Jump to content
Juoksufoorumi.fi


fnitse

Jäsenet
 • Posts

  17
 • Liittyi

 • Last visited

About fnitse

 • Syntymäpäivä 27.04.1965

fnitse's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. fnitse

  Pitovoitelu tykkilumella

  Kävin eilen Hakunilassa ja suksissa oli vanhat Kivikossa käytetyt voiteet (Startin yleisliisteri alla ja Rhoden Super Gialla päällä). Pito oli loistava. Haarakäyntiä ei tarvinnut käyttää ja potku piti jäisemmissäkin kohdissa. Luisto ei ollut aivan parasta luokkaa, mutta mitään tökkimisiä ei kuitenkaan esiintynyt. Mieluummin näin päin kuin loistoluisto ja huonompi pito.
 2. fnitse

  Pitovoitelu tykkilumella

  Aloitteleva voitelija kaipaa voiteluohjeita uusiin olosuhteisiin. Minkälaista pitovoitelua suosittelette uudelle tykkilumelle pääkaupunkiseudulla, missä tällä hetkellä kaikki lumi on tykistä tullutta? Toimiiko samanlainen kuin hiihtohallissa (Kivikko)? Sinne sain ohjeen laittaa pohjalle sopivaa liisteriä (olen käyttänyt yleisliisteriä) ja päälle Rhoden Super Giallaa. Hyvin on toiminut. tuomas
 3. fnitse

  Helsingin ladut

  Perjantaina oli illalla niin kylmää, että päätin kokeilla purkkivoiteen (super gialla) levittämistä vanhan yleisliisterin päälle. Se onnistui helpommin kuin olisin arvannut. Sain vedettyä liisterin päälle suhteellisen tasaisesti ohuen kerroksen purkista, ja sitten tasoitin vielä (synteettisellä) korkilla. Homman helppoudesta innostuneena vedin vielä toisenkin kerroksen. Tänään kävin hallissa kokeilemassa, miten tällainen voitelu toimii. Mulla oli ollut pien epäilys, ettei liisteri sen purkkivoiteen alla vaikuta mitään, mutta väärässä olin. Tulos oli tähän astisista kokeiluistani ehdottomasti paras! Kokeilen vielä jossain vaiheessa violettia liisteriä tai rexin kultaa. Sen kanssa ei kuitenkaan enää ole niin kiire, kun kohtuullisen toimiva voitelu on jo löytynyt.
 4. fnitse

  Helsingin ladut

  Kokeilin viikonloppuna ensin Rode Supergiaa ja sitten Startin tervanhajuista yleisliisteriä (+10 ... -5). Rodella pito oli aika puutteellinen, mutta Startilla pitoa alkoi olla jonkin verran. Tosin en ylämäkeä päässyt ihan loikkimalla liisterilläkään. Sitten kun tulee pakkasta (saa sukset kylmäksi), täytyy kokeilla purkkivoidetta liisterin päälle. Sitä ennen taidan pertsailla liisterillä tai luistella.
 5. fnitse

  Helsingin ladut

  Ok, kokeilen ensin viimevuotista voitelua (hopealiisteri). Jos se ei toimi, niin alan kokeilla jotain sekotuksia. Miten sitä purkkia saa levitettyä siihen pehmeän liisterin päälle? Mikä sen liisterin vaikutustapa on, jos siinä on toinen voide päällä?
 6. fnitse

  Helsingin ladut

  Kävin eilen illalla Kivikossa hiihtämässä kolme varttia pertsaa. Latu tuntui aika lailla samalta kuin viime vuonnakin. Viime vuonna voitelin sukset hopealiisterillä ja pito oli mulle juuri ja juuri riittävä. Osittain ajoittainen lipsahtelu johtui varmaankin vähän liian vaikeista suksista mun taidoilleni ja osin huonosta potkusta. Ostin tälle kaudelle vähän helpommat sukset ja nyt kokeilin voidella ne nollan ja pakkasen rajalle sopivalla violetilla purkkivoiteella. Vaikealta tuntui hiihto pidon kannalta. Tasaisella menoa saattoi kutsua hiihdoksi, mutta hallin ainoa mäki oli aika surkeaa sauvakävelyä. Onko jotain suosituksia voiteluksi Kivikkoon, vai pitääkö mun vain treenata potkua paremmaksi? Sinänsähän voitelun pitäisi olla aika helppoa, kun keli taitaa olla aika lailla vakio.
 7. Oletko Ronkeli kokeillut Merrelin Bare Accesseja? Ilmeisesti Merrelin lesti on sulle sopiva. Bare Accesseissa on vähän enemmän pehmeyttä pohjassa kuin Road/Trail Gloveissa.
 8. fnitse

  Helsingin ladut

  Kävin tänään Paloheinässä hiihtämässä pertsaa. Latu oli aika huonossa kunnossa. Vapaan ura näytti kyllä paremmalta. Onko jollakin tietoa Hakunilan latujen tilasta? Kannattaisiko ensi kerralla mennä sinne hiihtämään pertsaa?
 9. Vietämme jonkin aikaa hiihtolomasta Jämsän lähellä ja tulemme käymään useampana päivänä Himoksella laskettelemassa. Kannattaako ottaa murtsikoita mukaan? Ensisijaisesti haluaisin hiihtää perinteistä, mutta kyllä vapaareititkin kelpaavat. Jämsän latukarttapalvelu näytti lähes pari viikkoa vanhana tietona, että kaikki ladut oli pohjattu mutta latuja ei ollut. Luulisi, että ainakin golfkentällä olisi lunta riittävästi latuja varten, vaikka metsäladuille ei pääsisikään.
 10. Ainakin perinteiset puukengät on kovapohjaiset. Niillä varvas pysyy suorana ja paranee.
 11. fnitse

  Vantaan ladut

  Asun Helsingissä aika lähellä Paloheinää. Hiihdän yleensä Paloheinän lenkkejä ja sitten keskuspuistossa siirtymälatuja. Olen aina pitänyt itseäni onnekkaana, kun on niin hienot ladut kotinurkilla. Tänään kävin tyttären harrastusten takia Hakunilassa ja hyödynsin odotteluajan hiihtämällä (luistelua) noin 10 km urheilupuiston alueella. Täytyy sanoa, että olipa upeassa kunnossa reitit. Luistelu-urat eivät olleet yhtään jäässä, mutta eivät yhtään pehmeät, kaikkialla ihan tasaiset (siis niinkuin poikittaissuunnassaan). Ladut, joita kokeilin alamäissä olivat kuin muotilla valetut. Ihan kuin kaikki reitit olisi juuri ajettu mua varten. Toisaalta niissä kyllä näkyi reilusti hiihdon jälkiä eli ei voinut olla kyse ihan siitäkään. Tämän jälkeen täytyy varmaankin laajentaa hiihtoaluetta niin, että tulee säännöllisesti käytyä myös Vantaalla. Ehkäpä Espookin on kokeilemisen arvoinen.
 12. Ja tietenkin vielä sopiva määrä vessapaperia.
 13. Kiitos noista varustelistoista. Kaikki ovat aika yhteneviä mun ajatusteni kanssa. Salamipötköt tulee kyllä noiden kommenttien perusteella varmaan munkin reppuuni. Siis: Camelbak Octane LR (2 litraa), kompassi, leukoteippiä, kännykkä, Dexalin geelejä ja pari patukkaa, minisalamia, yksi ruisleivän pala herkutteluun, Haltin ohut tuulitakki ja varasukat. Varasukilla ja leukoteipillä rakentelee jo aikamoisia ensiaputarpeita eli en taida sen kummempaa ea-pakettia ottaa.:untroubled: Päälle pitkähihainen juoksupaita, polvipituiset juoksutrikoot, suunnistajan säärisuojat ja Merrel Trail Glovet. Näillä mennään, paitsi että täytyy vielä opetella käyttämään juomasäiliötä. tuomas
 14. Päätin tänään osallistua Nuuksio Classicille. Mulla ei ole mitään kokemusta tällaisista itsehuolletuista koitoksista. Tavallisia maratoneja on takana juosten puolisen tusinaa ja yksipyöräisella yksi. Maratonajat on olleet kolmen ja puolen tunnin luokkaa paitsi just tänä keväänä sairastelun pilaaman talven jälkeen nippa nappa alle neljän tunnin (ykspyöräsellä meni alle 2:30 :smile-new:). Metsässä olen juossut iltarasteja ja tänä kesänä kävin Jukolassa juoksemassa ankkuriosuuden (15 km kartalla). Kävin saman tien hakemassa Varuste.netistä Camelbakin, kun mulla ei aiemmin ollut sellaista. Nyt heräsi kysymys, että mitä sinne reppuun kannattaa ottaa mukaan. Vettä tietysti ja ilmeisesti energiageeliä. Pakollisia varusteita olivat urheiluteippi, kompassi ja vesitiiviisti pakattu kännykkä. Minkälaisia lisä-/varavaatteita ihmisillä on mukana entä onko jotain muuta syytä pakata mukaan?
 15. Vieläkö kengät ovat myynnissä?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy