Jump to content
Juoksufoorumi.fiDNS

Jäsenet
 • Content Count

  26
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

296 profile views
 1. DNS

  Brooks Launch

  Startfitness.co.uk. myy Glycerinin versiota 16 alle satasella tällä hetkellä. Ver. 17 julkaistu ilmeisesti joskus kesällä. Itsellä on juuri nuo 16:t ja olen ollut muuten erittäin tyytyväinen, mutta pohja kului yllättävän nopeasti (en oo Jodlaaja :)). Vaimennusta on vähintään riittävästi, mutta juoksutuntuma on mielestäni parempi kuin esim Hoka Cliftoneissa. Launcheista sen verran, että eka versio oli ehdoton suosikkikenkä: pehmeä, kevyt ja rullaava. Juoksin puhki ainakin neljä paria. Sen jälkeen tuo muuttui asteittain kovemmaksi, eikä enää sopinut omiin tarkoituksiin. 4:n jälkeen en ole näihin koskenut.
 2. Hanhenjalka? Googlaa "pes anserinus". Itsellä lähti parilla hierontakerralla.
 3. Malmilainenkin lopettanut maajoukkueessa. BuLissa vielä Jensen Augsburgissa. Sen verran vähän tullut minuutteja, ettei ehkä voi puhua pelaamisesta. Ja jatkot Futisforumilla...
 4. Off topic, mutta on siellä samassa liigassa ja seurassa yksi loukkaantumisaltis hyökkääjäkin.
 5. Yksi suunnistelija kävi hakemassa miljoonat kuljeksimasta. Lienee nyt Balilla. https://www.skyrunning.com/jornet-and-alexandersson-take-the-sky/
 6. DNS

  Pitkät lenkit, onko pakko?

  Sulle voisi sopia Hansonin lähestymistapa. 18 vkon ohjelmassa pitkä lenkki joka toinen viikko ja pituutta niillä 16-26 km. Erona "perinteisiin" ohjelmiin on se, että pitkä lenkki juostaan reippaammin, n. 20-30 s/km maratonvauhtia hitaammin. Ohjelma: https://cdn.shopify.com/s/files/1/1754/7753/files/Advanced_Marathon_-_new.pdf?2510896761829477751 Vauhtilaskuri: https://hansonscoachingservices.com/hmmcalculator/race_equivalency_calculator.php
 7. Eikö tuo Evertsen ole enemmän niitä 80/20 tyyppejä, jotka välttelevät zoneja 2-3? Samoilla linjoilla käsittääkseni hiihtäjät. Eli Norjassakin kahta eri koulukuntaa? Voin olla väärässäkin, mutta tällaiseen käsitykseen jäin pienen nettiselailun jälkeen.
 8. DNS

  Polar M400

  On. Ei tarvitse olla edes mitään kaupunkialuetta, niin tuo oikoo lähes poikkeuksetta kaikissa mutkissa ja risteyksissä. Lyhyissä tunneleissa tai siltojen alituksissa tuntuu menevän aivan sekaisin. Mulla oli ennen RXC3 ja siihen verrattuna tämä on todella epätarkka. Satelliittikartalta kun noita lenkkien gps-viivoja tarkastelee, niin eihän tuo osu oikein missään kohtaa kulkureitille. Ottaa päähän varsinkin kovemmissa treeneissä, kun kilsaväliajat heittelee 15 sekunnilla vaikka tahti todellisuudessa pysyisi samana.
 9. Tuolta olen tilannut: http://www.tunturihuolto.fi/index.php. Nopeasti on yleensä osat tulleet. Varmaan osaavat vastata tuohon saatavuuskysymykseenkin.
 10. Hyvältä näyttää ja mielenkiintoinen lähestymistapa. Käytännössä kaikki juokseminen ns. laatutreeniä ja perushölkät karsittu kokonaan pois. Ilmeisesti aiemmin hyväksi havaittu ohjelma? Miten toimii tuo intervallit-sali-tempo -combo? Riittääkö potkua torstain treeneihin?
 11. Palautumisen edistämiseksi noita käsittääkseni käytetään. Nopea tapa toipua esim. orastavasta ylikunnosta.
 12. Jatketaan ansiokasta yksinpuhelua.. Tässä on ollut aikaa analysoida omia aiempia epäonnistuneita maraprojekteja ja uskon nyt päätyneeni jonkinlaiseen sapluunaan, jolla haamurajaa lähden hakemaan, Aiemmin ajattelin lyödä aivot narikkaan ja kahlata Hansonin 18 vk:n ohjelman läpi, mutta siinä on omat riskinsä kokonaisrasituksen hallinnan kannalta ja melko tylsähän se on aiemman kokemuksen perusteella. Lisäksi kaipaan vähän selkeämpää viikkorytmitystä ja vähän enmmän väljyyttä, mitä se tarjoaa. Tällaiseen 2:1 - hahmotelman sain aikaiseksi. Kolmen viikon sykli olisi tarkoitus kahlata neljä kertaa läpi ja progressio tulee lähinna avainharjoituksia pidentämällä. Viikkokilsat asettunevat 70-100 km välille. Tuohon vielä 1-2 kevyttä voimailua / vko (huoltavaa/ylläpitävää) sopiviin väleihin ja 60-100m vetoja kevyiden lenkkien yhteyteen tai ennen kovia väh. kerran viikossa. Viiko 1 Ma Lepo Ti Kova: alkuun vetoja 5k/10k vauhdeilla, myöhemmässä vaiheessa pidempiä vetoja anak tuntumassa tai tv-kova Ke Kevyt 8-15k To Kevyt Pe Maravauhtinen 10-16 k La Kevyt Su Pitkä rauhallinen 24-32 k Viikko 2 Ma Lepo Ti Kevyt Ke Pitkät vedot maravauhtia vähän kovempaa (n. 10 sek/km), esim 4x3 km) To Kevyt Pe kevyt La Pitkä loppunostolla tai tv maravauhtia 20-25 sek hitaammin 20-30 km Su kevyt Viikko 3 Ma Lepo Ti Kevyt Ke Kevyt To Maravauhtinen 10-16k Pe Kevyt La Kevyt Su Kevyt Mitä mieltä arvon 3h alittajat - nykyiset ja tulevat - tällaisesta lähestymistavasta? Mennäänkö metsään vai heittämällä seuraavaan tavoiteketjuun?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy