Jump to content
Juoksufoorumi.fi


PekkaS

Jäsenet
 • Content Count

  157
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

117 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Hämeenlinna

Converted

 • Coopperi
  3000 m
 • 10km
  45 min
 • Puolimaraton
  1 h 45 min
 • Maraton
  3 h 37 min

Recent Profile Visitors

718 profile views
 1. Tämä oli hyvä päivän keventävä aihe. Nopea juoksufoorumilainenhan kyllä säntää karkuun, jos siellä lenkillään mennessään vähän kourii naisia (tässä onkin hyötyä kovasti juoksunopeudesta). Monilla naisillahan ukko on sen näköinen, että tuskin montaa sataa metriä edes jaksaa juosta (jos siis säntää perään). Itse en Keskuspuistossa käy lenkillä.
 2. juusok on oikeassa, kyllä tapaukseen vielä kaipaisi lisävalaistusta varsinkin virheen tehneeltä juoksijalta. Ultrajuoksu on Suomessa varsin pienen piirin laji ja tämä tapaus pienentää sitä entisestään.
 3. ... tai joku saattaa saada fillarin kaverilta sieltä pusikosta. Siinä mielessä lyhyempi n. 3 km ultrarata on parempi, jota kierretään, tämmöinen kaikki huomataan. Tavallaan jälkeenpäin huvittaa koko episodi, että sieltä takaa tullaan autolla ja ohitellaan kilpailjoita. No eihän tämä niin vakavasti otettava laji ole. Pääasia, että jatkossakin on tarjolla hyviä ultrajuoksutapahtumia.
 4. Maaliintulijoita oli ollut 5 naista 6:sta lähteneestä ja 20 miestä 22:sta lähteneestä. Tuo on hyvä prosentti kuitenkin noinkin vaativaan kilpailuun. Kyllä suurin osa kilpailijoista on näin reittimerkinnät havainneet joka viittaisi siihen, että järjestäjän reittimerkinnät ovat olleet kohdallaan asianmukaisesti. Eli kyllä tässä järjestäjät ovat riittävän hyvin toimineet (jopa tavallista paremmin noinkin vaativiin olosuhteisiin). Juoksijoiden tehtävä on olla riittävän huolellinen ja katsoa tai etsiä reittimerkki sieltä.
 5. Totta, Wihalla toki maratonia ja muita lyhyempiä matkoja, teillä oli tämä 100 km nyt ainoastaan, aika tasoihin menee. Jyrki myönsi virheensä, sai siitä ansaitun rangaistuksen. Kohtuutonta kilpailun järjestäjille tai Jyrkiä kohtaan puida tätä loputtomiin.
 6. Nimenomaan. Siksi kannatankin Wihan Kilometrien tapaista 100 km (aamulähtö, tasainen reitti, ei eksymisvaaraa, huolto lähellä ja ongelmien sattuessa apu lähellä). Osanotto ei ollut Suomi-Juoksussa kovin runsasta, Wihan Kilometrit kerää sankan osallistujajoukon. Juoksijat tämän ratkaisevat! Ilmeisesti lähes kaikki Suomi-Juoksun osallistujat olivat kokeneita ultraajia, ei tuonne voinut lähteä vähäisemmällä kokemuksella. Mielenkiintoinen aihe ja tavallaan kanssakilpailijoiden (esim. Mikko Tapio) tuntemukset ymmärtää parhaiten. Salaako esim. joku jotakin edelleen? Kyllähän avoimiin kysymyksiin (kuten DrDr esitti) pitäisi saada selkeät vastaukset joltakulta.
 7. Riittävän selkeät reittimerkinnät kaikissa risteyksissä tai liikenteenohjaajat. Vanha systeemi oli parempi, että 3,333 km lenkkiä kierretään. Itse harkitsin Suomi-Juoksua, mutta se kaatui reitin haastavuuteen (pimeää, mäkistä, eksymisriski). Jos jatkossa Suomessa järjestetään yhden ison kierroksen 100 km, ehdotan lähtöä aamulla, kohtuu tasainen reitti ja kaikki risteyskohdat pitää olla riittävän hyvin merkitty ja myös tiedotettu kilpailijoille miten ne on merkitty ja myös vapaaehtoisia suunnan näyttäjiä hankalimpiin paikkoihin. Tuollahan taisi olla sääntöjen mukaan punavalkoiset nauhat risteyksissä, mutta helposti pimeässä semmoisen voi missata, jos ei vielä ole riittävän selkeästi havaittavassa paikassa. Harhaan juostessa paniikin mahdollisuus on suuri, eikä siinä tilanteessa väsyneenä pysty toimimaan/ajattelemaan selkeästi.
 8. Kyllä tuo todella suuri virhe ja itse asiassa hyvinkin amatöörimäinen kokeneelle juoksijalle! Onhan se nyt selvä, ettei mitään autokyytejä sallita, olisi ehkä luullut että autossa istuessa viimeistään raksuttaa, että kisa oli siinä. Todellakin älytön aikahyvitys! Tsemppiä kuitenkin Jyrkille! Hylkäys kilpailusta ja että tuommoinen tapaus tulee kaikkien tietoisuuteen vie varmaan aikansa päästä yli.
 9. Täällä päin on toimivia juoksutalleja nykyisinkin. En ole lähtenyt semmoiseen (seuraan kuulun). Tunnen ja näen vuoden mittaan kuitenkin juoksutallilaisia hölkkäkisoissa ja testijuoksuissa. Niissä on jäseninä parhaina päivinään maratonin 2 h 40 min ja allekin juosseita. Nykyään eivät monet enää ole niin nopeita, mutta satsaavat silti juoksuun ja käyvät SAUL-kisoissa.
 10. Alkuun ei kannata miettiä liikaa vaan aloittaa jostakin. Olen kesämökillä harrastanut varttitriathlonia: uinti 1,5 km, sen jälkeen pyöräily 40 km ja lopuksi 10 km juoksu. Mukavaa hommaa. No, jos enempi kiinnostaa täytyy harkita uudempaa ja parempaa pyörää (nykyinen riittää tuohon). Tässä lähellä Hauholla on muuten elokuun alussa matalan kynnyksen jokamiestriathlon (ollut hyvin suosittu tapahtuma vuosia).
 11. Ainakin minulle tämä kilpailu/asia on nyt selvä. Johan yhtä kilpailua pyöriteltiin foorumilla riittävästi. Tuon lisäksi huonoa tuuria kierroslaskennan kanssa. Sinulla on varmasti sisäpiirin tietoa. Onko Johanna tavoittelemassa paikkaa syksyn Dohan MM-kisoihin?
 12. PekkaS

  Yleisurheilukausi 2019

  Syksyn Dohan yleisurheilun MM-kilpailuihin osallistuvaa Suomen joukkuetta täydennetään seuraavan kerran heinäkuun alun valinnoissa. Saapa nähdä ketä valitaan. Nythän edukseen ovat esiintyneet alkukesän kilpailuissa ainakin keihäsmiehet, naispika-aiturit sekä moukarinheittäjä Krista Tervo. Joukkueeseen on tähän mennessä valittu neljä urheilijaa: kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Simo Lipsanen sekä kilpakävelijät Veli-Matti "Aku" Partanen ja Jarkko Kinnunen.
 13. Joo se on toki tiedossa, että toimittajat kirjoittavat mitä haluaa, mutta toisaalta et sinäkään täysin selvää kuvaa tapahtumista antanut ja missä nyt sitten mennään? Olet varmaan ystävä Peiposen lähipiiristä.
 14. PekkaS

  Yleisurheilukausi 2019

  Niin ja nyt nämä tulevat Dohan MM:t, ehkä siellä voisi 2 tai 3 aituria jopa olla välierissä ja kenties yksi 8 parhaan finaalissa. Voihan sitä optimistinen olla, mistäs sitä koskaan tietää.
 15. PekkaS

  Yleisurheilukausi 2019

  Juoksurintamalta positiivisia uutisia 15.6: Suomen 4 x 100 m viestimiehet tavoittelevat paikkaa Dohan MM-kisoihin ja juoksivat Genevessä tänään ajan 39,51. 10 joukkuetta on jo lunastanut MM-paikan ja kuusi paikkaa on vielä jaossa. Viestijoukkueen kapteeni Petteri Jouste oli kommentoinut suoritusta, että hyvät vaihdot ja nyt tarvitaan vain lisää juoksuvauhtia.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy