Jump to content
Juoksufoorumi.fi


PekkaS

Jäsenet
 • Content Count

  75
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

40 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ei ollut minustakaan hyvä otsikko, saati sitten ylipäänsä koko keskustelu. Noistahan kaikista on keskusteltu jo aikaisemmin, kuten WBlake otti lainauksia keskustelun avaukseen kommenteista eri otsikoista. Olkoon minusta polkujuoksu jokaiselle mitä se sitten onkin. Jotkut kilpailee siellä tosissaan ja ovat nopeita, toiset juoksee hitaammin, jotkut lähinnä kävelee pääosin/retkeilee ja nauttii luonnosta. Itse juoksen mutten ole nopeimpia ... yhtä kaikki laaja skaala ... kuten vaikka maratonilla (kuten kyhis vertasi).
 2. PekkaS

  Northug lopettaa

  En jää kaipaamaan Northugia. Olihan hän hyvä, mistä kertoo saavutetut mitalit, mutta usein esiintynyt roikkumistaktiikka ja siitä armottomalla loppukirillä voittoon ... no näyttihän se toimivan, vaikkei kovin kaunista ollut.
 3. ... mutta julkisuuttahan tuolla sai lopulta paljon, oli lehdissä ja kaikki tietää nyt. Jos vertaa esim. viime syyskuun SM-maratoniin, niin julkisuusarvo ei ollut siinä kovin suurta. Lehdet ei isommin tuo tietosuutta laajemmin yleisölle osanottajista kuin ehkä mestareista ainoastaan.
 4. Näin se vaan on. Semmosia henkilökohtaisia suorituksiahan nämä vaan ovat. Joku toinen onnistuu juoksemaan kolmen tunnin aikarajan alle maratonilla. Kumpi sitten on kovempi suoritus?
 5. PekkaS

  Pitkät lenkit, onko pakko?

  Hyvin Antilta kiteytetty ... Myös voi ajatella, että mitä tapahtuu, jos menee maratonille puutteellisella valmistautumisella. Menin n. 10 vuotta sitten syksyllä 1. maratonille hetken päähänpistosta lokakuussa ajatellen kauden päätökseksi kohtuuhyvän puolimaran jälkeen (siis ei mitään muuta pitempää lenkkiä ollut ollut). Mukavasti meni sillon n. 5 min 20 sek kilometrivauhteja vähän yli puolenmatkan. Jaloissa alkoi voimakkaasti kuitenkin painaa (ja kipeyty lihakset) 25 km eteenpäin kun ei ollut mitään iskunkestävyyttä hankittu. Kokoajan vauhti hidastui ja loppu meni 6 - 7 min kilometrivauhteja päästen kuitenkin maaliin ajassa n. 4 h 10 min mutta puhtaasti tahdonvoimalla haluamalla juosta maaliin ja hyvin suuret kivut reisissä, vatsalihaksissa ja muuallakin. Jalat oli kuin puupökkelöt juoksun jälkeen, ei taipunut pitkään aikaan polvista ja muutama tunti meni että edes pysty kävelemään jollain lailla. Juoksun loppuvaiheessa tuli täysin vastaan, että jonkunlainen liike pitää säilyttää, muuten matkaa ei pysty enää jatkamaan, jos jää esim. juomatauolle seisoskelemaan (niin siihen pysähtyisi matkanteko lopullisesti). Eli tämä oli esimerkki, miten ei ainakaan kannata menetellä.
 6. Miten tuollainen ilmenee, siis miten oireet huomaa, että osaa mennä tarkempaan tutkimukseen silmälääkärille? Ja haittaako päivittäistä työntekoa (jos käy töissä)?
 7. Kuvaa hyvin, että eri aikakausina on ollut monenlaisia projekteja, jotka on ollut kovia suorituksia silloin. Nuo sarjakuvat oli välikevennys.
 8. En myöskään, vaikka tuossa hän itse otti ajat ja mittasi kilometrit. Mutta hienompi silti joku point-to-point reitti, esim. kesällä 2017 oli se Suomi-juoksu, jossa juoksivat Utsjoelta Helsinkiin. Tai sitten, että on selkeä kilpailu/tapahtuma, kuten oli kesällä 2018 se Kauhajoen viikon juoksutapahtuma, jossa eri kilpailuja.
 9. Epäilen, että Iinalla hyvät unenlahjat. Tämä on nimittäin tekijä, joka kyllä uuvuttaa ja keskeyttää projektin, jos jatkuu pitempään, että nukkuu huonosti. Siis tuossahan oli 146 tilastokelpoista maratonia. Tarkoittaa sitä noin 220 maratonia oli yksin juostuja maratoneja juoksumatolla tai mökin ympäri juosten 2 kilometrin lenkkiä. Ihan täysin en myöskään ymmärrä, miten siihen motivaation ja mielekkyyden jaksaa löytää. Mutta ei se mitään, homma on paketissa, ja hyvä että virallisia maratoneja sai noinkin paljon joukkoon ja terveenä Iina pysyi.
 10. Tuo olikin hyvä artikkeli, se olikin jäänyt lukematta aikaisemmin.
 11. PekkaS

  Pitkät lenkit, onko pakko?

  Aikasempina vuosina olen todennut, että hiihto ei välttämättä korvaa juoksua. Hiihto enemmän semmosta mukavan monipuolista ulkoilua (no tietysti asia erikseen jos hiihtää kilpaa hyvällä tasolla). Jokuhan voi tähän perehtyneenä vielä kertoa, miten hiihdon yhdistänyt omiin juoksuihinsa ja harjoituksiinsa ja miten hiihto sivulajina on palvellut nimenomaan juoksua?
 12. PekkaS

  Pitkät lenkit, onko pakko?

  Lisää vähitellen lenkkien pituutta, niin se on semmonen sopiva keskitie. Esim. 12 kilometristä noin parilla kilometrillä aina pitkän lenkin pituutta kerrallaan, niin helmikuussa jaksat jo mukavasti juosta 25 kilometriä ja siitä on vielä hyvin aikaa toukokuuhun.
 13. Luin kans jo aikaisemmin tuon joukor:n antaman etlehden paastojutun. Se olikin varsin hyvä. Tätä paastojuttua on pyöritelty jo kauan tulematta mihinkään lopputulokseen, yhdistätkö parek paastosi juoksuharjoitteluun ja millä lailla (ja miten toimii?)?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy