Jump to content
Juoksufoorumi.fiJKK

Jäsenet
 • Content Count

  22
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JKK

  22. Kaukopartiohiihto

  Aina olen hiihtänyt järjestäjän suksilla. Voipi olla, että jää välistä, kun ei ole uhrata omia suksia ja idea on ollut nimenomaan hiihtää armeijan suksilla. Joskus hiihdettiin joku etelän lenkki, josta tuli yli 90km ja suunnistamaankin joutui monessa kohtaa.
 2. Ylläs-Levi on huonoon aikaan, kun majoitukset on muutenkin loppuunmyyty niin vaikea kasvattaa tapahtumaa.
 3. JKK

  21. Kaukopartiohiihto

  Kunhan tuntee kaluston niin hyvä. Itse olen aina hiihtänyt järjestäjän suksilla. Aika harvalla näkyi armeijan sukset kumisaappaalla. Tapahtuman hengen mukaisesti sallin itselleni vain järjestävän tahon intin sukset kumisaappaalla.
 4. JKK

  21. Kaukopartiohiihto

  Tuossa vielä kuva suksista puolimatkan kohdilla. Osalla oli pito-ongelmia ja pari taisi keskeyttääkin kun ei ollut pitoa suksessa. Meillä oli järjestejän voitelu, en tiedä tarkemmin mitä olivat laittaneet suksiin mutta liisteriä ainakin. "Keli oli helppo ja haastava. Helppo niille, jotka osasivat hiihtää rennosti karkealla lumella sekä voitelivat sukset tarpeen mukaan ja haastava niille, jotka joutuivat käyttämään paljon energiaa lipsuvilla suksilla tasapainoiluun samoilla urilla."
 5. JKK

  21. Kaukopartiohiihto

  Aika lämmintä oli, mutta ei kuitenkaan vesikeli. Suhteellisen nopea keli ainakin niillä kellä sukset luisti ja potku piti. Meillä oli kunnon liisteritällit ja kestivät koko reissun, ne kellä ei ollut mitään voitelua olivat ongelmissa. Kelkkareitti oli aika kova ja jäinen. Voipi olla reitti aika haastavassa kunnossa, kun tuntui että päivän aikana jo suli lumet paikkapaikoin silmissä. Kannattaa panostaa suksien voiteluun, jos on tulossa jäinen tai plussakeli. Tasatyöntöä oli paljon. Latuosuuksia pystyi hiihtämään intin kapuloilla 10 km/h+ , kun oli föhn-lentokeli.
 6. JKK

  21. Kaukopartiohiihto

  Olipas hyvä reissu ja mukava meininki. Intin kapulat toimi kuin unelma ja oma reittiennätys! Oli kyllä paras reissu sen viisi kertaa minkä olen käynyt Utissa. Harmittaa kun tuli vain yksi kierros hiihdettyä.
 7. JKK

  21. Kaukopartiohiihto

  Olen voittanut hyppölän jukolan osuusajoissa jonain vuonna, se on suurin urheilusaavutukseni!
 8. JKK

  21. Kaukopartiohiihto

  Pajulahti - Utti-väli (75 km) on hiidettävissä myös laturetkenä (perinteinen hiihtotapa) lauantaina 16.2. ja la 2.3.2019. Molempina lauantaina linja-autokuljetus Utista Pajulahteen (lähtö 06.30) ennekkoon kyydin varanneille. Tuosta voisi ymmärtää, että ajavat ladut tuolle pätkälle? Millähän kalustolla tässä nyt lähtisi liikkeelle, tavan pertsan suksilla, Åsnesin varttiskineillä vai järjestäjän suksilla? Tapahtuman hengen mukaista olisi varmaan ottaa järjestäjän intin sukset, joilla olenkin hiihtänyt kaikki neljä kertaa, kun olen osallistunut.
 9. En ole tehnyt mitään suksille, enkä todellakaan aio ostaa mitään erikoisaineita. Voiteenpoistoaineella varovasti ja pikaluistoa/geeliä maksimissaan karvaan.
 10. Yöllä satoi 20cm lisää pakkaslunta ja aamulla lähdin ladulle, kun ladut oli ajettu. Siirsin siteen +1 ja kaikki mäet missä ladut, pääsi hiihtämällä ylös. Todella hyvä pito skineissä. Luistokin kilpailukykyinen muihin verrattuna. Hiihtelin reilu kolme tuntia. Tasatyöntöä ei oikein pystynyt menemään kun sauvat upposi sen verran paljon. Vahva suositus Rossignol r-skin Race skineille.
 11. Mulla on myös Karhun optigrip race, jossa nanopinnoite on vain pitoalueella. Todella kapean kelialueen sukset ja vesikelillä imuttaa latuun kiinni niin paljon että ei montaa lenkkiä tule talvessa hiihdettyä noilla.
 12. Miten olette säätäneet sidettä skineissä kelien mukaan? Itse olen toistaiseksi hiihdellyt 0-asetuksella, kun ollut vain pakkaskelejä ja sukset toiminut lähes täydellisesti.
 13. Todella hyvin toimii skinit tänäänkin -14 C ja uutta pehulunta, latukone oli ajanut juuri ladut. Tasatyöntökin sujuu mallikkaasti. Elämäni paras ostos.
 14. JKK

  20. Kaukopartiohiihto

  Mietin, jos muutaman (8?) vuoden tauon jälkeen kävisi taas kaukopartiohiihdossa. Minkälaisilla sauvoilla olette hiihtäneet? Järjestäjän suksilla ajattelin, mutta jotkut sauvat pitäisi hankkia. Järjestäjän sauvat oli aikoinaan aika huonoja. Hiihtääkö porukka nykyään vielä armeijan hikilankuilla kaukopartiohiihdon läpi?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy