Jump to content
Juoksufoorumi.fiM.BoneS

Jäsenet
 • Content Count

  2 481
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

139 Excellent

About M.BoneS

 • Syntymäpäivä 06.07.1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nythän se on muuttunut maaottelusta kahden juoksijan voittokamppailuksi. Varmasti molemmat haluaa voittaa, eikä vapaaehtoisesti luovuta. Voi olla, että tieto muiden lopettamisesta antaa hyvin lisävirtaa.
 2. Joo, kisat varmasti jatkuu, mutta tuloksissa toisinaan paljon viiveitä. Eilen oli Australia monta tuntia pimeänä, ja sitten taas tulokset ilmestyi.
 3. Juuri näin. Tällä hetkellä (28 kierrosta) Suomi 3. joukkuekisassa, ja mukavasti etumatkaa moneen kovaan maahan. Ruotsiin vertailussa tilanne on mielenkiintoinen. Molemmilla 10 juoksijaa jäljellä, ja Suomi 16 kierrosta edellä, mikä ei ole vielä kovin turvallinen johto.
 4. Olen juossut tuon kerran. Oli nopea hyvä reitti ja paljon kovia juoksijoita.
 5. Löytyy Google spreadsheat https://docs.google.com/spreadsheets/d/1bofd4jQPJCucKDVo5AVgQVMvbjoG6vSzhIlpN2evY-I Sinänsä mielenkiintoista nähdä pysyykö tuo taulukko ajan tasalla ja ehjänä, kun tietoa syötetään parista kymmenestä paikasta ympäri maailmaa.
 6. WA:n tiedotteen mukaan maastojuoksu tulee takaisin olympialaisten ohjelmaan 2024. Kilpailumuodoksi on suunnitteilla 4 x 2,5 km sekaviesti, johon otetaan 15 maata mukaan. Itsehän olen toivonut maastojuoksua olympialaisiin niin kauan kuin muistan. Kilpailumuoto nyt ei ole aivan se, mitä olisin toivonut, mutta ymmärrän kyllä miksi tähän on päädytty. Olympialaisten ohjelma on nytkin jo paisunut niin laajaksi, että vain yksi startti pienellä osallistujamäärällä on sikäli perusteltu. Karsintaperusteista ei ole mitään tietoa, mutta Suomen mahtuminen 15 maan joukkoon on kestävyysjuoksun ny
 7. Lisäksi maastojuoksussa pohjan maksimipaksuus on 25 mm. Polku- ja vuorijuoksuissa pohjan paksuus on edelleen vapaa. Radalla 25 mm rajoitus on kaikilla yli 800m matkoilla, eli tarkoittaa myös ultrajuoksua. Tällä on aika kovat vaikutukset esim. 24 tunnin juoksuihin. Toki kilpailun järjestäjä voi erikseen määritellä, että kilpailussa sallitaan myös maantiesääntöjen mukaiset kengät. Tiukasti tulkiten kilpailun tulokset ei kuitenkaan ole ennätyskelpoisia, jos poiketaan kansainvälisistä säännöistä. Saa nähdä ottaako IAU tähän kantaa.
 8. Tulipa taas lähdettyä melkoiseen savottaan. Yö meni alkulämmittelynä ihan mukavasti. Mitä nyt vasemman pohkeen yläosassa oli huolestuttava tuntemus jo aikaissa vaiheessa. Ei kuitenkaan haitannut juoksua. Tämän vuotinen yöreitti oli niin helppo, että energian säästely hitaalla vauhdilla tuntui ajoittain vähän tylsältä. Teki mieli juosta kunnolla, mutta maltti piti. Päiväreitille siirtymisen jälkeen lämpö alkoi tuntua tukalalta yllättävän aikaisin. Aamulla jo oli tunne, että kehon ydinlämpö ei meinaa pysyä hallinnassa. Lippalakin ja juoksuvaatteiden kastelu tauoilla autto
 9. On se kova suoritus. Ja jos 3 viikossa ehtii täysin palautua NBU urakkaan, niin vielä kovempi. Olosuhteet eivät olleet optimaaliset, joten vielä on parantamisen varaa ennätyksessä. Mikähän olisi optimaalinen jyrkkyys? Tällä reitillä keskiarvo on yli 25% jos oikein ymmärsin. Tuntuu aika jyrkältä, mutta loiva ei voi olla ettei aikaa ja energiaa haaskaannu turhaan horisontaaliseen liikkeeseen. Kun nyt on tarkkuusmitattu nousu, niin kiinnostaisi tietää kuinka paljon barometrilliset rannemittarit poikkeaa todellisesta noususta. Onko paljon testailtu?
 10. Sports Trackerissä näkyy eilinen urakka. Täytyy todeta, että on se 100 km pitkä matka itsekseen juostuna ilman kilpailutilannetta. Samalla ylivoimaisesti pisin ilman kilpailua koskaan juoksemani lenkki. Ajatus oli mennä melko helppoa vauhtia koko lenkki, mutta puolivälin jälkeen väsähti jalat, eikä sen jälkeen mikään vauhti ollut enää mukavan leppoisaa hölkkäilyä Ei ole nopea reitti, mutta soran ja asfaltin vaihtelu sekä mäkisyys tuo juoksuun miellyttävää vaihtelua. Toki viimeisellä kympillä voi olla eri mieltä mäkien miellyttävyydestä. Jälkimmäisellä puolikkaalla sorapätkät oli mi
 11. Siirrän varapäivään sunnuntaille (17.5.), kun on niin ikävän näköinen tuo huomisen sääennuste. Live-seuranta vaihtuu osoitteeseen: https://followmee.com/mapx.aspx?token=46e140e5-42e8-4e29-b713-6203bc2e1caa Aikaisemmin kokeilemassani livetrack24:ssa oli satunnaisia vaikeuksia saada seurantaa käyntiin (ehkä liian ruuhkainen pavelin).
 12. Jos ei mitään yllättävää estettä tule, niin juoksen viikon päästä lauantaina 16.5. Salon Suomi-Juoksu reitillä. Alkaa klo 9 aikohin aamulla. Matkalla on kolme huoltoa, eli kaupalliset palvelut Perniössä ja Muurlassa sekä oma huolto Rekimäellä. Näkyy livenä osoitteessa: https://www.livetrack24.com/user/mluusalo Muutamalla lenkillä olen nyt tuota livetrack24 palvelua testaillut, ja ihan mukavasti tuntuu toimivan, paitsi viivettä todelliseen sijaintiin verrattuna on muutama minuutti ja nousumäärä on ihan mitä sattuu.
 13. Ei nyt sentään. Tulisi sukupuutto aika nopeasti tuolla tahdilla.
 14. Saksassa oli Gangelt nimisessä kaupungissa tehty vasta-ainetutkimus, jonka mukaan vasta-aineita oli kehittynyt 14% asukkaista. Gangelt on yksi Saksan pahimmista korona-alueista. Vasta-aine positiivisten määrän perusteella laskettu kuolleisuus tartunnan saaneista on 0,37%. Tämä on hyvin mielenkiintoinen ja arvokas tieto siinä mielessä, että vasta-ainetutkimus näin pahasti koronasta kärsineellä alueella antaa varsin hyvän kuvan siitä, mikä on todellinen kuolleisuus, kun käytettävissä on laadukas länsimainen terveydenhuolto. Saksa lienee sekä ikärakenteeltaan että terveydenhuollon ta
 15. Jos lähtee Salon reitille ilman modernia rannetietokonetta, johon saisi reitin tallennettua, niin toinen vaihtoehto on tulostaa tästä Reittiohje. (Voi tietysti ottaa lisäksi mukaan, vaikka olisikin GPS reitti ranteessa.) Ohjeella pystyy periaatteessa kiertämään reitin ilman muita apuvälineitä, mutta suosittelen vähintään kännykkää reppuun, että saa tarvittaessa varmistettua oman sijaintinsa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy