Jump to content
Juoksufoorumi.fiM.BoneS

Jäsenet
 • Content Count

  2 474
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

126 Excellent

About M.BoneS

 • Syntymäpäivä 06.07.1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tulipa taas lähdettyä melkoiseen savottaan. Yö meni alkulämmittelynä ihan mukavasti. Mitä nyt vasemman pohkeen yläosassa oli huolestuttava tuntemus jo aikaissa vaiheessa. Ei kuitenkaan haitannut juoksua. Tämän vuotinen yöreitti oli niin helppo, että energian säästely hitaalla vauhdilla tuntui ajoittain vähän tylsältä. Teki mieli juosta kunnolla, mutta maltti piti. Päiväreitille siirtymisen jälkeen lämpö alkoi tuntua tukalalta yllättävän aikaisin. Aamulla jo oli tunne, että kehon ydinlämpö ei meinaa pysyä hallinnassa. Lippalakin ja juoksuvaatteiden kastelu tauoilla auttoi hetken, mutta tuossa kelissä vaatteet kuivui alle vartissa. Siinä vaiheessa huollon kanssa improvisoitiin froteekäsipyyhe lippalakin alle, mistä syntyi hassu mutta toimiva päähine. Ratkaisu toimi hienosti, ja pyyhe pysyi kosteana ja viilentävänä koko kierroksen. Ihmettelinkin juostessa kuinka vähän muilla juoksijoilla oli viilentävää päällä kierrosten aikana. Olisikohan ollut joskus 18 kierroksen vaiheilla, kun muutaman tunnin kaikki oli hyvin ja homma tuntui peräti helpolta ja mukavalta. Samalla porukka harventui ympäriltä vauhdilla, ja näytti ettei kovillakaan ole helppoa. Tuli ajatus, että minähän saatan jopa voittaa tämän kisan. Ennen vuorokauden täyttymistä meni kuitenkin kasvavassa määrin vaikeaksi. Vasemman jalan koko ajan jatkunut pohjevaiva yltyi ja alkoi vetää koko jalkaa pökkelöksi, ja samalla lämpö ja uupumus kumuloitui niin, että aikataulussa pysymiseen vaadittiin kunnon puskemista. 24 kierroksen jälkeen tiesin lopun olevan lähellä, ja meinasin heittää hanskat tiskiin, mutta huolto sai puhuttua jatkamaan. Viimeinen 25. kierros vaati limitillä puskemista alusta loppuun, mutta sain puristettua alle tuntiin. Olin henkisesti ja fyysisesti lopussa. Keskeytyksestä huolimatta täytyy olla tyytyväinen, että näin kovassa joukossa selvisin neljänneksi. Keväällä asetin itselleni tavoitteeksi vähintään 30 kierrosta, mutta sää ei ollut silloin tiedossa. Vaikea arvioida olisinko päässyt tavoitteeseen hyvissä olosuhteissa. Kiitos taas kilpailun järjestäjille. Tässä tapahtamussa on ainutlaatuinen tunnelma. Iso kiitos kuuluu myös ensiluokkaiselle omalle huoltajalle. Onnittelut Juhalle, Katille ja Visalle, jotka olivat liian kovakuntoisia ja sitkeitä vastuksia minulle. Onnittelut myös muille ja kiitos seurasta.
 2. On se kova suoritus. Ja jos 3 viikossa ehtii täysin palautua NBU urakkaan, niin vielä kovempi. Olosuhteet eivät olleet optimaaliset, joten vielä on parantamisen varaa ennätyksessä. Mikähän olisi optimaalinen jyrkkyys? Tällä reitillä keskiarvo on yli 25% jos oikein ymmärsin. Tuntuu aika jyrkältä, mutta loiva ei voi olla ettei aikaa ja energiaa haaskaannu turhaan horisontaaliseen liikkeeseen. Kun nyt on tarkkuusmitattu nousu, niin kiinnostaisi tietää kuinka paljon barometrilliset rannemittarit poikkeaa todellisesta noususta. Onko paljon testailtu?
 3. Sports Trackerissä näkyy eilinen urakka. Täytyy todeta, että on se 100 km pitkä matka itsekseen juostuna ilman kilpailutilannetta. Samalla ylivoimaisesti pisin ilman kilpailua koskaan juoksemani lenkki. Ajatus oli mennä melko helppoa vauhtia koko lenkki, mutta puolivälin jälkeen väsähti jalat, eikä sen jälkeen mikään vauhti ollut enää mukavan leppoisaa hölkkäilyä Ei ole nopea reitti, mutta soran ja asfaltin vaihtelu sekä mäkisyys tuo juoksuun miellyttävää vaihtelua. Toki viimeisellä kympillä voi olla eri mieltä mäkien miellyttävyydestä. Jälkimmäisellä puolikkaalla sorapätkät oli minulle paljon helpompia kuin asfaltti, ja onneksi 60 km jälkeen ei ole yhtään kovin pitkää yhtenäistä asfalttipätkää. Ei ollut ihan optimaaliset olosuhteet. Taivaalta tuli vaihtelevasti vettä, räntää ja rakeita. Onneksi kuitenkin loppupuolella kirkastui, ja väsyneenä oli helpotus juosta kuivana. Sateet oli ajoittaisia, eikä sitä yhteensä laskien tullut kuin pari tuntia. Pahin oli neljänkympin paikkeilla, kun räntäsade kerrostui tien pintaan parin sentin niljakkaaksi loskakerrokseksi, josta ohi ajavien autojen renkaat heitteli kivoja pikku ryöpsähdyksiä. Lopuksi vetoomus ultrajuoksun ystäville. Suomi-Juoksu on vuodesta 1972 joka vuosi juostu arvokas perinne. Jos nyt saadaan useampia osallistujia tähän Omatoimi Suomi-Juoksuun, joko omalla tai Salon reitillä, niin voimme ensi vuonna hyvällä omallatunnolla juhlia 50. juhlavuoden Suomi-Juoksua katkeamattomana perinteenä.
 4. Siirrän varapäivään sunnuntaille (17.5.), kun on niin ikävän näköinen tuo huomisen sääennuste. Live-seuranta vaihtuu osoitteeseen: https://followmee.com/mapx.aspx?token=46e140e5-42e8-4e29-b713-6203bc2e1caa Aikaisemmin kokeilemassani livetrack24:ssa oli satunnaisia vaikeuksia saada seurantaa käyntiin (ehkä liian ruuhkainen pavelin).
 5. Jos ei mitään yllättävää estettä tule, niin juoksen viikon päästä lauantaina 16.5. Salon Suomi-Juoksu reitillä. Alkaa klo 9 aikohin aamulla. Matkalla on kolme huoltoa, eli kaupalliset palvelut Perniössä ja Muurlassa sekä oma huolto Rekimäellä. Näkyy livenä osoitteessa: https://www.livetrack24.com/user/mluusalo Muutamalla lenkillä olen nyt tuota livetrack24 palvelua testaillut, ja ihan mukavasti tuntuu toimivan, paitsi viivettä todelliseen sijaintiin verrattuna on muutama minuutti ja nousumäärä on ihan mitä sattuu.
 6. Ei nyt sentään. Tulisi sukupuutto aika nopeasti tuolla tahdilla.
 7. Saksassa oli Gangelt nimisessä kaupungissa tehty vasta-ainetutkimus, jonka mukaan vasta-aineita oli kehittynyt 14% asukkaista. Gangelt on yksi Saksan pahimmista korona-alueista. Vasta-aine positiivisten määrän perusteella laskettu kuolleisuus tartunnan saaneista on 0,37%. Tämä on hyvin mielenkiintoinen ja arvokas tieto siinä mielessä, että vasta-ainetutkimus näin pahasti koronasta kärsineellä alueella antaa varsin hyvän kuvan siitä, mikä on todellinen kuolleisuus, kun käytettävissä on laadukas länsimainen terveydenhuolto. Saksa lienee sekä ikärakenteeltaan että terveydenhuollon tasoltaan melko vertailukelpoinen Suomeen. Tuosta 0,37% kuolleisuudesta ja Suomen menehtyneiden lukumäärästä voisi kääntäen arvioida, että tartunnan saaneita lienee Suomessa vasta noin 40 000 eli alle prosentti väestöstä. Lisäksi voisi arvioida, että iman rajoituksia kuolleiden määrä Suomessa nousisi yli kymmeneen tuhanteen (jos laumasuoja saavutetaan 60-70% tasolla). Toki paljon korkeammalle, jos sairaanhoidon kapasiteetti ei riitä. Tässä linkki saksaksi https://www.land.nrw/sites/default/files/asset/document/zwischenergebnis_covid19_case_study_gangelt_0.pdf
 8. Jos lähtee Salon reitille ilman modernia rannetietokonetta, johon saisi reitin tallennettua, niin toinen vaihtoehto on tulostaa tästä Reittiohje. (Voi tietysti ottaa lisäksi mukaan, vaikka olisikin GPS reitti ranteessa.) Ohjeella pystyy periaatteessa kiertämään reitin ilman muita apuvälineitä, mutta suosittelen vähintään kännykkää reppuun, että saa tarvittaessa varmistettua oman sijaintinsa.
 9. Onhan se helpompi lyhyemmällä omalla kierroksella. Toisaalta Salon reitillä voi hyödyntää kahta kauppaa. Ensin reilun 20 km jälkeen Perniössä (poikkeama reitiltä 2 x 200 m) ja toinen reilun 50 km jälkeen Muurlassa (poikkeama reitiltä 2 x 400 m). Näiden lisäksi, jos käy etukäteen viemässä kätkön Rekijoen paikkeille 75 km kohtaan, niin on mahdollista melko pienellä valmistelulla jopa omin päin ilman huoltajaa. Toki kaikki tulostavoitteet kannattaa unohtaa, jos tekee tuollaisia ylimääräisiä kauppaan poikkeiluja, mutta seikkailumielellä täysin juostavissa. Näin teemme. Suoritusluetteloon tulee eriteltynä kaksi sarjaa.
 10. Seuraamme aktiivisesti koronaviruksen etenemistä ja annettuja suosituksia, ja harkitsemme kevään aikana asian vaikutusta Suomi-Juoksuun. Toistaiseksi ei ole tehty mitään päätöksiä ja tapahtumaan tähtäävät valmistelut jatkuvat normaalisti. Toivomme, että tapahtuma voidaan järjestää, mutta terveys ja epidemian rajoittaminen on tärkeää. Oheisessa kuvassa näkyy reitin merkintään käytettäviä teippilippuja, joissa oranssi väri erottuu vihreästä luonnosta, ja valkoinen teippi tuo kaivatun lisäkontrastin niille, joilla on eriasteisia värinäön ongelmia. Jokaisessa lipussa on heijastin. Lippuja on valmistunut jo satoja. Maassa näkyvä oranssi nuoli on ekologista kalkkipohjaista spraymaalia, joka tapahtuman jälkeen häipyy muutaman sadepäivän myötä jälkiä ympäristöön jättämättä. (kuvauspaikka ei liity kilpailureittiin)
 11. Varsin tervetullutta kehitystä, että kengille laitetaan selkeämmät ja kaikille urheilijoille tasapuoliset säännöt. Olenkin jo pitkään hämmästellyt miten tähän asiaan ei tartuta. Itse olisin kannattanut vielä tiukempaa linjaa. Hiilikuitulevyt ja vastaavat mekaanisena jousena toimivat rakenteet olisi voinut kieltää kokonaan, ja 40 mm pohjan paksuuskin on vähän liikaa. Tässä varmaankin kävi niin, että hiilikuitulevyillä on jo ehditty juosta niin paljon maailmanennätyksiä, että tässä vaiheessa oli vaikea enää kieltää. Ei voi mitään, ja pitää sitten itsekin ostaa ensi kaudeksi Vaporfly kisakengät, kun ei kannata turhaan jättää sääntöjen mukaista hyötyä käyttämättä. Säännöt on kaikille samat, vaikka kaikkia ei voida kattavasti valvoa. Juoksukilpailuun ilmoittautuminen on vähintäänkin moraalinen sitoumus noudattaa kansainvälisiä kilpailusääntöjä.
 12. M.BoneS

  Jalkapallon EM 2020

  Yksi voitto voi riittää, ja voitto ja tasuri riittää melko varmasti. Siinä se lähtökohta. Ehkä Tanska peli on paras mahdollisuus ottaa se voitto, vaikka Tanska on kotonaan kova joukkue. Vaikea lohko. Toki viime kisoissa yksi joukkue pääsi jatkoon ilman yhtään voittoa, mutta se vaati tasurin joka pelistä, ja on aika epätodennäköinen lopputulos.
 13. 49. Suomi-Juoksu 100 km juostaan 6.-7.6.2020 Salossa. Lähtö: 6.6.2019 klo 19:00 Aikaraja: 15 h eli maali sulkeutuu su-aamuna klo 10. Sarjat: Miehet & Naiset Matkat: 100 km Reitti on sama vaativa ja kauniiksi kehuttu reitti kuin viimeksikin. Reitti ja ajankohta tarjoaa Etelä-Suomalaista maalaismaisemaa ja kesäyötä parhaimmillaan. Huolto on myös järjestetty viime kerran tapaan 15-20 km välein ja mahdollisuus omaan drop bagiin kahdessa huoltopisteessä. Muutoksiakin on luvassa: Tapahtumassa on GPS-seurantalaite kaikilla juoksijoilla ja live-seuranta. Tämä mahdollistaa yleisölle ja huoltojoukoille paljon paremmat madollisuudet seurata kilpailun tapahtumia. Reitin parempaan merkintään tullaan panostamaan paljon, ja merkintätavassa on isoja muutoksia. Merkintä toteutetaan oranssi-valkoisilla lipuilla ja opaskylteillä risteyksissä. Kaikissa opasteissa on heijastin. Merkintälippuja tulee tasaisin välein myös suorille osuuksille risteysten välillä. Kaikki opasmerkinnät katuun tehdään paremmin näkyvällä oranssilla merkntämaalilla. Aikaraja on nostettu 15 tuntiin aikaisemmasta 14 tunnista. Tällä muutoksella toivottavasti saadaan tällä kertaa mukaan monta juoksijaa, jotka viimeksi jäivät pois aikarajan haasteellisuuden vuoksi. Web: https://endurance.fi/suomi-juoksu/ Facebook: https://www.facebook.com/suomijuoksu/
 14. Odotuksiin ja karsintaan nähden yllättävän heikkotasoinen keihäsfinaali. Petersin sarja ei kyllä jättänyt mitään epäselvää.
 15. Taisi olla kymppi vielä kesken Lassin kolmannen heiton aikana, ja kestävyysjuoksujen loppuvaiheet tottakai pitää näyttää suorana.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy