Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Lars Larsson

Jäsenet
 • Content Count

  129
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

Lars Larsson last won the day on September 23 2018

Lars Larsson had the most liked content!

Community Reputation

298 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Coopperi
  3460 m 5/2018
 • 10km
  36.01 12/2018
 • Puolimaraton
  1.22.45 5/2018
 • Maraton
  2.51.21 9/2018
 • Tavoite
  Nauttia juoksusta

Recent Profile Visitors

817 profile views
 1. Lars Larsson

  Polar Ignite

  Näytön saa kyllä pysymään jatkuvasti päällä, mikä tosin syö akkua aika reilusti.
 2. Ignite-ketjussa jo tästä kirjoittelin, mutta laitetaan tännekin siinä toivossa että Polarin tuotekehitys asian huomaisi. Flown kardiokuormaraportissa alkoi häiritsemään se että se näyttää arvoja tulevaisuuteen vain 2 vuorokautta ja suunniteltuja harjoituksia ei oteta mitenkään huomioon. Päätin rakentaa ennustavan laskurin ja graafin Exceliin. Ainakin omalla kohdallani suunniteltujen harjoituksien TRIMP:n arviointi on helppoa, koska teen enimmäkseen PK1 eli sykealueen 1 harjoituksia ja 1 min tuolla intensiteetillä antaa 1 yksikön TRIMP:iä. Esim. 120 min PK1-lenkin TRIMP on 120. Mahtaakohan sama päteä muillakin? Eli Polarilla voisivat kehittää Flowhun tällaisen graafin, joka ottaa suunnitellut harjoitukset huomioon. Ja tietysti koska he tuntevat algoritminsa niin myös muiden kuin PK1-alueen harjoituksien TRIMP:n arviointi ennalta olisi mahdollista.
 3. Lars Larsson

  Polar Ignite

  Flown kardiokuormaraportissa alkoi häiritsemään se että se näyttää arvoja tulevaisuuteen vain 2 vuorokautta ja suunniteltuja harjoituksia ei oteta mitenkään huomioon. Päätin rakentaa ennustavan laskurin ja graafin Exceliin. Ainakin omalla kohdallani suunniteltujen harjoituksien TRIMP:n arviointi on helppoa, koska teen enimmäkseen PK1 eli sykealueen 1 harjoituksia ja 1 min tuolla intensiteetillä antaa 1 yksikön TRIMP:iä. Esim. 120 min PK1-lenkin TRIMP on 120. Mahtaakohan sama päteä muillakin? Tällaisen käppyrän sain aikaan (ensimmäinen arvo on tämä päivä ja muut tulevaisuutta).
 4. Lars Larsson

  Polar Ignite

  V800 verrattuna Ignite ei anna juuri koskaan muistutuksia passiivisuudesta. Esim. autolla ajaminen on nykyään aktiivista toimintaa.
 5. Lars Larsson

  Polar Ignite

  "FitSpark tarjoaa päivittäin 2–4 treenivaihtoehtoa: yksi treeneistä sopii sinulle parhaiten ja loput 1–3 ovat vaihtoehtoisia. Treenit on laadittu vastaamaan kuntotasoasi, treenihistoriaasi sekä palautumis- ja valmiustasoasi edellisen yön Nightly Recharge ‑tilan pohjalta." Toivottavasti kukaan ei noudata FitSparkin ohjeita orjallisesti. Kellon suositus on kardio tempo 1h 6min vaikka kardiokuorma on ylikuormittavan puolella, nightly recharge tyydyttävä ja olen jo tänään tehnyt juoksulenkin. Toisaalta kun aiemmin tein kellon suositteleman voimaharjoituksen niin sen jälkeen suosituksena oli loogisesti venyttely.
 6. Lars Larsson

  Polar Ignite

  Vaikka kolmannen yön unidatan prosessointi jäi välistä niin neljännen (työmatkan vuoksi erittäin huonosti nukutun) yön jälkeen kello näytti järkevän lukeman ja nightly recharge oli punaisella. Ajatteluaan ei edelleenkään voi täysin ulkoistaa Polarin algoritmille. Kännykän Flow suositteli fiksusti lepopäivää tai kevyttä harjoittelua. Kellon suosittelema kardioharjoitus oli kuitenkin 1 h 22 min sykealueilla 1-2, mikä ei vastaa omaa käsitystäni palauttavasta harjoituksesta. Viidentenä yönä nukuin 9 h kuin tukki ja nightly recharge oli loogisesti vihreällä. Ihan mukavaa viihdettä tällainen algoritmin toiminnan ihmettely.
 7. Lars Larsson

  Polar Ignite

  Kolmannen yön jälkeen laitteen pitäisi alkaa näyttämään nightly recharge -tietoja. Kaksi ensimmäistä yötä unitiedot tallentuivat kuten pitääkin, mutta kolmannelta yöltä ne jäivät tallentumatta / prosessoimatta. Eli myöskään nightly recharge -tietoja ei ole saatavilla. Valitettavasti ainakin alkuvaiheen bugisuus vaivaa tätäkin mallia ja softaversiota 1.1.5.
 8. Lars Larsson

  Polar Ignite

  Itselläni on lajina mm. suunnistus ja siinä heppoinen kello menee rikki nopeasti.
 9. Lars Larsson

  Polar Ignite

  Juuri hetki sitten sain Igniten ladattua ja ranteeseen. Ajelin kellon kohdalta ranteesta karvat pois ja sijoitin kellon Polarin ohjeen (https://youtu.be/6fF_XQrOIQY) mukaisesti. Hommasin laitteen lähinnä mielenkiinnosta ja urheilua varten on edelleen käytössä tehdaskunnostettu V800. Aika heppoiselta kyllä tämä Ignite vaikuttaa, mutta pitää muistaa että se onkin profiloitu nimenomaan fitness-kelloksi.
 10. Lars Larsson

  Polar V800

  Tiedoksi että Polar V800 elektroniikan uusiminen maksaa 159,9 € + postikulut. Pelkkää akkua ei voi uusia vaan koko elektroniikka vaihdetaan samalla.
 11. Itselläni on suunnistustausta ja se antaa hyvät lähtökohdat maratonille. Mutta jos juoksee enimmäkseen kuntorasteja suhteellisen kovilla sykkeillä niin pitkät PK-lenkit ovat ehdottomasti tarpeen. Olet asian ytimessä. Itse ensimmäisellä maratonilla tein juurikin sen virheen että suorituksen aikana ei tullut nautittua tarpeeksi energiaa. Jos tavoitteenasi on vain juosta maraton maaliin niin heittäisin aikatavoitteen romukoppaan. Selvittäisin tasotestissä sykerajat ja juoksisin maltillisilla sykkeillä leppoisasti maaliin. 😊 Maltillisilla sykkeillä energian nauttiminen on helpompaa ja vatsavaivojen riski pienempi.
 12. Juoksin lenkillä alamäkeen ehkä 15 km/h autotien vieressä jalkakäytävällä nopeusnäytön ohi. Näyttö mittasi nopeudeksi 25 km/h ja sanoi kiitos hymiön kera.
 13. Olin jo perusterve kun aloitin Holmenin 2:45 ohjelman ihmiskokeena. Noin kovaa aikaa en tavoitellut enkä saavuttanut, mutta ennätys parani mukavasti. Ohjelma ei tuntunut järjettömältä vaan oikein miellyttävältä. Järjetöntä tavoitteellista maratonharjoittelua olisi esim. pitkien lenkkien puuttuminen ohjelmasta jne.
 14. Juoksun lisäksi hiihtelen talvella pertsaa. Juoksulenkeille lähden käytännössä aina kotiovelta. Juoksumatolla tai hallissa vain jos pakkasta on liikaa.
 15. Lars Larsson

  Hoka One One

  Myydäänkö jossakin muita kuin "juniorikokoja"? Torrent koossa 49 1/3 kiinnostaisi kokeilla jalkaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy