Jump to content
Juoksufoorumi.fi

lord_diablo

Jäsenet
 • Content Count

  42
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by lord_diablo

 1. Hampuri peruttu, backuppina ollut HSM peruttu. Treenit jatkuu silti normaalisti, varmaan tämä maraton-treeni vedetään kevennyksiä vaille läpi. Kauden päätavoite pysyy samana eli loppuvuodesta kova tulos maratonilla, toivottavasti kesällä on vielä mahdollisuus kisata ennen sitä. Tällä hetkellä on epävarmaa juoksenko 1 vai 2 maratonia, mahdollisesti 2 joista ensimmäinen ilman täyttä maraton-ohjelmaa. Henkisesti olisi tärkeä saada se sub3h ennen maksimaalisen tuloksen yrittämistä tällä kaudella.
 2. Yhteensä 20km sisältäen 3x5km 4.18min/km average 158 4.12min/km average 159 3.59min/km average 164 max 168 Aerobinen kynnys 150 ja anaerobinen noin 180 ainakin aiempien testien mukaan.
 3. 10x1km / 1min palautus, tavoite 3.45-3.30min/km välille. Toteutuneet: 3.443.433.403.353.353.333.323.303.303.28 Tuntuma ok flunssan jäljiltä.
 4. Ainakin kellosta sai suoraan ladattua mutta en kokeillut toimivuutta.
 5. Kilometrejä viikottain vähän enemmän kuin ennen, välillä 90-130km paitsi kevyet viikot ehkä 60-80km. Aamulenkkejä pitäisi jaksaa tehdä enemmän. Edellisen viestin jälkeen yksi kiihtyvävauhtinen treeni penkin alle vatsaongelmien takia mutta toisaalta lupaavasti väsyneillä jaloilla 20x2min/1min hölkkä kiihtyvästi 3.50min/km --> 3.35min/km, viimeiset 5 kappaletta tuota nopeinta vauhtia ja melko kevyesti tuo 3.3x vauhti kyllä lähtee. 8 viikkoa maratoniin, kunto omasta mielestä tällä hetkellä selkeästi riittävä sub3-aikaan mutta katsotaan nyt. 1.5 viikon päästä 10x1000m/1min palautus, tavoite 3.30-3.45min/km. Tässä tarkoitus testata Nike Vaporfly Next% ja vetää lähelle 3.30min/km ko. treeni sisäradalla.
 6. Loppusyksy ja talvi treenailtu ilman sen kummempia tavoitteita jatkoa miettien. Erityisesti vauhtikestävyydessä jonkin verran tullut parannusta. Pari viikkoa sitten tein päätöksen tämän kauden pääkisoista: 19.4. Hampurin maraton Frankfurtin maraton lokakuussa tai joku muu kisa samoihin aikoihin Hampurissa tavoitteena on tällä hetkellä juosta sub3h, jos kunto olisikin hieman parempi niin taidan lähteä hakemaan tuota tulosta varmistellen. Loppusyksyn maratonilla on sitten tavoitteena hakea hallitulla riskillä kovempaa aikaa. Mikä se kovempi aika mahdollisesti on selviää vasta treenien perusteella. Todennäköisesti harjoittelun osalta jatketaan samoilla linjoilla, jonkin verran määrää lisäten. Hampurin maratonia varten aloitettiin tällä viikolla maratonohjelma, ensimmäisellä viikolla määrää noin 115km. Eilinen treeni: 3km verryttely + 15km 4.15min/km + 3km verryttely Ajoittaisesta vastatuulesta ja liukkaudesta huolimatta kulki ihan mukavasti, käytännössä koko lenkin syke alkua lukuunottamatta noin 165 joka on melkolailla sama missä oltiin viime syksynä maratonohjelman loputtua.
 7. lord_diablo

  Garmin 945

  Flow kyllä ennen kaikkea helppotulkintaisempi, mutta connect omaan käyttöön riittävä. Vastaavasti Garmin tarjoa enemmän dataa käytettäväksi kuin Polar, erityisesti jos käyttää Garminin sykevyötä.
 8. lord_diablo

  Garmin 945

  Itse olen ollut todella tyytyväinen. Aiempi kello oli Polar Vantage V, joka hävisi ominaisuuksissa sekä rannesykkeenmittauksessa omalla ranteella selvästi. Myös viime aikoina vähän painavampaa Suuntoa testanneena olen erittäin tyytyväinen painoon, ei juuri huomaa ranteessa toisin kuin painavampia malleja.
 9. lord_diablo

  Garmin 945

  Ainakin itsellä tuli koko Eurooppa kerralla maksutta. Ja perustuu openstreetmapsin niin en usko että näissä on mitään eroa sen suhteen mistä kellon ostaa muuten kuin mantereen suhteen.
 10. Nimenomaan tämä. Tosin koskee myös muita footpod+mittari -yhdistelmiä. Itselle yksi suuri tekijä siirtyä pois Polar Vantage V -mallista oli se että jostain käsittämättömästä syystä Polar teki päätöksen, että jokaisen juoksukerran ensimmäisten satojen metrien aikana pakotetaan uusi kalibrointikerroin GPS:n perusteella. Melko tehokkaasti eliminoi koko podin hyödyn, kun koskaan et voi edes tietää ennakkoon mikä se kerroin on ja tarkkuus oli usein +/- 5%. V800-mallissa on koko ajan voinut asettaa itse oman kalibrointikertoimen. Ilmeisesti loppusyksyn päivityksessä tämä vihdoin (vuoden jälkeen...) saadaan myös Vantage-sarjaan.
 11. Tänään Helsinki Marathon. Lähtökohdat viimeisen viikon ajalta ei kovin hyvät, keskiviikosta perjantai-aamuun lievää kuumetta (alle 37.5) ja tunnetta kurkussa, olo ei missään nimessä normaali. Koska olo kuitenkin parani niin päätin osallistua vaikka oli jo lääkärin todistus siirtoa varten. Ei ehkä järkevää mutta varmasti moni tietää sen tunteen kun koko vuoden panostaa yhteen tapahtumaan ja haluaa osallistua. Heti kisan alussa sykkeet +10 verrattuna treeneihin, osin ehkä kisajännityksen takia. Garmin ilmoitti performance conditioniksi -5 ja siinä vaiheessa jo tiesi mitä tuleman pitää. 0-7km oli vaikeaa, 7-20 helppoa, 27 asti tavoitteessa kun oli pakko todeta että alkuviikon sairastelu painaa vielä. Meinasin lopettaa siinä kohtaa ja keskittyä Vantaalle, mutta päätin kuitenkin ottaa sen ajan mikä tulee tällä kunnolla ja tilanteella ja keskittyä ensi kauteen. Loppu rennonkovaa ja loppuaika 3.06.45. Puolikkaan väliaika 1.29.08 ja tässä vaiheessa vielä oli luotto että sub3 voisi tapahtua. Tietyllä tavalla tähän voi olla pettynyt, mutta toisaalta 20min parannusta vuodessa ja etenkin tämän viikon sairasteluiden jälkeen olen melko tyytyväinen tähän. Mietin kisan jälkeen kokonaisuutta uudestaan ja päädyin samaan lopputulokseen kuin kesken kisan. Pitkällä tähtäimellä on parempi keskittyä nyt palautumisen jälkeen kunnon treeneihin ja osallistua maratonille uudestaan vasta ensi kaudella. Lyhyemmät kisat toki mukana jo tänä syksynä. Ei tullut sub3h tänään, ensi vuonna uusi yritys ja mahdollisesti kovempi tavoite riippuen miten treenit kulkee.
 12. Riippunee täysin palautuksesta ja treenitaustasta. Itse vedin nyt 10x1000m 1 min palautuksella 4.00min/km suhteellisen helposti ja sub3h tavoitekisa ensi viikonloppuna.
 13. Jos tarkoitat vauhteja sykkeiden mukaisilla kynnyksillä niin olisiko aerobisella kynnyksellä vauhti noin 4.40min/km, yläkynnyksestä en osaa sanoa muuta kuin että se on jonkin verran alle 4.00, ehkä 3.50. Jos näitä vertaa tuohon kiihtyvän 30km vauhteihin niin toki pitää huomioida että siinä merkattu syke on avg ja pätkien lopussa korkeampi.
 14. Tasavauhtisia vk-lenkkeja on aina välillä mutta harvemmin kuin pitkiä vetoja. Tuossa tosiaan vain muutama avaintreeni (omasta mielestä) parin viikon ajalta. Treeneistä vielä sen verran, että reippaita ylä-pk lenkkejä on jonkun verran sekä kevyet pk:t ja palauttavat oikeasti helppoja eli koko skaala käytössä. Arviot kynnyksistä perustuen reilun vuoden takaiseen testiin ja nykyiseen omaan tuntumaan on että aerobinen kynnys olisi lähelle 150 ja anaerobinen reilu 175. Maksimi nyt viikon takaisessa vetotreenissä 194 mikä ei ollut omasta mielestä vielä täysin maksimi. Käyn testeissä uudestaan vasta syksymmällä. Maratonille lähdetään tasaisella 4.15 vauhdilla, joka tällä hetkellä tuntuu onneksi paljon helpommalta kuin vielä keväällä. Koska tavoitteellista treeniä ja pohjia on takana vasta pari vuotta niin vähän vaikea arvioida miten oma kunto kestää 30km jälkeen. Lyhyempien perusteella ei pitäisi olla ongelmia tuon vauhdin kanssa. Vedoissa ollut tähän asti kävelypalautukset paitsi muutama tonnin setti on tehty viime aikoina kevyesti hölkäten. Oma veikkaus on että tällä saattaa olla tekemistä sen kanssa että on pyritty kehittämään alimatkoja niin että tavoitevauhti tuntuu helpolta ja sen päälle maraton-ohjelmaa. Olen ollut todella tyytyväinen tulosten kehitykseen joten en ole sen kummemmin vaivautunut jokaisen treenin yksityiskohtaista merkitystä miettimään.
 15. Tehty määrällisesti kevyellä viikolla yhden välipäivän jälkeen. Muutamaa päivää aiemmin 3x5km helteessä @4.12 / 4.01 / 4.02. Tuolla kiihtyvällä lenkillä oli kyllä hyvä tuntuma jaloissa, täytyy toivoa että maratonille osuu vähintään yhtä hyvä päivä. Tänään 4x5km (4.18 / 4.12 / 4.07 / 3.55), yhteensä 26km. Huomenna viimeinen pitkä ennen maratonia, 30km.
 16. Kauden pääkisa lähestyy ja startti 2 viikon päästä Helsinki Marathonilla. Toistaiseksi näyttää hyvältä ja treenit ovat kulkeneet vähintäänkin suunnitellusti, lähes aina on ollut tunne että olisi voinut tehdä enemmän / kovempaa. Tälle viikolle vielä 135km ja sitten pari viikkoa kevyempää. Muutama avaintreeni parilta edellisviikolta: Verryttelyt + 4x5km / 3min + verryttelyt Vetojen vauhdit 4.20 / 4.15 / 4.10 / 4.00 min/km Kiihtyvä reilu 30km 0-5km: 5:22min/km - avg 131 5-10km: 5:04min/km - 136 10-15km: 4:42min/km - 144 15-20km: 4:22min/km - 150 20-25km: 4:10min/km - 157 25-30km: 3:53min/km - 165 Muutama km kevyttä loppuun Verryttelyt + 10x1000m /1min + verryttelyt Vedot noin 4.00min/km Verryttelyt + 25x400m /30s + verryttelyt Vedot suunnilleen 88s /(1.28) Alkuperäisen sub3-tavoitteen osalta olo on suhteellisen luottavainen, vaikka paljon riippuu toki päivän kunnosta ja säästä jne. Pyrkimys kisassa juosta ensimmäinen puolikas noin 1.29.30 ja pyrkiä pysymään aikataulussa aina 35km asti, jonka jälkeen voi katsoa onko varaa vielä kiristää. Jos jostain syystä sub3 jää tekemättä niin sitten pitää miettiä otetaanko vielä loppuvuoteen toinen yritys vai keskitytäänkö suoraan ensi kauteen. Edit. Omaa muistia tukemaan jatkoa ajatellen: Paino tällä hetkellä 68kg, eli pudotusta 8kg viimeisen 15kk aikana.
 17. Tänään Helsinki Central Park 15km Run 1.00:45. Aika melko huono, mutta ottaen huomioon keskisykeen 173 ja hiekka-alustan sekä yksin tuulisessa säässä vedetyn reitin ihan ok. Etenkin kun tähän ei tehty mitään kevennystä treeneissä. Lopulta 3.s sijoitus, johon olen erittäin tyytyväinen. Suunta on oikea, ensi viikosta lähtien selkeää maraton-treeniä seuraavat pari kuukautta. Ensi viikolla 9 treeniä ja kilometrit noin 115 luokkaa sisältäen yhden lepopäivän. Jos ei näillä mene sub-3h elokuussa niin sitten pitää treenata kovempaa 😉
 18. Itsellä käytössä kalibroitu Stryd ja voin sanoa että muutama kilometri-merkintä oli täysin varmasti pielessä (myös tuntuman perusteella). Esim 3. kilometrin juoksin 3.35 vauhtia merkkien mukaan, Strydin perusteella ei vauhdissa juuri ollut eroa edelliseen reiluun 4min/km kilometriin. Muutama muu myös selkeästi erimittainen kilometri matkalle mahtuu. Joka tapauksessa pääosin tässä tapahtumassa siis merkit olivat myös Strydin mukaan kohdillaan, eli nuo poikkeukset pistävät tuolta silmiin järjestäjää syyllistämättä. Olisiko taulut laitettu merkkeihin nähden väärin, itse katsoin vain niitä tauluja?
 19. Ei ollut tarkoitus millään tavalla kritisoida liikaa, jänisten vauhti tänä vuonna 1.25 ryhmässä ei vaan ollut millään tavalla tasaista. Maksimivauhtia menevälle ei kauheasti ole hyötyä jos jänisten vauhti vaihtelee välillä 3:45 - 4.10 min/km. Toki ymmärrän että jänisten homma ei ole helppoa ja etenkin kovempiin vauhteihin on vaikea saada jäniksiä.
 20. Teen sen minkä valmentaja (Aki Nummela) laittaa. Varmaan pääpointteina on ollut että avainharjoitteet pitää tehdä levänneenä ja valmistautuneena. Kilometrit viikoittain noin 70-100 km tänä vuonna. Avainharjoitteista viimeisiltä viikoilta esim. 1. kiihtyvä 12km VK alkaen vähän oletettua maratonvauhtia hitaammalla vauhdilla päätyen lopulta 5k kisavauhtiin. 2. 3x3km / 3min palautus vauhteina puolimaraton + kymppi + noin vitonen Uskon kuitenkin että isoin merkitys on ollut pk-lenkeillä (pääosa max 65% sykealueesta). Juoksua itsellä taustalla vasta noin 2 vuotta yli 10 vuoden tauon jälkeen. Pohjalla toki maileritausta, eli näitä ei kannattane suoraan kopioida omaa pohjaa miettimättä.
 21. Helsinki Half Marathon tänään 1:25:16. Kaikkiaan jo ennakkoon huoletti lämmin sää etenkin kun itselle tuo nostaa sykkeitä todella paljon. Lähdin kuitenkin tavoiteltuun 1:25 vauhtiin ja 5km väliajat olivat: 5km - 20.00 10km - 40.01 15km - 1:00:12 20km - 1:20:49 maali - 1:25:16 Jänikset juoksivat todella nykivästi, joten jo 7km kohdalla päätin mieluummin juosta oman tuntuman perusteella (sama jänis viime vuonna 1:30 ryhmässä veti yhtä nykivästi, toisen jäniksen loppuaika tänä vuonna taisi olla 1.31+). Juoksu kulki suhteellisen mukavasti 17km mäkiin asti, jossa toinen pohje alkoi nykimään jokaisessa mäessä. Tässä kohtaa tavoite oli enää päästä juosten maaliin pilaamatta hyvää alkua. 20km kohdalla laskin vielä mitä tarvitaan 1:26 alittamiseen. Vaikka olisin tiennyt miten lähellä 1:25 on niin tuskin olisin uskaltanut kiristää pohkeiden takia. Juomisen ja tankkaamisen osalta tuli paljon oppia seuraavia kisoja varten. Ennen kaikkea uskomattoman hyvä tulos tässä säässä. Viileämmässä olisi ehkä pystynyt alle 1.24 tulokseen, vaikka nykyiselläänkin tämän kisan nopein 10km pätkä tuli samaa vauhtia kuin 6 viikkoa sitten juostu 10km ennätys. Seuraavana tavoitteena on sub-3h maraton, mutta tämän osalta valmentajan kanssa pitää vielä keskustella onko järkeä lähteä Helsinki Marathonille (helleriskin takia) vai tähtääkö suoraan esim. Vantaalle tai Eurooppaan loppuvuoteen.
 22. Maaliin ajassa 1:25:16 eikä mitään ongelmia missään järjestelyissä. Lämpötila oli kyllä melko hankala tekijä tänään monelle ja 1:25 jänikset taisivat juosta 1:23 ja 1:32 tjsp...
 23. Tämän rajan kimppuun on tarkoitus käydä elokuun lopulla Helsinki Marathonilla. Tällä hetkellä tavoitevauhti kulkee suhteellisen mukavasti VK-alueen puolivälin kieppeillä eli sykkeiden osalta en ole niinkään huolissani, jalkojen kestämisestä kyllä. Onneksi HHM:n jälkeen ehtii vielä tehdä jonkin verran maratonohjelmaa. Käsittääkseni Helsinki Marathonille ei ole tulossa 3h jäniksiä, joten pitänee katsella alkumatkasta sopivaa ryhmää jos sellaista muodostuu. Riskinä tuolla reitillä kun on nimenomaan merenranta ja tuulet. Tuloksesta riippuen seuraava tavoite on joko yrittää tätä samaa rajaa uudestaan loppuvuodesta etelämmässä tai sitten keskittyä ensi vuoteen ja 2:50-rajaan.
 24. Mielenkiintoista, käsittääkseni Helsinki Marathonilla ei tarvitse tänä vuonna maksaa paidasta, vaikka hintataso on sama kuin viime vuonna ja järjestäjä sama. Itsellä tarkoituksena lähteä 1.25 vauhtiin mukaan ja katsoa miten käy, treenien puolesta pitäisi olla varaa ehkä jopa pari minuuttia kovempaan vauhtiin mutta tämä riittänee nyt. Lämmin keli on kyllä ikävä juttu, toisaalta starttiaika toivottavasti vähän kompensoi tätä. Tapahtumana tämä on kyllä hyvä, joten en ihmettele osallistujamäärän kasvua.
 25. lord_diablo

  Garmin 945

  Ostin tänään tämän HCRD-messuilta korvaamaan Polar Vantage V:n. Kerrassaan hienoa ettei käyttöliittymä lagaa (kuten Polar Vantage V:illa) ja Strydin saa kalibroitua manuaalisesti (toisin kuin Polarilla Vantage-sarjalla). Lisäksi löytyy lähimaksu- ja musiikki-ominaisuudet, eli tässäpä ne syyt miksi tuli vaihdettua Polarista Garminiin vaikka Polarin ekosysteemi sinällään onkin ollut toimiva. Etenkin edellisen päivityksen jälkeen Polarin rannemittaus kun on ollut lähes hyödytön. Katsotaan tilannetta Garminin osalta kun saa treenejä alle.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy