Jump to content
Juoksufoorumi.fiLoco

Jäsenet
 • Content Count

  18
 • Liittyi

 • Last visited

Converted

 • Tavoite
  5km 16km/h

Recent Profile Visitors

888 profile views
 1. XXL:n ystävämyynnistä ketjussakin aiemmin kehuttu juoksijan otsalamppu Olight HS2. Olen tyytyväinen.
 2. Itse olisin tyytyväinen 20-30e markettituikun valotehoon, jos niitä vaan löytyisi asiallisella valokuviolla. Tuntuu olevan joko älyttömän leveitä himmeitä kynttilöitä tai sitten kapea majakan valo. Tavallisin ja älyttömin taitaa olla näiden yhdistelmä, että on molemmat päällekkäin. Kun mielestäni sellainen tavallisen tylsä välimallin ratkaisu 20-30 astetta leveä semivaloisa valokuvio olisi paras ja riittävä ratkaisu hölkkähommiin pimeillä ulkoiluteillä.
 3. Adidas Adios Boost on nopein ja monikäyttöisin tohveli millä olen juossut. Mizuno Wave Rider on suosikkini reippaille asfalttilenkeille. Brooks Glycerinin valitsen määrän talsimiseen.
 4. Loco

  HIIT

  Eli intervalliharjoittelu, "HIIT" sykkeen nostatus ilman veren oksentelua on vain eliittiurheilijoille, eikä sovellu esimerkiksi aloitteleville, nuorille, ikuisesti hitaille tai nylkkiintyneille hölkkääjille? Mielestäni "HIIT" sijoittuu jonnekin höpöhölkän ja vauhtikestävyyslenkin väliin. Leikkimielinen harjoitus, jolla esim. korjata yleistä urheilutaustan puutetta pallopeleistä, maastohiihdoista tai suunnistuksista.
 5. Loco

  HIIT

  Tavoite on kuntoilla ja parantaa juoksukuntoa noin yleisesti. Eniten kiinnostaa olla kunnossa 2-10km matkoilla. Maratonin vetäminen kunnolla vielä joskus on haaveena, mutta sitä ennen pitäisi saada yleisjuoksukuntoa paremmaksi. Nylkyttämisen parantamisessa varmastikin riittää eniten työn sarkaa, mutta en usko, että hyväksi nylkyttäjäksi tullaan pelkällä nylkyttämisellä.
 6. Loco

  HIIT

  Onko se niin väärin tehdä "HIIT"? Esimerkiksi Juoksija-lehden meille kuntoilijoille suuntaama harjoitusfilosofiahan on sellainen, että ikinä ei mitään harjoitusta vedetä täysillä eikä loppuun asti. Maksimisykealueharjoittelu sinänsä on aika mukavaa tekemistä, kunhan jättää keston vajaaksi. Allemaksimista puhumattakaan. Itse suosin toistoharjoitusta tyyliin 8x 2min 85-90% sykkeeseen. Helppoa tekemistä hyvällä fiiliksellä. Kokeneelle kuntoilijalle 30 sek toistot ovat lyhkäisiä sykkeen nostatuksen kannalta, ellei niitä ota ryppäissä lyhyillä palautuksilla, esimerkiksi 4x 5x30s.
 7. Naurahdin kohdassa "lenkille lähdetään vaikka sataa". Aloittelevan kuntoilijan asenne, jos joka kerta pitää olla parempi kuin viimeksi.
 8. Loco

  Suunto 9 Baro

  Koitapa valita Stravassa harjoituksen tyypiksi race, jolloin polviinnojailuksi tulkitavia osuuksia ei vähennetä kokonaisajasta keskinopeuden kaunistelemiseksi.
 9. Pitkä lenkki, kuten muutkin kuormittavat harjoitukset, kannattaa tehdä sellaisella vauhdin ja matkan yhdistelmällä, että rasitus harjoituksen jälkeen tuntuu keskinkertaiselta. Harjoittelu saa olla todellista, mutta siitä pitäisi palautua hyvin päiväsä tai kahdessa. Kuormittavia harjoituksia ei yleensä tehdä peräkkäisinä päivinä. Välillä voi juosta lepopäivän sijaan kevyen lenkin. Kevyttä oheisharjoittelua muilla harjoitusmuodoilla voi myös suositella.
 10. Yhtenä lenkkinä juostavan maratonin mahduttaminen helsinginniemelle lienee hankala ajatus. Jos lähtö siirrettäisiinkin jonnekin vantaan tai itä-helsingin pelloille, olisi yksisuuntainen juoksureitti mahdollinen. Lyhkäistä lenkkiä kiertämällä on ehkä helpompi juosta aikaa, mutta maratonkokemuksena pisteestä a pisteeseen b juostu reitti on mielestäni parempi.
 11. Sinänsä kiva reitti juostavuudeltaan ja maisemiltaan, mutta vaikuttaa ehkä enemmän helsinki satama runilta kuin maratonilta.
 12. Joku perushiihtopuku tuulensuojineen tuntuu toimivan. Talvijuoksuvaatteet saattavat olla tarkoitettu +7C olosuhteisiin eli Suomen kesään. Hiihdon voisi olettaa tapahtuvan pakkasessa. Sellainen juttu vielä, että kun ei hikoile edes liikkuessa, niin hengitys pakkasella kuin höyryveturi.
 13. Itse ajattelin aloittaa, jahka ensin on saanut kinkun syotya ja sulatettua, sokeridieetin. Sopii hyvin tilanteisiin, joissa painoa on hieman liikaa ja liike-energiaa liian vahan. Kuivattuja hedelmia, hedelmia, hedelmamehuja, jne... Kerran viikossa tai sopivin valiajoin palautus rasva- ja proteiinipitoisella paivalla.
 14. Harmi että siirsivät elokuulle, nyt kun Helsinki Maratonikin tunkee sinne. Heinäkuun alku oli hyvä paikka kesämaratonille. Ei mene koko kesäloma maratonharjoitteluun, eikä tule liian pitkä harjoituskausi lumien sulamisesta. Ehtii vielä aloittamaan uuden ryhtiliikkeen loppusyksyn maratonille. Kunhan olisivat ottaneet mallia Helsinki Halv Maratonista ja juoksuttaneet aamulla.
 15. Loco

  Brooks

  Tyytyväinen alle puoleen hintaan tilattuihin Glycerineihin ollut parin lenkin perusteella. Ihan perus lenkkari, ja veltto päkiä arvostaa kärjestä tilavaa lestiä. New Balancea alkaa olemaan joka toisella vastaantulijalla ja Hokaakin ainakin somessa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy