Jump to content
Juoksufoorumi.fi

LauriH

Jäsenet
 • Content Count

  301
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

173 Excellent

Recent Profile Visitors

1 835 profile views
 1. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Joo jotain tämän suuntaista ajattelin kokeilla. Nyt olen lähtenyt juoksemaan heti kun mittari ilmoittaa fixin löytyneen ehkä noin 15 s odottelulla. Pieni lisäodottelu ei liene pahitteeksi.
 2. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Se omassa testissä näkynyt 5% heitto esiintyi ensimmäisten 2 km aikana. Jo kolmannella kilometrillä eroa ei enää tullut lisää mikä pienentää suhteellista virhettä. Jos juoksen paljon enemmän niin ne ensimmäisten parin kilsan virheet jää suhteessa pienemmiksi. Valitukseni Polarille koski nimenomaan sitä kuinka GPS on kuutamolla ensimmäiset 5-10 min lenkistä ja sitten homma tuntuu asettuvan enemmän tai vähemmän samoihin mitä muut mittarit. Jatkan kuitenkin testejä ja katsotaan olisiko aiemmat tulokset olleet vain sattumaa vai esiintyykö tämä viikosta toiseen.
 3. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Polarilta sain tänään vastauksena matkanmittauksessa havaitsemaani noin 5% eroon vs V800 ja Garmin 935: "V800 on yksi markkinoiden parhaista GPS-rannelaitteista huippusuorituskykyisen antenniratkaisunsa ansiosta. Kyseisen antennirakenteen varjopuoli on, että se tarvitsee melko paljon tilaa, mikä taas kasvattaa itse laitteen kokoa. V800:n GPS-siru myöskin kuluttaa virtaa huomattavasti enemmän kuin Vantage-tuotteiden siru. Polar Vantage on siis optimoitu sekä akunkeston, GPS-suorituskyvyn sekä laitteen fyysisen koon osalta. Tästä johtuu ettei Vantage V saavuta ihan samaa tarkkuutta kuin V800."
 4. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Tänään sain Polarin asiakaspalvelusta sellaisen vinkin Flow appin ja web Flown synkkaukseen, että poistaa Flow appin puhelimesta ja asentaa uudelleen niin sitten toimii. Näin tosiaan tapahtui ja nyt on samat rasitusarviot niin puhelimessa kuin netissä. Toisaalta ongelma ei ole vielä täysin selvitetty sillä jos menee synkkaamaan Flow palveluun jonkun vanhemman Polarin niin koko homma menee sekaisin uudestaan. Tätäkin hommaa ollaan korjaamassa kuten kaikkea muutakin mistä ilmoitin sinne. Ilmeisesti aika moni on laittanut palautetta mikä on sinänsä hyvä.
 5. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Laitoin kanssa hieman palautetta Polarille huomaamistani ongelmista. Toivotaan, että ne korjaantuisivat pian. Testasin muuten kadenssiongelmaan liittyen eilen juoksusensorin kanssa mitä lukemia se antaa ja ihan normaalilukemia tuli. Eli minun Vantage V:n kalibrointi on jostain syystä ihan metsässä mikä johtaa siihen että ulkoinen tarkkuus on huono, mutta sisäinen tarkkuus on hyvä.
 6. Toistaiseksi meidän neljän hengen perhe on selvinnyt ilman omaa autoa kun asutaan n. 5 km päässä Oulun keskustasta ihan hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella.Eli kyllä sitä voi selvitä julkisilla muuallakin kuin Helsingissä. Toisaalta bussiakaan en niin käytä kun fillarilla on nopeampaa kulkea vaikka on 8 km yhteen suuntaan työmatka. Silloin kun autoa johonkin pidempään reissuun tarvitaan niin olen onneksi pystynyt lainaamaan lähipiiristä. Muuten olisikin varmaan tullut hankittua jo auto. Tarvetta on kuitenkin kohtuullisen vähän. Ehkä kerran kuussa tai parissa. Joskus kun on ollut auto saatavilla niin olen ajanut töihin ja katunut sitä karvaasti. Ihan järkyttävät ruuhkat aamulla ja parkkipaikkaa puolimahdotonta saada. Aikaakin meni liikennevaloissa seisomiseen ja muuhun enemmän kuin pyöräilyyn. Aion kulkea lihasvoimalla niin paljon kuin ikinä mahdollista ja sitten kun on paljon pakkasta niin hyppään bussiin. Samalla voi sanoa muksuillekin että fillaroitte tai itkette ja fillaroitte (tai kävelette/juoksette) ja valitsette harrastukset sen mukaan ettei autoa tarvita. Auto on kuitenkin sellainen, että sitä tulee helpommin käytettyä kun se seisoo pihassa sellaisiinkin juttuihin mihin ei oikeasti tarvitsisi. Jossain vaiheessa auton hommaaminen tulee varmaankin eteen, joten siinä mielessä minulla ei ole mitään periaatteellista sitä vastaan, mutta aion vitkutella asian kanssa mahdollisimman pitkään.
 7. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Olitko laittanut Garminista taustavalon maksimiin? Sitä pystyy säätämään. Itse kun eilen kokeilin vs. 935 niin ei päivityksenkään jälkeen ollut yhtä kirkas.
 8. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Voi olla hyvin mahdollista että minulla on joku huono yksilö. Yhden ihmisen testit ei vielä kerro mitään tietyn mittarin keskimääräisestä laadusta.
 9. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Olen samaa mieltä.
 10. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Minusta beta testaamisenkin voisi tehdä fiksummin. Voisi vaikka ostaa laitteen hitusen alennettuun hintaan, mutta sellaisella vastuunvapauslausekkeella, että kyseessä on tosiaan keskeneräinen tuote. Tekeehän muutkin firmat sitä jo ja esim. Garmin julkaisee myös betaversioita mittarien firmwaresta. Kehityksen kärjessä olemisella on aina hintansa.
 11. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  No niin. Lyhyt lenkki tehty Vantage V, V800 ja Garmin 935 käsissä. Polarit samassa kädessä ja Garmin eri kädessä. Juoksin vain 20 min palauttavan lenkin tänään. Vantagessa tänään tullut firmware päivitys sisällä. Matkalukema: Vantage V: 3.11 km V800: 3.19 km G935: 3.20 km Keskivauhti: Vantage V: 6:25 min/km V800: 6:16 min/km G935: 6:16 min/km Kadenssi: Vantage V: 83 V800: 90 G935: 90 Huomioita: Sekä V800 että 935 näytti tasan samoja matkalukemia lähes koko lenkin ajan tai maksimissaan erosivat toisistaan tuon 0.01 km. Vantage sen sijaan näytti 0.95 km muiden kellojen piipatessa ekaa kilometriä yhtä huutoa. Toisen kilometrin kohdalla näytti 1.90 km. Vasta kolmannen kilometrin Vantage näytti samaa keskivauhtia kuin V800 ja 935. Siihen asti oli 10-15 s/km pielessä. Kadenssimittaus vahvisti aiemmat epäilyt ja jotain tässä Vantagessa on nyt pahasti vialla. Sykemittauksen tarkkuuteen en ota tässä kantaa sillä optinen mittaus ei ollut käytössä. Teen siihen toisen testin. Niin ja wattilukemat on myös yhtälailla arveluttavia/epäkonsistentteja johtuen vauhdin epämääräisyydestä. Sama koskee juoksuindeksiä joka muodostuu huonommaksi mitä se oikesti on. Summa summarum: Älkää ostako mittaria vielä. Odotelkaa rauhassa josko softa paranee ja täydentyy.
 12. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Kyllä ja ei. Toihan Vantage jotain uuttakin, mutta kieltämättä on sellainen olo että tämänkö parissa Polarilla meni 4-5 vuotta?. Uudistukset ainakin henk. koht. tuntuu pienehköiltä kun jo aiemmin löytyi tehomittaus erillisen sensorin avulla. Itse pidin ainakin zone lock ominaisuutta yhtenä kätevimmistä ominaisuuksista silloin kun haluaa mennä tietyllä sykkeellä tai vauhdilla. Toivottavasti se tulee takaisin jollain aikataululla.
 13. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Pitää vielä tehdä testi missä laitan V800, Vantage V:n ja Garmin 935:n samalle lenkille.
 14. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Vantage V:n gps seurannasta: Näyttää siltä että Vantagen V:n GPS on aika hidas löytämään tarpeeksi satelliitteja tarkkaan paikanmääritykseen. Kello kyllä ilmoittaa että GPS on valmis yleensä 15 s sisällä pihalle menemisestä, mutta jälki on pasaa ainakin ensimmäiset 2 min ja samoin juoksuvauhti (ja juoksuteho). Pikaisella arviolla jälki on ehkä 10-20 m tarkkuudella siellä päin. V800 vastaavat jäljet on paljon parempia. Vantage V:n kadenssin mittauksesta: Eilen ihan laskin montako askelparia otan minuutissa ja mittari ei kyllä täsmää edes virherajojen sisällä oikeaa lukemaa. Ero on tällä hetkellä 7-8 askelparia minuutissa (Vantage näyttää liian vähän). V800 oli tasaisesti samaa mieltä. Mietin että miten tämä voi olla mahdollista kun luulisi tämän olevan aika simppeli laskutoimitus(?) Ei minulla kädetkään liiku eri tahtia jalkojen kanssa sillä kiinnitin asiaan erityisesti huomiota.
 15. LauriH

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Käsittääkseni Polar on poistanut ko. lukitusomisuudet Vantagesta. Itse ihmettelin samaa ja en tosiaan edes ohjekirjasta löytänyt ominaisuudesta mitään mainintaa. En tiedä tuleeko ominaisuus Vantageen. Tässä on yksi ominaisuus jonka ovat poistaneet vs. V800. Myöskään taustavaloa ei voi pitää pysyvästi päällä.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy