Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Don_Valido

Jäsenet
 • Content Count

  765
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  61

Everything posted by Don_Valido

 1. Don_Valido

  Kuinka hidas HCM on?

  Lisenssi vanhenee aina 30.9 jonka jälkeen pitäisi uusia. Harva uusii heti. Ilmeisesti tuo viittaa siihen että juoksijalla ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa lisenssiä.
 2. Ei tuo toisella sivulla ollut linkki pelittänyt. Saako joku laitettua suomalaisten juoksijoiden tulokset tai toimivan suoran linkin tuloslistoihin?
 3. Eihän tuo tee kuin @5:05minkm keskivauhdiksi joka luulisi olevan reippaasti PKn puolella. Matka on toki pitkä ja vauhti tullee tippumaan (ellei ME:tä juosta) mutta näin äkkiseltään kuulostaa järkevältä alkuvauhdilta. Helpot kilsat alussa pois, heh.
 4. Siitä hyvää mallia kuinka toiselle puolikkaalle saadaan sekunteja säästöön. Alussa löysät pois. Veikkaus, 16km DNF.
 5. Ratajuoksun järjestämisen kustannukset taitaa olla sen verran pienet että vähäisemmälläkin osallistujakaartilla voi järjestää ilman liian suurta persnettoa. Useimmiten ratakisojen ei ole edes tarkoitus tuottaa voittoa jota polkupuolen järjestäjätahot taas tavoittelevat. Ei niitä esimerkiksi kympin kisoja kuitenkaan liikaa järjestetä vaan voisi olla useampikin kisa ennen Kalevalaisia. Pääkaupunkiseudulla varsinkin ollut todella vähän kymppejä tarjolla. Aktia Cupin 10km sarja on hieno ja jokin vastaava olisi hyvä myös ratapuolelle. Kisasarja jota hieman mainostettaisiin ja johon kaikilla kuntoilijoilla (lisenssillä tai ilman) olisi mahdollisuus osallistua. Tällä hetkellä kun yu-ihminen löytää kisat Kilpailukalenterista niin tavallinen kuntoilija ei sinne löydä. (Tai ainakin itse kuulin Kilpailukalenterista ensimmäisen kerran vuonna 2018 ja sitä ennen ratajuoksut kuulostivat salakerhon toiminnalta). Soisin molemmille lajeille, polkujuoksuille ja ratajuoksuille enemmissä määrin osallistujia ja mielenkiintoisia kisoja. Ovat sitten bisnesmielessä tai sitten hyvää hyvyyttään järjestettäviä. Josko sitten jonain päivänä enää ei olisi 3/4 kansasta ylipainoisia, ihmiset voisivat paremmin ja Suomi menestyisi niin polkujuoksun MM-kisoissa kuin Dohan radoilla. Nyt meni vähän ohi aiheen. Sori.
 6. Eri kilpailu käyty yöllä. Silloin ratkottiin pimeän mestari samalla matkalla. Kyllähän kisoja kannattaa järjestää jos osallistujia löytyy.
 7. Järjestetäänhän niitä useampia lähtöjä myös ratajuoksuissa. Liikaa porukkaa liikenteeseen niin polut menee tukkoon. Ensin taisi lähteä kärkijoukko matkaan. En tiedä mikä määrä porukkaa siinä oli. Maksimainen jostain syystä valikoi itselleen toisen lähdön.
 8. Polkujuoksijan askeleena luulisi olevan juuri päinvastainen eli liian tiheä askellus.
 9. Veikkaan myös että melko moni sammuu ennen maalia. Minä myös ja moni muu kotona tai ulkona oleva. Alisa ei.
 10. Taitaa olla valmistautumassa Turkin lämmössä. Toivotaan että kaikki menee nappiin!
 11. Kirjoitetaan oma näkemys. 2016 lähtien olen tainnut Hokilla juosta ja jonkinlaiseksi "lähettilääksi" voi kutsua vaikka koskaan en varsinaisesti ole sellaisesta mitään sopinut. Alunperin tilasin ennen maahantuontia Hokani suoraan verkosta ja taisivat tulla Hollannista Suomeen. Jos vaatteita ja kenkiä miettii niin niitä on kolmen vuoden aikana kaappiin löytynyt niin paljon kuin niitä on tarvinnut ja vähän enemmänkin. Vaatteita on saanut toppatakeista alusvaatteisiin. Sitä olenko niistä maksanut jotain en halua paljastaa. Nämä ovat kuitenkin olleet pieni osa siitä mitä oikeasti olen saanut.. Suurin anti on ollut ryhmän tuki ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Hokan poluilla kirmaajilla on melko aktiivinen viestittelyrinki josta on saanut paljon vinkkejä, tukea ja vittuilua. Saanut oman tiimin. Myöskin kisoihin, esim Karhunkierroksen reissuun löytyi majoitusta ja kyytiä sekä huoltajaa. Tai Bodomiin huoltajaa ja kyytiä. Verrattuna Runners Clubiin, niin RCltä olen saanut vuosittain jäsenmaksun, en muuta. Mitä sitten itse olen "joutunut" tekemään. Oikeastaan en mitään mutta hyviin tapoihin on kuulunut että somessa esim instagramin puolella tägää Hokan kuviin. Osa ryhmäläisistä tööttää kuvia päivittäin, jotkut viikoittain ja jotkut kuukausittain. Kukaan ei ole määritellyt miten usein niitä sinne pitää laittaa ja minkälaisia. Itse en nykyään juurikaan niitä alustoja seuraa mutta laitan viikoittain muutaman hölkkään liittyvän kuvan instagramiin. "kirjoitan mutten lue" - tyyliin. Toinen tehtävä on juosta "edustusasu" päällä kisoja ja mahdollisesti saada sitä kautta näkyvyyttä. Melko vaivatonta siihen nähden mitä hyötyjä koen saavani "hoka-yhteisöön" kuulumisesta. Ilman EM- tai MM-mitaleita, pelkkänä perushölkkärinä. Taustalla kun ei ole mikään iso paha yritys joka painostaisi tekemään asioita. Salomonin, Altran ja La Sportivan "tiimeistä" en tiedä miten heillä.
 12. Jos juoksua ja kuntoa haluaa kehittää niin yllä olevien esimerkkien mukaan. Jos taas haluaa vain vaalia terveyttä ja ylläpitää kuntoa niin säännöllinen liikunta on hyvästä ja tuo 5x5km viikossa on hyvä esimerkki siitä. Oletuksena että sen lisäksi myös käytät jalkoja kävellen ja keräät päivittäin min. 10000 askelta.
 13. Sinänsä ei ihme että Hokaa näkyy somessa. Onhan Hokan "lähettiläitä" jo jonkin verran. Rata Mm Minna Syvälä (mm. mukana Kalevan kisat) Ossi Kekki (mm. muutamat Piirikunnalliset voittanut) Suvi Miettinen Ultrat Mm Jaakko Eskelinen (polku-ultrien piirikunnallisten voittaja) Ville Maksimainen (sama kuin Jaska) Saara Päätalo (sama kuin edelliset) Ismo Eskelinen (piirikunnallisten hyvää tasoa) Henry Aalto (nuori lupaus) Satu Kähkönen (nuori lupaus) Maantiet ja marat ym Forrest Guurin joukko; FG, Soili, grigori.. Mattilan Marko täältä. Hiihto: Mm. Katri Lylynperä Perttu Hyvärinen Eveliina Piippo Juoksukoulut Vauhtisammakko, Anni ja Mikko Liukka Triathlon Henna Junnila (täysmatkan SM-kulta) Suunnistus Marika Teini ... Ja varmasti moni jäi mainitsematta.
 14. On muuten pirun hyvä tämä Montanen juoksutakki (löytyy 4runnersista)! Ja Hokan kengätkin hei! T. Piirikunnallinen.
 15. Vaihtoehtoja on muutama: A) Teet tulosta ja hankit olympiamitalin Suomelle B) "Brändäät" itsesi ja otat somen haltuun kymmenillä tuhansilla seuraajilla. C) teet An ja Bn. Molempien seurauksena sponsoreita saattaa löytyä.
 16. Don_Valido

  Hoka One One

  Rinconissa enemmän 👍
 17. Viime vuonna muistaakseni keli oli raaka.
 18. Tallensin tuon Hokan lähetyksen Youtubeen. En tiedä miten näkyy tietokoneella mutta puhelimella pitäisi toimia. Kisa kokonaisuudessaan:
 19. Tämä osuukin hyvin tähän myös.
 20. Ajan esim fillarilla muutaman tunnin ja käyn uimassa. Näin meni tänään lepopäivänä pari tuntia. Talvella sitten kuntosalille jossa eri aerobisia laitteita ja saleilua päälle. Sitten on toinenkin tapa viettää lepopäivä jolloin ei tule mitään tehtyä.. darrassa.
 21. Tuomaksen veto upea! Turha vähätellä että kärkimiehet ei olleet mukana. Tuo aika on kova ja kelle vaan olisi tehnyt tiukkaa! Iso hattu!
 22. Don_Valido

  Hoka One One

  Nyt on Mach2 kengillä tullut vedettyä viimeiseltä parilta kuukaudelta kaikki tehoharkat tonnin vedoista aina 200m vetoihin. Pirkkolan tiilimurskalla toimii ainakin mukavasti. Hyvä puoli myös että ei tartte kenkiä vaihtaa vaan voi alkuverkat ja loppuverkat myös vetää samalla parilla. Jalkaystävälliset tehotreeneihin. Kun lähdetään hakemaan sitten sekunteja pois tositilanteessa esim 10000mllä niin sitten jalkaan Carbon Rocketit.
 23. Onko joukkue muuttunut? Hertz-autovuokraamolta sponssia?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy