Jump to content
Juoksufoorumi.fi

SannaK

Jäsenet
 • Posts

  235
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  3

SannaK last won the day on April 25 2019

SannaK had the most liked content!

Converted

 • Tavoite
  SM-maraton 2012, Vantaa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SannaK's Achievements

 1. Allekirjoitan tämän mainion arviosi Hytti nro 6 -elokuvasta. Pidin siitä todella paljon! Näin elokuvan syyskuussa Ylläksellä ulkoilmanäytöksessä. Pohjustuksen katsojakokemukseen saimme tämän mainitsemasi varkaan näyttelijältä. Hän kertoi kivoja juttuja elokuvan teosta. Kuten elokuvassa, myös katsomossa edettiin kohti kylmyyttä - syyskuisena iltana katsomossa kaikkia paleli, vaikka olisi ollut hyvin varustautunut. Mutta sisälle levisi samalla lämpö, joka pysyi siellä vielä pitkään elokuvan lopputekstien jälkeen. Voyage, voyage :). Liksomin kirjan luin elokuvan jälkeen. Elokuvaan on muutettu paljon asioita, merkittävimpänä koko hytin tunnelma.
 2. Kyllä! Sitten menee pieleen, jos tähän merkkaukseen ei voi luottaa.
 3. Itse olen ratkaissut ongelman siten, että seuraan väliaikoja reitin kilometrimerkeistä kellon kilometrien sijaan. Ei tule sitten ikäviä yllätyksiä lopussa, kun kellon mukaan tosiaan pitäisi olla jo maalissa, mutta matkaa onkin vielä rutkasti jäljellä 😀.
 4. Juuri näin! Lisäksi reitinmittaus suoritetaan lyhintä mahdollista juoksulinjaa pitkin, joten käytännössä juoksijan on mahdotonta onnistua ottamaan jokainen käännös optimaalista linjaa. Lisämetrejä kertyy jokaiselle, vaikka osaisikin juosta todella hyvin käännökset, juomapaikat ym. Isoilla kaupunkimaratoneilla ruuhkassa juostessa maratonin aikana kertyy lisämatkaa helposti jopa kilometrin verran.
 5. Terveiset Vantaan Maratonin kisatoimistosta! Numerolappuja kyllä riittää jälki-ilmoittautuneillekin. Tuntia ennen omaa lähtöä kannattaa kuitenkin olla paikalla ilmoittautumassa.
 6. Ihan samat fiilikset tuli. Pakolliset varusteet ovat juoksijoiden omaksi turvallisuudeksi. Ja toki sen lisäksi kilpailussa tulee noudattaa kilpailun sääntöjä.
 7. Toivon Sepolle todellakin kolmen tunnin alitusta, mutta veikkaukseen osallistun ajalla 3.03.03.
 8. Minäkin olen mukana, mutta lähinnä kannatuksen ja mukavan fiiliksen vuoksi. Juoksen ratakisan seuraavana päivänä, joten Harrin kymppi menee treenilenkistä. Jos jollakin tulijalla olisi toivetta tasaisesta vauhdittajasta, esim. 50min tai 60min, niin voin mielelläni toimia jäniksenä.
 9. http://www.hki10.fi/27-4-2019-juostavan-helsinki10n-ennakkotunnelmia/?fbclid=IwAR2potuFJ_SmjsgSs1Y0TU6AnYL0qg3cogwMinVE7wzDj_CnuwGULfD-mXA
 10. Minulla on tästä hieman erilainen käsitys, joten lähdin kaivelemaan harkkapäiväkirjoista vanhoja maratonejani ja niiden vauhdinjakoja. Itse sain aikanaan valmentajalta ohjeeksi juosta maratonin 1.km 15s hitaampaa kuin tavoitevauhti, 2.km 10s hitaampaa ja 3.km 5s hitaampaa. Vasta sitten juostaan tavoitevauhtia 30km:iin - ja sitten kiristetään hieman, jos on varaa. Sain etukäteen lupauksen, että nuo "ylimääräiset" 30s juoksen takaisin huomaamattani ennen 30km:ä, kunhan annan juoksun käynnistyä rauhassa ja raskas (tankannut) olo kevenee alun jälkeen. Tällä taktiikalla saavutin ensimmäisen 3h alituksen vuonna 2004. Harkkapäiväkirja kertoo, että kympit juoksin 42.49 (5km 21.43), 42.45, (puolikas 1.30.47), 41.50 ja 41.02 ja maali 2.57.17. Muutenkin kiihtyvä tai tasainen vauhdinjako oli minulle tyypillinen aktiiviaikoinani. Olen ymmärtänyt, että olisi ihan tutkittu juttu, että parhaaseen tulokseen päästään, kun vauhti hieman kiihtyy loppua kohden. Tuoreilla jaloilla ei tietenkään lopussa juosta. Tässä suora lainaus vuoden 2007 Mumbain maratonin raportista harkkapäiväkirjasta: "Puolimatka tuli vastaan ajassa 1.28.18. Melko pian sen jälkeen jalkoihin tuli tuntemuksia, ja 27km:n kohdalla täytyi vain todeta, että nyt meni etureidet. Siinä sitten järkeilin, että reidet eivät tästä enää parane, joten täysillä vain maalia kohti. Maali vapautti juoksemisesta ajassa 2.56.27, mutta etureidet olivat siinä kunnossa, että kävely oli todella kivuliasta. Toinen puolikas on kuitenkin tullut muutaman sekunnin ensimmäistä nopeammin. Juoksun edetessä lämpötila kohosi, mutta tukahduttavan kuumaksi keli ei ehtinyt." Milanossa 2010 juoksin puolikkaat 1.24.05 ja 1.24.04. Muistaakseni joku vitsaili, että syynä moiseen epätarkkuuteen oli se, että jälkimmäiseen tuli lentävä lähtö. Ennätysmaratonillani puolikkaat näyttävät olleen 1.23.50 ja 1.22.54. En tietenkään väitä, että se, mikä sopii yhdelle, sopii kaikille, mutta kiihtyvillä tai tasaisilla vauhdinjaoilla itse epäonnistuin harvoin tavoiteajan saavuttamisessa.
 11. Mukana minäkin. @catpaps:n peesissä samassa kisassa tuli viime vuonna kauden ensimmäinen 40 minuutin alitus ja samaa tavoittelen tänäkin vuonna.
 12. Juoksujuhlan tuntua oli tänään todellakin Aktiassa, ja jopa 505 juoksijaa! En olekaan asiaa kummemmin ajatellut, mutta tuo on tosiaan totta, että tuolla juostaan yleisesti ottaen tasaisesti. Kun itse keulii alussa, ja lähtee sen jälkeen himmailemaan, niin porukkaa lappaa heti ohi oikealta ja vasemmalta :).
 13. Oli kiva nähdä! Onnittelut hienosta juoksusta. Mainiota, että loppuverkkakin onnistui! Tapahtumana Kuivannon kymppi on tosiaan 10+, ihan ainutlaatuinen. Minulla lähti kyyti enkä ehtinyt jäädä "juoksujuhlaan", mutta ensi kerralla sitten :).
 14. SannaK

  New Balance Vazee Pace

  Itsekin Vazee Pacen fanina löysin hyvin samanlaisen (jopa paremman) juoksutuntuman NB:n Sonic Fuelista: https://www.juoksija-lehti.fi/kenkaklinikka/new-balance-fuelcore-sonic-v1/ RunRepeat-sivuston arvioissa testaajia oli maininnut, että Sonic vastaisi tuntumaltaan täysin Pacea. Boa-kiinnitys on omasta mielestäni todella onnistunut! Itse hankin Sonicit tänä syksynä TopSportista. Oma koko sattui olemaan -70% 😊.
 15. Kisassa juostaan virallisessa joukkueen edustuspaidassa, ja näin mekin teimme.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy