Jump to content
Juoksufoorumi.fi

lord_diablo

Juoksufoorumi VIP
 • Posts

  65
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

lord_diablo last won the day on October 29 2020

lord_diablo had the most liked content!

About lord_diablo

 • Syntymäpäivä 15.02.1985

Recent Profile Visitors

804 profile views

lord_diablo's Achievements

 1. Lähes 1.5 vuotta siitä, kun tähän ketjuun on kirjoitettu. Asetin oman tavoitteen tähän 2.40 aikaan, en tiedä miten realistista ja / tai todennäköistä se on. Se selviää lähivuosina (ensi vuonna?) jos saa ehjän treenikauden ja kehitys jatkuu hyvänä.
 2. Muutama viikko vedetty henkeä välissä kevyesti treenaillen ja hiljalleen alkaa kirkastumaan tavoitteet jatkon osalta. Osittain nämä voi kyllä olla hieman turhan kovat ensi kaudelle mutta liian helppoja tavoitteita asettamalla ei ainakaan saavuta sitä mitä haluaa. Niinpä uudet tavoiteet: 10km: 34min ½-maraton: 1.15 Maraton 2.40 Tiedän hyvin että näissä voi mennä parikin vuotta saavuttaa nämä, mutta näen että nykyisellä kehityksellä aivan optimaalisella suorituksella nämä voisivat olla mahdollisia jo ensi vuonna. Voin olla väärässäkin mutta en halua rajoittaa itseäni tässä vaiheessa. Treenit jatkuu tästä vanhalla kaavalla, ehkä vähän enemmän määrää ja tehoja saman valmentajan kanssa. Lisäksi hieman enemmän urheilun ehdoilla elämistä joka sallii paremmin vedetyt avainharjoitukset. Ensi kaudelle olen toistaiseksi miettinyt ainakin yhtä isompaa Euroopan maratonia (Berliini ykkösvaihtoehto) ja Sm-maratonia (Finlandia) sekä paria lyhyemmän matkan pääkisaa. Päälle mahdollisesti Malaga loppuvuodesta jos kausi muuten sujuu ok. Edit: @SeppoVaihtaisitko topicin muotoon "lord_diablo (maraton < 2.40)"?
 3. 2.49.26 ja tästä ketjusta pois. Seuraavaa ketjua joutuu vähän miettimään.
 4. Ei oikeastaan muutoksia, viime vuonna nilkka sotki keväällä vähän treeniä joten tälle vuodelle vähän enemmän määrää. Tavoitteellista treeniä takana vasta 3 vuotta, tässä vaiheessa kasassa tälle vuodelle 2900km eli ei mahdottomasti. Periaate edelleen sama kuin aiemmin eli polarisaatiota reippaasti ja kovat treenit tehdään palautuneena.
 5. Vantaan maraton 2.49.26. Lähes täydellisessä säässä ja 35km asti ilman suurempia ongelmia vedettynä niin on pakko sanoa että tämä oli kyllä yksi parhaimmista kisoista mitä olen juossut. 30km asti meno oli todella helppoa ja tuli mietittyä kyllä olisiko voinut lähteä hiukan rohkeammin. Onneksi en lähtenyt, 32km kohdalla takareisi nyki pari kertaa pohkeen kanssa, noin 35km kohdalla juoksu meni täysin pahempien kramppien varomiseksi. Osaltaan tähän vaikutti geelien loppuminen ja se että juomapisteillä sain napattua ehkä puolet omista juomista. Tähän asti vauhti oli 3.59min/km mutta totesin että pakko päästä maaliin pysähtymättä ja aloin laskea eroa 2.50 alitukseen. Lopussa pientä nostoa 40km jälkeen varmuuden vuoksi ja kyllähän tuo hyvältä tuntui kun maalisuoralla näki että varmasti menee alle 2.50. Samalla sain maaliin tavoitteen jonka laitoin itselleni jo pari vuotta sitten (sub 2.51). Nyt ensi kautta kohti, viikko lepoa ilman treeniohjelmaa. En mieti vielä ensi kauden tavoitteita tässä vaiheessa vaan katsellaan rauhassa ja aletaan rakentamaan tämän pohjalle. Tämä kausi oli kaikin osin parempi kuin uskalsin odottaa, kympillä ennätys 3 minuutilla, puolikkaalla yli 6 minuutilla ja maratonilla 17 minuutilla.
 6. Ilmoittaudun tänne vaikka edes 3.00 ketju ei ole kuitattu. Puolikas kuitenkin 1.19 pienellä marginaalilla eli sub3 mennee melko rennosti. Vantaan maratonille on sovittu ryhmä ja vauhdit ennakkoon 2.48 mukaan. Saa nähdä miten käy, maratontreenit melko vähillä kun ohjelma mietitty joulukuulle Malagaan minkä varaan ei enää uskalla laskea mitään.
 7. HHM 1.19.09. Tasainen kontrolloitu juoksu, paljon helpompi kuin Twilight runin 1.21 ja lopussa olisi pystynyt koventamaan mutta riskien minimoimiseksi jätin tekemättä kun Vantaan maraton on kuitenkin vain 2 viikon päässä.
 8. Helsinki Maraton 3.15-jänistelyt tänään, ensimmäinen jänis-juoksu koskaan. Hauskaa oli ja kontrolloidusti tasaisella tahdilla noin puoli minuuttia alle (lopussa ei ollut enää ketään ryhmässä). Omalta osalta sykkeet nousi vähän turhan korkealle (välillä 0-10km ja 30-42km) eli yli ylä-pk mutta ehkä tämä tästä. Tällä viikolla kävelyä kuitenkin lähes 20km/pv treenien ohella eli ihan kevyin jalka ei ollut. Eikä kyllä kenkäkään kun juoksin kuluneilla Pegasus 36:lla. Nyt Vantaata kohti, treenien kulku kertoo mitä vauhtia uskaltaa lähteä. Varmaan nyt vähintään 2.55 loppuaikaan riittävää vauhtia.
 9. Ainakin UltimateLIVE-sovelluksella kännykän kautta löytyy. Pitäisi listata väliajat kahdesti per kierros jos mittausalustat on kuten aiempina vuosina. Edit: https://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=4849
 10. Puolikas eilen 1.21. Ihan ok tulos vaikka jäi vielä parannettavaa. Ensimmäiset 14km todella helposti, kympin kieppeillä muutama alle 3.40 kilsa. Sen jälkeen tuntui siltä että energiat loppui kesken tai sitten alkoi kone keittämään tai molemmat. Unohdin geelit kotiin, yleensä puolikkaalla olen ottanut yhden ennen lähtöä ja toisen puolivälin kieppeillä. Näin lyhyellä matkalla ei varmaan normaalisti pitäisi geelejä tarvita, mutta yleensä olen ottanut varmuuden vuoksi ja ainakin viime vuonna koin saaneeni siitä hyötyä. Seuraavaksi Vantaan maratonia varten enemmän maraton-spesifistä harjoittelua.
 11. Vastasin vanhaan viestiin. Tämä selittää siis asian.
 12. Hampurin maraton peruttiin lopullisesti tältä vuodelta pari päivää sitten, en sinne ollut viimeisimmän suunnitelman perusteella enää menossakaan. Jatkoa ajatellen on kaksi vaihtoehtoa, todennäköisimpänä Vantaan maraton (10.10.) + Malaga (13.12.). Malagan toteutumisen osalta olen hiukan skeptinen joten toinen vaihtoehto olisi Helsinki Maraton + Vantaa, mutta taidan tämän vaihtoehdon jättää väliin kun viimeiset kuukaudet on treenattu nopeutta. Tavoitteena ensimmäisessä kisassa olisi sub3 ja toisessa 2.50 eli ns. oikea tavoite. Ensimmäinen kisa siis lähinnä tuntuman hakemista ja asioiden (kengät jne.) testailua. Treenien pohjalta nuo tavoitteet on kyllä ihan otettavissa, viime viikolla 25km ylä-pk 4.32 min/km. @Seppo Kyselin privaviestillä mutta boksi taitaa olla täynnä, vaihtaisitko otsikon lord_diablo (10km < 36, ½ < 1.20, maraton <2.50)
 13. Ihmettelin itsekin tuota Kaivopuiston koukkausta viikonloppuna vaikka tarkoitus ei täällä ole kisata (ehkä jänishommissa). Reitti on melko nopea mutta aika paljon tiukkoja käännöksiä kuten ennenkin ja tuulelle todella altis. Katsojien kannalta hyvä reitti, juuri liikkumatta näkee saman juoksijan 8 ohitusta.
 14. Tänään 15km noin 58 minuuttiin. Average 3.51min/km ja sykkeet korkeat kelin (+27) takia. Alusta pääosin hiekkaa ja kenkinä Pegasus 36:t, vauhti kiihtyvä. Lopussa piti vähän varoa jalkoja nestehukan takia ettei kramppaile. Jos loppuvuodesta järjestetään kisoja missä pääsee juoksemaan ryhmässä niin tämä loi uskoa että paremmassa kelissä ja kisakengillä valmistavan kauden jälkeen puolikas voisi kulkea alle 1.20 ja kokonainen lähellä 2.50.
 15. lord_diablo

  Nike Pegasus

  Omasta mielestä 37 on lähellä 34-mallia. Tykkään enemmän 35 ja 36 -versioista, tämä uusin on jotenkin jäykkä ja painavan tuntuinen. Tuntuu samalta kuin Mizuno Wave Rider 23.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy