Jump to content
Juoksufoorumi.fiDon_Valido

Jäsenet
 • Content Count

  791
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  64

Don_Valido last won the day on July 6

Don_Valido had the most liked content!

Community Reputation

3 547 Excellent

1 Follower

About Don_Valido

 • Syntymäpäivä 12.01.1986

Contact Methods

 • Website URL
  https://donvalido.wordpress.com/

Recent Profile Visitors

2 623 profile views
 1. Tästähän on aikaa kun tänne päivitellyt. Nyt on takana 5kk ja viikko juoksutaukoa. Paino: +7kg. Lähes kaikki tullut vatsaan. Viimeiseen kuukauteen ei lisäkiloja. Kuntoutusta tehnyt kävellen. Pitänyt saman rytmin kuin juoksuissa eli rutiinina aamuisin herättyä ulos lenkille. Nykyään toki kävelylenkille. Päivittäin askelia tulee 15 000 - 20 000 väliin. Pisin lenkki tainnut olla 26km luokkaa. Mukavaa puuhaa kävelykin kun nyt tottunut. Pystyy samalla kuuntelemaan äänikirjoja joita en juostessa malttanut kuunnella. Eipä tässä oikein enää ole ollut minkäänlaisia kipuja. Oikeastaan vain kovaa aivastaessa vihlaisee leikkauskohtaan selkään. Siltäkin osin koko ajan vähemmän. Allergiat olleet tänä vuonna pahimmat. Luulen että johtunee siitä että en ole päässyt aamun juoksulenkeillä räkimään päätä tyhjäksi. Kaksi kuukauta tuli oltua putkeen allergisen flunssan kourissa. Toukokuun alussa kävin tarkastuksessa. Röntgenin perusteella luutuminen ei ollut lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. Lääkärin mukaan luutumista ei välttämättä näy röntgenissä ja ei siltä osin siitä ole huolissaan. Tärkein kuulemma että ruuvit ovat pysyneet paikoillaan ja se pitäisi kertoa siitä että luutumistakin olisi tullut. Ruuvit olivat pysyneet liikkumattomina. Elokuun lopussa pyysi uudestaan tulemaan viimeiselle tarkastuksella. Silloin on mennyt noin 7kk leikkauksesta. Jos tuolloin näyttää kaikki hyvältä niin kuulemma irtoaa hölkkälupa. Jos ei näytä hyvältä, niin en tiedä mitä sitten tehdään. Hypännyt juoksukuplasta ulos. Ei ole paljon tullut mietittyä juoksuja. Koronakin kun vei seurattavat kisat niin asia helpottui. Sosiaalisen median seurantaa vähentänyt kun mielenkiinto laskenut hölkkäjuttuja kohtaan. Tilalle on tullut pitkiä kävelyitä, tiede, talous ja politiikka aiheisia podcasteja ja äänikirjoja kuunteluun sekä kirjoja lukuun. Myös yhä enemmän jalkapalloon käytettyä aikaa. Sepon kanssa alkoi myös kisojen kustua koronan myötä motivaatio itsellä laskea ja homma siltä osin pakettiin ainakin toviksi. Tällä motivaatiolla minusta ei ollut iloa ohjelmoimaan riittävän järkeviä ohjelmia, joten oli järkevämpi pistää tauko päälle. Sub3-projektia ei kuitenkaan kukaan vie pois, ja viimeisemmässäkin projektissa oltiin vielä helmikuussa erittäin hyvässä vauhdissa, mutta siirtymä 6kk "preseasonista" 15kk preseasoniin ei nyt houkuttanut kun samalla itseään eristi juoksujutuista pois. Tällaista täällä. Katsotaan kun päästään hölkälle. Kaikesta huolimatta tarkoitus on vetää itsensä takaisin kuntoon vielä.
 2. Jos kovaa ohjelmaa haluaa ja ohjelman muokkaamiseen apua niin tässä kirjassa päästään ytimeen: https://www.adlibris.com/fi/kirja/training-essentials-for-ultrarunning-9781937715458
 3. 3.31 tonnin veto kertoi jo siitä että ex-futarille ominaiset alueet ja vauhdit todennäköisesti löytyy. Eli tällä hetkellä vielä melkoisen vaatimaton pk-alue maksimivauhteihin nähden. Nopeuskestävyys- ja VK-alueella on futiksessa oltu koko iän mutta peruskestävyys laahaa perässä. Puhdas arvaus, mutta uskon että määrätietoisella, vahvasti pk painoitteisella määräharjoittelulla, jo loppuvuodesta voit olla hyvinkin lähellä sub3 kuntoa ellet jopa ole jo silloin sub3 kunnossa. Toki sitä vauhtiakin pitää juosta. Kiirettä tosin ei kannata pitää. Painoindeksikin näköjään helpottaa tavoitteen onnistumisessa. Saunailtoja ei tässä lajissa ole hirveästi näkynyt joten futareille ominaiset juopottelutkin jää vähemmälle. Tsemppiä, mielenkiintoista seurata!
 4. Puolivälin krouvi eli 3kk jäljellä kuntoutusta ja siihen että ensimmäiset juoksuaskeleet otettaneen, joten jos en ole unissani siellä juoksennelllut niin kyseessä on ollut 3D tulostettu kopioni.
 5. Jos kv-huipulle tarkoitus muokata pelaaja niin näinhän se on.
 6. Jatkossa 10min myöhästymisen sijaan kannattaa viedä 30min ennen ja hakea 30min myöhemmin.. Tulee omatoimiharjoittelut täyteen viikolta. Kylmä ei liikkeessä tule..
 7. 345 nimen lista ilmestyi sivulle mutta katosi melko äkkiä. Ehdin ottamaan kuvakaappauksen. Tässä kadonneessa listassa oli nämä suomalaiset.
 8. Seitsemisen viikkoa takana: +1kg painoa. Lähinnä vatsaan. Takaisin töissä Kävellä pystyy ajoittain jo melko luonnollisesti. Kunto on heikentynyt. Sen huomaa jo selvästi. Toukokuussa katsomaan onko luutumista tapahtunut. Siihen asti täällä ei juurikaan raportoitavaa. Edit: piti laittaa että Seppo vaihda otsikko. Mutta päätinkin että mitä sitä vaihtamaan. Enkä enää saanut tuota Seppo-tägiä pois. @Seppo Edit2: Joten laitetaan vaikka muutama tägi lisää @Seppo @Seppo @Seppo
 9. Kiinnostaisi Jarin harjoittelusta kuulla jos mahdollista avata sitä esimerkiksi viimeiseltä puolelta vuodelta.
 10. Tähän sen verran että se olin minä joka tänne kirjoitti kisan aikana että sen hetkinen kisan keskitahti johtaisi 261km lopputulokseen. Samaa totesin Jonkan vauhdista. Toki voihan tuon lukea niin että 261km oli loppuennusteeni Jaakolle sekä Jonkalle. Ja Jaakko ei ole itse tosiaan tainnut mistään ennätyksistä puhua.
 11. Soikkelille 230km täyteen ja 2h aikaa painaa. On hurja!
 12. Jaskalla vaikeaa nyt ja ilmeisesti tarkoitus nyt pysyä vain loppuun asti radalla. Toivotaan että ongelmat ratkeaa ja uusi nousu tulee. Soikkeli painaa edelleen tahdissa ja Jonkka myös hyvin mukana kierroksen Soikkelin takana.
 13. 8,5h kohdilla Eskelinen 261km tahdissa. Miehellä on viikolta jo 105km juoksua joten jos hyvin käy niin mukava 366km viikko luvassa. Matka on kuitenkin pitkä vielä. Jonkan tahti hieman tippunut mutta ei mitenkään rajusti eli mukana vielä. Soikkeli ajaa Jonkkaa kiinni. Kohta areenalle käymään kun saan kyydin kisapaikalle.
 14. Jaakko ja Jonkka 7h kohdilla noin 261km tahdissa eli melko reipas tahti. Toivotaan että kestää, ainakin jompi kumpi. Kohta 1/3 takana. Soikkeli toki myös erinomaisessa vauhdissa ja valmis ylittämään 250...
 15. Mielenkiintoinen ultradebyytti Matti Jonkalla. Maraton lähelle 2.30 joten vauhtia ainakin riittävästi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy