Jump to content
Juoksufoorumi.fiM.BoneS

Jäsenet
 • Content Count

  2 495
 • Liittyi

 • Last visited

About M.BoneS

 • Syntymäpäivä 06.07.1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pientä vaihtelua lähteen mukaan, mutta 140 000 on ilmeisesti ainakin suunnilleen oikein, eli ylikuolleissuus pandemian aikana yli 0,2% väestöstä. Kun ottaa huomioon, että väestön ikärakenteessa ei ole kovin paljon ikääntyneitä, niin tuolla kuolleisuudella saattaa hyvinkin olla yli puolella väestöstä ollut tartunta. Myöskin todettujen tartuntojen lasku tammikuulta alkaen on vähän sen näköistä, että saattaa olla tartuntojen kautta syntynyttä laumasuojaa. Venäjän ylikuolleisuus on ilmeisesti vielä korkeampi. Joidenkin arvioiden mukaan, jopa yli 0,3 % väestöstä (linkki alla). Venäjällä
 2. M.BoneS

  Garmin Enduro

  Joo, ei mikään helpoin ja kätevin ratkaisu harjoituksen aikana lataukseen tämä Garminin klipsi, mutta onnistuu tämäkin Oikeasti tuon kellon pienen akun lataukseen riittäisi ranteen ja kellon väliin sopiva alle sentin paksuinen lisäakku, josta olisi suoraan nastat kellon pohjaan ilman johtoa. Ainut ikävä puoli olisi rannesykemittauksen menetys.
 3. Nyt on Suomikin saatu mukaan tuonne rokotusasteen seurantasivulle: https://ourworldindata.org/covid-vaccinations Israelissa aika vauhti päällä. Annettujen rokotusten määrä jo 9% väestön määrästä. Mitenkähän ovat onnistuneet saamaan noin hyvän sopimuksen?
 4. Säännöistä löytyy tämä tarkennus: Note (i): The one rigid plate or blade referred to in Rule 5.13.1 may be in more than one part but those parts must be located sequentially, in one plane, not in parallel (i.e., not stacked above each other), and must not overlap. Eli hiilikuituja voi olla samassa tasossa useampia, kunhan ei ole useampaa päällekkäin. Kyllä Adizero Adios Pro minusta vaikuttaisi olevan tämän säännön mukainen. Kenkä on myös ollut yleisessä myynnissä, mutta melko pieninä tuotantoerinä, jotka on loppuunmyyty nopeasti. Jotkut ihan tavalliset pulli
 5. No nyt on kova ennätys. Osui loistavat olosuhteet nopealle reitille, ja todella kovatasoinen porukka viivalla. Kamwororin ennätys 58.01 olikin vielä suhteellisen heikko, kun verrataan Tadesen 2010 juostuun vanhan ajan kenkien ennätykseen 58.23.
 6. Miksei periaatteessa voisi, mutta ei ole näköpiirissä, että WA yrittäisi saada polkujuoksua olympialaisiin. WA nimittäin esittää maastojuoksua olympialaisiin 2024.
 7. Kyllä. Ultrajuoksu on osa yleisurheilua. Kansainvälisesti myös polku- ja vuorijuoksu on osa yleisurheilua, vaikka Suomessa polkujuoksu on enimmäkseen irrallista SUL:n toiminnasta.
 8. Tietääkö joku säännöt? Lasketaanko väliajat ennätyksiksi, vaikka lopputulos on keskeytys? Näistä ennätysmurskajaisista on jäämässä käteen Håkanssonille 12h ja 100 mailin pohjoismaiden ennätykset, jos hyväksytään. Jos ymmärsin paikan oikein, niin tuolla on ollut päivällä +1 astetta ja yöllä -1. Kevyt tuuli ja päivän pituus 5:50. Melko järjetön olosuhde yrittää ME-tulosta. Nostan hattua kolmelle miehelle, jotka näyttäisi puskevan yli 200 km tulokset.
 9. Kolmekymppinen noviisi Håkansson juoksi väliaikana uuden 12h pohjoismaiden ennätyksen 153,6 km. Steenen 24h ennätykseen on vielä pitkä matka. On se kova jannu, kävi miten kävi.
 10. Jornet on ollut yli vartin pois radalta. Oliko se siinä?
 11. Riittääkö Killianin into juosta kovaa tulosta sen jälkeen, kun hiipuu ME-vauhdista? Veikkaan että jää kesken. Håkansson saattaa juosta 270+
 12. M.BoneS

  Garmin Connect

  Uutena Garmin käyttäjänä kyselen, että saako kokonaisaikaa sykealueilla mitenkään näkyviin vaikka viikon tai kuukauden ajalta? Yksittäisen harjoituksen tiedoissa tuo aika sykealueilla näkyy, mutta minkäänlaista koostetta en ole löytänyt. Entä olisiko joku muu softa hyvä, jolla tuollaisia tilastoja saisi katsottua Garminin datan pohjalta? Tämä Garmin Connect on niin suppea harjoitusanalyysiin.
 13. Ultramatkoila on voimassa täysin samat kenkäsäännöt kuin maratonilla. Eli Vaporfly 4% on sallittu, kuten se on sallittu maratonillakin. Ainoastaan polku- ja vuorijuoksuissa ei ole rajoituksia pohjan paksuudelle. En silti usko, että näihin kilpailumuotoihin tulisi mitään erityisen paksupohjaisia kenkiä. Tuntuman säilyttäminen maastoon on tärkeää.
 14. IAU on päättänyt, että ultramatkoilla saa käyttää maantiesääntöjen mukaisia kenkiä alustasta riippumatta. Tämä on iso helpotus rataultrien osalta, ja ehti tulla juuri sopivasti ennen Joensuu Night Runia. https://iau-ultramarathon.org/world-athletics-shoes-regulation-–-application-to-ultradistance.html
 15. Nythän se on muuttunut maaottelusta kahden juoksijan voittokamppailuksi. Varmasti molemmat haluaa voittaa, eikä vapaaehtoisesti luovuta. Voi olla, että tieto muiden lopettamisesta antaa hyvin lisävirtaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy