Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Don_Valido

Jäsenet
 • Content Count

  776
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  63

Don_Valido last won the day on February 11

Don_Valido had the most liked content!

Community Reputation

3 463 Excellent

1 Follower

About Don_Valido

 • Syntymäpäivä 12.01.1986

Contact Methods

 • Website URL
  https://donvalido.wordpress.com/

Recent Profile Visitors

2 454 profile views
 1. Tänään ap 3km 45min ja ip 2km 32min. Saikulla 9.3 saakka mutta tarkoitus olisi mennä 24.2 kentälle vetämään ainakin yhdet harkat per päivä tyylillä.
 2. Nyt on Sepillä tämä viikko kevyt ja vielä ensi viikosta puolet viikosta pientä höntsää. 1,5viikon palautteleva jakso siis. Ma-ke väliin kun tekisi tarjoamistani vastenmielisistä palauttavista yhden harkan. Katsotaan onnistuuko, tässä eniten ollut epäilyksiä. Hah! Muuten sitten Seppo tulee menemään äärimmilleen pääsiäisviikolla ja vapun tienoilla vielä luvassa viimeinen rääkki. Mennyt viikko hyvin kouli näitä varten. Niin kuin onnistuneelle Vantaan maralle harjoitellessa niin kyllähän tässäkin liikutaan koko ajan hyvinkin suurilla riskialueilla. Niin loukkaantumisia kuin ylikuntoakin ajatellen kuin myös siltä osin että jo Karhunkierroksella voi tulla keskeytys. Molemmat tiedostamme ja hyväksymme riskit ja seuraukset.
 3. Don_Valido

  Hoka One One

  Netissä on tällä hetkellä eri kenkämerkeistä lukuisia huijaus-sivustoja. Kahdet uudet Speedgoat 4gtxt hintaan 72dollaria... Mikä firma myisi netissä 160euron kenkää 36dollarilla? Luotettava tilaa mm: Intersportin verkkokauppa Scandinaavian Outdoorin verkkokauppa https://scandinavianoutdoor.fi/hoka/kengat/polkujuoksujalkineet/speedgoat-4-gtx/ Kivijalkakaupat Sekä https://www.hokaoneone.eu/en/fi/home/ Niin voi saada muutakin kuin sukkia. Suomen maahantuojalta voi tarkistaa jos näkyy halpoja tarjouksia netissä ja pohtii tuleeko mahdollisesti huijatuksi lähettämällä viestiä: HOKA Facebook Tai https://instagram.com/hokaoneonesuomi?igshid=6751oe69jdp6
 4. Kyllä. Ja jotkin ovat vuoden tai kaksikin poissa esim syöpähoitojen takia. Tänään pisin kävely tähän mennessä. 1,4km 25minuuttiin. Kaksi kertaa istuin matkan varrella hetkeksi. Huomenna tarkastamaan josko haava olisi lopulta mennyt kokonaan umpeen ja samalla fyssarikäynti. Jos tästä nyt kuntoudutaan tuossa 6kk ja juoksua pystyy taas jatkaa niin otetaan uusi Kalevan Kisa projekti. Vuonna 2021 Kalevan 10 000m pääseminen ja siellä viimeisen sijan välttäminen. Tämä projekti luokoot motivaatiota kuntouttamiseen ja sille kun lopulta jossain vaiheessa rapakunnosta lähdetään liikkeelle.
 5. Seppo on nyt ollut 1,5vuotta ohjeistuksessa ja ainakin vielä hengissä on. Tällä ja viime viikolla mittaukset ovat olleet heikompia. Unta on ollut vähän ja lenkit hieman liian myöhään. Kaikkia ei täällä meidän välisestä yhteydenpidosta julkaista ja Seppoa en tällä hetkellä pakota liikkeeseen. Sen sijaan toivon että osaa itse vetää jarrua kun siltä tuntuu, keventää ja skipata harjoituksia. Eilen aamulla lähettämäni viesti: "Jos väsyttää illalla niin nuku ja jätä lenkki väliin. Jos on ok. niin ota extrakevyenä. >5:00minkm kilsoja, mieluiten sinne 5:30 tietämille ja voi lyhentää. Katotaan tarkkaan onko tuo malminkartano tai mäki järkevä ottaa tuohon väliin. Huomenna aamulla siitä fiksumpi. Varmasti vielä painaa elimistössä myös se 53km lenkki vaikka sitä ei jaloissa huomaakaan. Unta tarvitsisit myös, se on selvä juttu, mutta mennään sillä mitä on". Joten ei ne aivoitukset ole niin mustavalkoisia ja julmia kuin välillä täältä harkkoja seuratessa voi saada kuvan. Edit: ja niin kuin Seppo tuossa mainitsi niin halusi itse rajumman lähestymistavan. Itse suosittelin kevyempää jossa maalis ja huhtikuu painetaan reippaammin. Nyt mennään jonkinlaisella välimuodolla. Keventelyt aloitetaan hyvissä ajoin ja paljon aikaisemmin kuin maratonille.
 6. Tällä hetkellä olet jo paremmassa kunnossa kuin viime Vantaan Maratonin PBn aikana. Se on aivan selvää. Älä vielä siis murehdi. Lisäksi "ultrakunto" karttuu vuosien ja kisojen myötä yhä paremmaksi. Kunhan pidät tämän viikon pään pinnan yllä. Sitten taas helpottaa - hetkeksi.
 7. Kaksi viikkoa leikkauksesta. Päivä päivältä alkaa hieman asiat helpottumaan mutta toisaalta jokainen päivä tuntuu henkisesti yhä vaikeammalta. Ensimmäinen viikko meni vielä suhteellisen helposti lääkehöyryissä ja katsellen kymmeniä futispelejä, dokumenttejä. Tällä toisella viikolla alkaneet seinät kaatumaan päälle. Päiviin on kuulunut nyt toisella viikolla muutaman kerran päivässä 15min kävely, muuten sitten kotisohvalla maaten. Kävelyn olen tehnyt kodin vieressä jossa olen kävellyt 200m ympyrää ja istahtanut aina kierroksen välissä penkille. Kuusi rundia on ollut maksimi tähän mennessä. Päivässä siis noin 23h on tullut vietettyä sohvalla makuulla tai sängyllä. Tällä viikolla perjantaina fyssarilla alkaa kuntoutus. Kunhan muistan mennä. Päivistä kun ei ole enää aina kärryillä. Ei tässä hetkeen ihmeitä tehdä. Ensiksi pitää oppia kävelemään taas normaalisti. Nyt tällä hetkellä kävely sujuu ajoittain ok. mutta liikeradat pienentyneet. Selkä on suoristunut ja ensimmäistä kertaa elämässä istun ryhdikkäästi ja myös kävelen ryhdikkäästi. Jalat kun vielä saisi mukaan rytmiin. Ajoittain tulee jonkinlaisia hermokramppeja pohkeisiin, viiltävää kipua jotka on viedä jalat alta mutta helpottavat pian. Sen verran hyvin tässä on kuitenkin päivä päivältä asiat parantuneet että uskon että parin viikon kuluessa olen kykeneväinen jo kävelemään pidemmänkin matkan ja palaamaan futiskentälle tietyin rajoituksin. Tuon näköiset hökkelöt on nyt selässä:
 8. Kyllä tuota crosstraineria tuli hakattua jossain vaiheessa urakalla ja kunto sillä pysyi hyvin yllä lyhyille matkoille kyllä. Pirullista hommaa se vain oli. Kunto kun pysyy yllä jos tuolla hakkaa melko saman verran treeniä kuin juosten. Muut kuntosalikäyttäjät eivät varmasti hyvällä katsoneet. Laitteesta alkaa lähteä melkoinen rätinä kun painaa 200 kierroksia ja ne 180-210 kierrokset kun sillä tuntuivat olevan vain hyödykkäitä. Simuloivat parhaiten juoksua kun kadenssi on tuolloin yhteneväinen juoksun kadenssiin. Toisekseen en pitänyt ikinä kahvoista käsillä kiinni vaan yritin pitää siltäkin osin kuin juoksussa. Tuosta löytyykin yksi lyhyt video crosstrainer-treenistäni. Tuolloin taisi olla vain kolmisen viikon telakkajakso: Twilight Runissa juoksin tuolloin silloisen oman 10km PBn 33:01.
 9. Eilen kuusi lenkkiä 0,04km @22minkm vessaan ja pitkis 0,4km @24minkn röntgeniin. Illalla iski ilmeisesti tauti päälle ja yön pukkasi lämpöä. Olisikohan viime vuoden tapaan influenssa. Oireet samanlaiset.
 10. Päivitetään tänne nyt kun tässä sairaalassa maaten on hyvin aikaa. Alkutalvesta tähän tammikuun loppuun kykenin juosta 60-80km väliin osuvia reeniviikkoja. Pari viikkoa olin myös kanarialla jossa sain tehtyä melkein satasen viikon. Tosin noissa kilsoissa oli paljon hölkkää naiseni kanssa. Jalat kesti tuon 70km viikkotahdin ihan ok, mitä nyt silloin tällöin puutumisia ja pieniä särkyjä. Aktiassa kävin juoksemassa tammikuussa vikan kisani ja ilokseni pääsin nappaamaan voiton Jukka Keron edeltä ajalla 32.57. Tuo oli sekunnilleen sama aika kuin vuosi sitten maaliskuun Aktiassa. Kovasta rääkistä pari päivää oli taas jalka tunnoton ja melko toimimaton. Nyt olen toipumassa selkäleikkauksesta joka oli tiedossa jo viime vuoden marraskuussa. Leikkuu oli lääkärin mukaan onnistunut. Implantti laitettiin selkään välilevyksi ja puristuksissa ollut hermolle tehtiin tila. Ennen leikkausta ei ollut tietoa olisiko tuo hermo jo vaurioitunut ja siten mahdollisesti osin turha toimenpide mutta leikkuun jälkeen lääkäri oli hyvin positiivinen ja sanoi että hermo on puhdas, sileä eikä arpeentunut joten sen toimintakyky pitäisi palata. Nyt kuntoudutaan ja odotellaan 6kk. Tällä hetkellä maannut 27h selällään ja katetri munissa. Kohta tarkoitus yrittää kokeilla kävelyä. Kun kotiudun niin pitkään saa vain kävellä. Juoksuun palataan 6kk päästä ja toivottavasti silloin entistä ehjempänä. Siihen saakka yritän käyttää aikana tärkeimpien ihmisteni kanssa, käymässä seuraamassa ja huoltamassa juoksukisoissa ja katselemalla pirusti jalkapalloa. Ohjelmassa on ainakin Karhunkierros johon tulen huoltajaksi.
 11. Tässä voi tosiaan käydä niin että Seppo on elämänsä parhaimmassa maratonkunnossa huhti-toukokuussa. Mäestä ja poluilta on saatu lisää voimaa jalkoihin ja ajallisesti pitkät polkupk:t päälle niin maratonennätys olisi luultavammin parin maraspesifin harkan jälkeen paperia keväällä. Eri asia on sitten se että kiinnostaako Sepiä lähteä riuhtomaaan sitä jokusen minuutin parannusta ennätykseen ja samoin riskeerata toukokuun karhunkierros.
 12. Näissä asioissa on valmentajan huomioitava aina valmennettavan tahtotila. Sepon tahtotila oli että harjoituskuormaa lisätään, minä taas olisin alunperin lähestynyt vielä harjoituksia kevyemmältä kantilta. Luulin että se riittää rääkiksi juuri maratonilta palautuvalle/palautuneelle miehelle keskellä synkintä vuodenaikaa. Jos katsotaaan aikajanalla kaksi viikkoa taaksepäin niin huomataan että harjoittelu on ollut Sepon mielestä puolivaloilla höntsäämistä, liian vähäistä. Sama palaute on ilmentynyt kahden keskisissä keskusteluissa silloisten harjoitusviikkojen jälkeen. Sen johdosta harjoituskuormaa (tehoja ja määrää) nostettiin ennakoitua nopeammin. Nyt ollaan tilanteessa jossa valmentaminen alkaa ja jossa etsitään ideaalinen harjoituskuorma tehoineen ja määrineen tämän hetken kuntotasoon ja elämän muihin kuormittaviin osa-aluisiin nähden. Puuta on väistettävä mutta on myös saatava hyödynnettyä täysin tehoin motivaatio ja kapasiteetti joka harjoitteluun löytyy. Aion ottaa Seposta kaiken irti jälleen mitä otettavissa on. On kuunneltava juoksijaa ja hänen tahtotilaansa. Yhden tai kahden viikon ylikuorma (on se sitten harjoituksista, muusta elämästä tai molemmista johtuvaa) ei vielä vedä päätä pinnan alle. Nyt tasapainoillaan nuoralla. Pyritään löytämään tasapaino ja pysyä nuoran päällä. Loppuviikon harjoitukset mennään suunnitellusti jos Seppo kokee että kykenee menemään ne niin ettei aja itseään telakalle. Lopulta vain Seppo tuntee oman kroppansa rajat ja hyvin tunsikin maratonille treenatessa. Jos en väärin muista niin la-su välille on noin 4-4:30h hölkkää luvassa.
 13. Seppo on asetettu venyttelykieltoon. Sen sijaan suositus on alkaa tehdä eksentristä voimaharjoittelua. Kyllä tästä noustaan vielä. Vielä ei ole kiire mihinkään. Ensi viikon tunnustelua ja katsotaan sitten alkaako jalka kohentua, mutta nyt on hyvä alkaa viimeistään raahautua salille. Eihän se kivaa aina ole mutta tässä tilanteessa olisi nyt hyvä 3xvk käydä tekemässä liikkeet läpi.. Sen verran hyvin kulki Nuuksion lenkki että mitään ei pitäisi paskana varsinaisesti olla mutta kuten Perttu ja Ruiskarhu totesikin niin tuo asfalttimaratonin monotoninen jyskytys (ja siihen tehty reeni) saa osat lihaksista epäaktiiviseksi ja sitten taas osan vähän "enemmän aktiiviseksi".
 14. Don_Valido

  Kuinka hidas HCM on?

  Lisenssi vanhenee aina 30.9 jonka jälkeen pitäisi uusia. Harva uusii heti. Ilmeisesti tuo viittaa siihen että juoksijalla ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa lisenssiä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy