Jump to content
Juoksufoorumi.fi


LauriH

Jäsenet
 • Content Count

  361
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

231 Excellent

Recent Profile Visitors

2 075 profile views
 1. Kyllä ainakin minä olen huomannut miten juoksuvuosien lisääntyessä aiemmat liikuntakerrat kumuloituu. Vaikka terävin suorituskyky katoaa aina hyvin nopeasti juoksemisen lopettamisen jälkeen niin edellisen perustason saavuttaminen muutamissa viikoissa on ihan mahdollista. Esim. peruslenkkivauhtien osalta ei ole ikinä enää tarvinnut palata 7-8 min/km hölkkävauhteihin mitä kymmenen vuotta sitten harrastusta aloittaessa joutui tekemään. Ei vaikka pitäisin nyt puolen vuoden tai vuoden tauon. Sama juttu harjoitusmäärien kanssa. Elimistö sietää enemmän kuin ihan noviisina. Kyseessä on nyt siis ihan harrastajahölkkääjä eikä mikään kova menijä. Muistaahan elimistö vaikka UV-säteilynkin vaikutukset. Miksei liikunnankin?
 2. Polar ei tunnetusti ole onnistunut kovinkaan hyvin toimittamaan ominaisuuksia ennalta ilmoitettuun aikatauluun. Pessimisti ei pety... 😄
 3. LauriH

  Tulossa Garmin 945

  Niin näyttää olevan. Akunkestoksi ilman musiikkia, GPS päällä luvataan maksimissaan 36 h. Musiikin kanssakin maksimissaan 10 h. Tuolla akunkestolla laputtelee monet koko viikon harjoitukset vaikka kuuntelisi koko ajan musiikkia. Ominaisuuksia on vaikka millä mitalla. Luulin, että jo nykyisessä Garmin FR 935 mittarissani on paljon ominaisuuksia, mutta tässä niitä on lisätty entisestään (kartat, musiikki, Garmin Pay, pulse ox, uudet suorituskyvyn seurantaominaisuudet). Muovinenhan tämä vähän on (kuten 935), mutta arvostan mittarin keveyttä enemmän kuin metallista runkoa joka monissa raskaammissa mittareissa on.
 4. Minulle kävi sama aikoinaan V800:n kanssa. Meni sen verran paljon aikaa saada huuru pois näytön sisäpuolelta, että en mittarin kanssa sen jälkeen saunonut.
 5. Mielenkiintoinen kuunnelma! Tämä oli minullekin uusi tieto. Monesti kuulee pelkästään sen, että hyvin rauhallisella vauhdilla rasva-aineenvaihdunta kehittyy ja sen jälkeen sen suhteellinen osuus kokonaisenergian tuotosta laskee kun vauhti kasvaa. Tässä voisi olla myös vastaus niihin moniin kysymyksiin mitä tälläkin foorumilla monesti kysytään: Onko PK2 harjoittelusta jotain sellaista hyötyä mitä ei PK1 alueella voi saavuttaa? Tämän mukaan vastaus on kyllä. Sinänsä tämä ei kuitenkaan ainakaan omassa harjoittelussa mitään muuta. Muutenkin on tullut sellainen kokonaiskuva, että kaikkia harjoitusalueita pitää olla mukana sopivassa suhteessa ja pikkuisen kauden mukaan painotuksia säädellen jos haluaa eri energiajärjestelmiä ym. fysiologiaan liittyviä juttuja tasapainoisesti harjoituttaa.
 6. Nyt olisi myynnissä yksi Polar Vantage M:
 7. Mittari löysi uuden omistajan.
 8. Minulla auttoi kun poisti apin puhelimesta ja asensi uudelleen.
 9. Ne on vaan kuvia ja sitä varten, että saa erilaiset näyttönäkymät eri lajeissa. Lisäksi pystyy sitten jälkeenpäin katsomaan helpommin lajikohtaisesti mitä on tullut tehtyä.
 10. Mitenköhän toimii Polarin kardiokuormitus jos sitä soveltaa crossfittiin tai muuhun vastaavaan(?) Lähtökohtaisesti nuo on yleensä suunniteltu kestävyyslajeihin.
 11. Ottaen huomioon että ko. ominaisuus oli jo Polarin V800:ssa niin voisi olettaa että se joskus ilmestyisi myös Vantageen jos sitä toivotaan.
 12. Mittari löysi uuden omistajan.
 13. Huomasin kanssa että V800 ja muut aiemmat mittarit antaa ns. helpommin prosentteja kuin Vantage. Vantagen kanssa saa tehdä ihan tosissaan hommia jos haluaa saada 100% korkeimmilla aktiivisuustasoilla. Kaikkihan on kiinni mittarin kalibroinneista ja Polar pystyy kyllä säätämään rajoja matalammalle jos haluaa.
 14. Itse harrastan lähinnä juoksua, pyöräilyä sekä satunnaisesti jotain muuta kuten käyn salilla, uin tms. En osaa sanoa crossfitista. Sen verran kuitenkin tiedän että Polarissa on valittavana paljon enemmän lajiprofiileita joita voi sitten nettipalvelussa suodattaa mielensä mukaan. Garminin omasta palvelusta (connect) puuttuu tämmöinen mahdollisuus jos laji ei ole valmiiksi ohjelmoitujen joukossa. Toisaalta, jos ei käytä Garmin Connectia vaan jonkun kolmannen osapuolen palvelua kuten minä niin koko hommalle ei ole väliä.
 15. Koska en käytä sitä vaan Garminia.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy