Jump to content
Juoksufoorumi.fiSannaK

Jäsenet
 • Content Count

  229
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  3

SannaK last won the day on April 25 2019

SannaK had the most liked content!

Community Reputation

145 Excellent

Converted

 • 10km
  35.22r
 • Puolimaraton
  1.17,42
 • Maraton
  2.46,44
 • Tavoite
  SM-maraton 2012, Vantaa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Toivon Sepolle todellakin kolmen tunnin alitusta, mutta veikkaukseen osallistun ajalla 3.03.03.
 2. Minäkin olen mukana, mutta lähinnä kannatuksen ja mukavan fiiliksen vuoksi. Juoksen ratakisan seuraavana päivänä, joten Harrin kymppi menee treenilenkistä. Jos jollakin tulijalla olisi toivetta tasaisesta vauhdittajasta, esim. 50min tai 60min, niin voin mielelläni toimia jäniksenä.
 3. SannaK

  Helsinki10 27.4.2019

  http://www.hki10.fi/27-4-2019-juostavan-helsinki10n-ennakkotunnelmia/?fbclid=IwAR2potuFJ_SmjsgSs1Y0TU6AnYL0qg3cogwMinVE7wzDj_CnuwGULfD-mXA
 4. Minulla on tästä hieman erilainen käsitys, joten lähdin kaivelemaan harkkapäiväkirjoista vanhoja maratonejani ja niiden vauhdinjakoja. Itse sain aikanaan valmentajalta ohjeeksi juosta maratonin 1.km 15s hitaampaa kuin tavoitevauhti, 2.km 10s hitaampaa ja 3.km 5s hitaampaa. Vasta sitten juostaan tavoitevauhtia 30km:iin - ja sitten kiristetään hieman, jos on varaa. Sain etukäteen lupauksen, että nuo "ylimääräiset" 30s juoksen takaisin huomaamattani ennen 30km:ä, kunhan annan juoksun käynnistyä rauhassa ja raskas (tankannut) olo kevenee alun jälkeen. Tällä taktiikalla saavutin ensimmäisen 3h alituksen vuonna 2004. Harkkapäiväkirja kertoo, että kympit juoksin 42.49 (5km 21.43), 42.45, (puolikas 1.30.47), 41.50 ja 41.02 ja maali 2.57.17. Muutenkin kiihtyvä tai tasainen vauhdinjako oli minulle tyypillinen aktiiviaikoinani. Olen ymmärtänyt, että olisi ihan tutkittu juttu, että parhaaseen tulokseen päästään, kun vauhti hieman kiihtyy loppua kohden. Tuoreilla jaloilla ei tietenkään lopussa juosta. Tässä suora lainaus vuoden 2007 Mumbain maratonin raportista harkkapäiväkirjasta: "Puolimatka tuli vastaan ajassa 1.28.18. Melko pian sen jälkeen jalkoihin tuli tuntemuksia, ja 27km:n kohdalla täytyi vain todeta, että nyt meni etureidet. Siinä sitten järkeilin, että reidet eivät tästä enää parane, joten täysillä vain maalia kohti. Maali vapautti juoksemisesta ajassa 2.56.27, mutta etureidet olivat siinä kunnossa, että kävely oli todella kivuliasta. Toinen puolikas on kuitenkin tullut muutaman sekunnin ensimmäistä nopeammin. Juoksun edetessä lämpötila kohosi, mutta tukahduttavan kuumaksi keli ei ehtinyt." Milanossa 2010 juoksin puolikkaat 1.24.05 ja 1.24.04. Muistaakseni joku vitsaili, että syynä moiseen epätarkkuuteen oli se, että jälkimmäiseen tuli lentävä lähtö. Ennätysmaratonillani puolikkaat näyttävät olleen 1.23.50 ja 1.22.54. En tietenkään väitä, että se, mikä sopii yhdelle, sopii kaikille, mutta kiihtyvillä tai tasaisilla vauhdinjaoilla itse epäonnistuin harvoin tavoiteajan saavuttamisessa.
 5. SannaK

  Helsinki10 27.4.2019

  Mukana minäkin. @catpaps:n peesissä samassa kisassa tuli viime vuonna kauden ensimmäinen 40 minuutin alitus ja samaa tavoittelen tänäkin vuonna.
 6. SannaK

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Juoksujuhlan tuntua oli tänään todellakin Aktiassa, ja jopa 505 juoksijaa! En olekaan asiaa kummemmin ajatellut, mutta tuo on tosiaan totta, että tuolla juostaan yleisesti ottaen tasaisesti. Kun itse keulii alussa, ja lähtee sen jälkeen himmailemaan, niin porukkaa lappaa heti ohi oikealta ja vasemmalta :).
 7. Oli kiva nähdä! Onnittelut hienosta juoksusta. Mainiota, että loppuverkkakin onnistui! Tapahtumana Kuivannon kymppi on tosiaan 10+, ihan ainutlaatuinen. Minulla lähti kyyti enkä ehtinyt jäädä "juoksujuhlaan", mutta ensi kerralla sitten :).
 8. SannaK

  New Balance Vazee Pace

  Itsekin Vazee Pacen fanina löysin hyvin samanlaisen (jopa paremman) juoksutuntuman NB:n Sonic Fuelista: https://www.juoksija-lehti.fi/kenkaklinikka/new-balance-fuelcore-sonic-v1/ RunRepeat-sivuston arvioissa testaajia oli maininnut, että Sonic vastaisi tuntumaltaan täysin Pacea. Boa-kiinnitys on omasta mielestäni todella onnistunut! Itse hankin Sonicit tänä syksynä TopSportista. Oma koko sattui olemaan -70% 😊.
 9. Kisassa juostaan virallisessa joukkueen edustuspaidassa, ja näin mekin teimme.
 10. No hard feelings! Minä tosiaan yleisesti toivoisin, että (julkinen) urheilijoiden olomuodon arviointi jäisi kokonaan pois - vauhti ratkaisee. Kannattaa aina mieluummin kehua onnistunutta harjoittelua ja tuloksia.
 11. Todella hieno veto Nooralta, olen täysin samaa mieltä! Ottamatta millään tavalla kantaa asian yhteydessä mainittuun yksittäistapaukseen, toivoisin kovasti, että tällainen naisurheilijoiden ulkomuodon kommentointi olisi jo jäämässä historiaan. Vuosikymmenet urheilijoita tunteneena ja läheltä seuranneena tiedän, miten haitallisia ovat ääneenlausutut asenteet siitä, että "muutaman kilon kevyempänä kulkisi kovempaa". Haitallisuutensa lisäksi tämä asenne mielestäni väheksyy sitä harjoittelun eteen tehtyä työtä, joka todellisuudessa tuloskehityksen taustalla aina on. Toki koventunut ja onnistunut harjoittelu saattaa näkyä kehossa esimerkiksi pienentyneenä rasvaprosenttina, mutta mielestäni ainoa oikea tapa kommentoida asiaa on, että "harjoittelu näkyy tuloksissa". Kommentoin nyt samalla tuota Baltsun heittoa paidoista. Joukkue toki koki monet hauskat hetket yhdessä paidan värin tiimoilta :). Sinänsä tietysti symppistä, että haluat puhua juuri siitä. Urheilijalle riittää arvokisoissa, että paita on sääntöjenmukainen ja itse urheilusuorituksen vaatimuksiin sopiva (tekninen). Paidan väri on urheilijalle absoluuttisen merkityksetön.
 12. Laitetaas nyt terveiset tulemaan täältä kisapaikalta! Koko Suomen joukkue matkusti ja majoittui eilen tänne Sveti Martiniin, piskuiseen kroatialaiseen kylään. Ensivaikutelmana kaikki on toiminut hienosti: kuljetus lentokentältä, majoittuminen ja ruokailut. Ei mitään valitettavaa. Ympäristö on todella kaunis ja siisti. Koko joukkueen voimalla (juoksijat ja huoltajat) kiersimme eilen illalla kisareitin, joka on kyllä mäkinen ja kumpuileva. Nousumetrejä kertyy koko kisassa ymmärtääkseni lähes tuhat. Henri ja Noora ovat joukkueesta eniten ilahtuneita reitistä 😊. Sääennuste lupaa kuumaa keliä, joten rankka kisa on odotettavissa, mutta olosuhteet ovat kaikille samat. Itse en starttaa ainakaan kovempaa kuin viime syksyisellä Wihalla. Iloisin ja odottavaisin tunnelmin kohti huomista!
 13. SannaK

  Hoka One One

  En väitä itseäni asiantuntijaksi, mutta vuosia Juoksijaan lenkkaritestejä kokeneiden juoksijoiden kanssa tehneenä haluan oikaista tällaisen väitteen. Voihan se olla, että höpöjuttuja ovatkin (makuasia), mutta ei niitä testejä "kuka tahansa kadunkulkija" tee.
 14. Voi olla lukijoille tuttua juttua, mutta tästä vinkkejä korvaavaan harjoitteluun crosstrainerilla:
 15. Aina kun mahdollista, minäkin teen kahden lenkin päivänä kuormittavamman treenin aamulla. Yksi vaihtoehto on tosiaan juosta vk aamulla ja (korostetun kevyt) pk-lenkki illemmalla. Samoin kahden pk-lenkin päivänä teen yleensä aamulla pitemmän ja illalla lyhyemmän lenkin. Harjoitusviikkoon sijoittaminen onkin hyvä kysymys. Itse usein pidän vk:n alla hyvin kevyen (yhden lenkin) päivän, jotta tehotreenissä olisi mahdollisimman virkeät jalat. Jos esimerkiksi tiistai ja lauantai ovat tehopäiviä, niin en tekisi kahta lenkkiä maanantaina tai perjantaina. Perjantai lienee sopivin lepopäivä, jos lauantaina on tehoja ja sunnuntaina pitkis. Tässä rytmissä torstaina voisi olla reilummin pk-juoksua.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy