Jump to content
Juoksufoorumi.fi


LauriH

Juoksufoorumi VIP
 • Content Count

  560
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

653 Excellent

About LauriH

 • Syntymäpäivä 17.02.1988

Converted

 • Coopperi
  3050 m (harjoitus)
 • 10km
  45.10 (Oulun juoksu 2019)
 • Puolimaraton
  1.34.22 (Terwahölkkä 2014)
 • Maraton
  3.52.35 (Terwamaraton 2013)
 • Tavoite
  3 km - 10 km ennätysten parantaminen

Recent Profile Visitors

2 408 profile views
 1. Olen kanssa huomannut pienen puolieron maakosketuksen tasapainossa. Minulla näyttäisi vasen puoli viipyvän maassa kauemmin. Kun juoksin viime kesänä/syksyllä säännöllisemmin niin tuo puoliero pikkuhiljaa pieneni ja syksyllä se oli jo melkein tasan 50/50. Nyt parin kuukauden tauon jälkeen se on taas vähän vasemmalle painottunut. Pitääpä vähän seurailla kuinka se kehittyy.
 2. Garminin mittari minulla on ollut kesäkuusta 2017 lähtien. Saman verran on kertynyt dataa aiheesta. Kun katson koko tätä kulunutta kahta ja puolta vuotta niin suurinpiirtein samana on säilynyt keskipystysuhde eli ei trendiä mihinkään suuntaan. Toisaalta en ole kehittynyt juoksijana tänä aikana oikeastaan mihinkään suuntaan koska juokseminen on ollut suuren osan ajasta vaan hupihölkkäilyä eikä tavoitteellista treenailua, joten sinänsä varmaan tämä on loogista. Ennen vuotta 2017 käytössä oli Polarin kamppeet, joten ei ole verrokkia. Isoimmat muutokset juoksutekniikkaani tein jo vuosia tätä ennen. Lähinnä lyhensin askelta ja nostin siis kadenssiani. Tämä auttoi erityisesti penikkavaivojen vähentämiseen joista kärsin aika paljon ennen tyylin muutosta. Nykyään juoksen kadenssilla 180 tai enemmän oli vauhti kuinka hidas tahansa. Alkuun tuntui ehkä oudolta, mutta nykyään vastaavasti kadenssin keinotekoinen hidastaminen saa juoksun tuntumaan "loikkimiselta". Sen kummempia muutoksia en ole pyrkinyt tekemään viime vuosina.
 3. Ei varmaan huolissaan tarvi olla. Sitä mukaa kun juoksutekniikkasi kehittyy niin luultavasti pystyliike vähenee. Minulla pystyliikkeen kuukausikeskiarvo on tällä hetkellä noin 6,4 cm ja pari vuotta sitten se oli luokkaa 6,8 - 7,0 cm. Pystysuhde on noin 6,7 - 7,2 % riippuen kuukaudesta. Juoksuvuosia takana noin 10. En tiedä miten tätä tietoa nyt oikeastaan käyttäisi, mutta onpahan siinä.
 4. LauriH

  Aerobisen kynnyksen %max?

  Pari vuotta sitten kävin testissä, jossa käytettiin maskia ja mitattiin myös laktaatit. Aerobinen kynnys 156 ja maksimisyke 193. Kynnys siis noin 81%. Juoksuvuosia noin 10 takana.
 5. LauriH

  Garmin Fenix 6

  Tuli kanssa ostettua Fenix 6X Sapphire (musta DLC pinnoitettu kehys ja ruskea nahkahihna). Tilasin keskisen kellosta -20% hintaan joka oli silti melko tuhti 799€ (ovh 999€). Viimeiset vuodet olen käyttänyt Garmin 935:ttä. Jos ihan suoraan sanotaan niin suurin syy päivitykseen oli kellon ulkonäkö. 935 (ja se uudempi 945) on hyvin muovisia. Fenixin metalli/nahka yhdistelmä vaan näyttää omaan silmään paremmalta. Liikuntaan toki napsautan mustan silikonihihnan paikoilleen joka tuli mukana. Materiaalierot näkyy (ja tuntuu) toki kellon massassa, mutta nyt pari päivää Fenixiä kantaneena kaikkeen näköjään tottuu. Takana on vasta yksi juoksulenkki, mutta voin jo sanoa olevani hyvin tyytyväinen. Isompi ja tarkempi näyttö mahdollistaa uusien elementtien lisäämiseen samaan näkymään ja enemmän dataa yhdellä vilkaisulla jos haluaa. Toisaalta näyttöön voi laittaa myös vähemmän dataa ja näin numerot saa melko isoiksi jos näkö on heikompi. Kello ylipäätään tuntuu nopeammalta kuin vanha 935 ja valikot/näkymät vaihtuu sulavasti. Latasin Spotifystä yhden soittolistan kelloon, jossa oli 12 kappaletta (52 min). Siihen meni ehkä kaksi minuuttia tai vähän alle. Lenkillä kokeilin musiikin kuuntelua Applen AirPodsien kanssa ja äänenlaatu oli minusta samaa luokkaa kuin kännykästä kuunnellessa (en ole mikään hifistelijä), mutta äänessä oli pientä pätkintää muutaman kerran minuutissa. Samaa ei esiinny ikinä kun yhdistän kuulokkeet iPhoneen lenkillä. Pätkiminen on melko pientä, mutta sen kyllä kuulee.
 6. Niin, Polarin toimitusjohtajahan muuttui nyt elokuussa. Yhden aikakauden loppu kun Säynäjäkankaiden valtakausi loppui. Saa nähdä mihin suuntaan firma nyt pyrkii. Ehkä toiminnan uudelleenorganisointi on ihan paikallaan.
 7. LauriH

  Garmin Fenix 6

  Eilen hypistelin Fenix kutosta verkkokauppa.comissa. Näyttö oli kyllä todella selkeä ja miellyttävä lukea. Parempi kuin nykyisessä FR935:ssä. Muutenkin widgettivalikon uusittu rakenne oli kiva käyttää.
 8. Mitäs, onko SUL hyväksynyt ultrajuoksun osaksi lajikattausta? Onko helvetti jäätynyt? 😁
 9. Näin voisi luulla, mutta ei. Oikeastihan Zwift ei tarvitse mitään tiettyä mattoa toimiakseen vaan yleisempi ratkaisu on hommata bluetooth footpod joka sitten liitetään Zwiftiin. Näin mikä tahansa matto toimii eli saa ainakin matkan ja nopeuden. En tunne näiden systeemien tarkkoja yksityiskohtia.
 10. Nykyään on olemassa sellaisia juoksumattoja, jotka on yhteensopivia esim. Zwiftin kanssa. Ainakin Technogymin MyRun matto on yksi näistä. Matosta data liikkuu eteenpäin tabletille ja siitä edelleen Zwiftiin. Zwiftissä voi sitten laittaa synkkauksen päälle esim. Garminin palveluu, TrainingPeaksiin, Stravaan ynnä muihin. Eihän tämäkään tosin halpaa ole (MyRun noin 3000 €).
 11. LauriH

  Hyvä juoksumatto?

  En ole ikinä yhtään juoksumattoa omistanut, mutta olen kyllä sellaisilla juossut kuntosaleilla. Äkkiseltään näissä matoissa ottaa silmään juoksualustan pienehkö koko ja pienitehoinen moottori. Jälkimmäinen vaikuttaa siihen paljonko saat käyttötunteja matosta ennen kuin moottori leviää.
 12. Mulla on vanha Bkool merkkinen traineri, mutta kyseinen ominaisuus on monissa moderneissa trainereissakin. Yleensä niihin viitataan sanoilla "smart trainer" ja tuo moodi, jossa teho pidetään vakiona kadenssista riippumatta on "erg-moodi". Ainakin tällä sivulla mainitaan sopivia trainereita: https://www.trainerroad.com/equipment-checker Tuo on ihan hauska moodi kun voi vaan seurata valmista harjoitusta ja traineri vaan itsekseen vaihtelee vastusta ohjelman mukaan. Vähän sama kun juoksumatolla juoksisi ja maton vauhti vaan säätyisi ohjelman suoritusvaiheen mukaan. Ei sitä tasavauhtisiin PK-lenkkeihin tarvi, mutta erilaiset intervallihässäkät tai tasaisesti kovenevat treenit helpottuu huomattavasti kun voi keskittyä vain kärsimään ilman numeroiden kyyläämistä.
 13. Sitten kun otetaan vielä se juoksu siihen pyörän perään niin alkaa huomaamaan miten kannattaa ajaa ettei ole ihan tillintallin pyörän jälkeen. Pelkkiä pyörälenkkejähän voi vetää mielivaltaisen kovaa. Tehomittarin kanssa ajelu on ihan kivaa. Eilen trainerin selässä ei tarvinnut kuin polkea ja traineri sääti vastuksen automaattisesti ohjelman vaatimaksi mitatun tehon perusteella. Eli jos meinasin löysätä kadenssia niin traineri lyö lisää vastusta ja päinvastoin, jotta pysytään samoissa wateissa. Ei pysty löysäilemään vaikka haluaisi.
 14. Ei ollut ja sitä itsekin aikoinaan harmittelin.
 15. Kuulostaa uinnilta. Siinäkin monesti pärske lisääntyy yrityksen kasvaessa, mutta vauhti ei kasva oikeastaan yhtään. 🤔
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy