Jump to content
Juoksufoorumi.fiSan

Jäsenet
 • Content Count

  282
 • Liittyi

Converted

 • Tavoite
  Mielekäs elämä, hiihtokykyisenä pysyminen 80-vuotiaaksi, Kaukopartiohiihto: 300 km, Cooperin testi: 3000 m, puolimaraton < 1:33

Recent Profile Visitors

951 profile views
 1. @tiibo, jep! Tokikaan en suosittele ketään lähtemään Lapin ylängöille ihan soitellen, mutta sinulla on ilmeisesti noin 80 km pätkä jo juostuna ja puoli vuotta aikaa harjoitella sekä hankkia mahdollisesti tarvittavia varusteita. Yleisesti ottaen omatoimiultra kaavailemillasi seuduilla on vaativuustasoltaan eri luokkaa kuin järjestetty polkukilpailu, ja koska olosuhdetta ei voi etukäteen valita, kannattaa ainakin varmistaa, ettei homma jää lajikunnosta kiinni. Noilla main tuuli puhaltaa pahimmillaan absurdin lujaa, ja sopivaan olosuhteeseen osuessaan voi nopeasti todeta, että siellä elämänlanka
 2. Yllättävät 20 km pertsaa @4:34. Nuoskassa uudella lumella, mutta piti ja luisti hyvin, kunnes alkoi sataa lisää lunta/ räntää. Ilokseni baanalla näkyi paljon kuntoilijoita n. nelivuotiaasta valkohapsiseen.
 3. Idea kuulostaa upealta, ja kannustan jopa lähtemään yksin, vaikka tietysti siinä(kin) on riskinsä. Se voi olla omissa oloissaan viihtyvälle rentouttavampi retkeilytapa kuin riskillä suht tuntemattoman kanssa juokseminen. Jos reissu suuntautuu Käsivarren seutuville tai vastaavaan maastoon, kannattaa valmistautua tilanteeseen, jossa joutuu odottamaan paikallaan yksin tuntitolkulla avun saapumista. Olosuhde voi muuttua nopeasti varsin ankaraksi, joten itsensä on kyettävä pitämään lämpimänä. Kilpisjärvi-Halti -väliä ja muutenkin Käsivarressa on jonkin verran juostu: https://www.reissutarinoita.fi/
 4. Pertsaa jo tutuksi tulleet 20 km. Kyllä ei helteiden haltijat hellineet hiihtäjää tänäänkään rännän räpsähdellessä rääkätyn naamaan lähes vaakasuoraan. Kypsytti jo 7 km kohdalla, mutta lenkkihän hiihdetään loppuun. Hyvä olo nyt jälkeenpäin, ja onhan tuo perinteisen hiihto niin oma lajini kuin olla voi.
 5. Pertsaa 20 km. Piti tulla lumipyry, mutta tuli vuorokausi putkeen jäätävää vesisadetta kolmella pakkasasteella. Ihmisiä luisteli teillä ihan luistimet jalassa. 😮 Kova tuuli, eikä suksi oikein pitänyt, mutta yllättäen luisti. Hiihtovauhti aika heikko siitä huolimatta, hurjalta tuntuu että minuutti per kilsa pitäisi tuosta ottaa pois.
 6. Perinteisesti 20 km kuusia natisuttavassa kaakkoispuhurissa. Tervatontut olivat paikanneet liisteriaukkoja, ja hiihto tuntui taas paljon paremmalta. Voisi koettaa saada itsensä maaliskuuksi 50 km pertsan kuntoon vielä kertaalleen.
 7. 20 k pertsaa, eikä oikein kulkenut. Liikaa vaatetta, ja liisteritontutkin taisivat olla joulunvietossa. Tai sitten katsotaan vain totuutta silmiin: olen huonossa kunnossa.
 8. Perinteiset 20 km iltaan tyynessä hiirenhiljaisessa nollakelin sumussa. Puolikuu vilahti välillä pilvien raosta. Vähän imevä keli, mutta liisteritontut olivat taas ahkeroineet ja pyörittäneet pohjiin paletista värit kohdilleen. Tunnelmallista joulua kaikille!
 9. 70-vuotiaissa on vielä yllättävän kovia hiihtäjiä. Joskus näkee varsin vanhoja hiihtäjiä semmoisissa 80-luvun mieleen tuovissa verkkareissa suihkimassa tyylikästä pertsaa. Sellaiset keissit on kyllä varmaan nuoresta asti (kilpaa) hiihtäneitä. Hyvä että sait nukuttua, ja toivotaan ehjää treenikautta.
 10. Katsoin ensin, että 87-vuotiaan, ja mietin jo, että herregud. Pitäis vissiin pyykiä näyttö joskus...
 11. Pitoalueelle tulee tosiaan ensin pohjavoitelu, joka kestää mahdollisesti vähän hiihtävän lapsen tapauksessa koko talven. Kuten edellä neuvottiin, se kannattaa teettää ammattilaisella, jos välineitä ja kokemusta ei ole, ja ehdottomasti hiihtäjä mukaan pitoalueen merkitsemistä varten. Valitettavasti nolla- ja pluskelit ovat yleistyneet sitä tahtia, ettei ehkä ihan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta ole ihan realistista ajatella hiihtoja ilman niihin varautumista. Olen saanut hyvän pidon etelän liippaladuille muutamalla kerroksella oranssia tervapurkkia, monesti on joku kysynyt hiihdänkö karvapoh
 12. Oon tosi skeptinen sekä koronan että mahdollisuuden lumen vähyyden takia. Nyt on jouduttu perumaan jo hiihtokisoja, ja kun talvella perinteisesti lentsut jylläävät, ei varmaan ihan realistista oo, että lähikuukausina tulee mitään semimassaisiakaan tapahtumia. Tarkoittaahan hiihto- tai muu urheilutapahtuma kuitenkin taukopaikkojen ym. sisätilojen ja sitä kautta tartuntojen mahdollisuutta, vaikka yksittäinen sissi voisikin suoritella sen täysin maastoutuen. Se tässä kyllä on, että ihan shokkihoitoa tulee sitten joskus, jos tapahtumaan pääsee vuosien päästä, ja jos ei tee itsekseen todella pitkiä
 13. Jooh, no tänäkään talvena noista 48h hiihtoloista tuskin hirmuisemmin päästään nauttimaan. Itse voi varmaan jossain Lapissa jne. tehdä. Suosiolla joutunen pitämään taas (nyt keskiviikkona) vapaapäivän juoksusta, ei kestäis kroppa ja/tai pälli enää kun unet niin vähissä muista syistä. Tilanteen mukaan mentävä näissä. Kuukausien päästä tilanne voikin olla jo ihan eri, vuosista puhumattakaan, sitten sitä vasta huonossa kunnossa on. :D Aamulenkki olis muuten ollut hyvä, mutta voi tulla ylitsepääsemätön väksy iltapäivällä sitten.
 14. Joop, ei oo hiilarit varmaan syynä nyt heräilyyn. Eihän minulla ole täsmällistä kokonaiskuvaa tilanteesta tietenkään, mutta kuulostaa että riski kroonistuvalle ylirasitukselle ja siten urheilullisen tason jämähtämiselle/ vammojen ilmaantumiselle on merkittävästi noussut. Etenkin, jos nyt tulee pitempi jakso, jolloin vuoroin himohiihdät ja sen jälkeen teet hulluna töitä. Mukava kuitenkin, että ensi viikolla pääsee taas useat etelässäkin hiihtämään, ellei tule sitten jotain koronarajoitteita ladunhoitoon. Omakin hiihtokauteni alkaa vasta silloin, melkeinpä ennätyksellisen pitkän tauon jälkee
 15. Aamuyöheräily voi olla hermostollisen ylirasituksen ja/tai kohonneen kortisolitason oire. Pitempään jatkuessaan voisi johtaa kunnon ongelmiin, mutta luultavasti suojaavana tekijänä toimii se ettet asu Lapissa. Voisi heräily tietysti johtua myös liian vähistä hiilareista treeniin nähden, mutta luultavasti havaitsisit tämän nälkänä. Hyvää Lapin leiriä joka tapauksessa. Itsellä haaveissa Pohjois-Karjalan hiihtoreissu johonkin maaliskuulle ehkä. Taas ennusteissa huono(hko) hiihtotalvi etelän asukeille, viime kausi olikin jo eeppisen surkea täällä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy