Jump to content
Juoksufoorumi.fiHeppu

Jäsenet
 • Content Count

  55
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Heppu

 1. Miten hyvin esimerkiksi kerran kuukaudessa suoritettu Cooper mielestänne palvelee kovana treeninä, jos muuten tehdään korkeintaan VK-vauhtista lenkkiä.
 2. Onko kellään maratonkisa mennyt poskelleen ja aikatavoitteesta jääty selvästi, ja syynä olisi ollut nimenomaan liian hitaat pitkät lenkit. Yleensähän kai toisinpäin.
 3. Mitä olette mieltä, voidaanko juoksuharjoittelua missä määrin korvata lihaskuntoharjoittelulla. Paitsi että jalkojen, alaselän ja vatsan lihaskunnosta on hyötyä juoksun kannalta, niin lihaskuntoharjoittelussa myöskin syke nousee lepotasoa korkeammalle. Miten helposti esim. tunnin PK-lenkkiä vastaava vaikutus saadaan syntymään kuntosalilla, vaatisiko tämä että tunti treenataan pitämättä juurikaan lepotaukoja liikkeitten välissä.
 4. Hei. Meinaan osallistua toukokuussa maratonille tavoitteena 4 h alitus. En ole aivan aloittelija sillä kaksi aikaisempaa kisaa löytyy vuosilta 2003 ja 2007. Aloitin varsinaisen harjoitusohjelman vuodenvaihteessa ja rupesin juoksemaan pitkän lenkin joka viikko, aloittaen 2 tunnista kasvattaen aikaa joka kerta 10 minuutilla, kunnes eilen juoksin tasan 3 tuntia. Lenkit olen juossut hitaasti suurinpiirtein 7 min/km nopeudella. Kummoista jalkakipua ei tuosta 3 tunnin lenkistäkään vielä tullut mutta toki yleinen väsymys kroppaan seuraavaksi päiväksi. Kysymys kuuluu että junnaisitteko tuossa 3 tunnin viikottaisessa hitaassa lenkissä toukokuuhun asti, vaiko rupeaisitteko juoksemaan osan lenkistä nopeammin taikka jopa kasvattaisitte aikaa.
 5. Kuinka pitkiä kisavauhtisia harjoituksia maksimissaan teette puolikkaalle. Vai tarvitaanko tarkalleen kisavauhtisia välttämättä ollenkaan. Juoksin juuri Ideapark-juoksun tavoitteena 1.45. Väsyin kuitenkin tavoitevauhdista eli 5.00/km ja sain ajaksi 1.54 ja risat. Tein kolmenlaisia harjoituslenkkejä - pitkät hitaat, maksimissaan 2 h - reippaat, vauhti n. 5:30/km, maksimissaan 1 h - eri mittaiset vedot noin vauhdeilla 4:00-4:30/km. Tuolla vauhdilla 5:00 en kuitenkaan juossut ollenkaan, olisiko kannattanut ja jos niin maksimissaan kuinka pitkään. Syyskuussa voisi koettaa seuraavan kerran. Aikatavoitteeksi kannattaa varmaan edelleen ottaa tuo 1.45, esim. 1.40 lienee liian kova vaikka harjoittelisikin hyvin. Ennätys on vuoden takaa 1.50 ja risat.
 6. Vähäiseksi ovat osallistujamäärät pudonneet, 67 maaliintullutta juoksijaa kaikki sarjat yhteenlaskettuna. Viime vuonna vielä 174. http://www.juoksija-lehti.fi/LinkClick.aspx?link=080504jyvaskyla.html&tabid=116&mid=7665
 7. Heppu

  Ideapark-juoksu

  Olin puolikkaalla yrittämässä aikaa 1.45, mutta helteen sekä reitin mäkisyyden vuoksi painui aika yli 1.54. Tietääkö kukaan miten tarkkaan tuo puolikkaan reitti on mitattu?
 8. Finlandia-maratonin jälkeen ollut kaksi viikkoa taukoa, eilen aloitin juoksun uudestaan. Tunnin lenkki kulki helposti yllättävän kovaa, olisi voinut tulla vaikka ennätys 10K:lla jos olisin ollut kisassa. Onkohan yleisestikin maratonin ja parin viikon levon jälkeen otollinen aika yrittää ennätyksiä lyhyillä matkoilla?
 9. Tulipa mieleen että Jyväskylässä voisi olla myöskin kaiken kansan Cooperin, 5K tai 10K ratajuoksukisat vaikkapa niin että erät olisivat tavoiteajan mukaan. En tosin tiedä onko sellaisia kauheasti muuallakaan.
 10. No, onkos Jyväskylässä sellaista seuraa johon kannattaisi liittyä jos nykyiset tulokset ovat kehnot mutta haaveena kuitenkin niiden koventaminen.
 11. Voisiko puolimaraton olla mielestänne mukana yleisurheilun arvokisoissa vai onko juoksumatkoja nyt jo liikaa?
 12. Uskotteko Jyväskylän katujuoksun pysyvän vielä voimissaan nyt kun kaupunkiin on saatu Finlandia-maraton, vaikkakin toinen on keväällä ja toinen syksyllä. Itse varmastikin juoksen ensi keväällä puolikkaan, mutta taidan matkustaa HCR:lle, paikallinen katujuoksu kun on jo 3 kertaa tullut koettua.
 13. Heppu

  Finlandia-maraton 2007

  Läskiksi meni neljän tunnin alitus. Kaksi ensimmäistä kierrosta menivät melko tarkkaan 1.20 kumpikin, mutta kolmannella väsyin ja aikaa kului n. 1.45, ja loppuajaksi tuli siis n. 4.25. Mitään muuria ei kuitenkaan missään vaiheessa tullut, koko matkan juoksin pl. juomapisteet. Harjoitusohjelma olisi varmaan riittänyt 4 tunnin alitukseen normaalipainolla, muttei 180 cm pituudella ja 85 kg painolla, tankkauksen uskon onnistuneen. Seuraava yritys ehkä 2009, ensi vuonna en meinaa maratonia juosta.
 14. Arvelisin että jaksat maaliin, mutta epäilen että juoksu alkaa tuntua pahalta välillä 15-20 km kun harjoituslenkin maksimi tulee täyteen. Itse olisin juossut useamman 20 km lenkin ja ehkä kerran 25 km jos Pirkan Hölkkä olisi tavoitteena.
 15. Tavoite on harrastaa ympäri vuoden juoksua ulkona sekä pahimmilla keleillä juoksumatolla. Talven aikana voisi juoksumatolla yrittää 5 km 20 minuuttiin. Jos ja kun se menee, niin siitä voisi tehdä säännöllisen kovan treenin. Puolikkaalla, esim. HCR:ssä voisi yrittää keväällä alle 1.40. Paras tulos tältä keväältä on 1.51. Syksyllä voisi osallistua vielä Pirkan Hölkkään esim. 3 h aikatavoitteella. Jos tuo puolikas alle 1.40 h keväällä onnistuu, niin on varmaan realistinen, vai onko? Kokemusta ko. hölkästä ei ole, eikös siellä ole pahoja mäkiä. Maratonia en aio ensi vuonna juosta.
 16. Nythän maratonin keskimääräiset tulokset ovat huomattavasti pudonneet esim. 70-luvusta. Suurin syy varmaan on se, että isolla osalla tuolloin oli kilpaurheilutausta kun taas nyt enemmistö on tavallisia kuntoilijoita. Mutta mahtaako olla myöskin noin että maraton ennen olisi keskeytetty helpommin, jos selvästi jäätiin tavoiteajasta.
 17. Heppu

  37 vkon ohjelma

  Huimaavan 1 maratonin (toivottavasti tällä viikolla tulee toinen) kokemuksella sanoisin että riippuu nykykunnostasi, kannattaako noin pitkää ohjelmaa alkaa noudattaa. Jos nyt jaksat juosta 10-15 km, niin sitten ehkä, mutta jos yli 20 km, niin sitten riittää lyhyempi ohjelma.
 18. Hyvin monet varmaan harrastavat kumpaakin lajia: juoksua ja kuntosalitreenausta. Millaiset tulokset mielestänne näissä vastaavat toisiaan kovuutensa kannalta. Millainen lihaskunto voisi vastata esim. 3000 Cooperia taikka 4 h maratonia. Lajeillahan on sellainen iso ero, että juoksussa esim. 10 km kisat ovat kaikkien saavutettavissa, mutta esim. bodauksessa pikkukisatkin useimmille salinkävijöille täyttä utopiaa. Salilla kuitenkin lähes jokainen haluaa kehittyä, mutta juoksussa moni (ainakin kisoja käymätön) tyytyy ylläpitämään nykyistä kuntoa.
 19. Mikä on luonnollisin juoksuvauhtinne. Esim. jos lähdette tunnin lenkille ilman sen kummempia suunnitelmia kuin yhtäsoittoinen juoksu. Itsellä nykyään (tasamaalla) n. 5.30 min/km. Syke pysyy luonnostaan välillä 75-80%. Ts. PK-lenkki ei ole minulle mitenkään luonnollista juoksua. Keväällä, kun aloitin ohjelmallisen harjoittelun tulevaa Finlandia-maratonia varten, oli luonnollinen nopeus n. 6 min/km samoilla sykkeillä. Jos kunto tästä vielä kovenee, niin kasvaakohan tuo vauhti millä mieluiten haluaa juosta, vai käykö niin että haluaakin juosta pienemmällä sykkeellä.
 20. Onko kukaan ollut harjoittelematta viimeisellä viikolla ollenkaan. Onko ollut vaikutusta kisassa. Toisessa lonkassani nimittäin on jotain vaivaa, joka tuntuu kävellessä ja juostessa. Hyvin olen saanut harjoiteltua, mutta josko viimeisen viikon levosta olisi hyötyä. Eikös ole noin että viimeisen viikon harjoittelun merkitys on isompi tavoiteltaessa kovia aikoja, kuin 4 h perusaikaa.
 21. Millainen on mielestänne tulevan Finlandia-maratonin 15.9. reitti psykologiselta kannalta. Fyysisestihän se on tasaisuutensa vuoksi helppo. Kun Jyväsjärvi kierretään kolmeen kertaan, niin tärkeä kohta psykologiselta kannalta lienee 28 km eli 2 täyttä kierrosta, tavoitteenani on että juoksu vielä silloin olisi helppoa. Kellon pitäisi silloin näyttää 2.40 h kun tavoite on 4 h. On hyvä että olen harjoituslenkillä juossut 3 tuntia, niin se menee rikki vasta kolmannella kierroksella. Toinen taitaa olla tuo 33 km, jossa reitin ainoa varsinainen mäki. Loppuja 9 km helpottaa tieto siitä ettei enää tarvitse mäkeä juosta. Sama mäki on tietysti 5 km ja 19 km kohdalla, mutta sillä tuskin on vielä paljoa psykologista merkitystä.
 22. Onko kukaan havainnut että hiki haisisi pahimmalle juurikin lyhyen kovavauhtisen lenkin jälkeen. Erittyyköhän hien mukana silloin enemmän kuona-aineita kuin hitaamman pitkän lenkin aikana.
 23. Kuuntelevatkohan huippujuoksijat harjoitellessaan musiikkia, vai joko siitä on huipputasolla enemmän haittaa kuin hyötyä.
 24. 2 h 50 min juostu, 30 km meni rikki. Pahiten väsytti juuri välillä 2.40 - 2.50, jossa siis ei ollut aiemmin käyty.
 25. Kyseessä ei ole aivan ensimmäinen maraton, vuonna 2003 pääsin jo maaliin pilipaliaikaan 4.50. Nyt tavoite 4 h. Mukana ovat jo ohjelmassa myös muut lyhyemmät harjoitukset. Yleensähän kai tosiaan on niin, että jos harjoituslenkki on kasvatettu 3 tuntiin, niin kisakin on melko lähellä. Nyt kun aikaa vielä on, niin mietin vaan saisinko mitään hyötyä juoksemalla esim. kerran 3,5 h.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy