Jump to content
Juoksufoorumi.fijaris1970@gmail.com

Jäsenet
 • Content Count

  20
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

jaris1970@gmail.com last won the day on February 25

jaris1970@gmail.com had the most liked content!

Community Reputation

94 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. DUVin tietokannassa: https://statistik.d-u-v.org/getresultperson.php?runner=1102227
 2. Sitten maileri, estejuoksija ja maratoonari huomasivat ultrajuoksijan istumassa tupakalla läheisen puun varjossa.
 3. Kyllähän noista kierrosajoista voi aika tarkaan nähdä sen hetken kun Jari Tomppo kävi huutelemassa, että kun juoksen vähän reilu 11km/h lopun niin SE on lähellä 🙂 Vaikka päällimmäinen tunne oli pieni vitutus, niin reagoin siihen kuitenkin vauhtia lisäämällä. Suunnan vaihto oli jo tuonut helpotusta kramppaavaan vasempaan takareiteen, tarvittiin vain herätys, että rupesin uudelleen näkemään voiton mahdollisuuden. Ero lannistumisen ja taisteluhalun välillä on aika pieni viimeisellä neljänneksellä.
 4. Ihan tarkoituksella. Poistin välipalat ja alkoholin.
 5. Tammikuulta on hyvää dataa juoksuista jolloin juoksin joka päivä, mutta ei oikein muulta ajalta. Sykkeistä ei ole mitään tietoa, mutta kilometrit, vauhdit, kadenssit.. mitä nyt kellosta saa ulos. Sitten tietysti noin yleisesti voi hahmotella vähän aikaa ennen Nuuksion Backyardia ja siitä tänne Enduranceen päin. Hyvin yksinkertaistahan kaikki on kun ei tarvitse vauhtikestävyystehoja. Jonain vuonna laitoin tänne marras - helmikuun treenit. Eipä se paljon siitä ole muuttunut. Juoksu-kävelyä, työmatkapyöräilyä uutena juttuna. Palataan tähän tuonnempana.
 6. Oli meillä kahdeksalla Sisulaisella kuitenkin kolme yhteistä huoltajaa. Oma juomahuoltoni perustui pääosin järjestäjän nesteisiin. Yksi pullo oli huoltajilla kylmälaukussa, jossa oli aminohappojuomasekoitus(BCAA), Sitä meni noin 7dl kisan aikana ja lopussa ehkä litra maitoa.
 7. Tarkaa suunnitelmaa ei ollut. Harjoituslenkkien perusteella tiesin olevani huomattavasti paremmassa kunnossa kuin vuotta aiemmin, mutta mitä se tarkoittaisi kun siirrytään Areenalle? Onko 11km/h sopiva alkuvauhti? En lyönyt lukkoon ennen kisaa mitään taktiikkaa. Ajattelin, että toteutuma on tuollainen kovempi vauhti aluksi ja siitä hiipuen. 10,5km/h tuntui kuitenkin ensimmäiset tuntien perusteella olevan jonkinlainen kynnysvauhti, jonka otin kiintopisteeksi ja sen pitämiseksi vähensin kävelyä tarpeen mukaan.
 8. Ei tullut ihan rallattelemala, mutta kylläkin huomattavasti helpommalla kuin viime vuonna 118 km. Tällä kertaa kisan puoliväli tuntui jopa helpolta, jaloissa ei painanut juuri ollenkaan. Yritin mahdollisimman tarkkaan mennä 10,5km/h. Kovempi vauhti olisi kuumentanut kroppaa liikaa, eikä sitä voi enää sitten korjata kuten Norjalaiselle kävi vaikka rimpuilikin mukana yllättävän kauan. (.. vai aloittiko se kovaa?? semmoinen mielikuva jäi ) Vaikeammalta tuntui tosiaa ensimmäinen 4-5h sopeutuminen halliin. Tuttu lämpö oli läsnä, mutta auringon paiste pysytteli poissa, ulkona sataa lätisi kuin juhannuksena. Yksi iso ero minulla oli viime vuoteen verrattuna että painoin silloin 72kg kun nyt vaaka näytti 66 kg.
 9. Hei, pikakommentit Alku taas vähän nihkeää, eikä mitenkään helposti karttunnut kilometrit. Tähän saattoi olla syynä, että kolmeen päivään en ollut juossut yhtään, erinäisistä syistä johtuen, kun olisi parempi pitää pientä virettä päällä vaikka vitosen verryttelylenkeillä. Aloitin 5+1 juoksu/kävely rytmityksellä ja ennakkoon päätin luopua kävelystä jos ei kerry tarpeeksi. Taisin sitten muuttaa 4,5+0,5 kun ei tuntunut kerkiävän. Kellossa riitti lataus noin 6h, jonka jälkeen jätin sen ladattavaksi, mutta luovuin siitä sitten kokonaan kun huomasin ettei tässä kävelytaukojen kanssa kerry tarpeeksi. Homma muuttui yksinkertaisemmaksi kun katsoin hallin kelloista vain juomatauot 10 välein. Join järjestäjien juomia ja siis kävelin mukin kanssa aina parikymmentä metriä. Kisan aikana opettelin vetämään mukillisen yhdellä huikalla, edelleen tosin muutaman kävelyaskeleen aikana. Viimeisen 4h aikana olin jo aika hyvä tässä 🙂 Omaa huoltopöytää vaivasin lähinnä pyyhkeen kastelussa ja kisan loppupuolella vaadin maitoa, jota en tietenkää itse ollut ottanut mukaan. Maitoa järjestyi jostain. (Meniköhän siinä taas järjestäjän kahvimaidot?) Olin jo luovuttanut kisan hieman ennen 16h kun Irlannin poika juoksi aivan maagista vauhtia. En nähnyt hänessä mitään heikkoutta, kaikki näytti hyvin suunnitellulta ja kaveri oli kunnossa. Itselläni oli taas huonoja hetkiä samaan aikaan, vasen takareisi kramppasi ja piti rauhoittaa juoksua pitkäksi aikaa. Olin hyväksynyt "tosiasian" että tulen häviämään tämän kisan hänelle kisan historian parhaalla kakkostuloksella, vaikka tuskin pääsen omaan ennätykseen 247km. Viimeinen suunnanvaihto toi "pelastuksen". Kaikki alkoi taas tuntua premmalta. Ero kärkeen ei enää kasvanut, jalka tuntu hyvältä, Tomppo kävi jossain vaiheessa huutelemassa että SE tulee jos juoksen vähän reilun 11km/h loppun kisasta. En hirveästi siinä hetkessä arvostanut tuota tietoa, jäljellä oli kuitenkin yli 4h, mutta aloin ajatella toisin kisan voittamisesta. Jos kaveri on kolmen kierroksen päässä enkä ole nähnyt häntä pitkään aikaan, niin se tarkoittaa, että etenemme samaa vauhtia. Nojasin eteenpäin ja annoin mennä. Aloimme kohdata radalla yhä useammin. Ohitin joka kerta vauhdikkaasti. Kun pääsin johtoon, niin olikohan pari tuntia vielä kisaa jäljellä. Ed juoksi edelleen hyvää vauhtia ja minä olin tullut molemmilla keuhkoilla pari tuntia. Päätin haastaa itseni toiseksi viimeisellä tunnilla, koska tässä kohtaa menttaalipeli saattaa kääntyä lopullisesti minulle. Suomen ennätys oli sitten kiva sivutuote, joka olisi jäänyt tekemättä ilman Ed MCGroartyä. (Tähän jäi vähän aukkoja 🙂 olisiko kysyttävää?.. jatkuu huomenna jos töiltäni ehdin)
 10. Valitettavasti meillä ei kyllä ihan kaikki toiminut. Ensin tulospalvelussa hämmennystä aiheutti näyttötaululla näkyvien kierrosaikojen systemaattinen 10 sekunnin virhe. Järjestelmä tallensi oikein kierrosajat, mutta juoksijat näkivät 10 sek isompia aikoja. Tämä kesti kolme tuntia, eikä saatu kiinni mistä tämä johtui. Kun kiertosuunta vaihtui, niin ongelma vain katosi ja pysyi poissa. Seuraavaksi ohjelmaa aiheutti vuorokauden vaihtuminen ja se, että toisen boksin kellon aika muuttui eritavalla kuin toisen ja juoksijoille alkoi tulla tuplakierroksia (en nyt yli vuorokauden valvoneena osaa selostaa tätä 100% oikein, mutta karkeasti ottaen näin) ja sehän aiheuttaa hämminkiä ja epäluottamusta juoksijoiden parissa, kun nämä tuplaleimaukset poistetaan kesken kisan ja näyttää siltä, että kierrokset alkavat vähentyä tai pysyvät samana pari kierrosta. Olemme pahoillamme aiheutuneesta ylimääräisestä hermojen koettelusta.
 11. https://my.raceresult.com/124412/Live?lang=fi
 12. Järjestäjän mielestä tällaisia sääntöjä ei tarvitse noudattaa tällaisissa epävirallisissa kisoissa kun "polkujuoksulla ei ole lajiliittoa".
 13. Miesten 52km matkalla voittajalla ei ole 15,7 km väliaikaa?? Onkohan siellä juostu jotenkin luovasti, vai mikä lie syy? https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2019_himos/dem/tilanne/1/0/
 14. Kyllä näillä näkymin 6h on pysyvästi ohjelmassa. Vielä kolmisen kymmentä paikkaa jäljellä kisaan🏃‍♂️🏃‍♀️
 15. Miulla ei ole enää kilpailullisia tavoitteita ja tulostavoitteet voisivat olla siellä viimevuotisen paikkeilla jos juoksen, eli noin 200km. Suurimmat haasteet liittyvät viivalle pääsemiseen :-) Ei pitänyt enää juosta, mutta kun kisa lähestyy niin on herännyt mielenkiinto juosta kymmenes E24h.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy