Jump to content
Juoksufoorumi.fi


MikkoVe

Jäsenet
 • Content Count

  276
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

MikkoVe last won the day on April 21

MikkoVe had the most liked content!

Community Reputation

683 Excellent

Profile Information

 • Asuinpaikka
  Porvoo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tuossa nyt ei ole mitään outoa, joten ei kuulu ketjuun. Nainen pelkässä sykevyössä olisi outoa ja kelvollista.
 2. Ei ole väärää. Mutta missä on setämiehet pelkissä rintsikoissa?
 3. Suunnitelmat muuttuivat ja kävinkin 10.8. hölkkäämässä ensimmäiseksi 100 km kisakseni Masokistin Unelman. Valmistautuminen oli luvattoman huonoa. Hyvin sujuneen kevään jälkeen keventely HCM:lle alkoi toukokuun alussa. Siitä eteenpäin HCMää ja Anun 50 mailista lukuunottamatta en tehnyt yhtään 20+ km pitkistä. Oli joko keventelyä seuraavaan, toipumista edellisestä tai sitten säärivaivojen kanssa hipsuttelua. Sadassa päivässä juoksua tuli vain 600 km. Olisin siirtänyt seuraavalle vuodelle, mutta se tod. näk. menee päällekäin Tahkon IM:n kanssa eikä siten ollut järkevä optio. MasUn aika oli 12:43; ensimmäisen puoliskon juoksin parin kympin lämmössä sykerajaa vastaan ja loppupuolen mukavuusalueella 7 min nopeammin, eli negatiivinen splitti. Keskisyke 78 % maksimista. Jalkojen keston kanssa ei ollut ongelmia ja ehkäpä talven paastojuoksujen ansiosta energiat riittivät hyvin. Summaten, satasen saa omaan rauhalliseen tahtiin suoritetuksi kohtuullisen vähälläkin treenillä, joten kaikki empijät voivat lopettaa empimisen ja ilmoittautua seuraavaan kisaan!
 4. MikkoVe

  Pyöräpohdintaa

  Kai se kauppias haluaa ensin myydä maantiefillarin ja vuoden parin päästä tri-pyörän. Ihan ymmärrettävää. Jos sohvalta oltaisiin lähdössä, niin maantiefillari olisi ehkä perusteltavissa sillä, että opettelee sillä ajamaan. Tri-pyörä ei ole ihan helppo, jos ei ole minkäänlaista pyöräilykokemusta. Iiborilla kuitenkin tuo cyclo ja sitä myötä, oletan, ajotaitoa.
 5. MikkoVe

  Pyöräilykunto

  Seuraa vahvaa mutuilua. Veden ollessa ilmaa tiheämpää siinä vastus kasvaa vielä selkeämmin vauhdin noustessa. Eli sanoisin, että siinä tulee ensin raja vastaan sille kuinka paljon energiaa kannattaa käyttää liikkuakseen nopeammin. Aikaparannuksen pitää tulla aero- eiku hydrodynaamiikan eli käytännössä uintitekniikan kehittymisestä. En tiedä kuinka paljon uintiin pitää satsata siinä vaiheessa, kun tekniikka on hyvä ja onko lisäsatsauksella mahdollista saavuttaa enää paljoa etua. Toisaalta kovienkaan fillaristien pyöräharjoittelu ei mene hukkaan, vaan antaa mahdollisuuden käyttää isompia tehoja tarvittaessa. Kuten Spica blogissaan kirjoitti, voi vahva pyöräilijä ylämäissä, missä ilmanvastuksen vaikutus ei ole niin merkittävä, ajaa isommilla wateilla (per kilo) ja koittaa täysmatkallakin pudottaa osittaisessa peesissä olijoita. Eli laajentaisin yo. Antin ajatusta; hyvä uimari voi edetä samaa vauhtia kuin heikompi voimia säästellen ja samoin hyvä pyöräilijä pääsee hyvää vauhtia säästellen. Juoksuosuudella sitten katsotaan kuinka limitillä siihen asti on tultu. Summaten edellistä, pyöräilyä kannattaa harjoitella jatkossakin.
 6. MikkoVe

  Hyvä biisi

  Ei s*tana! Joensuussa testaan 10 tunnin mixiä Trololosta ja jos ei töki, niin sitten 24h versio helmikuussa luureihin! 😉
 7. MikkoVe

  Tulossa Garmin 945

  Clevertrainingillä nyt In stock! 10% alennus lienee vielä saatavilla, jolloin hintaa jää alle 540€.
 8. Ja minkälainen on kisan jälkeinen masennus? Onko suhteessa kisan kestoon?
 9. Juokseminen on nautinnolista. Enemmän juokseminen on enemmän nautinnollista?! 😋 Eiku, hattu päästä ja sukat jalasta, kisaajat ovat järjettömän kovia fyysisesti ja henkisesti. Kisan jännitysmomentti kasvaa; Harita ohittaa piakkoin Smaranan.
 10. Ja toihan on taulukkohan tulee vähän jäljessä, eilen Aalto 73.53 mailia. Loppukiri alkanut?
 11. MikkoVe

  Ensikertalainen maratonille

  Rasti seinään sen merkiksi, että on mahdollisesti löytynyt joku joka treenaa liian matalilla sykkeillä! Yleensä mennään liian kovaa. Nuo mainitsemasi luvut ovat kyllä aika matalia ja siten ehkä maksimisykkeesikin on matala ja sykelukemia ei kannata verrata valmiiden ohjeiden tai toisten juoksijoiden vastaaviin. (Itsellä mukava juoksufiilis on jossain 145-155 bpm välillä ja kiva loppuu 170 lähestyttäessä.) Vaihtoehtoinen tulkinta on, että olet jonkun muun lajin takia erittäin hyvässä kunnossa, mutta jalat eivät ole tottuneet juoksemiseen. Tästä taitaa olla kaksi koulukuntaa, mutta itse liputan sen puolesta, että suuri osa treenistä tuntuu helpolta riippumatta siitä mitä sykemittari sanoo. Loput n. 15-20% sitten niin raskasta, että oikeasti tekee häijyä.
 12. MikkoVe

  Pyöräpohdintaa

  Eikö se paksumpien kumien rullausetu mukavuuden lisäksi tule juuri siitä, että paine voi olla matalampi? Eli miksi ajaa samalla paineella?
 13. Ei hitto, tuollahan on webcam! Seuraavien viikkojen kaikki muut tekemiset pistettiin juuri holdiin. Vain ultrapenkkiurheilijoille! @Villea, oiskohan ihan nupin keston takia päivämatkoissa vaihtelua? Voi hölkätessä hekumoida, että kun tänään kiukutan 5 mailia enemmän, niin huomenna on vastaavasti lyhyempi 'lepopäivä'.
 14. Muutama syy; Jos tykkää käyttää 500+ € kelloa, niin lisäakkuranneke vois olla tuntuvasti edullisempi, kuin toinen samanlainen kello. Toisen kellon käyttöönoton jälkeen ei näe alkupuolen dataa esim keskinopeus/-syke (voidaan toki argumentoida puolesta ja vastaan onko tärkeää nähdäkään). Kahden laitteen konffaus, jotta näkymät yms. vastaavat toisiaan. Ja viimeisenä tuo treenien yhdistäminen, mikä on ylimääräinen vaiva.
 15. Menee vähän ohi aiheesta, mutta ihmetyttää, ettei mikään valmistaja ole huomannut tehdä käteväkäyttöistä lisäakkua (ja lataustökkeliä). Esim kellon muotoinen lisuke, jonka laittaisi ranteeseen oikean kellon viereen niille keikoille, kun sitä akkua paljon tarvitsee. Oikein pitkillä reissuilla voisi olla varalisäakku drop bagissa. Ultraajatkin pärjäävät kisoja lukuunottamatta ihan normaaleilla akkukestoilla, joten miksi extraison akun vaatimaa massaa pitäisi kuljettaa mukanaan joka lenkillä?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy