Jump to content
Juoksufoorumi.fiM.BoneS

Jäsenet
 • Content Count

  2 495
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by M.BoneS

 1. Pientä vaihtelua lähteen mukaan, mutta 140 000 on ilmeisesti ainakin suunnilleen oikein, eli ylikuolleissuus pandemian aikana yli 0,2% väestöstä. Kun ottaa huomioon, että väestön ikärakenteessa ei ole kovin paljon ikääntyneitä, niin tuolla kuolleisuudella saattaa hyvinkin olla yli puolella väestöstä ollut tartunta. Myöskin todettujen tartuntojen lasku tammikuulta alkaen on vähän sen näköistä, että saattaa olla tartuntojen kautta syntynyttä laumasuojaa. Venäjän ylikuolleisuus on ilmeisesti vielä korkeampi. Joidenkin arvioiden mukaan, jopa yli 0,3 % väestöstä (linkki alla). Venäjällä
 2. M.BoneS

  Garmin Enduro

  Joo, ei mikään helpoin ja kätevin ratkaisu harjoituksen aikana lataukseen tämä Garminin klipsi, mutta onnistuu tämäkin Oikeasti tuon kellon pienen akun lataukseen riittäisi ranteen ja kellon väliin sopiva alle sentin paksuinen lisäakku, josta olisi suoraan nastat kellon pohjaan ilman johtoa. Ainut ikävä puoli olisi rannesykemittauksen menetys.
 3. Nyt on Suomikin saatu mukaan tuonne rokotusasteen seurantasivulle: https://ourworldindata.org/covid-vaccinations Israelissa aika vauhti päällä. Annettujen rokotusten määrä jo 9% väestön määrästä. Mitenkähän ovat onnistuneet saamaan noin hyvän sopimuksen?
 4. Säännöistä löytyy tämä tarkennus: Note (i): The one rigid plate or blade referred to in Rule 5.13.1 may be in more than one part but those parts must be located sequentially, in one plane, not in parallel (i.e., not stacked above each other), and must not overlap. Eli hiilikuituja voi olla samassa tasossa useampia, kunhan ei ole useampaa päällekkäin. Kyllä Adizero Adios Pro minusta vaikuttaisi olevan tämän säännön mukainen. Kenkä on myös ollut yleisessä myynnissä, mutta melko pieninä tuotantoerinä, jotka on loppuunmyyty nopeasti. Jotkut ihan tavalliset pulli
 5. No nyt on kova ennätys. Osui loistavat olosuhteet nopealle reitille, ja todella kovatasoinen porukka viivalla. Kamwororin ennätys 58.01 olikin vielä suhteellisen heikko, kun verrataan Tadesen 2010 juostuun vanhan ajan kenkien ennätykseen 58.23.
 6. Miksei periaatteessa voisi, mutta ei ole näköpiirissä, että WA yrittäisi saada polkujuoksua olympialaisiin. WA nimittäin esittää maastojuoksua olympialaisiin 2024.
 7. Kyllä. Ultrajuoksu on osa yleisurheilua. Kansainvälisesti myös polku- ja vuorijuoksu on osa yleisurheilua, vaikka Suomessa polkujuoksu on enimmäkseen irrallista SUL:n toiminnasta.
 8. Tietääkö joku säännöt? Lasketaanko väliajat ennätyksiksi, vaikka lopputulos on keskeytys? Näistä ennätysmurskajaisista on jäämässä käteen Håkanssonille 12h ja 100 mailin pohjoismaiden ennätykset, jos hyväksytään. Jos ymmärsin paikan oikein, niin tuolla on ollut päivällä +1 astetta ja yöllä -1. Kevyt tuuli ja päivän pituus 5:50. Melko järjetön olosuhde yrittää ME-tulosta. Nostan hattua kolmelle miehelle, jotka näyttäisi puskevan yli 200 km tulokset.
 9. Kolmekymppinen noviisi Håkansson juoksi väliaikana uuden 12h pohjoismaiden ennätyksen 153,6 km. Steenen 24h ennätykseen on vielä pitkä matka. On se kova jannu, kävi miten kävi.
 10. Jornet on ollut yli vartin pois radalta. Oliko se siinä?
 11. Riittääkö Killianin into juosta kovaa tulosta sen jälkeen, kun hiipuu ME-vauhdista? Veikkaan että jää kesken. Håkansson saattaa juosta 270+
 12. M.BoneS

  Garmin Connect

  Uutena Garmin käyttäjänä kyselen, että saako kokonaisaikaa sykealueilla mitenkään näkyviin vaikka viikon tai kuukauden ajalta? Yksittäisen harjoituksen tiedoissa tuo aika sykealueilla näkyy, mutta minkäänlaista koostetta en ole löytänyt. Entä olisiko joku muu softa hyvä, jolla tuollaisia tilastoja saisi katsottua Garminin datan pohjalta? Tämä Garmin Connect on niin suppea harjoitusanalyysiin.
 13. Ultramatkoila on voimassa täysin samat kenkäsäännöt kuin maratonilla. Eli Vaporfly 4% on sallittu, kuten se on sallittu maratonillakin. Ainoastaan polku- ja vuorijuoksuissa ei ole rajoituksia pohjan paksuudelle. En silti usko, että näihin kilpailumuotoihin tulisi mitään erityisen paksupohjaisia kenkiä. Tuntuman säilyttäminen maastoon on tärkeää.
 14. IAU on päättänyt, että ultramatkoilla saa käyttää maantiesääntöjen mukaisia kenkiä alustasta riippumatta. Tämä on iso helpotus rataultrien osalta, ja ehti tulla juuri sopivasti ennen Joensuu Night Runia. https://iau-ultramarathon.org/world-athletics-shoes-regulation-–-application-to-ultradistance.html
 15. Nythän se on muuttunut maaottelusta kahden juoksijan voittokamppailuksi. Varmasti molemmat haluaa voittaa, eikä vapaaehtoisesti luovuta. Voi olla, että tieto muiden lopettamisesta antaa hyvin lisävirtaa.
 16. Joo, kisat varmasti jatkuu, mutta tuloksissa toisinaan paljon viiveitä. Eilen oli Australia monta tuntia pimeänä, ja sitten taas tulokset ilmestyi.
 17. Juuri näin. Tällä hetkellä (28 kierrosta) Suomi 3. joukkuekisassa, ja mukavasti etumatkaa moneen kovaan maahan. Ruotsiin vertailussa tilanne on mielenkiintoinen. Molemmilla 10 juoksijaa jäljellä, ja Suomi 16 kierrosta edellä, mikä ei ole vielä kovin turvallinen johto.
 18. Olen juossut tuon kerran. Oli nopea hyvä reitti ja paljon kovia juoksijoita.
 19. Löytyy Google spreadsheat https://docs.google.com/spreadsheets/d/1bofd4jQPJCucKDVo5AVgQVMvbjoG6vSzhIlpN2evY-I Sinänsä mielenkiintoista nähdä pysyykö tuo taulukko ajan tasalla ja ehjänä, kun tietoa syötetään parista kymmenestä paikasta ympäri maailmaa.
 20. WA:n tiedotteen mukaan maastojuoksu tulee takaisin olympialaisten ohjelmaan 2024. Kilpailumuodoksi on suunnitteilla 4 x 2,5 km sekaviesti, johon otetaan 15 maata mukaan. Itsehän olen toivonut maastojuoksua olympialaisiin niin kauan kuin muistan. Kilpailumuoto nyt ei ole aivan se, mitä olisin toivonut, mutta ymmärrän kyllä miksi tähän on päädytty. Olympialaisten ohjelma on nytkin jo paisunut niin laajaksi, että vain yksi startti pienellä osallistujamäärällä on sikäli perusteltu. Karsintaperusteista ei ole mitään tietoa, mutta Suomen mahtuminen 15 maan joukkoon on kestävyysjuoksun ny
 21. Lisäksi maastojuoksussa pohjan maksimipaksuus on 25 mm. Polku- ja vuorijuoksuissa pohjan paksuus on edelleen vapaa. Radalla 25 mm rajoitus on kaikilla yli 800m matkoilla, eli tarkoittaa myös ultrajuoksua. Tällä on aika kovat vaikutukset esim. 24 tunnin juoksuihin. Toki kilpailun järjestäjä voi erikseen määritellä, että kilpailussa sallitaan myös maantiesääntöjen mukaiset kengät. Tiukasti tulkiten kilpailun tulokset ei kuitenkaan ole ennätyskelpoisia, jos poiketaan kansainvälisistä säännöistä. Saa nähdä ottaako IAU tähän kantaa.
 22. Tulipa taas lähdettyä melkoiseen savottaan. Yö meni alkulämmittelynä ihan mukavasti. Mitä nyt vasemman pohkeen yläosassa oli huolestuttava tuntemus jo aikaissa vaiheessa. Ei kuitenkaan haitannut juoksua. Tämän vuotinen yöreitti oli niin helppo, että energian säästely hitaalla vauhdilla tuntui ajoittain vähän tylsältä. Teki mieli juosta kunnolla, mutta maltti piti. Päiväreitille siirtymisen jälkeen lämpö alkoi tuntua tukalalta yllättävän aikaisin. Aamulla jo oli tunne, että kehon ydinlämpö ei meinaa pysyä hallinnassa. Lippalakin ja juoksuvaatteiden kastelu tauoilla autto
 23. On se kova suoritus. Ja jos 3 viikossa ehtii täysin palautua NBU urakkaan, niin vielä kovempi. Olosuhteet eivät olleet optimaaliset, joten vielä on parantamisen varaa ennätyksessä. Mikähän olisi optimaalinen jyrkkyys? Tällä reitillä keskiarvo on yli 25% jos oikein ymmärsin. Tuntuu aika jyrkältä, mutta loiva ei voi olla ettei aikaa ja energiaa haaskaannu turhaan horisontaaliseen liikkeeseen. Kun nyt on tarkkuusmitattu nousu, niin kiinnostaisi tietää kuinka paljon barometrilliset rannemittarit poikkeaa todellisesta noususta. Onko paljon testailtu?
 24. Sports Trackerissä näkyy eilinen urakka. Täytyy todeta, että on se 100 km pitkä matka itsekseen juostuna ilman kilpailutilannetta. Samalla ylivoimaisesti pisin ilman kilpailua koskaan juoksemani lenkki. Ajatus oli mennä melko helppoa vauhtia koko lenkki, mutta puolivälin jälkeen väsähti jalat, eikä sen jälkeen mikään vauhti ollut enää mukavan leppoisaa hölkkäilyä Ei ole nopea reitti, mutta soran ja asfaltin vaihtelu sekä mäkisyys tuo juoksuun miellyttävää vaihtelua. Toki viimeisellä kympillä voi olla eri mieltä mäkien miellyttävyydestä. Jälkimmäisellä puolikkaalla sorapätkät oli mi
 25. Siirrän varapäivään sunnuntaille (17.5.), kun on niin ikävän näköinen tuo huomisen sääennuste. Live-seuranta vaihtuu osoitteeseen: https://followmee.com/mapx.aspx?token=46e140e5-42e8-4e29-b713-6203bc2e1caa Aikaisemmin kokeilemassani livetrack24:ssa oli satunnaisia vaikeuksia saada seurantaa käyntiin (ehkä liian ruuhkainen pavelin).
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy