Jump to content
Juoksufoorumi.fiPekkaS

Jäsenet
 • Content Count

  177
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 121 profile views
 1. Kova tuomio. Tahkon IM:n kävijöille tähän liittyen: Oliko siellä sääntörikkomuksia (hylkäyksiä) vai mistä keskeytykset johtuivat (voimat loppu?) tai onko tarkempaa tietoa tästä?
 2. Kyllä. Nythän tulee olemaan yleisurheilussa arvokisaputki jollaista tuskin aikaisemmin on ollut lyhyen ajan sisällä. Dohan mm siis syys-lokakuun vaihteessa tänä vuonna. Tokion olympialaiset ensi vuonna heinä-elokuun vaihteessa. ja päälle EM yleisurheilu elokuun lopussa. Tokion olympialaiset päättyvät 9. elokuuta ja 1. kisapäivä EM-kisoissa on jo 26. elokuuta.
 3. Vaikutti tutkimus tuoneen hyviä uutisia maratonjuoksijoille, koska sydänmerkkiaineiden eli troponiinien määrä määrän nousu juoksun jälkeen on harmiton ilmiö eikä yhteyttä sepelvaltimotautiin ole ja eivätkä tee väärää diagnoosia sydäninfarktista tai sydänlihastulehduksesta. Hieman vaikeasti (mutta mielenkiintoinen) avautuva aihealue maallikolle ja jutun perusteella myös lääkärikunnalle vielä hieman huonosti tunnettua aihealuetta.
 4. PekkaS

  Kympin harjoittelu

  Joskus saattaa käydä noin, mikä aika turhauttavaa. Kirjoita vaan ydinkohdat. Reenaajalle totta pitää levon kanssa osata olla kärsivällinen eli tekemättä mitään. Meni nyt Kajun harjoittelu-topicin off-topiciksi, mutta kolme n. 10 km lenkkiä viikossa (ei perättäisinä päivinä) on hyvä alku kympin harjoittelulle. Alkuun juoksee hitaammin lenkit ja myöhemmin vähitellen nopeammin kun kunto paranee.
 5. PekkaS

  Kympin harjoittelu

  Useimmiten kuitenkin pienehköt jalan tuntemukset/kipuilut menevät ohi muutaman päivän tai viikon levolla. Varmaankin Kajulla ei ollut nyt kummemmasta kysymys. Pottosen tarina oli mielenkiintoinen. Siis v. 2003 ensin oli pari repeämää ja Vantaan mara alle 4 h lokakuussa. Tapahtuiko akillesjänteen lopullinen katkeaminen pian tuon jälkeen vai koska? Ja palasitko siitä juoksemaan kuinka pian vai miten kuntoutus eteni? Ja vaivaako akillesjänne tänä päivänä jollakin lailla vai onko se täysin niin, ettei sitä huomaa tai tunne mitenkään, että siellä jotakin on operoitu?
 6. Hämeenlinnan kaupunkimaraton 3.8. juostu. Otsikon mukainen tavoiteaika ei ollut voimassa vielä tässä maratonissa vaan se on tavoitteena jatkossa jossakin. Tavoitteena oli 4 h tällä kertaa, mutta siihenkään ei paukut riittäneet: lopputulos 4:09:xx. Puolimatkan väliaika 2:01:xx. Siinä oli pieni 4 hengen porukka, jossa olin, mutta kaikilla alkoi vauhti hiljalleen hiipua. Tästä on hyvä jatkaa. ps. Kaikki vinkit on tervetulleita. Itse ajattelin, että keskityn nopeuden hankkimiseen lyhyillä 6 - 10 km päivittäisillä lenkeillä, ja siltä pohjalta menen
 7. Niin se taitaa olla, vaikka mielestäni mielenkiintoista on katsoa kotimaisten huippujenkin välienselvittelyä, vaikka kärki menisi "vain" noin puolta tuntia. Olisi mielenkiintoista katsoa televisiosta kaikki taktikoinnit ja vauhdinjako alusta loppuun, ellei sitten lähde Lappeenrantaan. Kyllä kymppi vaan on mielenkiintoinen laji, vaikka toki nyt tulevissa Kalevan Kisoissa tulee olemaan tuloksellisesti useita tasokkaampia lajeja. Yhtä hyvin naistenkin kymppi tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen, siellä paremminkin tunnettuja nimiä. Muuten arvokisoissa peli avataan samankaltasesti. Lon
 8. Sitä luokkaa eli nyt ei enää niin paljon, mutta tietysti tässäkin suhteellisuus jo hämärtyy, aika paljon kuitenkin tuommoinen 200 km:n siivu. Toivottavasti huomioivat. Nyt on muuten Kalevan Kisat ja Jyväskylän MM-ralli, mutta kyllä sinne sekaan pitäisi saada kelpo juttu tästä kilpailusta myös.
 9. Nimenomaan, hyvä ele. Kaveria tuetaan jolla ollut vaikeampiakin aikoja ja kannustetaan kilpailemaan.
 10. Harmi, ettei näkyvyyttä ole enemmän tiedotusvälineissä. Vaikkei nyt maailmanmestaruudesta juosta, niin suomalainen juoksee kärkikahinoissa ja saattaa vielä jopa voittaa koko kisan. Ultrajuoksujen ultrajuoksuna 5000 km:n kilpailu ansaitsisi enemmän näkyvyyttä.
 11. Onko miesten Kalevan kisojen kympillä mukana oletettavasti koko Suomen parhaimmisto? Vai onko merkittäviä poisjääntejä eli semmoisia joiden voisi olettaa olevan Top 5 - 6:ssa? Mielenkiintoinen laji tuo kymppi, vaikka ehkä tosi kovia tuloksia ei tule.
 12. Triathlon.fi ja triathlonsuomen sivuilla on hyvää tietoa perusasioista ja kaikesta ylipäänsä aiheeseen kuuluvasta. Meinaan aloittaa maltilla (ettei haukkaa liian suurta kakkua). Sprinttimatkakin on alkuun ihan hyvä. Luulen, että tälle vuodelle minulle riittää nuo jotkut suunnitellut juoksukilpailut.
 13. Hyvä, nyt on jo aika monta ottanut tavoitteekseen tämän. Ajattelin myös samaa. Tuossa on hyvä puoli, että aikajänne on riittävän kaukana. Ratkaisen itse uintiosuuden siten, että uin sekauintia: Vuorotellen vapaauintia, rintauintia sekä selkäuintia. Tekniikka ei paras mahdollinen missään, mutta uintityylien vaihtelu ei väsytä liikaa ja tuo kohtuullisen lopputuloksen. Juoksuosuudeksi Grigorin tapaan n. 4 h mara. Pyöräosuudelle riittää perushyvä pyörä (tarkempi valinta myöhemmin). Työkaluja mukaan, ettei jää sinne esim. renkaan puhjetessa. Kyllä läpimeno ja täyden matkaan IM:n suoritt
 14. Onko uintitaidon merkitys lopulta kovin suuri kokonaisuudessa? Ajallisestihan uinti on selvästi lyhyin osuus. Olen ollut käsityksessä, että aika monet hyvätkin triathlonistit eivät kummoisia uijia ole, mutta uinnissa ei lopulta häviä niin paljon (häviää jotakin, mutta ei mitään liian ratkaisevaa), mutta hyvillä pyöräily- ja juoksuosuuksilla on enempi merkitystä. Eli lajien panostuksen suhde?
 15. Sitä juuri, koska kaavat ja taulukot eivät ota huomioon yksilöllisiä eroja harjoittelutavoissa (esim. pitkien lenkkien puuttumista) eli kyllä kaavoilla voi arvioida, mutta myös järjellä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy