Jump to content
Juoksufoorumi.fiLauriH

Juoksufoorumi VIP
 • Content Count

  546
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

628 Excellent

About LauriH

 • Syntymäpäivä 17.02.1988

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Coopperi
  3050 m (harjoitus)
 • 10km
  44.23 (harjoitus)
 • Puolimaraton
  1.34.22 (Terwahölkkä 2014)
 • Maraton
  3.52.35 (Terwamaraton 2013)
 • Tavoite
  Cooperin ja 5 km ennätysten parantaminen

Recent Profile Visitors

2 313 profile views
 1. Niin, Polarin toimitusjohtajahan muuttui nyt elokuussa. Yhden aikakauden loppu kun Säynäjäkankaiden valtakausi loppui. Saa nähdä mihin suuntaan firma nyt pyrkii. Ehkä toiminnan uudelleenorganisointi on ihan paikallaan.
 2. LauriH

  Garmin Fenix 6

  Eilen hypistelin Fenix kutosta verkkokauppa.comissa. Näyttö oli kyllä todella selkeä ja miellyttävä lukea. Parempi kuin nykyisessä FR935:ssä. Muutenkin widgettivalikon uusittu rakenne oli kiva käyttää.
 3. Mitäs, onko SUL hyväksynyt ultrajuoksun osaksi lajikattausta? Onko helvetti jäätynyt? 😁
 4. Näin voisi luulla, mutta ei. Oikeastihan Zwift ei tarvitse mitään tiettyä mattoa toimiakseen vaan yleisempi ratkaisu on hommata bluetooth footpod joka sitten liitetään Zwiftiin. Näin mikä tahansa matto toimii eli saa ainakin matkan ja nopeuden. En tunne näiden systeemien tarkkoja yksityiskohtia.
 5. Nykyään on olemassa sellaisia juoksumattoja, jotka on yhteensopivia esim. Zwiftin kanssa. Ainakin Technogymin MyRun matto on yksi näistä. Matosta data liikkuu eteenpäin tabletille ja siitä edelleen Zwiftiin. Zwiftissä voi sitten laittaa synkkauksen päälle esim. Garminin palveluu, TrainingPeaksiin, Stravaan ynnä muihin. Eihän tämäkään tosin halpaa ole (MyRun noin 3000 €).
 6. LauriH

  Hyvä juoksumatto?

  En ole ikinä yhtään juoksumattoa omistanut, mutta olen kyllä sellaisilla juossut kuntosaleilla. Äkkiseltään näissä matoissa ottaa silmään juoksualustan pienehkö koko ja pienitehoinen moottori. Jälkimmäinen vaikuttaa siihen paljonko saat käyttötunteja matosta ennen kuin moottori leviää.
 7. Mulla on vanha Bkool merkkinen traineri, mutta kyseinen ominaisuus on monissa moderneissa trainereissakin. Yleensä niihin viitataan sanoilla "smart trainer" ja tuo moodi, jossa teho pidetään vakiona kadenssista riippumatta on "erg-moodi". Ainakin tällä sivulla mainitaan sopivia trainereita: https://www.trainerroad.com/equipment-checker Tuo on ihan hauska moodi kun voi vaan seurata valmista harjoitusta ja traineri vaan itsekseen vaihtelee vastusta ohjelman mukaan. Vähän sama kun juoksumatolla juoksisi ja maton vauhti vaan säätyisi ohjelman suoritusvaiheen mukaan. Ei sitä tasavauhtisiin PK-lenkkeihin tarvi, mutta erilaiset intervallihässäkät tai tasaisesti kovenevat treenit helpottuu huomattavasti kun voi keskittyä vain kärsimään ilman numeroiden kyyläämistä.
 8. Sitten kun otetaan vielä se juoksu siihen pyörän perään niin alkaa huomaamaan miten kannattaa ajaa ettei ole ihan tillintallin pyörän jälkeen. Pelkkiä pyörälenkkejähän voi vetää mielivaltaisen kovaa. Tehomittarin kanssa ajelu on ihan kivaa. Eilen trainerin selässä ei tarvinnut kuin polkea ja traineri sääti vastuksen automaattisesti ohjelman vaatimaksi mitatun tehon perusteella. Eli jos meinasin löysätä kadenssia niin traineri lyö lisää vastusta ja päinvastoin, jotta pysytään samoissa wateissa. Ei pysty löysäilemään vaikka haluaisi.
 9. Ei ollut ja sitä itsekin aikoinaan harmittelin.
 10. Kuulostaa uinnilta. Siinäkin monesti pärske lisääntyy yrityksen kasvaessa, mutta vauhti ei kasva oikeastaan yhtään. 🤔
 11. Semmoinen yleinen vinkki on varmaan pitää harjoittelu vaihtelevana. Jos teet hyvin kevyttä PK lenkkiä joka ei niin rasita niin vastaavasti pitää olla pari harjoitusta viikossa joista tulee rasitusta oli ne sitten vähän pidempiä PK2 lenkkejä tai jotain muuta. Harjoittelun periodisaation teorian näkökulmasta kuitenkin juuri nyt kannattaa puuhata sellaisten ominaisuuksien parissa mitä ei niin kisassa tarvi. Sinun tapauksessa hyviä kandidaatteja olisi varmaan tosiaan voima (puntit) ja/tai nopeus, mutta myös muiden lajien harjoittelu ihan vaan huvikseen. Kevyt PK kuuluu kalenteriin ympäri vuoden teki sen millä lajilla hyvänsä. Lähempänä kisaa lisäät progressiivisesti juoksun suhteellista määrää ja erityisesti kisanomaisen harjoittelun (VK) määrää. Yritä yllättää elimistö tekemällä jotain muuta kuin ennen ja kyllä se siitä kehittyy.
 12. Oma havainto sopivasta PK vauhdista on sellainen, että jos viikossa ei ole muuten esim. kahta kovaa VK/MK harjoitusta + pitkää niin osalla niistä PK lenkeistä voi juosta kovempaa (PK2 vauhtia). Jos taas viikossa on kovia harjoituksia niin välipäivät yleensä menee enemmän tai vähemmän palautuminen mielessä ja vauhti jää suosiolla hyvin kevyeksi. Eli kokonaisuus ratkaisee. Vetotreeneistä, mainittu 6 x 1000 m voidaan tosiaan juosta monella tapaa riippuen vähän juoksijan tasosta. Joku voi tehdä sen VK1 harjoituksena ja toinen taas tuutata ihan kunnollisen MK harjoituksen sillä. Kolmas vetää jotain siltä väliltä. Vauhti riippuu siitä minkä ominaisuuden kehitystä haetaan. Rasitus tietysti kasvaa mitä kovempaa mennään eli se näkyy sitten harjoituksen vaatimassa palautusajassa.
 13. No human is limited! Vaikka olisikin rollaattorisarjassa. 😂
 14. Tästä saa kummasti buustia omiin projekteihin kun tavoittelee oman suorituskyvyn rajoja.
 15. Eipä ole ennen näin kovasti maratonin suorittaminen liikuttanut mieltä. Aivan uskomatonta!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy