Jump to content
Juoksufoorumi.fialisuoriutuja

Jäsenet
 • Content Count

  317
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

262 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fysiikkaa pitää olla ja suunnistaa kokonaan itse agressiivisesti se alku, eli pikamatka menttaliteetilla, riippuu maastostakin tarviiko varsinaiseti ohitella. Kerran olen lähtenyt jollain 800 numerolla, muutama väli eli ehkä 2 km ihan tuubiin. Eka väliajassa minuutti keulaan ja sija noin 100 ja siitä sitten letkassa vähän matkaa ja pienillä kiritaipaleilla parempaan letkaan ja lopulta kärkeen. Hyvässä kunnossa kärkiletkan vauhti tuntui varsin helpolta reilu 10 vuotta sitten, tietysti loppukiri osuuden voitosta on eri. Sehän tuossa avausosuudella on spesiaalia, että pimeys tulee juuri siinä kohti kun loppukiriä aletaan viritellä.
 2. Ei ainakaan ole joukkueena sovittu mitään. Heikkinen käynnistyy aina kisoihin hitaasti ja nytkin putosi, vaikka sai peesata vastatuulessa. Jos Iivo olisi aloittanut kilvanhiihdon vaikka 5 km:n kohdalla, olisi molemmat olleet ehkä taistelemassa kärkisijoista. Kun Kruger karkasi vajaa 5 km ennen malia, norjalaiset antoivat hänen mennä. Sen verran hyvin irtosi Sundby lopussa, että varmasti olisi hilannut porukan Krugerin kantaan, mutta halusi että Kruger karkaa ja varmistaa norjalaisille mestaruuden. Jos Sundby olisi taistellut vain voitosta Krugeria vastaan ja syönyt oman kirinsä, olisi voittaja ollut ehkä sitten joku perässä hiihtäjä muusta maasta. Hienoa että Kruger voitti, sehän oli kisan kovakuntoisin, kaksi kiriä, ensin 40 minuuttia kärkeä kiinni ja lopussa 10 minuuttia karkuun.
 3. Meilläkin oli eilen kahden poimurin taktiikka kun otin vaimon mukaan. Reilu tunti meni koko reissuun kotipihasta kävelyineen ja pikkuisen vajaa ämpäri kerättiin, ehkä 7 litraa. Aurinkoisemmilla paikoilla ihan kypsiä, muualla vähän siinä ja siinä. Paikkaa sai vaihtaa kerätessä muutaman kerran, eli ei mitään superhyvää mustikkasatoa, lähimetsään jäi kuitenkin vielä toisellekin reissulle poimittavaa.
 4. Olen käynyt parin viikon ajan muutaman päivän välein hakemassa poimurillisen kerrallaan mustikoita heti syötäväksi ja tänä aamuna olivat vasta kypsiä ja poimuri täyttyi sitten pikavauhtia vähillä roskilla, iltapäivällä pitää lähteä ämpärin ja poimurin kanssa metsään ja sienipussi taskuun. Kantarelleja on tullut kerättyä kolmeen kunnon kastikkeeseen ja sitten se yksi hapero reissu. Töissä näkynyt haaparouskuja ja kangasrouskuja, ei ole kerättäviä määriä sattunut kohdalle ja ei se kerääminen kyllä hyvin onnistuisikaan, mutta voisi nyt käydä jonkun vanhan paikan tarkistamassa.
 5. Kävin hölkkäämässä Myrkyssä, upea keli ja reitti hyvässä kunnossa. Raskaan työviikon päätteeksi ja kuuman työpäivän jälkeen juoksin kuntosarjassa ilman aikaa ~50 min 9,5km. Metsuriparran lisäksi miehellä oli moottorisaha-ajan metsurin käsivarret. Jussi Eskola on tuota metsuripartaa käyttänyt usein kommenteissaan, kuten myös viiksistä kommenttia pensselit. Eskola on Suomen parhaita selostajia.
 6. Käytin työmatkan tehokkaasti ja pysähdyin hillasuolle, no ei ollut hilloja kuin syötäväksi vähän paikanpäällä, avosuon puolella käynyt vissiin kukinta-aikaan taas halla. Sen sijaan löytyi pari litraa paltero- ja kangashaperoita (vahva oletus lajeista), kaikki haperot makutestasin kerätessä ja hyvän kastikkeen noista sai aikaiseksi.
 7. 8 km:n aamulenkki tiellä, tallasin melkein kyykäärmeen päälle, luikerteli tienvarren ruohikosta parahiksi tielle. Puoliltapäivin yleisurheilutreeneissä mm. 10*40m ja juoksutekniikka hyppelyitä sekä alku ja loppuvr:t, kyllä teki ilmeisesti nuo reippaat osiot ja venyttelyt hyvää, tuli freesi olo. Kohta nurmenleikkuuseen ja sitten pihasauna lämpimäksi.
 8. Ja paarmoja oli arvatenkin metsässä sielläkin, nuohan eivät sahaa pelkää ja käyvät kimppuun epäröimättä. Perjantai olikin ihan toisenlainen, vaikka lämpötila lähes sama, niin pienet sadekuurot piti paarmat poissa ja sateettomina hetkinä oli sääskiä tauolla paljon. Yksi mehiläinenkin kävi tökkäämässä piikillään, pesä jäi tällä kertaa näkemättä, noita pesiä olen bongannut kolme jo heinäkuussa, pölyttäjät tulee huomioitua ja kunnioitusta lisää tietysti noiden piikit.
 9. Aamulla vesisateessa 6 km juoksua latupohjaa ja polkua 34 min´ sykealue 115 - 140. Sykkeet ei jaksanut nousta, kun oli pumppu niin väsynyt, mutta tuntui mukavalta ensi kilometrin kankeuden jälkeen.
 10. Itsellä ollut kanssa lonkkavaivaa, mutta kun on vasen lonkka, niin taitaa olla juoksuaskelluksesta (harppoo) johtuvaa. Alla jotain lonkkakipuun avittavaa ohjetta, minulla auttoi kun tein ohjeiden mukaan. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/17/jumppaohjeita-lonkan-bursiittiin PS. Käytiin keskiviikkona Luovankylässä ennakkoraivuulla, eli vissiin samoilla alueilla välillä pyöritään. Torstai Kristiinassa taimikonhoidossa ja perjantaina töistä lepo eli juoksu päivä.
 11. Painonpudottamisen lisäksi kannattaa huolehtia ainakin hemoglobiinista. Jos saat painoa yli 10 % alas ja samalla hemoglobiinia 10% ylös, niin kulkeehan se happi ihan eritavalla ja tuolla VO2 max arvoissa pitäisi tulos nousta reilusti. Itse kun puhalsin aikoinaan oman VO2 maxin, otin kahden tai kolmen viikon bluudsaft kuurin alle ja uskon että se vaikutti paljonkin.
 12. Aikoinaan otettiin laktaatit sormenpäästä joka 3 minuutin välein, varmaan sama käytäntö nyt. Ja kulmaa alettiin nostamaan melko aikaisessa vaiheessa, eikä vauhti ollut sitten kauhian kova. Ei tuosta kyllä erityisen kovaa harjoitusta tule sulle, parissa viimeisessä vedossa happo tuntuu ja sittenhän se jo loppuukin. Reilu puolen tunnin suoritus, jossa kovempaa VK-MK juoksua viimeiset 12 minuuttia pikku palautuksin. Tehon nosto on suuri tuolla loppupäässä, että noutaja tulee nopeasti.
 13. Eilisen VK-lenkin jälkeen tänään sama polkulenkki PK-sykkeillä (8km 0,45 ja eilen 0,38). Kulku ja tunne erinomaisia, reilu kolmen viikon juoksuton jakso, ei ole vaan töiden takia muka jaksanut. No 20 tuntia raivaussahailua tälle viikolle vain, niin heti jaksaa taas.
 14. 8 kilometrin polku + pururata lenkki 43 minuuttia ja sykevaihtelu 115 - 150. Lenkillä tapasin miehen teknisellä polkuosuudella ja tämä kertoi alkaneensa kulkemaan ko. reittiä noin 20 vuotta sitten, eli polun perustaja oli kunnia tavata. Kiitin tehdystä työstä polun auki kulkemiseksi ja kehuin 1,2 km:n oikopolkua mukavaksi juosta, niin kuin se polkujuoksusta tykkäävälle onkin. Talvella juoksin ko. polkua edestakaisin ja olen tuossa joskus vetänyt vetojakin, joten merkintä tästä tapaamisesta kuuluu ehdottomasti myös tänne harjoituspäiväkirjaan.
 15. 11 km vauhdikasta polkujuoksua Laitasaaren poluilla, 49,41 meni aikaa, lenkillä pari kilometriä teknistä polkua ja nousuakin sopivasti, tykkäsin reitistä. Sykealue 174 - 182, ihan mukava lenkki mukavassa säässä, kovempaa ei nyt päässyt.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy