Jump to content
Juoksufoorumi.fi

SannaK

Jäsenet
 • Content Count

  221
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

SannaK last won the day on September 11

SannaK had the most liked content!

Community Reputation

114 Excellent

Converted

 • 10km
  35.22r
 • Puolimaraton
  1.17,42
 • Maraton
  2.46,44
 • Tavoite
  SM-maraton 2012, Vantaa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. SannaK

  New Balance Vazee Pace

  Itsekin Vazee Pacen fanina löysin hyvin samanlaisen (jopa paremman) juoksutuntuman NB:n Sonic Fuelista: https://www.juoksija-lehti.fi/kenkaklinikka/new-balance-fuelcore-sonic-v1/ RunRepeat-sivuston arvioissa testaajia oli maininnut, että Sonic vastaisi tuntumaltaan täysin Pacea. Boa-kiinnitys on omasta mielestäni todella onnistunut! Itse hankin Sonicit tänä syksynä TopSportista. Oma koko sattui olemaan -70% 😊.
 2. SannaK

  100 km MM-kilpailu 8.9.2018

  Kisassa juostaan virallisessa joukkueen edustuspaidassa, ja näin mekin teimme.
 3. SannaK

  100 km MM-kilpailu 8.9.2018

  No hard feelings! Minä tosiaan yleisesti toivoisin, että (julkinen) urheilijoiden olomuodon arviointi jäisi kokonaan pois - vauhti ratkaisee. Kannattaa aina mieluummin kehua onnistunutta harjoittelua ja tuloksia.
 4. SannaK

  100 km MM-kilpailu 8.9.2018

  Todella hieno veto Nooralta, olen täysin samaa mieltä! Ottamatta millään tavalla kantaa asian yhteydessä mainittuun yksittäistapaukseen, toivoisin kovasti, että tällainen naisurheilijoiden ulkomuodon kommentointi olisi jo jäämässä historiaan. Vuosikymmenet urheilijoita tunteneena ja läheltä seuranneena tiedän, miten haitallisia ovat ääneenlausutut asenteet siitä, että "muutaman kilon kevyempänä kulkisi kovempaa". Haitallisuutensa lisäksi tämä asenne mielestäni väheksyy sitä harjoittelun eteen tehtyä työtä, joka todellisuudessa tuloskehityksen taustalla aina on. Toki koventunut ja onnistunut harjoittelu saattaa näkyä kehossa esimerkiksi pienentyneenä rasvaprosenttina, mutta mielestäni ainoa oikea tapa kommentoida asiaa on, että "harjoittelu näkyy tuloksissa". Kommentoin nyt samalla tuota Baltsun heittoa paidoista. Joukkue toki koki monet hauskat hetket yhdessä paidan värin tiimoilta :). Sinänsä tietysti symppistä, että haluat puhua juuri siitä. Urheilijalle riittää arvokisoissa, että paita on sääntöjenmukainen ja itse urheilusuorituksen vaatimuksiin sopiva (tekninen). Paidan väri on urheilijalle absoluuttisen merkityksetön.
 5. SannaK

  100 km MM-kilpailu 8.9.2018

  Laitetaas nyt terveiset tulemaan täältä kisapaikalta! Koko Suomen joukkue matkusti ja majoittui eilen tänne Sveti Martiniin, piskuiseen kroatialaiseen kylään. Ensivaikutelmana kaikki on toiminut hienosti: kuljetus lentokentältä, majoittuminen ja ruokailut. Ei mitään valitettavaa. Ympäristö on todella kaunis ja siisti. Koko joukkueen voimalla (juoksijat ja huoltajat) kiersimme eilen illalla kisareitin, joka on kyllä mäkinen ja kumpuileva. Nousumetrejä kertyy koko kisassa ymmärtääkseni lähes tuhat. Henri ja Noora ovat joukkueesta eniten ilahtuneita reitistä 😊. Sääennuste lupaa kuumaa keliä, joten rankka kisa on odotettavissa, mutta olosuhteet ovat kaikille samat. Itse en starttaa ainakaan kovempaa kuin viime syksyisellä Wihalla. Iloisin ja odottavaisin tunnelmin kohti huomista!
 6. SannaK

  Hoka One One

  En väitä itseäni asiantuntijaksi, mutta vuosia Juoksijaan lenkkaritestejä kokeneiden juoksijoiden kanssa tehneenä haluan oikaista tällaisen väitteen. Voihan se olla, että höpöjuttuja ovatkin (makuasia), mutta ei niitä testejä "kuka tahansa kadunkulkija" tee.
 7. SannaK

  Marius Bakkenin maratonohjelmat

  Aina kun mahdollista, minäkin teen kahden lenkin päivänä kuormittavamman treenin aamulla. Yksi vaihtoehto on tosiaan juosta vk aamulla ja (korostetun kevyt) pk-lenkki illemmalla. Samoin kahden pk-lenkin päivänä teen yleensä aamulla pitemmän ja illalla lyhyemmän lenkin. Harjoitusviikkoon sijoittaminen onkin hyvä kysymys. Itse usein pidän vk:n alla hyvin kevyen (yhden lenkin) päivän, jotta tehotreenissä olisi mahdollisimman virkeät jalat. Jos esimerkiksi tiistai ja lauantai ovat tehopäiviä, niin en tekisi kahta lenkkiä maanantaina tai perjantaina. Perjantai lienee sopivin lepopäivä, jos lauantaina on tehoja ja sunnuntaina pitkis. Tässä rytmissä torstaina voisi olla reilummin pk-juoksua.
 8. SannaK

  Marius Bakkenin maratonohjelmat

  Jos tavoitteenasi on nimenomaa kehittyä maratonilla, niin itselläni aikanaan kehitystä toi ns. pitkä kiihtyvä lenkki, joka on hyvin maratonspesifi treeni. Se on myös treeni, joka vaatii jo harjoitustaustaa, mutta sitä sinulla tuntuu olevan. Pitkän kiihtyvän voi toteuttaa lukemattomilla eri tavoilla, mutta ideana on, että pitkiksellä jalat jo hieman väsyneenä nostetaan vauhti maratonvauhtiin ja ylläpidetään sitä sopivan aikaa. Itse tein mm. 20km pk + 10km maravauhti + 2km verryttely. Mielestäni tässä treenissä ei kannata liioitella, mainitsemani esimerkki on jo tosi kova harjoitus. Maratonvauhtisen osuuden ei tarvitse olla noin pitkä. Pitkän kiihtyvän lenkin viikolla tein sen lisäksi vain yhden vk-harjoituksen eli pitkä kiihtyvä yhdistää vk-treenin ja pitkiksen. Lisäksi on huomioitava, että pitkä kiihtyvä vaatii reilun palautumisajan. Niitä oli ohjelmassani yleensä 2-4 ennen maratonia: ei kuitenkaan koskaan peräkkäisinä viikkoina, ja viimeinen 3-4 viikkoa ennen maratonia. En ehkä lähtisi lisäämään vk-harjoituksia enempään kuin 2kpl/viikko (edes 5kpl/kaksi viikkoa). Jos tuntuu, että harjoittelua on vara kiristää, niin voisiko yksittäisten vk-harjoitusten kestoa (ei niinkään tehoa) pidentää? Ja kevyen pk-juoksun lisääminen esimerkiksi aamulenkkien muodossa on aina hyvä idea, jos jalat kestävät määrällisesti kovempaa harjoittelua. Lepopäivistä ei mielestäni kannata lähteä tinkimään 😊.
 9. Ei ollut Katarinan eka mara. Hän juoksi Tampereella viime syksynä 2.47.49. Onnea hienosta juoksusta kovassa kelissä @sk!
 10. SannaK

  Helsinki10 28.4.2018

  Kiitos loistavalle jänikselle! Ilman tätä loistavaa palvelua minulla olisi jäänyt 40 minuuttia alittamatta, mutta nyt oli kaikki niin pedattu valmiiksi, että tarvittava lisätsemppi löytyi. Hieno tunnelma tapahtumassa kaikkinensa, runsas maalitarjoilu ym.
 11. SannaK

  Helsinki10 28.4.2018

  Minä yritän myös @catpaps:n peesissä pysyä, mutta kunto ei taida ihan vielä riittää 40min alitukseen. Jos nyt ei mene alle 40, niin toivottavasti sitten Tervakympillä.
 12. SannaK

  Kysy mitä tahansa ketju

  Hiihto-lehdessä 3/2013 on artikkeli Kaisa Mäkäräisen voimatreeneistä. Artikkelissa valmentaja Jarmo Punkkinen pohtii mm. sitä, että nopeusvoimaharjoittelu ei tuottanut mitään tulosta, koska Kaisa on puhdas kestävyystyyppi: nopeassa voimantuottoharjoituksessa hitaat lihassolut eivät ehdi rekrytoitua. Jotta harjoitus saadaan kohdistettua koko lihakseen, tarvitaan hitaampaa voimantuottoharjoitusta. Voin antaa lehden lainaan, jos kiinnostuit tästä.
 13. SannaK

  Wihan kilometrit 2017

  Kiitos Edwin! Kiitos myös järjestäjille tapahtumasta. Kaikki toimi hienosti jälleen kerran.
 14. Helsingin Paloheinän pururadat ovat ainakin pehmeässä kunnossa. Niille on juuri levitetty uudet purut.
 15. SannaK

  Helsinki Spring Marathon 23.4.2017

  Ehdotus: Olisiko mahdollista saada omat juomat -pöytä ensimmäiseksi? Jos jostakin syystä missaa oman juoman, olisi vielä mahdollista ottaa juomaa järjestäjiltä.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy