Jump to content
Juoksufoorumi.fiPeksu

Jäsenet
 • Content Count

  935
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Peksu

 • Syntymäpäivä 01.03.1956

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eipä tuo Wiha kovin paljon suositumpi ole: Suomi-Juoksu 28 juoksijaa, Wihan Kilometrit 2018/100 km 30 juoksijaa. Aika hyvä määrä siis ottaen huomioon sen, että kisa oli tällä kertaa suunnattu tarkoituksella kokeneille juoksijoille. Viime aikojen trendi on ollut kovasti siihen suuntaan, että tasaisen reitin ultrat ei kiinnosta, kun taas pitkät polku-ultrat keräävät väkeä. Tässä Suomi-Juoksussa oli tarjolla polkujuoksijoiden kaipaamaa mäkeä ilman kivikoita ja juurakoita.
 2. Siinäpä se onkin, että mikä on riittävän selkeästi. Tuli palautetta, että reitti oli hyvin merkitty. Myöskään Jyrki ei ainakaan jossain kommentissaan syyttänyt eksymisestään huonoja reittimerkintöjä, vaan sanoi sen olleen oma moka. Juoksijoille piti olla otsalamppu, erityisesti turvallisuuden takia, mutta myös tiehen tehtyjen reittimerkintöjen havaitsemiseksi. Käsittääkseni Jyrkillä ei ollut otsalamppua. Kun olimme korjaamassa viimeisen juoksijan perässä merkintöjä pois, huomasimme kyllä, että merkintöjen näkyvyydestä olisi parannettavaa. Otamme mielellään vastaan hyviä vinkkejä siitä, miten ja millaisia merkintöjä tulisi tehdä. Niiden täytyy olla sellaisia, että viranomaisetkin ne hyväksyvät. Kaikenlaisia vilkkuvaloja ja hohtovärejä ei voi käyttää. Yksi tarpeellinen lisä merkintöihin olisi säännöllisesti, esim. puolen kilometrin välein toistuva näkyvä nuoli tiessä. Näin juoksijat huomaisivat nopeammin harhautumisensa. Tässä on vaan se ongelma, että kuka nuo 200 nuolta tuonne piirtelisi. Ottaisiko esim. ForrestG tämän homman kontolleen?
 3. Jonotuslistalla näyttää olevan peräti 30 nimeä. Erityisesti ulkomaalaiset ovat heränneet myöhässä. Aivan hetki sitten tuli ilmoittautuminen Filippiineiltä! Toivottavasti nyt mahdollisimman moni osallistumistaan epäröivä osallistujalistalle päässyt tarttuu mahdollisuuteen peruuttaa varauksensa joulukuun loppuun mennessä ja vapauttaa siten paikkansa jonotuslistalla olevalle. Joka vuosi lähtöviivalta on jäänyt pois suuri joukko listalle päässeitä, viime vuonnakin 23 nimeä. Olisi hienoa, jos nämä paikat saataisiin jonotuslistalaisille.
 4. Peksu

  Spartathlon 2015

  Onnittelut Proffalle huikeasta suorituksesta ja onnistumisesta! Mahtavaa menoa suomalaisilta, jotka vetävät nyt isolla joukolla suomalaisten Spartathlon-tilastot uusiksi. Taistelumieltä loppumatkalle kaikille vielä baanalla oleville ja tsempit myös keskeyttämään joutuneille!
 5. Peksu

  Spartathlon 2014

  Vaimo oli tänään kuullut eräässä tilaisuudessa, että viikatemies kulkee kolme kilometriä tunnissa. Spartathlonin juoksijat ymmärtävät varmaan hyvin, mitä tällä tarkoitetaan. Muille tuollainen sanonta ei ehkä avaudu yhtä selkeästi. Onnittelut Tarjalle jäätävästä suorituksesta, kuten myös peräti kymmenelle muulle suomalaiselle juoksusankarille hienoista saavutuksista!
 6. Peksu

  Spartathlon 2014

  Onkos tuo voittoaika naisten ennätys? Jos noiden järjestäjien tilastoihin on yhtään luottamista, niin on. Aikaisempi ennätys on kahden vuoden takaa Elizabet Hawkerin 27:02:17. Meni siis omalle tuntiluvulleen, mikä on varmasti mannaa Szilvialle. Hienoa!
 7. Peksu

  Spartathlon 2014

  Tuon tiedon löytäminen voi olla aika haasteellista. Järjestäjien tulostilastot tuntuvat olevan vähän niin ja näin. Katsokaapa vaikka Finisher-tilastosta vuoden 1991 tuloksia. Juoksijoiden ikiä ei ole tietenkään tiedossa ollenkaan. Mutta yllättävintä tuossa listauksessa on se, että ykköspallilla on eräs herra Spiros ajalla 30:25:07 ?!! Ja minä kun olen luullut, että paras suomalaissijoitus on kolmas sija tuplasti.
 8. Peksu

  Spartathlon 2014

  Onko tuo loppu 20 km pelkkää alamäkeä? Sellaisen kuvan saa ainakin tuosta profiilikartasta. Mutta ei se alamäkikään taida paljon auttaa, jos voimat on lopussa ja jaloissa tekee kipeää joka askeleella.
 9. Peksu

  Spartathlon 2014

  Hurjasti tsemppiä kaikille tien päällä vielä oleville suomalaisille, kuten myös keskeyttämään joutuneille! Kyllä jänskättää tuon naiskolmikon kohtalo, kun nuo vielä panttaavat noita Tegean tuloksia. Aika tempun tekivät nuo pari kaveria (Nilovs ja Kurylo), jotka hurjastelivat alussa 3:08 maratonit, eivätkä kaikkien odotusten mukaisesti nitkahtaneet, vaan ottivat sijat 10 ja 8. Kurylohan on kylläkin jo vanha kettu näissä hommissa, mutta eihän tuolla Nilovsilla ole ainakaan DUVin mukaan mitään meriittejä pitkiltä ultrilta. Elokuulta on satanen aikaan 7:28, mutta sehän on vain satanen.
 10. Onnittelut enkasta Soili jälleen kerran! Olisi tuo Joutseno ollut selvästi nopeampi reitti, mutta varmasti tylsempi. Kolmen tunnin alitus alkaa olla jo täysin mahdollista. Toivottavasti pääset eroon tuosta jalkakivusta ja jaksat treenailla hyvin taas talven yli. Ensi vuonna on sitten syytä ottaa SM-maraton jo ohjelmaan. Taitaa olla Pyhtäällä tuo SM-kisa ja minä lupaan jo tässä vaiheessa sulle kyydin sinne, ettei jää osallistuminen siitä ainakaan kiinni :)
 11. Muutanpa laskukaavaa omalta osaltani eli 50 centtiä tulee lastensairaalalle kaikilta 250 km ylittäviltä kilsoilta ja euro jokaiselta 300 km ylittävältä kilsalta. Tsemppiä yön tunneille! Rankkaa on varmasti, mutta yritähän pysyä matolla vielä tämäkin yö, Saku.
 12. Hurjalta tuntuu tuo alkuvauhti. Matolta ei olla ilmeisesti oltu juurikaan poissa eikä kävelyksikään ole paljon pistetty? Juoksu näytti hetki sitten striimauksessa oikein hyvältä. Nyt ei kuvaa ainakaan mun koneelle tule. Tuliko nyt lepotauko? Spirosin kaavalla lupaan olla mukana minäkin lastensairaalaa pystyttämässä, joten toivon kovasti, että juoksu jatkuu vielä pitkään reilusti loppiaisen puolelle.
 13. Peksu

  Wihan kilometrit 2013

  Olen tulossa Pendolinolla Tikkurilasta ja kimppataksi asemalta on ihan jees. Olispa noilla takseillakin kympin tarjouksia.
 14. Hienosti juostu maraton taas sulla. Enpä huomannut sua matkalla, vaikka ilmeisesti samoja vauhteja mentiin jossain vaiheessa. Loppupuolella mun juoksu oli kauheeta raahustamista. Hirveetä katsottavaa tuo maaliintulovideo. Näkyy, että ukolla on jalat ja selkä ihan tiltissä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy