Jump to content
Juoksufoorumi.fi


lord_diablo

Jäsenet
 • Content Count

  36
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

87 Excellent

About lord_diablo

 • Syntymäpäivä 15.02.1985

Converted

 • Puolimaraton
  1.46
 • Maraton
  4.26

Recent Profile Visitors

429 profile views
 1. lord_diablo

  Garmin 945

  Flow kyllä ennen kaikkea helppotulkintaisempi, mutta connect omaan käyttöön riittävä. Vastaavasti Garmin tarjoa enemmän dataa käytettäväksi kuin Polar, erityisesti jos käyttää Garminin sykevyötä.
 2. lord_diablo

  Garmin 945

  Itse olen ollut todella tyytyväinen. Aiempi kello oli Polar Vantage V, joka hävisi ominaisuuksissa sekä rannesykkeenmittauksessa omalla ranteella selvästi. Myös viime aikoina vähän painavampaa Suuntoa testanneena olen erittäin tyytyväinen painoon, ei juuri huomaa ranteessa toisin kuin painavampia malleja.
 3. lord_diablo

  Garmin 945

  Ainakin itsellä tuli koko Eurooppa kerralla maksutta. Ja perustuu openstreetmapsin niin en usko että näissä on mitään eroa sen suhteen mistä kellon ostaa muuten kuin mantereen suhteen.
 4. Nimenomaan tämä. Tosin koskee myös muita footpod+mittari -yhdistelmiä. Itselle yksi suuri tekijä siirtyä pois Polar Vantage V -mallista oli se että jostain käsittämättömästä syystä Polar teki päätöksen, että jokaisen juoksukerran ensimmäisten satojen metrien aikana pakotetaan uusi kalibrointikerroin GPS:n perusteella. Melko tehokkaasti eliminoi koko podin hyödyn, kun koskaan et voi edes tietää ennakkoon mikä se kerroin on ja tarkkuus oli usein +/- 5%. V800-mallissa on koko ajan voinut asettaa itse oman kalibrointikertoimen. Ilmeisesti loppusyksyn päivityksessä tämä vihdoin (vuoden jälkeen...) saadaan myös Vantage-sarjaan.
 5. Riippunee täysin palautuksesta ja treenitaustasta. Itse vedin nyt 10x1000m 1 min palautuksella 4.00min/km suhteellisen helposti ja sub3h tavoitekisa ensi viikonloppuna.
 6. Itsellä käytössä kalibroitu Stryd ja voin sanoa että muutama kilometri-merkintä oli täysin varmasti pielessä (myös tuntuman perusteella). Esim 3. kilometrin juoksin 3.35 vauhtia merkkien mukaan, Strydin perusteella ei vauhdissa juuri ollut eroa edelliseen reiluun 4min/km kilometriin. Muutama muu myös selkeästi erimittainen kilometri matkalle mahtuu. Joka tapauksessa pääosin tässä tapahtumassa siis merkit olivat myös Strydin mukaan kohdillaan, eli nuo poikkeukset pistävät tuolta silmiin järjestäjää syyllistämättä. Olisiko taulut laitettu merkkeihin nähden väärin, itse katsoin vain niitä tauluja?
 7. Ei ollut tarkoitus millään tavalla kritisoida liikaa, jänisten vauhti tänä vuonna 1.25 ryhmässä ei vaan ollut millään tavalla tasaista. Maksimivauhtia menevälle ei kauheasti ole hyötyä jos jänisten vauhti vaihtelee välillä 3:45 - 4.10 min/km. Toki ymmärrän että jänisten homma ei ole helppoa ja etenkin kovempiin vauhteihin on vaikea saada jäniksiä.
 8. Maaliin ajassa 1:25:16 eikä mitään ongelmia missään järjestelyissä. Lämpötila oli kyllä melko hankala tekijä tänään monelle ja 1:25 jänikset taisivat juosta 1:23 ja 1:32 tjsp...
 9. Tämän rajan kimppuun on tarkoitus käydä elokuun lopulla Helsinki Marathonilla. Tällä hetkellä tavoitevauhti kulkee suhteellisen mukavasti VK-alueen puolivälin kieppeillä eli sykkeiden osalta en ole niinkään huolissani, jalkojen kestämisestä kyllä. Onneksi HHM:n jälkeen ehtii vielä tehdä jonkin verran maratonohjelmaa. Käsittääkseni Helsinki Marathonille ei ole tulossa 3h jäniksiä, joten pitänee katsella alkumatkasta sopivaa ryhmää jos sellaista muodostuu. Riskinä tuolla reitillä kun on nimenomaan merenranta ja tuulet. Tuloksesta riippuen seuraava tavoite on joko yrittää tätä samaa rajaa uudestaan loppuvuodesta etelämmässä tai sitten keskittyä ensi vuoteen ja 2:50-rajaan.
 10. Mielenkiintoista, käsittääkseni Helsinki Marathonilla ei tarvitse tänä vuonna maksaa paidasta, vaikka hintataso on sama kuin viime vuonna ja järjestäjä sama. Itsellä tarkoituksena lähteä 1.25 vauhtiin mukaan ja katsoa miten käy, treenien puolesta pitäisi olla varaa ehkä jopa pari minuuttia kovempaan vauhtiin mutta tämä riittänee nyt. Lämmin keli on kyllä ikävä juttu, toisaalta starttiaika toivottavasti vähän kompensoi tätä. Tapahtumana tämä on kyllä hyvä, joten en ihmettele osallistujamäärän kasvua.
 11. lord_diablo

  Garmin 945

  Ostin tänään tämän HCRD-messuilta korvaamaan Polar Vantage V:n. Kerrassaan hienoa ettei käyttöliittymä lagaa (kuten Polar Vantage V:illa) ja Strydin saa kalibroitua manuaalisesti (toisin kuin Polarilla Vantage-sarjalla). Lisäksi löytyy lähimaksu- ja musiikki-ominaisuudet, eli tässäpä ne syyt miksi tuli vaihdettua Polarista Garminiin vaikka Polarin ekosysteemi sinällään onkin ollut toimiva. Etenkin edellisen päivityksen jälkeen Polarin rannemittaus kun on ollut lähes hyödytön. Katsotaan tilannetta Garminin osalta kun saa treenejä alle.
 12. Oma kokemukseni on että Polarin vyöosa kestää reilun vuoden verran käyttöä ja sen jälkeen alkaa esiintyä nimenomaan vastaavia häiriöitä. Vyötä vaihtamalla korjaantunut joka kertaa ja saa hankittua kohtuulliseen hintaan erikseen, molemmilla kerroilla vyön kuminen osuus on ihan selkeästi alkanut repeytymään tekstiilistä irti. Tästä huolimatta alkutreenin mittaus sujui aina ongelmitta mutta hien määrän noustessa myös mittausvirheet kasvoivat. H10 vs H7 paristonkestossa on kyllä iso ero, päivittäisessä käytössä H7:lla paristot kestivät muistaakseni parikin kuukautta ja H10:llä maksimissaan pari viikkoa. Käyttö muuten samanlaista.
 13. Hieman itsekin tuota vastausta ihmettelin. Testejä on takana nyt kohta pari viikkoa ja kaikissa sama suuntaus, kevyet pk-lenkit onnistuvat rannemittauksella ok, mutta kaikki lähellekään VK-alueelle tai yli menevät mittaukset epäonnistuvat järjestään. Eilen tein vetotreenin tosiaan H10 kanssa ilman ongelmia. Lähinnä tässä nyt itseä kiinnostaisi selvittää Polarin kanssa onko vika mahdollisesti kellossa itsessään kun M600 kuitenkin mittaa huomattavasti tarkemmin ranteesta.
 14. Kysyin vielä Polarin tuesta heidän mielipidettään Vantagen rannemittauksen ongelmista ja mitä kannattaisi kokeilla, heidän mielestään mittaus "seuraa hyvin M400 trendiä" eivätkä näe tässä mitään ongelmaa. Kylläpä oli kummallinen kommentti, laitoin vastineeksi vielä kysymyksen miten hyvin oheinen Kuivannon kympin sykedata seuraa "trendiä" (todellisuus tasaisesti 180-190): Harkitsen kyllä vakavasti kellon palauttamista / myymistä johtuen ennakkotilauksen tyrimisestä, huonosta rannemittauksen tarkkuudesta sekä asiakaspalvelun ongelmista.
 15. Kävin tänään juoksemassa sisäradalla 4x1500m vedot, kelloina M400 sykevyöllä + M600 rannemittauksella ja Polar Vantage V rannemittauksella. Ohessa tuloksia: M400 sykevyöllä referenssinä: Polar Vantage V rannemittauksella: M600 (Stravasta, en saanut synkattua oikein Flowhon): Eli johtopäätöksenä on, että Polar M600 rannemittaus toimii suhteellisen ok verrattuna sykevyömittaukseen, mutta vastaavasti Vantage V rannemittaukseen ei voi luottaa ollenkaan. Enpä olisi uskonut, että näin suurta harppausta taaksepäin tapahtuu etenkin kun Vantagen markkinointivalttina oli sykemittaus ranteesta. Pitää katsoa mitä Polar vastaa ensi viikolla, mutta kyllä tästä nykyisellään melko huono maku suuhun jää (etenkin kun "ennakkotilattu" kello saapui päivää myöhemmin kuin olisi saanut kivijalkaliikkeistä).
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy