Jump to content
Juoksufoorumi.fi


San

Jäsenet
 • Content Count

  231
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

260 Excellent

Converted

 • Coopperi
  2990 m
 • 10km
  41:39
 • Puolimaraton
  1:34:57
 • Tavoite
  Mielekäs elämä, hiihtokykyisenä pysyminen 80-vuotiaaksi, Cooperin testi: 3000 m, puolimaraton < 1:33

Recent Profile Visitors

810 profile views
 1. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Sanotaanko että tänä vuonna stadin spåratkin saavat olla taivaankappeleiden lisäksi oikeissa asemissaan 😄 Hiihdot eivät tietysti tähän lopu toivon mukaan täysin täälläkään, mutta valitettavasti sellaista tasaista momenttia en pysty pitämään yllä tällaisina talvina mitään tapahtumaa varten. Haaveissa siintää päästä loppukeväällä Käsivarren tuntureille ja sitä ennen ehkä P-Karjalaan, tai kunhan edes E-Karjalaan...
 2. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Jokaisella on omanlaisensa elämäntilanne. Täällä tuoreista latusista huolimatta tunnelma mukailee laulun sanoja "so fell autumn rain - all things must pass". Urheiluhan ei tähän kohdallani pääty, ja uskon, että sitko riittäisi 225 kilsaan näilläkin hiihtelyillä. 300 km vaatisikin kohdallani jo kelin osumista kohdilleen sekä luultavimmin elämäni parhaan hiihtokunnon, jota voi nostaa juoksemalla ja punttaamallakin, kun en järin kummoisella tasolla ole koskaan hiihdellyt. Puolivälissä maaliskuuta oma fuusiopalleromme sulattaa potentiaalisia hankia jo paljon tehokkaammin kuin nyt. Kun vielä otetaan huomioon pitkä ennuste sekä se, että maa on todennäköisesti kostea aina uuden lumikerroksen sataessa, ei todennäköisyys ole hiihdon järjestämisen puolella.
 3. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Voit korvaushoitona kaukopartiomarssia sauvoen 75 km matkan alkusyksyllä vaikka kahteen suuntaan vuorokauteen. Omat treenit tätä hiihtoa varten loppuivat sunnuntaihin.
 4. San

  22. Kaukopartiohiihto

  300 kilsalle? 😬 Tokihan rypästreenit ovat lajinomaista harjoittelua, mutta kyllä mie koen, että kaikki muukin hiihto on sentään plussaa ellei ihan vammoihin asti mennä. Tai no, joskus niistäkin oppii vähän kehonsa rajoitteista. Itellä KPH meni parhaiten silloin kun oli vain hiihtänyt hitokseen ennen tapahtumaa, mitään erityispitkiä en silloin yrittänyt tehdä mutta kun hiihdosta tykkään, eritoten luonnon rauhassa eräladuilla, niin lenkit tais venähtää ihan itsestään ja kelitkin sattuivat silloin kohdilleen. Luulen sen auttaneen, että rasvanpoltto aktivoitui useilla lenkeillä ihan kunnolla, vaikken mitenkään sitä laskelmoinut vaan kävin nauttimassa kauniista luonnosta.
 5. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Juu kyllähän pellot on aika heikosti hiihdettäviä siellä vielä. Vähän kahtalaiset fiilikset taas, koska harjoitella kyllä ehtisi yhä hyvin, jos vaan sitä kuuluisaa latua saataisiin tännekin. Nyt menee tosi stressaavaksi, jos haluaa ok:sti hiihtoa mahdollisten tapahtumien alle - viikonloput yhtä rypästreeniä.
 6. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Kyllä Kouvolassa olisi voinut hiihdellä, toki junan ikkunasta en nähnyt tiheimpiin kuusikkoihin. Kaunis aamu, olis ollut lentokeli. Jähmettynyt rusakko ja pakoon pinkova peurakin tuli bongattua. Harmi kun en ollut siellä vaan sisätiloissa. Viimeisiin hetkiin mennee päätös tapahtuman pitämisestä, mutta melkoiset jossittelut ollaan täällä saatu siitä huolimatta aikaan. Haastavat sääolot ovat tänä vuonna maustaneet harjoittelua. Lähes aina kun matkustan hiihtämään, sattuu rönttäkeli, useimmiten jopa sataa vettä tai lämpötila on ihan huolella plusssan puolella. Pieni vesisade ei muuten haittaa mutta meneehän perinteisen baana melkoiseksi soossiksi. Joinain vuosina on voinut hiihtää helposti kaikki talven kilsat pakkasen puolella. Eilenkin oli tarkoitus hiihtää 62 km, mutta tyydyin maratoniin, koska sukset tuntuivat vesisateen rikastamassa nuoskassa lisäpainoin varustetuilta. Saavatpahan lihakset ainakin harjoitusta. Jos harjoittelu tuntuisi vastenmieliseltä, siirtyisin heti tuntipohjaiseen treenitapaan. 😄
 7. San

  To 30.1.

  7.6 km @ 5:17 jo tutuksi tulleen räntäsateen räpsytellessä silmäluomia. Polar Flow mittaa ranteesta kyllä sykkeet aivan arsiilleen, mitä ongelmaa ei ollut aiemmassa mittarissa. Eipä sillä, en ikinä ole harjoittanut mitään lajia sykkeiden perässä, mutta nuo väärät tulokset vaikuttavat melko moneen statsiin, jota applikaatio tarjoilee. Näihin sitten pahimmassa tapauksessa jotkut uskovat. Laiska aamu, väsytti ja söin aamiaisenkin asiaankuuluvine kahveineen ennen lenkkiä, mikä ei ole ikinä hyvä idea, jos heti perään pitää juosta. Eipä kerennyt kuin vierailla korkeiden kuusten kainalossa. Jos huomenaamuna hipsisi 18-kilsaisen, tulisi 7 vuorokauteen vähän alle 90 km. Ihan hyvä hölkänaloitusviikko tulilla.
 8. San

  Ke 29.1.

  13,16 km rännänletkeää retkeilyä @ 5:20 ja hyvä fiilis. Mukava lajihan tämä juoksukin on, tai hölkkä, miten sen nyt määritteleekään. Näköjään lenkkeilytahtini asettuu itsestään tuohon vanhaan tuttuun 5:2x-vauhtiin, eli just siihen moitittuun välimallin lenkkeilyvauhtiin, jos lähden vain tekemään lenkin ilman sen kummempaa tavoitevauhtia. Sillä ei kuitenkaan ole juuri väliä, sillä olen vasta palauttamassa itseäni puolimaratoonareiden kirjoihin. Saa nähdä mihin kuntoon saan itseni kesäksi. Ihan ok:sti tuntuu jalat kestävän, viime vuonna hyvä jos 600 km hölkkäsin, sitä edeltävänä 800+ km. Varmaan melko kevyitä lenkkejä teen tässä talv... siis syksyn mittaan, ja keväällä sitten tahti kovenee.
 9. San

  Sää

  Lisäksi kun lunta ja jäätä on vähän, tämä vain kiihdyttää päivän pitenemisen myötä ympäristön lämpenemistä. Voi olla, että tällä kaudella tehdään historiaa, ja eteläisessä osassa Suomea on vain kaksi vuodenaikaa, kesä ja syksy. Juoksijaksi tässä on varmaan ryhdyttävä, aikamoista lumipeitteen kyttäilyä on tämä hiihtäjän elämä nimittäin.
 10. San

  Ma 27.1.

  11.00 kilsan street-o varsin huhtikuisen oloisessa räntäsateessa @ 5:25. Tarkoitus oli löntystää joku 5-7 km randomisti rauhallisia lähikatuja risteillen, mutta äkkiäpä olin sekoittanut suuntavaistoni kokoseltaan, ja pian koitin arpoa tulosuuntaani pilvien liikkeestä. Eipä auttanut kuin suosiolla palata lopulta ison tien varteen ja hölkätä sen vartta kotihuudeille, ettei ihan pitkikseksi olisi pärähtänyt. En tykkää juosta tai muutenkaan liikkua autoliikenteen vieressä märällä säällä, koska meteli on puolivilleille korvilleni liian kova. Välillä haisi palanut kumikin siihen malliin kuin olisi nuotiota kärytelty. Jatkossa pitää vaan suunnistaa suoraan ruuhka-ajan tapauksessa tuntemilleni kuntopoluille korkeiden kuusten kainaloon.
 11. San

  La 25.1.

  21,92 km kirjaimellista yöjuoksua, tai suksetonta hiihtoa sauvoja kanniskellen ja välillä niitä kallioon kolisutellen. Lumettomassa metsässä oli varsin pimeää, tuuli natisutteli tammivanhuksia ja soitteli rantapuiden latvuksissa surumielistä säveltään. Tai ehkä tammet juttelivat tuulelle, että "kyllä minun nuoruudessani naapuripuusta vuollettiin sukset, joilla hiihdettiin kouluun oli musta talvi tai ei", ja näistä loruista sitten sekoittui sisämaahan kerrottavaksi maameren tarinoita. Oli hyvä lenkki, suorastaan jolkkaamisen viihdekäyttöä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Mieltä rauhoitti kuunnella laineiden loiskuntaa tähtitaivaan alla. Tuntui melkein hiihtolenkiltä. Jossain vaiheessa takaa lähestyi pelastusajoneuvoja, ja mietin, joko hölkkähöpöä haetaan, mutta mitä vielä. Joku oli tähdännyt konepellillään puuhun avoimen meren vierellä mustalta jäältä, jota voi syntyä, vaikka lämpötila olisikin paikoin useita asteita plussalla. Tuuli viilentää tehokkaasti kosteita pintoja, ja selkeällä säällä ulossäteily avaruuteen on toisinaan voimakasta. Sekaanin muisto lenkkeilijässä havaitsi pelkääjän paikalta avoimesta rasiasta lattialle lentäneet Julia-konvehdit, lipaisi huuliaan ja jatkoi matkaansa. Tarinan moraali: karkki ja sensellainen herkku sopii paremmin juoksemisen kuin autoilemisen yhteydessä nautittavaksi.
 12. San

  Sää

  Suosittelen sivustoa https://www.windy.com. Siellä voi valita mm. reaaliaikaisella maailmankartalla suuren määrän säähän ja ilmanlaatuun liittyviä suureita tarkasteltavaksi. Tietoa löytyy niin aallonkorkeudesta, sateen olomuodosta, lumipeitteen paksuudesta, typen oksideista kuin aktiivisista maastopaloistakin.
 13. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Toiveet Enäjärven lenkistä ovat tosiaan liioittelua. Junassa aina katselen olosuhteiden salliessa sitä maisemaa kaiholla, siitä näkyy hyvin risteys josta käännyttiin Luumäen rajalla eteläkaakkoon. Ensi viikoksi tosiaan ennusteessa on lunta, joten vielä ei oo toivo menetetty. Nyt kun on hiihdettävä omilla suksilla, huono lumitilanne varmaan karsisi osallistujien määrää aika lailla, ja kyllähän sitä itsekin mieluummin lumella hiihtelee kuin sattumia sisältävällä alustalla.
 14. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Uskon, että Oittaa onkin yleensä hyvässä kunnossa, mutta ihme on, jos tänä talvena hiihtokelit jatkuvat pitkälle kevääseen. Nythän Uttiinkin saatiin 3 cm lumipeite, ja muistelen, että vähimmillään mittauspisteellä oli 13 cm lunta hiihdon alkaessa. Tietenkään se ei kuvaa tilannetta pisin metsiä, järven jääpeitteestä puhumattakaan. Saas katsoa!
 15. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Ainakin vuonna 2017 väheni lumi ihan näkyvästi pitkin hiihtoa. Silloinhan hipsittiin välillä tosiaan ihan paljailla juurakoilla ja varvuilla. Ja vähän epäilen, ettei Oittaan jäätiköllä tarvii huhtikuulle asti voimia ja voitehia kulutella. 😁
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy