Jump to content
Juoksufoorumi.fi


HCl

Jäsenet
 • Content Count

  191
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

HCl last won the day on December 14 2018

HCl had the most liked content!

Community Reputation

656 Excellent

Converted

 • Coopperi
  n. 3000m 30 v. sitten
 • Puolimaraton
  1:31+ 2018
 • Tavoite
  pitää harrastus hauskana

Recent Profile Visitors

598 profile views
 1. HCl

  La 15.2.

  Luku 1. Herätys Aamukahvit ja paahtoleipä jalat sohvapöydällä netistä uutisia selaillen, viikonlopun parasta aikaa. Säätiedotus lupaa kovaa tuulta ja saderintama lähestyy lännestä, vaan mikäs sitä täältä sisältä on katsellessa. Lisää kahvia. Hmm...Mitäköhän siellä foorumilla on tapahtunut...? Jahas @ZeroDieselkin kaukaa viisaana käynyt jo päivän lenkin suorittamassa. Pieni ahdistus hiipii ajatuksiin...yhtään yli 20 km lenkkiä ei ole tullut tehtyä tänä vuonna. Pitäisikös sitä lähteä kiusaamaan Vantaalaisia...ehtisi ehkä vielä ennen sadetta...? No perhana. Luku 2. Matkalla Kohtalainen tuuli heti alkumatkasta ja jaloissa painaa vieläkin parin päivän takainen ensimmäinen sulkapallopeli vuosiin. Yritän psyykata itseeni positiivista asennetta, onhan sentään mukava juosta väilllä valoisan aikaan. Ihan mukavasti alkumatka taittuikin sivumyötäisessä, ja vilkaistuani Tuomarinkylän laitumet saavun Vantaanjoelle suuntana Tikkurila. Jotain on kuitenkin pielessä. Aallot puskevat uhmakkaasti ylävirtaan ja aavistelen jo tulevia paluumatkani fiiliksiä. Kehä kolmosen kohdalla alkaa tihuttaa ja pieni vi%#tus hiipii ohimoon, kääntöpaikallekin vielä pari kilometriä. Sillan yli ja toista puolta takaisinpäin. Karmea vastatuuli ja sade piiskaa naamaa niin ettei tiedä polttaako vai paleleeko. Vantaalaisilta tulee tänään turpaan. Loppumatkan peltoaukealla nojaan vastatuuleen kuin pingviini etelämantereella tietäen, että vit%#s on jo saavuttanut maksimin, eikä tätä lenkkiä pelasta saatikka pahenna enää mikään. Luku 3. Sohvalla Pitkä lämmin suihku ja tunto palaa reisiin mukavan kuumotuksen kera. Klassinen "paska lenkki, mutta tulipahan tehtyä"-fiilis. Mutta aikamoiseksi sankariksi sitä voi näköjään itsensä julistaa käymällä Vantaalla. Melkein kuin olisi jonkun jäätikön ylittänyt. 😀 23+km;6:08min/km
 2. Lenkki ja lenkkisauna täälläkin. Päivällä satoi kuuro alijäähtynyttä vettä ja asfaltin pinnassa oli nyt illalla paikoin todella petollinen jääkalvo. Pahimmat mäet oli onneksi hiekoitettu, mutta vauhdista katosi vääjäämättä paras terä. Onnellisesti kotiin yhtentä kappaleena. 8km 4:40min/km.
 3. Hyviä korjaavia toimenpiteitä molemmat. Vammatilanteesta olisi myös hyvä kirjoittaa tulevaisuuden varalle tarkempi kuvaus (milloin alkoi, kipupiste, kivun tyyppi, kiputilanne yms.) ja miten siitä vammasta lopulta pääsi eroon. Vähän ajan päästä ei muuten muista edes kumpaa jalkaa aikaisempi ongelma koski. Ja se toinen: yhden jalan mavet jo valmiiksi kireälle lonkalle ei varmaankaan ole se ykköshoito. Nöyrästi vaan kaivat sukkalaatikon perältä sen vähemmän äijämäisen vaihtoehdon, löysän jumppakuminauhan, ja sillä sitten kevyttä lonkan mobilisaatiota. 😀
 4. HCl

  Pe 17/1

  Työkuviot vienneet liikaa huomiota viime aikoina ja lenkit jääneet vaatimattomiksi sekä määrältään että tehoiltaan, eikä muutosta tilanteeseen ole luvassa lähiaikoina.😓 Tämän päälle sitä on alkanut niillä vähäisilläkin lenkeillä tuskailla, kuinka paljon paremmassa kunnossa oli viime vuonna tähän aikaan. Perhana aivan turhaa vatvomista ja oman mielen myrkyttämistä! Pitäisi osata nauttia edes siitä vähästä mitä tekee, koska sen takiahan minä juoksen. Tälläistä itsereflektiota tällä kertaa. Tänään oli kyllä mukavaa, TV kova kirmaus töistä saunaa lämmittämään 8 km 4:30 min/km. Rentouttavaa viikonloppua joka iikalle.
 5. Hitaasti juoksun ei pitäisi olla häpeä kenellekään, mutta sitäkin näkee. Seuraava episodi tapahtui muistaakseni noin vuosi takaperin. Olin tammi-helmikuun pakkasilla könyämässä Keskuspuistossa sitä talven parhaiten kunnostettua ja valaistua pätkää -Pirkkolan kolmosta. Vauhti oli hidasta 6-7min/km, mutta kuiten vähitellen tavoitin edellä menevää selkää. Kun pääsin noin kymmen metrin päähän, niin kaveri yllättäen kiihdytti ja päätin jättäytyä kohteliaasti huohotusetäisyyden ulkopuolelle hölkkimään. Mutta ei aikaakaan, niin taas olin saamassa samaa selkää kiinni, vaikka en vauhtiani ollut lisännyt. Päätin sitten lähestyessä hieman kiihdyttää, että tilanne olisi pikemmin ohi, mutta hemmo lisäsi myös vauhtia. Ja nyt se ei enää voinut olla vahinko, kun mentiin lähes 5min/km. Jättäydyin uudestaan jälkeen könyvaihteella ja ei hemmetti pian taas sama juttu! Ajattelin, että jannu takuulla hidastee ja kiihdyttee edessäni ihan vain kieli poskessa. Lopulta vauhti lienee ollut alle 4:30 min/km kun juoksin miehen rinnalle ja sanoin jotain ympäripyöreän kohteliasta reippaasta talvivauhdista. Mutta mies olikin aivan henkihieverissä ja puuskutti katkonaisesti vastaukseksi "ei vaan saa koneesta enempää irti" Se ohitettavaksi tuleminen olikin ilmeisesti hänelle kuin jokin henkinen kastraatio. Jos olisin tiennyt, niin olisin varmaan vaitanut heti alussa juoksusuuntaa.
 6. Pöh. Menin ja taitoin nilkkani joulupäivänä, mutta onneksi se vain turposi ja kestää askellusta. Annoin itselleni varmuuden vuoksi pari päivää urheiluvapautusta ja hoidoksi ankaraa suklaa- ja kinkkutankkausta. Toimi. Tänään matolle nilkka teipattuna aurinkoista talvisäätä ikkunasta haikaillen, kun en uskaltanut lähteä poluille testaamaan. 13 km kinkun sulatus kiihtyen 6:00-4:15 min/km. Kivasti oli sali täynnä porukkaa, vaikka niitä kuuluisia uudenvuoden lupauksiakaan ei ole vielä julistettu.
 7. 12 km kertaakaan matkalla kelloon katsomatta. Vettä tiputteli hiljakseen koko matkan, mutta ei oikeastaan haitannut yhtään, vaan lenkki kulki huomaamattomasti omissa mietteissä. Joku pk-vk siitä sitten tuli avg. n.5:30min/km. Yllättävän paljon oli porukkaa hyödyntämässä päivän valoista hetkeä mukaan lukien pari urheaa juoksukouluryhmää monikymmenpäisellä joukolla. Koukuttava laji tämä juoksu.
 8. HCl

  La 14.12

  21km/2h+. Alkuun kymppi hissutellen ja sitten mielen mukaan vapaasti sinkoillen ja tempoillen skaalalla 6:40-4:20min/km. Sadetta ja kohtalaista tuulta luvattiin, mutta kumpaakaan ei onneksi juuri tullut. Onko joku kisa suunnitteilla helmi-maaliskuulle, kun nyt jo nostellaan tehoja?
 9. Oho, siinä saa olla jo valppaana oman sijoittumisensa kanssa. Vaikka kuntoa epäilemättä piisaa, niin Diesel on aina Diesel.😀 Nollavitoset lähtevät telineistä varmaan jo aika rivakasti ja tulossa epäilemättä tehokas fartlek.
 10. Varmaankin hyvä konsepti. Itse en juuri välitä talvella juoksussa kuin kahdesta asiasta: kunhan tulee niitä kilometrejä ja kerta viikkoon/kahteen käytetään sykkeet ylhäällä skaalan ylläpitämiseksi. Mutta tuo "nopeutta ympäri vuoden" on kyllä siinä mielessä hyvä viesti, että nyt olen kahtena keväänä peräkkäin onnistunut telomaan pe%seen/nivuset hajalle liian äkkinäisen nopeustreenin alettua.
 11. Kyllä on pimeää. Kahden lenkin päivinä yritän saada toisen tehtyä valoisan aikaan, mutta nyt tekee tiukkaa. Aamu 8:30 asti sinnittelin, mutta sitten oli pakko lähteä matkaan, vaikka yöhän siellä vielä oli. Plussan puollella, vaan edelleen oli osin jäiset polut, joten jalkaan vanhat luottoystäväni Sarvan Devil2:set. Johan se päivä hieman matkan aikana kirkastui ja mieli siinä samalla. 🙂 Illalla takaisinpäin tietysti sysipimeässä. Keskuspuisto on nyt täynnä jotain ihme vilkkuvaloisia pitkäantennisia härpäkkeitä ja oli vähän sellainen isoveli-valvoo-fiilis. No, joku kyltti osasi kertoa jostain meneillään olevista seismologisita mittauksista. Liittyisikö kaupungin suunnitelmiin kartoittaa lämpöporakaivoja Keskuspuistoon? Niin ne lenkit; edes 9km 6:32min/km, takas 9 km 5:58 min/km. Hurraa ja hyvää viikonloppua!
 12. HCl

  Pe 29.11.

  Salille tomerasti klo. 7 tuulen ja tihkusateen saattelemana. 1,5h matolla marraskuun pimeyttä katsellen ja podcasteja kuunnellen. Eikä tässä vielä kaikki. Töistä kun pääsen, niin urheilu jatkuu pitkälle iltaan, Snookerin merkeissä tosin. Oheistoiminta huomioiden voi vain todeta, että minkä aamulla laihtuu, tulee illalla tuplana takaisin. 🙂 Rentouttavaa viikonloppua kaikille juoksuaddikteille!
 13. 17km peekoota pimeillä poluilla. Jos jotain hyvää tästä synkkyydestä hakee, niin ainakin riittävän rauhallisia lenkkejä tulee juostua enemmän. Hämärässä ei vain huvita repiä ja toisaalta hidaskin vauhti tuntuu pimeällä jostain käsittämättömästä syystä nopeammalta kuin todellisuudessa on. Nytkin luulin fiilispohjalta lenkin olleen luokkaa 6min/km, mutta olikin 6:30. Näköjään joukkoliikenteen tukilakko on toteutumassa. Tarkoittaa huomenna sitten kahden lenkin päivää.
 14. Tänään kokeilin itselleni jotain uutta; 3 tuntia putkeen matalasykkeistä menoa. Ensin kaksi tuntia todella kevyttä hölkkää ja heti perään kotona tunti kevyttä vanhalla mummotunturikuntopyörällä. Tylsää, todella tylsää, mutta kropalle uutta. Sinänsä iloinen, että sain aikaiseksi, sillä kokeilu oli kariutua jo lenkin aikana. 15 km kohdalla hieman viluissani ohitin Pitkäkosken majan, josta tulvahti jumalainen vastaleivotun munkin tuoksu. Heikko hetki ja "vi##t tälläistä pelleilyä jaksa"-moodi iski heti päälle. Ehdin jo ottaa pari askelta ovea kohti, kunnes tajusin, että syyllisyyden tunne tulee olemaan hirveä posket täynnä munkkia. Siispä nöyrästi eteenpäin. Lupasin kyllä itselleni, että joku lenkki talvella vartavasten suunnitellaan munkkistopille päättyväksi.🙂
 15. En näkisi tätä signaalina jalan parantumisesta, vaan pikemminkin muistutuksena siitä, että prosessi on kesken ja traumakohta ei kestä vielä iskutusta. Positiivista tässä on se, ettei homma onneksi palannut lähtöpisteeseen. Kerran kun vihlaisee ikävästi, niin 6kk laskenta aloitetaan alusta. Ja silloin ei päästä ensi keväänä lukemaan tämän palstan raastojuttuja 😭.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy