Jump to content
Juoksufoorumi.fi


M.BoneS

Jäsenet
 • Content Count

  2 447
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

About M.BoneS

 • Syntymäpäivä 06.07.1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. M.BoneS

  Nuuksio Classic Trail Marathon 1.9.2018

  Tuo on oudon suppea sääntö polkujuoksuun, kun kuitenkin maantiejuoksujen sääntö sanoo "pistoolin laukauksella, tykillä, sireenillä tai muulla sopivalla tavalla". Tämä kummallinen ero on toki suoraan IAAF:n englanninkielisistä kilpailuohjeista käännetty, eikä SUL:n ajatus.
 2. M.BoneS

  Nuuksio Classic Trail Marathon 1.9.2018

  Periaatteessa SUL on polkujuoksun kuten kaiken muunkin kestävyysjuoksun lajiliitto. Käytännössä lienee kutenkin niin, että SUL ei polkujuoksupiireissä omaa erityisen tunnustettua ja arvostettua asemaa. SUL:n kilpailukalenterissa ei ole Nuuksio Classicia eikä juuri muitakaan polkujuoksuja. Tilanne on epämääräinen, ja on vaikea sanoa onko SUL:n säännöstö voimassa polkujuoksukisoissa vai ei. Jos mennään SUL:n sääntöjen mukaan, niin urheilija ei saa edustaa kahta eri seuraa samalla kaudella. Tämä sääntö koskee kuitenkin vain SUL:n jäsenseurojen edustamista. Muita porukoita saa edustaa vapaasti miten haluaa. Polkujuoksun erikoisseuroista ei taida yksikään olla SUL:n jäsenseura.
 3. M.BoneS

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Aivan uskomaton juoksija ikäisekseen tämä Jakob. Muutama vuosi lisää treeniä, niin voittaakohan saman tuplan olympialaisissa.
 4. M.BoneS

  Talviolympialaiset 2018 Pyeongchang

  Nyt voi vähän jossitella, että jos Hakola olisi terveenä ja hiihtänyt hyvin, niin Lehtonen olisi hiihtänyt Ranskan Backscheideria vastaan pronssista, ja siinä olisi ollut ihan hyvä sauma mitaliin.
 5. M.BoneS

  Talviolympialaiset 2018 Pyeongchang

  Venäjän naisilla tuo taktiikka toimi hyvin tänään, ja Suomellekin olisi saattanut olla parempi vaihtoehto Pärmäkoski ja Roponen toisin päin.
 6. M.BoneS

  Talviolympialaiset 2018 Pyeongchang

  En tiedä valehteleeko silmäni, mutta sprintissä näytti että Kleebon ylämäkitekniikasta on jo moni hakenut vaikutteita. Esimerkiksi Pellegrino juoksi ylämäet paljon kleebomaisemmin kuin muistan aiemmin nähneeni.
 7. Näitähän puidaan tapauskohtaisesti tuomioita jakaessa, ja usein vielä CAS:issa toiseen kertaan. Monikin seikka vaikuttaa: - Onko urheilijalla näyttöä, että testitulokset on peräisin likaisesta lisäravinteesta? (Kannattaa säilyttää kaikki purkit ja kuitit, että tarvittaessa voidaan tutkia) - Onko valmistaja tunnettu ja yleisesti luotettavana pidetty? Jos anabolisia yllättäin löytyisi vaikkapa jostain Fastin Herasta, niin luultavasti todetaan ettei urheilijalla ollut mitään syytä epäillä tuotteen puhtautta, mutta jos tilaa jotain uutta tuntematonta tuotetta Aasialaisesta nettikaupasta, niin helposti katsotaan urheilijan syyllistyneen varomattomuuteen.
 8. M.BoneS

  Talviolympialaiset 2018 Pyeongchang

  Tuli itsellänikin mieleen, että näytti jonkinlaiselta testihiihdolta. Halusi ehkä kokeilla missä kohdissa pystyy tekemään eroja, ja kuinka paljon laskut kasaa. Viestin 3. osuutta ajatellen ei tullut maininnan arvoisia näyttöjä tästä kisasta. Toivottavasti Pentsinen on paremmassa iskusssa.
 9. M.BoneS

  Kysy mitä tahansa ketju

  Kuvasta ei näe onko tuossa autoteiden risteys vieressä, mutta jos on niin kolmion merkitys on se, että pyöräilijän pitää väistää myös kääntyviä autoja. Jalankulkijan oikeuksiin kolmio ei vaikuta millään tavalla.
 10. Ja näytteiden tarkastelujakso päättyy vuoteen 2010, eli pääosin kyse on näytteistä ajalta ennen biologisen passin käyttöönottoa. Jos jotakin, niin tämä uutinen kertoo biologisen passin tarpeellisuudesta.
 11. Ei toki pidä tehdä mitään mikä ei itseä kiinnosta. Sen verran harvassa on kuitenkin Vainion kaltaiset lahjakkuudet Suomen kestävyysjuoksussa, että ihan penkkiurheilijana toivoisin että omat rajat normaalimatkoilla kokeillaan. En toki tarkoita, että kymmentä vuotta kannattaa tahkota, jos syystä tai toisesta käy nopeammin ilmi että kärki on liian kaukana euroopankin tasolla. Ei Reusista varmaan parempaa ultrajuoksijaa olisi tullut, mutta en usko että huonompaakaan, jos kyvyt olisi ensin testattu maratoonarina.
 12. Joo, mutta eipä se ole yhtään haitaksi mahdolliselle ultrajuoksu-uralle, jos ensin kymmenkunta vuotta kokeilee mihin rahkeet riittää normaalimatkoilla.
 13. Se mitä tässä on taustalla, on ensinnäkin jo kymmenkunta vuotta sitten esiin noussut huikea lahjakkuus. Suomessa en miesten puolella muista yhtä lupaavaa junioria kymmeniin vuosiin. Naisissa meillä on Alisa Vainio, joka on lahjakkuutena samaa tasoa. Toinen asia lahjakkuuden lisäksi on pitkäjänteinen työ, joka on jatkunut hyvällä asenteella vaikka on tullut takapakkia ja huonoja vuosia välillä. Tässä jälleen kerran näkyy se, että juniorilupauksesta on pitkä tie huipulle, eikä se muuallakaan kuin Suomessa ole yhtään sen helpompaa. Se mitä tästä pitäisi oppia menee harjoittelua ja valmennusta syvemmälle. Kestävyysjuoksun, ja yksilöurheilun ylipäänsä, vetovoimaa pitäisi saada jotenkin kohennettua, että näitä lahjakkuuksia saataisiin enemmän lajin pariin. Ei olisi myöskään pahitteeksi, jos urheilijoiden ja urheilun arvostus nousisi koko yhteiskunnassa. Pitäisi arvostaa pitkäjänteistä ja haastavaa työtä tekevää urheilijaa, vaikka työn tulosten saavuttaminen on epävarmaa tai siihen voi mennä vuosia. Suomessa liian nopeasti leimataan ikuiseksi tulevaisuuden lupaukseksi. Ehkä Moenin kaltainen lahjakkuus olisi saatu Suomessa lannistettua.
 14. Kannatuksen vuoksi näitä osakkeita kai lähinnä ostetaan, mutta on tuo annin pohjalla oleva talousmatematiikka siitäkin huolimatta aika erikoista. Perustajaosakkaiden syyskuussa sijoittama pääoma oli 8 000 euroa, ja nyt annin esittelyssä todetaan "Yrityksen arvo ennen sijoituskierrosta (pre-money valuaatio) on 400 000 EUR". Voisi kysyä, että mihin perustuu 4 900% arvon nousu kuukaudessa, mutta sehän lukee annin ehdoissa: "arvo määrittyy yhtiön tulevan tuotto-odotuksen perusteella". Onnea ja menestystä hienoon yritykseen luoda kansainvälisen tason kaupunkimaratoni, mutta itse jätän näillä numeroilla sijoituksena väliin.
 15. Puolivillaista spekulointia, joka selkeästi pohjautuu joko täydelliseen sääntöjen ja annettujen rangaistusten perusteiden ymmärtämättömyyteen tai tahalliseen väärinymmärrykseen. Täynnä asiavirheitä.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy