Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Citius

Jäsenet
 • Content Count

  91
 • Liittyi

Community Reputation

104 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Citius

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Tuo on vaarallista - nitroja. Tuollaisen jojoilun ja häröilyn vaikutusta itse suorituksen tulokseen en osaa arvioida. Mutta sukulaisille ja tuttaville se on aivan kauhea draamaa. Heille kun kilpailijan kusitauko tarkoittaa "pallo pysähtyi, hän on kaatunut ja katkaissut jalkansa". Yli 20 min huolto on jo varma merkki keskeytyksestä ja ensiaputeltasta. Ihmettelen, miten perheenne päästää teitä pitkämatkalaisia valvottamaan ja luomaan tuota vuorokauden mittaista horror-movieta. Kysynpä vaan, että kummalle se on raskaampaa. Ja pitäisikö palloseuranta lopettaa lähimmäisten suojelemiseksi. 😄
 2. Citius

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun menin downgradaamaan itseni 55=>34 km. Onneksi sentään saadaan sadetta. Jotain positiivista lisäelämystä matkalle. Mutta tulevaisuudessa tällaiseen hölmöilyyn ei enää saa sortua. Nyt matkan pääroolin ryöstää loppupään nousut ja laskut. Juoksemaanhan tuonne on menty. Mutta ei noita kyllä millään juokse. Edes säästyneillä jaloilla. Jurppiihan se juoksijaa, kun joutuu kävelyvaihteelle.
 3. Citius

  Tunnustan...

  Tämäpä hyväketju keventää mieltä... Lukiessani @elwood'n Vaarojen raporttia, kiinnitin huomion kuvaukseen: "ei häpeä kysyä neuvoa edes lastensarjalaisilta (Suunto Games 10.6.2012)". Tunnustan ja olenkin jo niin pitkään pitänyt tätä sisälläni. Samaan tempaukseen syyllistyin useita vuosia sitten. Olin tippunut kartalta ja epävarmana etenin jo kohti kisakeskusta. Onneksi 2 hipposarjalaisia tuli metsässä vastaan niin tein juuri tuon saman homman.
 4. Elämäni toinen pidempi maastokisa viety maatiin asti vähän yli 8h ajalla. Kyllä tämä oli selvästi rankempi, kuin Vaarat, jonka viime syksynä juoksin 6.15. Voi pahus niitä lopun nousuja ja laskuja. Kävelyksi meni viimeinen 10km. Pelkäsin, että alamäissä rikon jalkani koko kesäksi, kun vasen polvi alkoi antamaan varoitusmerkkejä. Ja ylämäissä reisissä ei ollut enää yhtään puhtia. En tiedä, miten porukka harjoittelee näitä ylä- ja alamäkien voimakestävyyttä. Uskoisin, ettei niitä pelkällä puntilla saa. Ja eihän suuressa osassa Suomen kunnollisia vastaavia nousuja tahdo löytyä. Tankkauskin noin pitkälle matkalle on taitolaji. Ei ainakaan minun elimistä ota vastaan sitä sokeri-geelilitkua niin, että pysyisin toimintakunnossa yli 6h matkan. Nyt meinasi laatta lentää vähän väliä 45km jälkeen. Ei pystynyt enää muuta suuhun laittamaan, kuin vettä. Hienohenkinen tapahtuma ja järjestelyt toimivat erittäin hyvin. Ja erityiskunnianosoitus kaikille pitkämatkalaisille. Suurimmaksi osaksi kaverit näyttivät jo aika zombieilta. Sääliksi kävi, kun kaikki lyhytmatkalaiset eivät suoraan hypänneet pois polulta ohitukseen. Turhaan huutelivat, että pääseekö ohi.
 5. Itse olen samanlaista Jaakobin painia vääntänyt 53 vs. 31 kanssa. Joskin minulle pieni vamman kummittelee taustalla. Pidemmän matkan puolesta puhuu olosuhteet. Reitillä tulevan viikon jälkeen ei taida paljoa lunta enää olla. Olisikohan se sydämesi ääni on tässä tapauksessa se oikea. No, vakavasti ottaen, en tiedä. Ja vielä vastuuvapauden vuoksi kommentoin tarkoituksella myöhässä. Mutta sen tiedän, että ensikertalaista jännittää ja pelottaa. Vaikka maastojuoksuihin siirtymisen osittaisena syynä oli paineen ja suoritustavoitteellisuuden vähentyminen. Täytyy muistuttaa tämä hyvä klippi: No, kyllähän se 53km maaliinpääsy nyt jonkinlaiseksi tavoitteeksi on mieliini hiipinyt.
 6. Mihin kohtaan reitillä mahdolliset tulvat vaikuttavat. Oulangan luontokeskuksen ala- vai yläjuoksulle. Minusta jokiuoma vaikuttaa koko matkalta aika syvältä. Siksi tätä riskiä ihmettelen. Vaan mikäpä riski tuo minulle olisi - ainakin silloin selviän maaliin saakka. Samoin koville maantiekiitäjille tämä olisi oiva mahdollisuus.
 7. Citius

  Optigrip

  Itselläni taisi olla samaiset sukset yhden talven. Jos sama Optigrip-pinnoite on koko suksen alueella. Versio taisi olla 2.0. En sellaista keliä löytänyt, että olisivat toimineet. Huono luisto ja huono pito, jatkuvasti - kelillä, kuin kelillä. Vaihdoin skineihin ja niihin olen ollut tyytyväinen. Nämä toimivat melkeinpä kelillä, kuin kelillä. Ainakin keskimääräisen hyvin. Monta kertaa tulee valittua skinit, jos ei ehdi/jaksa panostaa voiteluun.
 8. Onko jollain kokemusta tai havaintoa, minkälaiset raatojen keräyspalvelut KK53'lla on. Ilmeisesti Juumaa sekä Konttainen ovat vammaispalvelupisteet. Mutta joutuuko näissä odottamaan raatotaksia kauan. Pääsiäisen tehotreeneissä ilmaantunut vamma on nyt estänyt harjoittelua. Joskin alkaa pian olla lähes poistunut. Mutta mikäli ilmaantuu uudestaan tai kesken matkan, saattaa tuloksena olla DNF.
 9. Kertokaapa minulle, onko tehokkaampaa harjoitella kahdesti päivässä. Vai kerran päivässä ja pidempi harjoitus. Ajattelin lähinnä viikonloppuja - aamu ja iltalenkki. Vai aamupäivällä yksi pidempi. Mahdollisesti niillä on eri hyötyvaikutukset. Mutta ajan takaa keskimääräisen kuntoilijan normisuoritustasoa, 10-42,2 km matkoille.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy