Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kerpo

Jäsenet
 • Posts

  177
 • Liittyi

 • Last visited

About Kerpo

 • Syntymäpäivä 23.06.1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kerpo's Achievements

 1. Kerpo

  Maastojuoksukengät

  Onko kenelläkään kokemusta Salomon S-lab Sense Ultra ja Salomon Sense Pro kenkien eroista? Polkujuoksentelua varten pitäisi hankkia kengät ja noita kahta olen ajatellut. Toki joku muukin kenkä käy jos sattuu hyvä kohdalle. Kisakenkää siis lähinnä haeskelen, mutta tuo S-lab Sense Ultra on kyllä aika suolaisen hintainen.
 2. Ensimmäinen Kankaanpään maraton on nyt jo reippaasti takanapäin. Tapahtuma oli mukava ja hyvin järkätty ja reittikin sopii hyvin ennätystehtailuun. Itsellä jäi vaan kaivelemaan surkea vauhdinjako. Kumma kun sitä luulee aina alussa itsestään liikoja ja lähtee pinkomaan kovempien kyytiin. Pidemmät selittelyt minun juoksusta voi halutessaan lukea täältä.
 3. Maratonkauden avaus ja Kankaanpää-debyytti luvassa huomenna :) Kirkas ja sateeton syyssää kyllä kelpaisi.
 4. Viikonloppuna sain nipistettyä puolimaratonin ajasta melkein 3min. Nyt tuohon B-rajaan on matkaa vielä 1min26s. Suunnitelmana oli lähteä tavoittelemaan tuota 1:17 alitusta, mutta flunssailu osui ikävästi kisojen alle. Onneksi pääsin kuitenkin terveenä starttiviivalle, mutta flunssan jälkeiset treenit tuntui niin nihkeiltä, että ajattelin suosiolla tavoitella vaan 1:20 alitusta, joka olisi ennätys sekin. Kisapäivänä oli kuitenkin fiilis sen verran hyvä ja ensimmäiset kilsat meni kuin vahingossa 1:17 yritykselle sopivaa vauhtia, joten ajattelin sitten lähteä kokeilemaan. Noin 14km kohdalle pystyinkin pyristelemään siinä 3:39/km tavoitevauhdissa, mutta loppuun asti sitä ei vaan kestänyt.
 5. Kerpo

  Saucony

  Tilasin sitten nuo Saucony Type A6 kengät. Ensin kokoa UK9/EUR 44 (sama kuin mulla Kinvara 2:ssa), mutta ne oli liiat isot (ne on parhaillaan myynnissä Ostetaan&Myydään osastolla). Ostin sitten puolta kokoa pienemmät joilla on nyt 1 lenkki takana. Kengät tuntuu kyllä hyviltä ja eiköhän noilla kipitä maratonitkin ihan hyvin. Jännän pitkä se lesti on ja tuon lenkin jälkeen jäin vielä jossittelemaan että olisko pitänyt vieläkin ostaa puoli numeroa pienemmät kengät? Vähän tuntuu olevan kyllä arpapeliä netistä tilailla jos ei ole ko. kenkämallilla ennen juossut.
 6. Kerpo

  Saucony

  Lueskelin joitakin arvosteluja ja näyttäisi siltä että aika monessa A6:sta suositellaan kisakengäksi puolimaratoniin asti. Rohkeammat arviot myös maratonille asti (esim. http://www.wasatchandbeyond.com/2013/12/saucony-type-a6-preview-review.html). Luonnollisesti riippuu paljon juoksijasta ja vauhdista. Kiinnostaisi kyllä kokeilla että saisiko tuosta A6:sta hyvän kisakengän maralle ja tietysti myös lyhyemmillekin matkoille.
 7. Joo, yllättävän kiva noita lyhyitäkin ratamatkoja on juosta. Täsmätreenillä voisi saada sieltä niitä sekunteja pois, joten uutta matoa toki koukkuun joskus myöhemmin.
 8. Noniin… ketjun aloitusviestissä asettamani 1v aikaraja umpeutuu huomenna joten lienee aika tarkastaa, että monellako noista 7:stä matkasta tuo B-raja rikkoutui. Ja vastaus on pyöreä 0. Eli nyt vaan taas leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! Yllätysbonuksena sain kuitenkin B-rajan rikki 3000m esteissä ajalla 10:28 (raja on 10:40). Kehitystä on kuitenkin tapahtunut ja 1500m parantui eilen 11s aikaan 4:19. Vähän aiemmin ensimmäinen 800m kisani kulki 2:06. Ei nuo rajat ihan heittämällä taida rikki mennä, mutta ei se mahdottomaltakaan tunnu. Sen verran sopivalta tavoitteelta tämä tuntuu, että taidan siis jatkaa tätä projektia ja yrittää saada jokaiselta matkalta rajan rikki jossain vaiheessa.
 9. Kerpo

  Saucony

  Kiitos vinkeistä! Pronaatiotukea en taida kaivata, joten ehkäpä se A6 saattaisi olla sitten potentiaalinen vaihtoehto seuraavaksi kisakengäksi.
 10. Kerpo

  Saucony

  Saucony Kinvara 2 on ollut nyt reilun vuoden käytössä ja olen kyllä tykännyt paljon. Ajattelin että seuraavaksi kisakengäksikin voisin kokeilla Sauconya. Pienen nettisurffailun perusteella potentiaalisimmat kengät olisivat varmaankin Fastwitch 6 tai Type A6. Löytyykö mielipiteitä, että kumpaan suuntaan kannattaisi kallistua? Käyttö olisi siis kisakenkänä maratonilla (alle 3h) ja lyhyemmillä matkoilla.
 11. Joo, ennätyksen paraneminen oli suhteellisen selvä juttu, mutta ihan mukava yllätys oli, että meni kuitenkin selkeästi alle 17. Se on aina kiva jos ei tarvitse yksin juosta ja peesiapua sain 3,7km paikkeille asti. Sitten tuntui että olisi varaa kiristää tahtia ja otin pienen hiipivän kirin siihen loppuun. Viimeinen 1km menikin aikaan 3:13, joten ensi kerralla voinee lähteä vähän rohkeammalla vauhdilla alusta asti.
 12. Tavoite nytkähti tänään askeleen lähemmäksi, kun ennätys parani 25s ja 5000m kulki aikaan 16:44 :)
 13. Kiitos vinkistä! Hyvät (kyttääjille tarkoitetut) reseptit toki kiinnostaa ja kiva kokeilla uusia herkkuja. Jonkin verran olen erilaisia pirtelöitä, raakasuklaata ja patukoita tehnyt viime vuosina. Maun suhteen välillä onnistuu paremmin ja välillä huonommin.
 14. Kiitos! Sama mutu minullakin. Lähinnä tämä tuntui mukavan motivoivalta haasteelta saada jalkoihin lisää nopeutta maratonia ajatellen. Eli tavoitteena on rikkoa B-rajat joka matkalta, mutta samalla ajatuksena on että mara ennätys pitäisi saada reippaasti B-rajaa paremmaksi ja olisi kiva jos kymppi ja puolimarakin kulkisi selkeästi alle B-rajan. Tervetuloa mukaan yrittämään! Sitten kun nämä rajat on rikottu niin voin harkita lähteväni mukaan tuohon 100km tavoitteeseen, jos joku vastaava aikaraja sille matkalle löytyy.
 15. Selkeästi paras tulos mulla on maratonilta, joka kuitenkin on jo parin vuoden takaa (2:48). Ratakympin paras tulos on 35:54 (2012). Tänä kesänä on tullut tällaiset tulokset: 1500m: 4:31 3000m: 9:44 5000m: 17:13 mara: 3:17 :) Kiva kuulla että juha212 tavoittelee samanlaisia tuloksia. Aikaisempina vuosina kovavauhtiset vedot on jääneet tosi vähälle ja treenasinkin triathlonin pitkiä matkoja varten. Erona aikaisempaan on siis vauhdikkaiden vetojen lisääminen. Realiteetti on kuitenkin se, että iso osa treenistä tapahtuu joko työmatkoja hyödyntäen, vaunujen kanssa juosten tai pyörällä peräkärriä vetäen tms.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy