Jump to content
Juoksufoorumi.fiMikkoVe

Jäsenet
 • Content Count

  364
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

MikkoVe last won the day on April 21

MikkoVe had the most liked content!

Community Reputation

866 Excellent

Profile Information

 • Asuinpaikka
  Porvoo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tunnustan heti ajatukseni olleen väärä. Oikean nimen käyttäminen ei nostanut keskustelun tasoa. 😉
 2. Tässä on se ydin; jos kammoksuttaa, niin onko kuitenkin kirjoittanut jotain mitä ei halua liittää itseensä? Olen samaa mieltä, että useimmat kirjoittelevat täällä viisaasti, mutta välillä nimimerkin suojissa ehkä unohtuu, että kaikki on linkitettävissä oikeaan henkilöön. Eikä asian tarvitse olla pöljät mielipiteet tai huono käytös. Voi vaikka kertoa lähtevänsä etelänleirille ja samalla tulee kertoneeksi, että kämppä jää sinä aikana tyhjilleen. Varkaat welcome!
 3. Joskus on käynyt mielessä, että pysyisiköhän keskustelun taso parempana jos sitä käytäisiin omilla nimillä. Jäsenille vaikka 1€ kannatusmaksu ylläpidolle ja pankkitiedoista henkilöyden tarkistus. Nykyiselläänkin tosin monen aktiivin nimen saa vähin vaivoin kaivetuksi kisatuloksista tai sitten on suoraan täällä kerrottu jonkun kisan seuraamisen aikana. Pääosinhan tämän foorumin aiheet ovat sellaisia, ettei kellään pitäisi olla ongelmia kirjoitella niistä julkisesti omana itsenään. Imodium-ketjut voisivat toki aiheuttaa kulmien nostelua työpaikan kahvitauolla lajin perustotuuksia ymmärtämättömien keskuudessa...
 4. MikkoVe

  Katseet kohti ensi kautta

  Mitä teet? Hilaat viikkokilometrit rauhallisella progressiolla 40-60 tasolle, muistat säännöllisyyden ja vaihtelun tärkeyden, juokset hitaat lenkit hitaasti ja kovat kovaa. Pitkis per viikko, useimmiten hitaasti, mutta joskus kiihtyvänä tai h-hetken lähestyessä jopa tasaisesti kisavauhtisena.
 5. MikkoVe

  Hyvä juoksumatto?

  Itsekin tuon perheen mattoja katselin. Päädyin kuitenkin https://www.fitshop.fi/kettler-laufband-track-s10-7886-900 johon olen ollut tyytyväinen. Fitnordissa plussaa jos ei tarvitse voidella, mutten muista oliko siinä 99:59 maksimiaika. Ei tietysti ole kaikille tärkeä asia onko vai ei.
 6. Näissä nopeissa juoksuissa lienee kysymys siitä, että on suunnitelmallisesti ja rahaa satsaamalla saatu tuotettua kovat ajat uusilla kengillä. Eli ihan puhdasta mainostamista ja rahantekoa. Tähän on toki vaadittu huippukunnossa olevia huippu-urheilijoita. Maratonit ovat reittien ja muiden olosuhteiden kannalta jo lähtökohtaisesti erilaisia, joten mielestäni voitaisiin hyvin puhua maailman ennätyksistä vaikka niissä olisi käytetty jäniksiä nykysääntöjen vastaisesti. Tähän kuuluisi naisten ennätysten huomioiminen sekakisoissa. Kuinka monet viime aikojen ennätykset ovat syntyneet täysin ilman vetoapua? Onko sillä niin väliä saako sitä kanssakilpailijoilta 41 km vai ostettuna täyden palvelun toimituksena 42.195 km? Tällöin jää yleisön vastuulle ymmärtää, että kyseessä ovat hieman erilaiset ennätykset kuin ratajuoksuissa. Puritaanit voisivat pitää omaa listaansa soolojuoksuina radalla vedetyistä (sallituissa tuulissa) vakio-olosuhdetuloksista. Dohassa taisi olla tuulen ohella lämpötilakin mukavasti kontrollissa. ps. Radcliffen tulos taisi yleisen vastustuksen takia jäädä voimaan, kun yrittivät takautuvasti heittää sen pois listan kärjestä. Luulen urheilupäättäjien uskoneen silloin sen jäävän nopeasti unholaan uusillakin säännöillä. Ei jäänyt.
 7. Iso käsi @perttu 10 000 viestille! Paljon hyvää sisältöä pukattu foorumille. (Vai onko tuo joku max viestien määrä, joka on ollut tapissa jo pitkään?) Kuinka paljon tästä hiiilikuitulevystä on tieteellisesti todistettua hyötyä ja kuinka paljon myyntipuhetta? Eikö noita ole ollut jo aika pitkään käytössä. Nyt vaan on markkinointi saatu sille tasolle, että harrastajat ovat valmiita pulittamaan normaalia enemmän normaalia vähemmän kestävistä kengistä. Onko piikkarien piikit myös kiellettävä? Entä vaimennus, droppi ja muu keinotekoinen?
 8. Hyviä kommentteja tuolla yllä. Noilla nopeuksilla voi sen 'optimaalisen' 180 askelta per minuutti kuitenkin unohtaa. @jogo3000 mainitsema 160 lienee askelpituuden kannalta hyvä tavoite. @HelppoHeikki hyvää ohjetta kävelyn jatkamisesta muokkaisin vielä siten, että pidä ohjelmistossa ihan puhtaita kävelylenkkejäkin. Pitemmillä reipasvauhtisilla kävelyillä syke nousee helposti sille tasolle, missä valtaosa treeneistä pitäisi olla. Pitkät kävelylenkit auttavat myös painonhallinnassa, mikäli siinä apua tarvitsee.
 9. Olipa mukavaa katseltavaa Haugin ja Frodenon juoksu. Varsinkin Anne tuli 80-luvun olkatoppauksineen todella hienolla tekniikalla! Kaisakin valitettavasti teki niin vahvaa juoksua, että piti valvoa loppuun asti. Tyyliä en voi kommentoida, sillä vaikka lähetystä katselin ehkä 95 % kisan ajasta, en nähnyt vilaustakaan Kaisasta. Noin pitkässä kisassa olisi luullut olevan mahdollista seurata pikkuisen kärjen takana kulkevia urheilijoita. Päivästä jäi Kipchogen, Sepon, Frodon ja muiden kisaajien ansiosta se kuva, että kestävyyslajeissa taso nousee kohisten. Veikkaisin, että Kaisan tuloksella olisi muutamia vuosia takaperin pärjätty sangen hyvin.
 10. Näytti ettei ehkä saanut jalkaa kenkään?
 11. Oliko Lucyllä jotain vaikeuksia pyörän kanssa? Näytti uinnin kakkonen menevän ohi...
 12. Tai joku muu noin matka, jota Lontossa joskus entisaikoina vielä vähän pidennettiin, että kruunupäiden jälkikasvu sai kotoa seurata lähtöä. Ja kymmensormisen lajin edustajalle olisi luonnollisempaa pitää vaikka 1/10 pyörähdysajan alittamista tärkeämpänä merkkipaaluna. Tuollaisella lyhyen kierroksen radalla jänikset voisivat olla osallistujia, jotka sattumalta hengailisivat sopivalla porukalla geelijuottopisteellä sen ajan, kun kärki kiertää yhden kierroksen. Sittenhän sitä taas olisi energiaa ja nestettä juosta kärjen tahtia. Ja sama uudelleen toisilla jänöillä. Mutta joo, mielestäni olosuhteet olivat kuitenkin kohtuullisen hyvin oikeaa kilpailua vastaavat ja suoritus sellaisenaan upea!
 13. Toi selostaja ei ole ihan kartalla sanoessaan, että laser näyttää 1:59 tahdin.
 14. Pyöräilyssä muistaakseni voi saada 4 % edun takanatulijoista aerodynamiikan takia. Ei niin hyvä kuin olla itse peesissä, mutta parempi kuin ei mitään.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy