Jump to content
Juoksufoorumi.fi

PekkaS

Jäsenet
 • Posts

  177
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 204 profile views

PekkaS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

148

Reputation

 1. PekkaS

  Sääntörikkomus

  Kova tuomio. Tahkon IM:n kävijöille tähän liittyen: Oliko siellä sääntörikkomuksia (hylkäyksiä) vai mistä keskeytykset johtuivat (voimat loppu?) tai onko tarkempaa tietoa tästä?
 2. Kyllä. Nythän tulee olemaan yleisurheilussa arvokisaputki jollaista tuskin aikaisemmin on ollut lyhyen ajan sisällä. Dohan mm siis syys-lokakuun vaihteessa tänä vuonna. Tokion olympialaiset ensi vuonna heinä-elokuun vaihteessa. ja päälle EM yleisurheilu elokuun lopussa. Tokion olympialaiset päättyvät 9. elokuuta ja 1. kisapäivä EM-kisoissa on jo 26. elokuuta.
 3. Vaikutti tutkimus tuoneen hyviä uutisia maratonjuoksijoille, koska sydänmerkkiaineiden eli troponiinien määrä määrän nousu juoksun jälkeen on harmiton ilmiö eikä yhteyttä sepelvaltimotautiin ole ja eivätkä tee väärää diagnoosia sydäninfarktista tai sydänlihastulehduksesta. Hieman vaikeasti (mutta mielenkiintoinen) avautuva aihealue maallikolle ja jutun perusteella myös lääkärikunnalle vielä hieman huonosti tunnettua aihealuetta.
 4. PekkaS

  Kympin harjoittelu

  Joskus saattaa käydä noin, mikä aika turhauttavaa. Kirjoita vaan ydinkohdat. Reenaajalle totta pitää levon kanssa osata olla kärsivällinen eli tekemättä mitään. Meni nyt Kajun harjoittelu-topicin off-topiciksi, mutta kolme n. 10 km lenkkiä viikossa (ei perättäisinä päivinä) on hyvä alku kympin harjoittelulle. Alkuun juoksee hitaammin lenkit ja myöhemmin vähitellen nopeammin kun kunto paranee.
 5. PekkaS

  Kympin harjoittelu

  Useimmiten kuitenkin pienehköt jalan tuntemukset/kipuilut menevät ohi muutaman päivän tai viikon levolla. Varmaankin Kajulla ei ollut nyt kummemmasta kysymys. Pottosen tarina oli mielenkiintoinen. Siis v. 2003 ensin oli pari repeämää ja Vantaan mara alle 4 h lokakuussa. Tapahtuiko akillesjänteen lopullinen katkeaminen pian tuon jälkeen vai koska? Ja palasitko siitä juoksemaan kuinka pian vai miten kuntoutus eteni? Ja vaivaako akillesjänne tänä päivänä jollakin lailla vai onko se täysin niin, ettei sitä huomaa tai tunne mitenkään, että siellä jotakin on operoitu?
 6. Hämeenlinnan kaupunkimaraton 3.8. juostu. Otsikon mukainen tavoiteaika ei ollut voimassa vielä tässä maratonissa vaan se on tavoitteena jatkossa jossakin. Tavoitteena oli 4 h tällä kertaa, mutta siihenkään ei paukut riittäneet: lopputulos 4:09:xx. Puolimatkan väliaika 2:01:xx. Siinä oli pieni 4 hengen porukka, jossa olin, mutta kaikilla alkoi vauhti hiljalleen hiipua. Tästä on hyvä jatkaa. ps. Kaikki vinkit on tervetulleita. Itse ajattelin, että keskityn nopeuden hankkimiseen lyhyillä 6 - 10 km päivittäisillä lenkeillä, ja siltä pohjalta menen jo 2 viikon päästä Paavo Nurmi maratonille 4 h jänisryhmään juoksemaan.
 7. Niin se taitaa olla, vaikka mielestäni mielenkiintoista on katsoa kotimaisten huippujenkin välienselvittelyä, vaikka kärki menisi "vain" noin puolta tuntia. Olisi mielenkiintoista katsoa televisiosta kaikki taktikoinnit ja vauhdinjako alusta loppuun, ellei sitten lähde Lappeenrantaan. Kyllä kymppi vaan on mielenkiintoinen laji, vaikka toki nyt tulevissa Kalevan Kisoissa tulee olemaan tuloksellisesti useita tasokkaampia lajeja. Yhtä hyvin naistenkin kymppi tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen, siellä paremminkin tunnettuja nimiä. Muuten arvokisoissa peli avataan samankaltasesti. Lontoon maailmanmestaruuskisoissa 2017 avauspäivän ainoa finaali oli miesten kymppi.
 8. Sitä luokkaa eli nyt ei enää niin paljon, mutta tietysti tässäkin suhteellisuus jo hämärtyy, aika paljon kuitenkin tuommoinen 200 km:n siivu. Toivottavasti huomioivat. Nyt on muuten Kalevan Kisat ja Jyväskylän MM-ralli, mutta kyllä sinne sekaan pitäisi saada kelpo juttu tästä kilpailusta myös.
 9. Nimenomaan, hyvä ele. Kaveria tuetaan jolla ollut vaikeampiakin aikoja ja kannustetaan kilpailemaan.
 10. Harmi, ettei näkyvyyttä ole enemmän tiedotusvälineissä. Vaikkei nyt maailmanmestaruudesta juosta, niin suomalainen juoksee kärkikahinoissa ja saattaa vielä jopa voittaa koko kisan. Ultrajuoksujen ultrajuoksuna 5000 km:n kilpailu ansaitsisi enemmän näkyvyyttä.
 11. Onko miesten Kalevan kisojen kympillä mukana oletettavasti koko Suomen parhaimmisto? Vai onko merkittäviä poisjääntejä eli semmoisia joiden voisi olettaa olevan Top 5 - 6:ssa? Mielenkiintoinen laji tuo kymppi, vaikka ehkä tosi kovia tuloksia ei tule.
 12. Sitä juuri, koska kaavat ja taulukot eivät ota huomioon yksilöllisiä eroja harjoittelutavoissa (esim. pitkien lenkkien puuttumista) eli kyllä kaavoilla voi arvioida, mutta myös järjellä.
 13. Kyse saattaa olla yhteislenkistä, jossa on vain yhteislenkin tarkoitus. Täällä päin on yhteislenkkejä kestoltaan tunti - puolitoista, ja juostaan esim. 6 min - 6,30 min/km, mukana hyvin eri tasoisia juoksijoita alkaen alle 40 min /10 km juoksijoista.
 14. Aiheeseen löytyy netistä jonkun verran erilaisia kaavoja. Mielestäni paras ja myös yksinkertainen kaava on se että 10 km:n tuloksen kertoo luvulla 4,8. Tätä kaavaa ei ollut missään, mutta suhde on mielestäni hyvä kun sitä mietin. Esimerkkejä: 10 km tulos 35 min: 35 * 4,8 = 168 min = 2 h 48 min maratonin tulos 10 km tulos 40 min: 40 * 4,8 = 192 min = 3 h 12 min maratonin tulos 10 km tulos 45 min: 45 * 4,8 = 216 min = 3 h 36 min maratonin tulos 10 km tulos 50 min: 50 * 4,8 = 240 min = 4 h maratonin tulos Jokainen voi omalta kohdaltaan testata eli kertoo tämän hetkisen 10 km tuloksen 4,8:lla ja arvioi juokseeko maratonin kaavan antamaan tulokseen (tai lähelle sitä). Itse kun arvioin, niin toimii hyvin eri vuosina juostujen 10 km:n kunnon suhteessa maratontulokseen.
 15. Pirun hyviä noin kympin kisoista, ja myös lyhyemmistä (OlliL mainitsi 5 - 7 km), mutta puolikkaista ei niinkään (ne on helposti liian kuormittavia eli samaa mieltä Grigorin kanssa).
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy