uudelleen, niin on varminta aloitella maltilla ja jos paikat kestävät niin sitten asteittain lisää. Kehitystä kyllä tulee sitä mukaa kun 15 kiloa poistuu eli jopa aika nopeasti ja tietysti jonkin verran muutenkin kunnon kasvun ja taloudellisuuden kautta.
 4. Hartsa ja Roponen Heikkisen tämänkertaisesta kuopasta. https://www.is.fi/maastohiihto/art-2000005951265.html
 5. Tampere noista elokuun kisoista vähän pienempi ja rauhallisempi, Paavossa ja Helsingissä on porukkaa ja yleisöä sen verran paljon että on hieman massamaratontyyppistä tunnelmaa, joskaan ei nyt mahdotonta tungosta. Kaikissa noista kierretään useampi kierros samaa lenkkiä, oiskohan Helsingissä eniten kierroksia, tosin reitti saattaa vielä muuttua viime vuodesta. Paavolla vain pari kierrosta.
 6. Vaikea sanoa paljonko keli vaikuttanut ja mikä uuden reitin pituus on, mutta ei nuo olosuhteet kaikkiaan erityisen nopeilta kympin kisaksi vaikuta. Ihan noin katsomalla konkareiden tuloksia vs aiemmat kisat. Onnea ja hyvää uutta vuotta kaikille juosseille!
 7. perttu

  Kenkäklinikka

  On testeissä noin yleisesti vähän se että pitäisi juosta kengällä enemmän kuin muutama kierros kentällä että tietää miten se toimii itselle. Kyllä monet kengät jotka istuvat tuntuvat hyviltä 200m mutta mahdolliset kolotukset ja hankaumat tulevat sitten kun niillä on juostu viikko tai pari. Juoksijoita ja jalkoja kun on joka lähtöön niin kahden mielipide kengästä ei ole koskaan sama. Olen myös huomannut että itsellä tilanne on vaihdellut jonkin verran juoksumäärän ja painon mukaan että mikä on sopivin kenkä. Ihan alussa se oli hyvinkin tarkkaa mikä malli toimi varsinkin penikoiden suhteen, sitten kun jalat tottuivat juoksuun niin melkein mikä vain toimi jollain lailla. Isommilla harjoitusmäärillä ja sittemmin lisäkilojen myötä on taas tullut esiin toisenlaisia nyansseja ja mieltymyksiä kengän suhteen. Testejä jos koetetaan tehdä keskiverto kengänostajalle niin siinä on järkeä että he myös testaavat, vaikka silloinkin testaajia ja kilometrejä pitäisi olla paljon. Että kyllä se viime kädessä on mielestäni itse vain kokeiltava mikä sopii omaan käyttöön. Ja markkinahöpötykseen ja trendeihin ei paljon kannata tuijottaa.
 8. Aika ylivoimainen voitto kyllä 60 metriseen kisaan vitosradalle. 11 s paikkeille?
 9. perttu

  Hyvä biisi

  En tunnusta, mutta laulaja Brilleux on nuorena kovasti Wellerin näköinen heppu. The Jam näyttäisi soittaneen coverinkin heidän biisistä Cheque Book, mutta tuota coveria ei taida YouTube tuntea. Tässä kuitenkin sunnuntain teemaan sopivaa musiikkia heiltä.
 10. perttu

  Hyvä biisi

  https://areena.yle.fi/1-4047919#autoplay=true Mainio kertomus hienosta miehestä ja musiikin teosta.
 11. Kyllä on katastrofaaliset tulokset eikä mukaan edes monta lähtenyt. Ai niin kun joutuu vapaalla tyylillä hiihtämään niin ei kannata, liksa juoksee muutenkin...
 12. Saakohan jostain muuten sellaisia halpoja ja helppokäyttöisiä suojia jotka saisi kätevästi nastojen päälle? Tai hyviä ideoita miten tehdä nuo itse. Nimittäin joskus tulee tarve kengät jalkaan jo laitettuaan palata sisälle hakemaan jotain ja nuo tekevät kivoja jälkiä parkettiin..eikä viitsisi nauhoja aina avata ja sulkea. Icebugilla vissiin jonkinlaiset jotka maksavat saman verran kuin halvemmat kengät...
 13. perttu

  SyncMyTracks

  Joo 2,99€ maksaa se ohjelman maksullisen version lataus ja ilmaisversio vain vaivan.
 14. "keskimäärin ihminen ulostaa 128gr päivässä". Paljon enempää kertahuuhtelulla ei taida sieltä painopisteestä painoa lähteä, mutta onhan tuokin tosi karpaaseille radikaali etu ainakin ennen jokaista kovempaa treeniä eli pitääpä tosiaan ottaa kolme krt viikossa ohjelmaan.. Voisi ajatella että me-yrityksessä tuo kannattaa tehdäkin, tosin tiedämme myös että kenialaiset ottavat maratonille uudet kengät pakasta ja syövät pekonia ennen starttia. P.hätää olen onnistunut välttämään sopivalla ruokailurytmillä ja aamukahvilla.
 15. perttu

  Movescount

  Noin se varmaan juurikin että ei varsinaisesti kannusteta enää käyttämään Movescountia vaikka sitä mahdollisuutta ei olla valmiita vielä poistamaankaan. Kyllä suosittelen tuota em. Suunto App + Strava + Elevate komboa jos ei piuhalla halua latailla niin saa enemmän irti sillä eihän se SportsTracker nyt ole optioiltaan tältä vuosituhannelta ainakaan nykyisellään, vaikka kuuluu samaan puulaakiin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy