Jump to content
Juoksufoorumi.fi


MikkoVe

Jäsenet
 • Posts

  970
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  8

MikkoVe last won the day on July 21

MikkoVe had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Torstai 29.7.2021 - Kävelyä 5.8 km @ 9:17 - Juoksua 11.3 km @ 5:38 Vaimon kanssa kävelyä. Myöhemmin mahdollisesti lisää kävelyä tai tunnin hölkkä. Edit: Lisätty iltajuoksu. Aamulla jo kävelty, joten yritin pitää koko ajan toisen jalan ilmassa, myös ylämäissä.
 2. Vähän OT, mutta tosiaan veden ylenpalttiseen juomiseen on kuollut juoksutapahtumissa enemmän porukkaa kuin dehydraatioon.
 3. Maanantai 26.7.2021 - Kävelyä 9.7 km Keskiviikko 28.7.2021 - Juoksukävelyä 20.0 km @ 5:58 Maanantaina vaimon kanssa kävelyä, osa aamulla ja loput illalla. Tiistaina toisen hellepäivän lepo. Tänään aamun sateiden jälkeen reippaamman puoleista juoksua ylämäet kävellen. Tein silleen typerästi, että kesto jäi justiinsa alle kahden tunnin eikä siis voi laskea pitkikseksi. Positiivinen havainto, noin maravauhtinen 5:40 eteneminen alkaa tuntua kohtuullisen helpolta. Täytyy MasUn jälkeen tunnustella, josko haluaisin mennä Vantaalle juoksemaan maran. Hieman kun takaraivossa painaa yli neljän tunnin ennätysaika...
 4. Itse juoksen tuosta syystä nykyisin keskellä tietä. Rauhallisen seudun etuja.
 5. Sunnuntai 25.7.2021 - Juoksukävelyä 20 km @ 6:21 Päivä lähti taas mukavasti käyntiin parin tunnin tepsuttelulla. Oli rauhallista mennä, kun muu maailma nukkui.
 6. Lauantai 24.7.2021 - Kävelyä 5.8 km @ 8:36 Sukujuhlat. Aamulla siivousta, päivällä tankkausta ja illalla lyhyt jalkojen heiluttelu. Huomenna hyvin ravittuna hölkkäpitkis.
 7. Videossa oletetaan hapekkaan veren tarpeen pysyvän samana ja lyöntitilavuuden pienentyessä lyöntien määrää kasvaa. Mitä jos näin ei olekaan? Ymmärtääkseni työtä tehdessä vain osa lihassoluista on aktiivisia ja niiden väsyessä toiset solut aktivoituvat. Mitä ne väsähtäneet solut tekevät, tarvitsevatko ne happea toipumiseen? Tällöin kulloinkin aktiivisesti työskentelevät solut käyttäisivät vakiomäärän happea, mutta suorituksen jatkuessa yhä useammat solut päätyvät väsähtäneiden joukkoon ja siten sen porukan hapen tarve kasvaisi pikku hiljaa -> lyöntimäärä nousee. Onko ihan pöljä ajatus? Yo. siis aiemmin mainittujen seikkojen lisäksi.
 8. Perjantai 23.7.2021 - Juoksukävelyä 20.0 km @ 6:14 Mahtaako olla pitkän hellejakson jälkeinen viilentyminen syynä, mutta kiva on muiden tapaan raportoida hyvää kulkua. Tänään hieman venytettynä keskiviikkoinen lenkki. Sykkeitä en jaksanut koko ajan vahtia, vaan annoin hetkittäin mennä mitä nyt helposti sattui menemään. Syke ei ollut kuitenkaan kuin 3 bpm korkeampi, eli helppoa menoa edelleen. Juostessani olin löytäväni tuntemuksen mukaan hieman erilaisen tyylinkin, jolla askellus jarrutti aiempaa vähemmän. Loppumatkasta myös pakaroissa alkoi tuntua siltä, että nekin ovat osallistuneet toimintaan. Se ei ole itselleni normaali tuntemus, eli ehkä tosiaan jotain tein uudella tavalla. Ja lienee hyvä, jos erittäin kestäviä takapuolilihaksia saa enemmän hyödynnettyä. Mutta saas nähdä, golfin puolella olen lukemattomia kertoja ollut löytäväni swingiin jotain uutta ja hienoa, mikä ei kuitenkaan ole jatkossa realisoitunut mitenkään.
 9. @Pasi_P Mitään asiasta tietämättömänä tuumailen, että pitäisikö maksiminopeuteen liittyviä ominaisuuksia kehittää tasaisella tai jopa alamäkeen. Tehoa toki saa treenattua turvallisemmin ylämäissä, mutta teholla ei paljoa tee, jos jalat eivät vain liiku tarpeeksi vikkelään. Ainakin itsellä tulee siinä raja vastaan joissain alamäissä.
 10. Voi hitsin pimpula!! Hölkkä on viime päivinä kulkenut ja nyt vahingossa huomasin MasUlla olevan paikkoja vapaana. Viime kesänä homma jäi kuuman päivän ja muiden tekosyiden varjolla kesken, mutta karu fakta on, että olin harjoitellut aivan liian vähän kesä- ja heinäkuussa. Tänä vuonna tauko oli jo huhti- ja toukokuussa ja kesällä on kerätty enemmän kilometrejä. Painoakin on nyt reilusti vähemmän. Nopealla tarkastelulla tänäinen lenkki on viime aikoina kulkenut melkein 20 bpm alemmilla sykkeillä kuin vastaavat vuosi takaperin. Hmm... Tässä on taas mahdollisuus tehdä pöljä päätös ja p*skoa hyvä harjoitusjakso syksyn kinkereitä ajatellen.
 11. Keskiviikko 21.7.2021 - Juoksukävelyä 18.7 km @ 6:29 Juoksupätkät helppoa PKta ja ylämäet kävellen. Harvinaista herkkua, mikään ei vaivannut. Ei lämpötila, tuuli, ötökät, hiertymät, energiavaje, oma huono päivä jne. Täydellistä!
 12. Tiistai 20.7.2021 - Kävelyä 5.8 km @ 9:39 Kevyt parisuhdekävely. Ehkä illalla lisää tätä tai punttia.
 13. 3 x 30 min lenkkiä viikkoon riittää alkuun hyvin. Mieluummin useampia kuin pitempiä.
 14. Hetkiin, kun tavallinen masennus ei riitä - Ultra blues. Nyt saatavilla kätevissä 160 ja 320 kilon kertapakkauksissa!
 15. Maanantai 19.7.2021 - Juoksua 11.3 km @ 5:08 Toinen aamu peräkkäin, kun heräsin ennen viittä. Toivottavasti ei muodostu tavaksi. Edellisellä lomajaksolla nukuin harvinaisen hyvin ja toivoisin kovasti sen jatkuvan. No, on näissä varhaisista heräämisissä se hyvä puoli, että pääsee juoksemaan aamun viileydessä. Tänään heti paukusta (ovi perässä kiinni) reippaasti ja tuli kauden ensimmäinen tunnin alitus tälle reitille. En ole varma tuliko jopa reittiennätys tehdyksi, muttei se ainakaan kauas siitä jäänyt. Tuli ansaituksi huominen kävelypäivä, Garmin ennustaa 72 tunnin palautumisaikaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy