Jump to content
Juoksufoorumi.fiLauraIsabella

Jäsenet
 • Content Count

  2 929
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

About LauraIsabella

 • Syntymäpäivä 31.03.1960

Converted

 • 10km
  55:29
 • Puolimaraton
  2:06:59

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Käytiin juoksemassa tänään reitti läpi yhden kerran. Muutamia kysymyksiä ja ajatuksia heräsi. Osaisivatko kisajärjestäjät vastata tai joku muu asiasta tietävä? 1) Onko olemassa tarkempaa karttaa kuin tämä: http://www.helsinkimarathon.fi/reitti/ Katsottiin reitti tuosta etukäteen plus Sepon laittamasta Google mapsista. 2) Tuon kartan mukaan juostuna yksi kierros on 10 km. Pitääkö paikkansa? Vai oliko joku kohta, mitä ei tajuttu? Start on ilmeisesti Merisataman rannasta jostain ruohikolta, mutta lähdettiin ihan rannan kohdalta, joten tästä varmaan tulee puuttuva osa. Mutta mistä saadaan 2,2 km maratonille? 3) Karttaan on merkitty "Final Straight" vikalle kierrokselle. Missä kohtaa kääntyminen on? Jossain Ursulan kahvilan luonako, josta juostaan takaisin maaliin? Tuleeko siitä se puuttuva matka? 4) Juostaanko reitti kaduillla/autoteillä vai jalankulkuteillä? Esim.Hernesaaren kohdalla on aikamoinen vilinä, kun vastaan tulee koko ajan juoksijoita. 5) Kun tullaan Hietalahdenrantaan, niin juostaanko kadulla vai Baanalla? Jos juostaan kadulla, siinä on raitiovaunupysäkki, josta tulee ratikan kanssa kohtaamisia yhteensä 8 kpl, jossei liikennettä sitten ohjata Baanan kautta. Merellinen reitti vaikutti todella kivalta ja mielestäni paremmalta kuin tämän vuoden HCR-reitti. Cafe Ursulan luona puhaltaa aikamoinen vastatuuli, jota siis kilometrin verran. Hernesaaren kierros on kiva, sataman kiertäminen nopea ja grafittiseinä suojaa pahimmalta tuulelta. Sen sijaan se Ehrensvärdintie-Laivurinkatu-Tehtaankatu-Telakkakatu on aikamoista pujottelua kapeilla ja yhtäkkiä kaartuvilla kaduilla. Jonkun verran mukulakiveä, joka voidaan toivottavasti välttää, joko juoksemalla toista puolta katua tai juoksemalla ajoväylällä.
 2. Itselläni on kova työstressi, joka taas aiheuttaa unettomuutta. Stressihän lihottaa. Itsellä näkyy ensimmäisenä vatsassa.
 3. Tämä on aika pieni juttu, mutta joskus kummastuttaa ihmisen itsekkyys ja oman reviirin puolustaminen. Eilen HSM-maratonilla, ensimmäisellä kierroksella: Juoksin Tuomarinkylän ABC:n ohi ulkomaalaisen ryhmän kanssa. Kun tie kaartui jyrkästi vasemmalle, vastaan tuli rouva kahden äkäisen koiran kanssa. Hän sanoi minulle: Älkää juosko tässä lähellä, koirat hyökkää kimppuun. Mietin, pitäisikö kääntää lause englanniksi, mutta onneksi ne ulkomaalaiset juoksi mun oikealla puolella, minä siis vasemmalla puolella, lähimpänä koiria. Ihmetytti, että jos rouva tiesi koiransa niin äkäisiksi, niin miksi piti niitä aika löysässä ja pitkässä hihnassa juoksukisan aikana? Tuli vähän sellainen tunne, että MINÄ kävelen tässä ja omistan tämän tien, älkää tulko lähelle. Rouvalle voisi olla terveellistä muuttaa koiriensa kanssa esim.Kiinan suurkaupunkiin, jossa omia reviirejä ei tunneta. Huvitti lähinnä tilanne, ja onneksi ei enää muilla kierroksilla häntä tai koiria näkynyt, ja toivottavasti kenellään muulle juoksijalle ei käynyt huonosti.
 4. Mitään ei pitäisi tehdä väkisin. Tuo, että "pitää osallistua puolimaratonille" kuullosti vähän suorittamiselta. Juoksin itse viime vuonna ennätyskilsat. Joulukuu oli yksi ennätyskuukausistani määrän suhteen: Oli kiva juosta joulun aikaan, etenkin kun sain pojan innostumaan mukaan. Sitten kun tuli tammikuu ja uusi vuosi, takki oli jotenkin tyhjä. Huono sää ei motivoinut juoksemaan. Päätin, että tammikuussa teen kaikkea muuta täysillä, jota en ole ehtinyt kunnolla tekemään aikaisemmin ja juoksu on silloin vain sivuroolina. Ei ehkä niin viisas päätös, kun maraton huhtikuussa, mutta se vähäinen juoksu oli silloin suorittamista. Harmitti vähän, että hyvin alkanut voimaharjoittelu piti sitten pistää kakkosrooliin, kun maratonharjoittelu alkoi, mutta täyspäiväinen voimaharjoittelu ei vaan sovi maratontreenauksen kanssa. Näin jälkikäteen ajatellen olisin tehnyt yhden asian toisin maratontreenissäni, ja olisin osallistunut puolimaratonkisaan, jotta olisin saanut kisatuntumaa. Mutta kun ei niitä oikein talvella ole. En myöskään suosittele osallistumista kisaan ilman treenausta, ainakaan maratonille. Itse osallistuin HCM:lle viime vuonna parin viikon varoitusajalla ilman minkäänlaista treeniä paitsi työmatkajuoksut. Mutta pitkät juoksut ja intervallit puuttuivat kokonaan. Näin ollen lopputulos ei ollutkaan mikään ihmeellinen: Elämäni toiseksi huonoin maratonaika ja aivan järkyttävät polvikivut. Pidä taukoa, ja katso miltä sen jälkeen tuntuu. Jos ei tauonkaan jälkeen tunnu hyvältä, niin joo, en osaa sanoa, mitä tehdä sitten. Mulle lenkit, jopa huonotkin sellaiset, toimivat hyvinä mielentyhjennyslenkkeinä ja aivan mahtavien ideoiden saamisena. Esim.viime viikolla lenkillä keksin ratkaisun ongelmaani, ja heti lenkin jälkeen testasin sitä, ja se toimi! Ilman lenkkiä ei olisi ollut aikaa miettiä tätä asiaa. Joka säästi mulle satoja euroja rahaa. Joten juoksu on vähän kuin rahaa pistäisi pankkiin. :)
 5. Olisiko täällä näppärää henkilöä, joka nopeasti laskisi nuo juomapisteen kilometrikohdat maratonin matkalla? Pitäisi vähän etukäteen suunnitella, missä kohdassa vetää geelit ikeniin. Kiitos paljon!
 6. Tapaninkyläntien silta kevyenliikenteen puolelta. Siis kohdasta ennen kuin käännytään Vanhalle Tuusulantielle. Toinen puoli kevyenlilikenteenväylästä remontissa, joten ainoastaan kapea väylä käytössä. Rinnakkain mahtuu just ja just kaksi laihaa.
 7. Mitä tuosta siltaremontista oli päätetty? Juoksin siitä juuri äsken, ja aika pahasti on vielä kesken. Se onkin reitin ainut pullonkaula.
 8. Juoksen itse tuota reittiä harjoituslenkkinä noin kerran viikossa. Reitillä on usein pyöräilijöitä ja koiranulkoiluttajia, mutta en koe heitä ongelmana. Suurin haaste harjoituslenkeillä on ollut muutamat liikennevalot ja vilkkaat kadunylitykset. Noissa ei-valoristeyksissä nimittäin autoilijat eivät aina pysähdy suojatien eteen. Siksi toivonkin kisapäivänä huolellista liikenneohjausta noihin risteyskohtiin. Tämä voi kuullostaa itsestäänselvyydeltä, mutta valitettavasti HCM:llä oli viime vuonna muutamia läheltä piti tilanteita johtuen varmaan reitin uutuudesta. Mutta luotan HSM-järjestelyihin, että kaikki menee hyvin.
 9. Oletko ollut jossain maratonilla Suomessa, missä ei tarvitse ohittaa ihmisiä? Nyt kun HCM muuttui, ettei juosta enää yhtenä pitkänä reittinä. En ymmärrä mistä löydät maratonin, jossa ei tarvitse ohitella ihmisiä? Tämä on se asia, jota en ymmärrä.
 10. Siis oliko tämä joku vitsi? Aikainen aprillipila kenties? Jos maratonilla on muutamia satoja osallistujia (en tiedä tarkkaa lukua) 10,5 km reitillä,jotka kaikki juoksevat eri vauhteja, niin mistä sait idean, että sinun pitää koko ajan ohitella juoksijoita? Oletko käynyt tutustumassa reittiin? Siinä mahtuu monta juoksijaa juoksemaan vierekkäin, ja etenkin jos noudatetaan hyviä juoksutapoja, että juostaan oikeassa laidassa ja ohitetaan vasemmalta, niin mikä lienee ongelma? Oletko koskaan ollut kansainvälisillä maratoneilla, minne osallistuu kymmeniä tuhansia ihmisiä kapeille kaupunkikaduille? On ehkä hieman era asia juosta Helsingin lähiössä kevyen liikenteen väyliä.
 11. Ei välttämättä. Sinun kirjoituksesi on tauon myötä parantunut huimasti. :) Siis kieliopillisesti.
 12. No voi pahus. Ensin kuului todella hiljaisesti, ja kun yritän avata uudelleen samaa tiedostoa, ei suostu avaamaan. Arvataan vaikka, että olen nauhoittanut juoksuasi?
 13. Mä olisin muuten suositellut Märskyn kuntosalia: Siellä on hyvät juoksumatot, tv ja todella hyvä illmastointi. Ja voi ostaa kertalippuja, 10 kerran lippuja, jotka ovat 2 vuotta voimassa tai ostaa kuukausikortin. Huonoa on, että mattoja on vain 3 kpl, eli niihin voi ruuhka-aikoina joutua jonottamaan. Tykkäsin myös Elixian Alexiumin salista: Juoksumattoja oli useita, ei ikinä jonoa ja tv:t niitten edessä. En vain tykkää Elixia/SATS pakkositoutumisesta vähintään vuodeksi. Sinne taidetaan tosin nykyisin myydä myös kuukausilippuja; mutta jokatapauksessa: Sekä kuukausi -että vuosiliput ovat kalliita, koska niissä on mukana myös ohjatut tunnit; eli ei voi ostaa pelkkää kuntosalia. Minkä voi taas tehdä Motivuksella, jossa myöskin 10 kortti käytössä. Motivus Centerissä olen joutunut jonottamaan, muista ei kokemusta.
 14. Aika lailla samanlainen kokemus Cardiffissa, Walesissa. Lähdin sinne puistoalueelle lenkille. En ottanut mitään juotavaa mukaan, koska Cardiffissahan aina sataa ja on huono ilma, right? No sitten sattuikin aika hiostava päivä, ja lenkin loppuessa päätin pysähtyä lähellä olevaan pikkumyymälään ostamaan juotavaa. Myyjä katsoi minua tosi pitkään ja kysyi: "Are you ok, do you need a doctor?". :)
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy