Jump to content
Juoksufoorumi.fi


HCl

Jäsenet
 • Posts

  206
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

HCl last won the day on December 14 2018

HCl had the most liked content!

Converted

 • Tavoite
  pitää harrastus hauskana

Recent Profile Visitors

746 profile views

HCl's Achievements

 1. Huhhuh.. widow maker. Onneksi lähdit selvittämään oireiden syitä. Tsemppiä toipumiseen ja sitten lenkkarit jalassa kohti valoisampia aikoja!
 2. Ei kai tuo holvikaaren paikeille asemoituva kipu voisi johtua Boston8:sta, jossa on jostain käsittämättömästä syystä huomattavasti kapeampi lesti kuin B6,B7 ja B9:ssä? Itsellä B8 aiheutti selvää puppausliikettä päkiässä (ponnistusvaiheessa päkiä levenee ja ilmassa kenkä puristaa päkiän luonnottomasti ruttuun) ja tästä seurauksena aina hiertymiä jalkapohjaan. Muita vaivoja en ehtinyt todeta, kun tossu siirtyi aika nopeasti mökkikenkäkoriin. Tukipohjallisia olen hommannut aikoinaan pariinkin kertaan lääkiasemalta. Nyt jälkikäteen arvioiden niiden selvin ero Footbalanecen pohjallisiin oli tosiaan yllä mainittu korkeampi hinta. (Toiseksi ja kolmanneksi selvin ero oli, että Footbalanset kestivät paremmin kulutusta ja olivat kevyemmät.) Käytän Footbalanceja 98%:ssa lenkeistä.
 3. Onneksi olkoon! Aiemmat julmat viimehetken peruuntumiset nähtävästi vain kasvattivat sisua. Ennätys heti plakkariin kun vihdoin pääsi viivalle. Kova veto!
 4. Eilen illalla äkkipäätös osallistua pitkästä aikaa Pääkaupunkijuoksuun. Liian vain hieno sää jättää ”kotikisa” väliin, vaikka peilistä tirkisteleekin vaihteeksi taas joku pulleampi poika. Reilu 1:35 pysähtyi kello. Ei ole nopeimmasta päästä tämä baana, mutta tuloksena taisi olla oma reittiennätys, joten saa olla tyytyväinen. 😅 Olipas mukava olla lappu rinnassa taas pitkästä aikaa. Tsemppiä treeneihin joka taholle! 👊
 5. Olen huomannut kovissa ratajuoksuissa samansuuntaista mittavirhettä. Tuntuu, että Suunnon gps ei pysy tällöin mukana mutkassa (vaikka asetettu 1s mittausväli), vaan laskee kaarteen aavistuksen liian laajaksi. Ja tästähän sitten summautuu reilun 10k matkalla jo isohko mittavirhe.
 6. Omasta kokemuksesta en voi kuin todeta, että etätyö ei sovi kaikille, vaikka työnkuva sen periaatteessa sallisikin. Se on niin paljon kiinni henkilön asenteesta työntekoon. En haluasi ikinä työskennellä kasvotusten "töitä esittämään" tulleen kanssa, mutta en kyllä antaisi sellaiselle vastuuta etähommissakaan. Toisaalta yhtälailla asenteesta ja sitoutumisesta kertoo myös se, mitä tekee se tehokas etätyöntekijä sitten neljän tunnin jälkeen kun katsoo tehneensä mielestään "päivän hommat". Jos ei mitään, niin lusmun ja arvokkaan työntekijän ero on aika olematon. Ehkäpä tässä on hieman omaa turhautumista tähän koronan aikaan samaan etätyöjärjestelyyn. Lähimpien kollegoiden työmoraalissa ei kyllä ole valittamista, kaikkea muuta luojan kiitos.
 7. Reilu 10km 4:50min/km aurinkoisessa säässä Keskuspuistossa kevättä seuraillen. Alkumatkasta kuului vielä linnunlaulua, lopussa enää puuskutusta. Kotiin juuri sopivasti ennen raekuuron alkua. Paljon oli porukkaa liikkeellä. Sauna ja "kola" vasta illalla.
 8. Riippuu niin tekijästä, kuin tehtävistä ja myös työsopimuksesta. Nähdäkseni se kyllä riippuu yksinomaan kalsareista.
 9. Tänään tuli todettua, että lenkillä kohtaamien ihmisten höpötyksistä voi päästä jyvälle sen muutaman sekunnin kestävän ohituksen aikana. Lenkillä kuultua: "...vessapaperi ekana mielessä kun...", "...se ei uskalla mennä kattoo äitiään...", "...kylhän sä pystyt etänäkin tekemään...", "...sekin on kohta peruttu..." Aihe tuli selväksi, tai sitten vain oma mielikuvitus laukkaa. Pitkis lähes tyynessä ja aurinkoisessa säässä. 25km n.2,5h.
 10. Kännyyn tuli viesti päivällä, että Helsinki Spring Marathon ajankohta siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Kympille siellä tosin olin ilmoittautunut ja varmaan peruuntuminen koskee sitäkin. No eipä tässä kovin raastofiiliksissä ole viime aikoina ollutkaan, joten en pane kovin pahakseni. Rivakasti töistä kotiin 8km 4:40min/km, vauhtileikitellen. Tienreunan kiinteä nopeusvalvonta rekisteröi 16km/h ja palautti palkinnoksi vihreän hymynaaman. 😀
 11. Koko viikko ollut jalat jotenkin voimattomat, vaikka ohjelma on ollut perus pk-höntsää. Tänään en tahtonut enää uskoa, että viime lauantain 400m vedot tai mikä ikinä voisi laittaa kropan näin jumiin ja päätin lähteä kiusaamaan itseäni suunnitelmalla kolmen tonnin kuupperi + 4 x 1500m samaa vauhtia parin minuutin palautuksilla. Heti alkulämpällä oli ilmassa tuttua koko viikon kestänyttä tönkköä menoa. Pirkkolan radalle päästyäni totesin sen olevan ihan velliä ja juoksufiilikset alkoivat karista entisestään. Kävelin radan kerran ympäri punniten voisiko siinä jotain väylää edetä - ei mitään saumaa. Ei sitten muuta kuin Pirkkolantien suoralle, jolla pystyy sahaamaan 800m pätkää edestakas. Koko ajan takaraivossa tuntui, että en ole valmis avainharjoitukseen, mutta tulkitsin sen mielen heikkoudeksi, joten ei kuin kello käytiin ja sykkeet ylös. Ei olisi pitänyt. Jo parin kilometrin jälkeen päätin, että jos kuupperin jälkeinen eka tonnivitonen on samanlaista limiiitillä rämpimistä, niin saa jäädä kesken. Ja se oli. Kävellen kotiin pää painuksissa aivopuoliskot keskenään tapellen: luuseri, luuseri...eikun järkijratkaisu oli...vit#t oli, luuseri!.. Ehkä tämmöisiltä jälkijättöisiltä itsesyytöksiltä välttyisi, jos ei yrittäisi olla mukamas parempi juoksija kuin todellisuudessa on. Että ihan vain a) vilkaisisi peiliin, b) toteaisi vaa'an lukeman c) laskisi ne tehdyt kuukausittaiset treenikilometrit, ja asettaisi tavoitevauhdit sen mukaan. 🤔
 12. Erikoisen talven suomia etuja: Pirkkolan 400m tiilimurskerata täysin juoksukuntoinen. Kauniin sään saattelemana suunta siis tänään sinne talven karstoja poistattamaan. Ohjelma 10x400m aika kovaa (1:30-1:25 min) 200m nylkky/kävelypalautuksin. Tosi mukavalta tuntui -tai siis nyt tuntuu.🍺😁
 13. Se on juurikin noin, etenkin kuin kyse öljykriisin eläneestä raastajasta. (eli pitäisi 🍾) Puolikkaan ja maran juhlia tulee tulevaisuudessa toivottavasti vielä pitkään, mutta kymppi on nopeasti vuosi vuodelta raaempi ja siinä mielessä sen pb on tavallaan arvokkaampi. Eikös tuo kannattaisi sementoida jossain kympin lappukisassa kesällä? 🍺zum Wohl!
 14. Samaan aikaan samassa paikassa, mutta äkännyt ainakaan ketään Winstonin näköistä menijää😃.
 15. Aivan karsea keli, joten päädyin hemmottelemaan itseäni Esport Arenan juoksuradalle. Käyn siellä kerran pari vuodessa ja tietysti juuri tänään siellä olikin alkamassa 24h juoksu. Onneksi saavuin paikalle sentään puolitoista tuntia ennen starttia, joten pikaisen lämmittelyn jälkeen kiireesti tekemään sitä kivintä: mailin tempoja. Talven jäljiltä osasin odottaa tästä hankalahkoa rastia, mutta matkantekoa helpotti kun sai samalla seurata 24h sankarien valmistautumista koitokseen. Pääsuoran huoltoalueen kohdalla joutui tosin väistelemään yhtä sun toista kulkijaa aina kameroiden kanssa hortoilevista kuvaajista 2-vuotiaisiin taaperoihin (etenevät muuten hyvin samantyyppisesti laput silmillä muista välittämättä 🙂). Puoli tuntia ennen starttia järjestäjät käskyttivät kansan hölkkimään alakertaan ja viimeiseen mailiin tuli sitten muutama ylämäki-alamäki ylämäki-alamäki. 6x1600 n. 4min/km hölkkä/kävely/seisoskelupalautuksin. Ei helppoa, mutta pää kesti.😅
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy