Jump to content
Juoksufoorumi.fiCitius

Jäsenet
 • Content Count

  91
 • Liittyi

Everything posted by Citius

 1. Mites se analyysi nyt jälkikäteen... siis siihen käteen. Itselläni sattui samansuuntaista ongelmaa ensimmäisellä maastomatkallani (Vaarojen maratonilla). Pahus, lähti vasen käsi turpoamaan ja epäilin jo kellon olevan liian tiukalla. Lopulta aloin juoksemaan ajoittain vasen käsi koholla, kuin ne mustat siellä Mexikon palkintopallilla.
 2. Hei...eeii... pakkohan sinun on mennä koko matka. Sentään sen verran menoasi olen seurannut, että melkein kuin ihan kuin itse juoksisi. Hyttysmyrkyt mukaan ja päätyyn asti. Maisemat on oikeasti hienot. Ruuhkaa ei ole tai ainakin ohitukset onnistuu. Ja lisäksi jos kyykkytarpeilla täytyy käydä, tiedän sinulta onnistuvan (sen verran karsikilta kirjoitukset vaikuttavat). Itse vähän ujostelin, kun puuttomassa tunturissa näkyi puolen kilometrin päähän. Seuraan netin välityksellä ja Sandels laatikon kanssa etenemistäsi (105 km ei taida olla edes seurannassa).
 3. Tuo on vaarallista - nitroja. Tuollaisen jojoilun ja häröilyn vaikutusta itse suorituksen tulokseen en osaa arvioida. Mutta sukulaisille ja tuttaville se on aivan kauhea draamaa. Heille kun kilpailijan kusitauko tarkoittaa "pallo pysähtyi, hän on kaatunut ja katkaissut jalkansa". Yli 20 min huolto on jo varma merkki keskeytyksestä ja ensiaputeltasta. Ihmettelen, miten perheenne päästää teitä pitkämatkalaisia valvottamaan ja luomaan tuota vuorokauden mittaista horror-movieta. Kysynpä vaan, että kummalle se on raskaampaa. Ja pitäisikö palloseuranta lopettaa lähimmäisten suojelemiseks
 4. Eihän nuo kynnet mitään. Edessä on vielä pahin - ensi viikon runner's blue. Minulla tulee jo maastoviiskymppisestä sellainen elämän onttous, että noin pitkältä ultralta joutuisi turvautumaan ammattiapuun. Olenkin miettinyt terapeutin reaktiota, kun selittää hänelle "Haluan vain juosta mutaisessa, kylmässä ja sateisessa metsässä". Tuumisi, todennäköisesti, että nyt on löytynyt aito hullu.
 5. Onneksi olkoon hienosta nousujohteisesta suorituksesta. Täytyy minunkin hankkia salikortti ja alkaa vääntämän tankoja mutkalla. Taisi olla todistus, että raa'alla voimalla pidempikin juoksumatka selätetään. Mites tuo seurasi edustus. Teitkö illalla takinkäännön. Kisakylän iltahämyssä näytti, että urheiluseurasi kokoontui yksin hotellihuoneessa. Varmaan horkassa ja delirium-tilaa parannellen.
 6. Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun menin downgradaamaan itseni 55=>34 km. Onneksi sentään saadaan sadetta. Jotain positiivista lisäelämystä matkalle. Mutta tulevaisuudessa tällaiseen hölmöilyyn ei enää saa sortua. Nyt matkan pääroolin ryöstää loppupään nousut ja laskut. Juoksemaanhan tuonne on menty. Mutta ei noita kyllä millään juokse. Edes säästyneillä jaloilla. Jurppiihan se juoksijaa, kun joutuu kävelyvaihteelle.
 7. Olin itse Oulun sprinttimatkalla ja menossa jo autolle, kun näin tutun foorumihahmon tulevan maratoonareiden 3,5h jänisryhmän jatkona. Tuota isoa kaveria, kun ei voi olla tunnistamatta. Olin jo varautunut kannustukseen, mutta kun läheltä näin veriset kasvot ja paidan, hiljaiseksi veti. Ajattelin, että nyt on saanut ryhmältä nokkiin ja siitä taitaa kaartaan kentälle ensiaputelttaan. Käännyin vielä jälestäpäin katsomaan ja selkäpuolikin veressä. Ilmeisesti paidan selkämystä käytetty puhdistusliinana. No, liian kuuma. Eikä tuo nyt mikään nopea rata ole tavoitteelliseen vauhtijuoksuun.
 8. Oi helkutti. Onpa uskomattoman kova tulos. Onneksi olkoon. Ei todellakaan ollut turha reisu.
 9. ISO respect... Jo pelkästä ajatuksesta ! Tiedän ja tunnen iän tuomat haasteet. Olen pienellä kaiheudella katsellut, että olisinpa nuorempana löytänyt nuo ultrat. Nyt ei enää pysty ja joutuu kiikkustuolissa kertomaan vain 55 km reissuista.
 10. Todennäköisesti sama tunne sitten kun Konttainen ja Valtavaara on paluumatkalla ohitettu. Hyvää treeniä noihin nousuihin. Tasaman vauhti sinulla on ainakin hyvää, joten mielenkiintoista nähdä, miten maastossa ja korkeuskäyrillä tossu liikkuu.
 11. Ei helkutti - respect. No sitten ei mitään hätää pään pettämisestä KK166'lla.
 12. On kyllä kovaa tekemisen meininkiä tässä ketjussa. Ei muuta, kuin KK83 ilmoittautuminen sisään. Taitaisi mennä jo 166km matkakin.
 13. Tämäkö se salainen ase on, josta en ole tiennyt tuon taivaallista. Ja oma tulostaso jurrannut siksi paikoillaan. Mikä tuo tuorekelmujuttu on. Että jalat pysyvät tuoreena koko matkan?
 14. Yllättäen tämä Vantaan kisa sai minut nettiseurannan koukkuun. Hienoa Ride! Aloin jännittämään sekä Lapin ja ikäluokan puolesta. Hienosti edustettu kumpaakin. Oliko ennätys?
 15. Citius

  Tunnustan...

  Tämäpä hyväketju keventää mieltä... Lukiessani @elwood'n Vaarojen raporttia, kiinnitin huomion kuvaukseen: "ei häpeä kysyä neuvoa edes lastensarjalaisilta (Suunto Games 10.6.2012)". Tunnustan ja olenkin jo niin pitkään pitänyt tätä sisälläni. Samaan tempaukseen syyllistyin useita vuosia sitten. Olin tippunut kartalta ja epävarmana etenin jo kohti kisakeskusta. Onneksi 2 hipposarjalaisia tuli metsässä vastaan niin tein juuri tuon saman homman.
 16. Kiinnitin huomiota hurjaan kehityshistoriaan. Olin kuvitellut sinut elinikäiseksi tai jo juniorijuoksijaksi. 2018 xxx 2014 Helsinki City Marathon 3:22:42 2013 Helsinki City Marathon 3:42:28 2008 Helsinki City Marathon 3:51:09 Tasohyppäys on ollut todella kova. Keho on kyllä ottanut harjoitukset tehokkaasti vastaan ja tehty oikein. Nuo 2008-2014 ajat sentään on tavallisen kuntoilijan saavutettavissa.
 17. Nyt vain maalilinjalla nilkkakurkoituksella 5h jäniksen ohi. Jos sitten ei ole voimia helppoon loppunostoon (mallia isi kk160'lla) ja näyttävään loppukiriin.
 18. Elämäni toinen pidempi maastokisa viety maatiin asti vähän yli 8h ajalla. Kyllä tämä oli selvästi rankempi, kuin Vaarat, jonka viime syksynä juoksin 6.15. Voi pahus niitä lopun nousuja ja laskuja. Kävelyksi meni viimeinen 10km. Pelkäsin, että alamäissä rikon jalkani koko kesäksi, kun vasen polvi alkoi antamaan varoitusmerkkejä. Ja ylämäissä reisissä ei ollut enää yhtään puhtia. En tiedä, miten porukka harjoittelee näitä ylä- ja alamäkien voimakestävyyttä. Uskoisin, ettei niitä pelkällä puntilla saa. Ja eihän suuressa osassa Suomen kunnollisia vastaavia nousuja tahdo löytyä.
 19. Onnea kisaan. Pitäkää vaan tuo yksi maratonin jänistely-ryhmä takananne. Jänikset juoksevat vuonna 2018 tavoiteaikoihin seuraavasti: Maraton: 3h15m Sen poikkimaantien sillan ylityksen jälkeen, voitte aloittaa loppukirin. Näyttäisi sääennustus nyt kevyttä vastatuulta sille loppusuoralle. ”May the force be with you”
 20. Itse olen samanlaista Jaakobin painia vääntänyt 53 vs. 31 kanssa. Joskin minulle pieni vamman kummittelee taustalla. Pidemmän matkan puolesta puhuu olosuhteet. Reitillä tulevan viikon jälkeen ei taida paljoa lunta enää olla. Olisikohan se sydämesi ääni on tässä tapauksessa se oikea. No, vakavasti ottaen, en tiedä. Ja vielä vastuuvapauden vuoksi kommentoin tarkoituksella myöhässä. Mutta sen tiedän, että ensikertalaista jännittää ja pelottaa. Vaikka maastojuoksuihin siirtymisen osittaisena syynä oli paineen ja suoritustavoitteellisuuden vähentyminen. Täytyy muistuttaa tämä hy
 21. Mihin kohtaan reitillä mahdolliset tulvat vaikuttavat. Oulangan luontokeskuksen ala- vai yläjuoksulle. Minusta jokiuoma vaikuttaa koko matkalta aika syvältä. Siksi tätä riskiä ihmettelen. Vaan mikäpä riski tuo minulle olisi - ainakin silloin selviän maaliin saakka. Samoin koville maantiekiitäjille tämä olisi oiva mahdollisuus.
 22. Citius

  Optigrip

  Itselläni taisi olla samaiset sukset yhden talven. Jos sama Optigrip-pinnoite on koko suksen alueella. Versio taisi olla 2.0. En sellaista keliä löytänyt, että olisivat toimineet. Huono luisto ja huono pito, jatkuvasti - kelillä, kuin kelillä. Vaihdoin skineihin ja niihin olen ollut tyytyväinen. Nämä toimivat melkeinpä kelillä, kuin kelillä. Ainakin keskimääräisen hyvin. Monta kertaa tulee valittua skinit, jos ei ehdi/jaksa panostaa voiteluun.
 23. Onko jollain kokemusta tai havaintoa, minkälaiset raatojen keräyspalvelut KK53'lla on. Ilmeisesti Juumaa sekä Konttainen ovat vammaispalvelupisteet. Mutta joutuuko näissä odottamaan raatotaksia kauan. Pääsiäisen tehotreeneissä ilmaantunut vamma on nyt estänyt harjoittelua. Joskin alkaa pian olla lähes poistunut. Mutta mikäli ilmaantuu uudestaan tai kesken matkan, saattaa tuloksena olla DNF.
 24. Terveiset täältä pohjoisesta. Saatat vielä Toukokuussa huomata, kuinka hyvää täsmätreeni oletkaan tehnyt. Lunta on tällä hetkellä reilusti yli metri ja kovat pakkaset sen kuin jatkuvat. Toivottavasti lyhytjalkaisetkin selvittävät reitin läpi, vaikkei jalat maakosketusta saisikaan, kun haaroista jää hangen päälle roikkumaan. Olen itse menossa ensimmäiselle KK'lleni - 53km. Mutta pikkuhiljaa alan jo varautua plan B'hen (Terwa tai Tukholma), jos vaikak joutuvat perumaan tapahtuman. Miten ihmeessä siellä voi juosta Toukokuussa. Tai ehkä muuttavat kisan Oulankajoen kelluntakilpailuksi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy