Jump to content
Juoksufoorumi.fiSan

Jäsenet
 • Content Count

  289
 • Liittyi

Converted

 • Tavoite
  Mielekäs elämä, hiihtokykyisenä pysyminen 80-vuotiaaksi, Kaukopartiohiihto: 300 km, Cooperin testi: 3000 m, puolimaraton < 1:33

Recent Profile Visitors

1 004 profile views
 1. San

  22. Kaukopartiohiihto

  300 km viikossa on sellainen määrä, että voisi luulla, että tavallisilla suksilla hiihtäen pystyisit siihen ko. tapahtumassakin ilman katastrofeja. Tai ehkä hiihdit tuon määrän intin suksilla :D. Itsellä treeni jatkuu kohti ensi kertaa. Viime viikonloppuna en varmastikaan olisi lihastenkaan suhteen ollut vielä täysin palautunut, koska pohkeet kipeytyivät vuorohiihdosta huomattavan paljon. Myöskin jalkaterän alue kaipaa muuta kuin läpi vuorokauden hiihtämistä. Luulen, että olen hiihtänyt pitkiä hitaita niin paljon, että mitään kummempaa mentaalipuolen säväytystä ei siksi enää tule. Toinen ma
 2. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Kovan kelin iski. Eilen hiihtolenkillä honkien huojuntaa kuunnellessani ja nuoskassa tahkotessani ei kateeksi käynyt niitä, jotka hiihtivät tapahtumassa. Epäilemättä pohjat jäätyivät monilla. Sellaista se on noilla koordinaateilla tähän aikaan vuodesta. Jos positiivisesti ajattelee, niin kelinsietoa on taas kasvatettu tuleviin koitoksiin, ja luulisi että kroppa olisi näillä hitaiden pitkien hiihtolenkkien määrillä oppinut vähän rasvanpoltollekin.
 3. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Ehkä kilsan? Kuulostaa säälittävän vähältä, mutta alkuun tuo pätkä oli peilijäässä ja varsin ikävä edettävä. Riittävä lepo ennen tällaista tapahtumaa olisi varsin tärkeää, enkä ole koskaan onnistunut siinä. Itselle tämä sattui nyt haastavaan väliin, ja taustalla oli noin viikko 3-4 h yöunilla. Viimeisen yön aikana Utissa torkuin pari tuntia kaatosateen rummuttaessa kattoa. Harmi kun tapahtumaa ei voi pitää heinäkuussa, niin ehtisi ehkä nukkuakin :D. Liian kovaa ei tietysti kannata lähteä, mutta omalla kohdallani etenemismoraali valitettavasti romahtaa, jos takana on jo ns. ta
 4. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Tapahtuma päästiin tosiaan hiihtämään vastoin odotuksiani, joten pakkohan sitä oli osallistua. Tarjolla oli taas jotain aivan muuta kuin kotilatusia. Ojat tulvivat pahemman kerran Jokelan ja Markankylän välillä sekä Matkakeitaalta Pajulahden suuntaan lähdettäessä, ja raportoipa joku, että saappaaseenkin meinasi hulahtaa. Vähän siitä eteenpäin pajut kasvoivat lyhyen ihmisen mitassa keskellä reittiä. Anhavalta Kausalan suuntaan latujen tilalla nautittiin vähän matkaa jään ja hiekan mikstuurasta metsäkoneen jäljiltä, mutta varmaan ensi viikonloppuna sen pystyy kiertämään hankia pitkin helposti.
 5. San

  Juoksuindeksi?

  Juoksuindeksiä voi aikas tarkasti approksimoida esim. allaolevalla funktiolla sovittamalla suuri määrä havaintoja suoralle. Tuossa siis t = juostu aika minuutteina, s = juostu matka metreinä, a = nousumetrit, d = laskeudutut metrit, HR = keskisyke harjoituksen aikana ja HR_max = laitteeseen syötetty maksimisyke. En kuitenkaan spoilaa indeksin mysteeriä kokonaan, vaan jätän vakioiden b, c, e ja f ratkaisemisen nyt pandemian aikaan koloistaan runsaslukuisina nousseille matemaattisille mallintajille. 😉 Eksponentti kaavassa on sama kuin Riegelin yhtälössä, eli siinä oletetaan vauhdin putoavan
 6. San

  Tunnustan...

  Viisaita sanoja pertulta. Tällaiset laajan yleisön harrastusfoorumit ovat arvokeskusteluineen eräänlainen emotionaalinen miinakenttä.
 7. San

  Kotirataultra 2021

  Äkkiäkös foorumilaiset hiihtäjät ilmoittavat tuloksensa tuonne hiihto-osioon, siellä on esim. Hiihtäjän harjoituspäiväkirja lojunut varsin käyttämättömänä viime ajat. Tai voi tuon joku kilpailunakin ottaa.
 8. @tiibo, jep! Tokikaan en suosittele ketään lähtemään Lapin ylängöille ihan soitellen, mutta sinulla on ilmeisesti noin 80 km pätkä jo juostuna ja puoli vuotta aikaa harjoitella sekä hankkia mahdollisesti tarvittavia varusteita. Yleisesti ottaen omatoimiultra kaavailemillasi seuduilla on vaativuustasoltaan eri luokkaa kuin järjestetty polkukilpailu, ja koska olosuhdetta ei voi etukäteen valita, kannattaa ainakin varmistaa, ettei homma jää lajikunnosta kiinni. Noilla main tuuli puhaltaa pahimmillaan absurdin lujaa, ja sopivaan olosuhteeseen osuessaan voi nopeasti todeta, että siellä elämänlanka
 9. Yllättävät 20 km pertsaa @4:34. Nuoskassa uudella lumella, mutta piti ja luisti hyvin, kunnes alkoi sataa lisää lunta/ räntää. Ilokseni baanalla näkyi paljon kuntoilijoita n. nelivuotiaasta valkohapsiseen.
 10. Idea kuulostaa upealta, ja kannustan jopa lähtemään yksin, vaikka tietysti siinä(kin) on riskinsä. Se voi olla omissa oloissaan viihtyvälle rentouttavampi retkeilytapa kuin riskillä suht tuntemattoman kanssa juokseminen. Jos reissu suuntautuu Käsivarren seutuville tai vastaavaan maastoon, kannattaa valmistautua tilanteeseen, jossa joutuu odottamaan paikallaan yksin tuntitolkulla avun saapumista. Olosuhde voi muuttua nopeasti varsin ankaraksi, joten itsensä on kyettävä pitämään lämpimänä. Kilpisjärvi-Halti -väliä ja muutenkin Käsivarressa on jonkin verran juostu: https://www.reissutarinoita.fi/
 11. Pertsaa jo tutuksi tulleet 20 km. Kyllä ei helteiden haltijat hellineet hiihtäjää tänäänkään rännän räpsähdellessä rääkätyn naamaan lähes vaakasuoraan. Kypsytti jo 7 km kohdalla, mutta lenkkihän hiihdetään loppuun. Hyvä olo nyt jälkeenpäin, ja onhan tuo perinteisen hiihto niin oma lajini kuin olla voi.
 12. Pertsaa 20 km. Piti tulla lumipyry, mutta tuli vuorokausi putkeen jäätävää vesisadetta kolmella pakkasasteella. Ihmisiä luisteli teillä ihan luistimet jalassa. 😮 Kova tuuli, eikä suksi oikein pitänyt, mutta yllättäen luisti. Hiihtovauhti aika heikko siitä huolimatta, hurjalta tuntuu että minuutti per kilsa pitäisi tuosta ottaa pois.
 13. Perinteisesti 20 km kuusia natisuttavassa kaakkoispuhurissa. Tervatontut olivat paikanneet liisteriaukkoja, ja hiihto tuntui taas paljon paremmalta. Voisi koettaa saada itsensä maaliskuuksi 50 km pertsan kuntoon vielä kertaalleen.
 14. 20 k pertsaa, eikä oikein kulkenut. Liikaa vaatetta, ja liisteritontutkin taisivat olla joulunvietossa. Tai sitten katsotaan vain totuutta silmiin: olen huonossa kunnossa.
 15. Perinteiset 20 km iltaan tyynessä hiirenhiljaisessa nollakelin sumussa. Puolikuu vilahti välillä pilvien raosta. Vähän imevä keli, mutta liisteritontut olivat taas ahkeroineet ja pyörittäneet pohjiin paletista värit kohdilleen. Tunnelmallista joulua kaikille!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy