Jump to content
Juoksufoorumi.fi


def

Jäsenet
 • Content Count

  1 211
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About def

 • Syntymäpäivä 03.06.1971
 1. def

  Tunnustan...

  Tunnustan etten ole juuri seurannut juoksufoorumia pariin vuoteen, enkä ole paljoa juossutkaan. Tuttuja nikkejä näyttää silti olevan, ja jututkin tuntuu tutuilta. Jäsen B:n kirjoituksia muistuu myös hämärästi mieleen. Ja mieskö on nyt bannattu? Jestas.
 2. def

  Kirja-ketju

  lueskelen Marko Kantanevan Juoksemisen taitoa. Jotenkin tästä jää sekava vaikutelma. Ei esim. ole hirveän selvää, miten alkuosassa olevaa juoksutekniikan kuvausta voi soveltaa käytäntöön. Sitten kaikenlaisia harjoitteita on annettu vähän liikaa. Niistä on ilmeisesti tarkoitus valita itselleen sopivat, mutta miksi vaikkapa punttisalilla pitää tehdä tusina erilaista liikettä, kun varsinaisille voimailuharrastajille suunnatuissa ohjelmissa on usein vain muutama perusliike? Näitä tehdessä menee ikä ja terveys. Onko joku muu lueskellut tätä? HimPura nyt ainakin.
 3. amerikkalaisten hiilarinkulutus ei edes ole suhteessa ilmeisesti juuri kasvanut, jos aikajänteeksi ottaa 100 vuotta. Rasvan osuus on kasvanut, ainakin tuon jutun mukaan (kelaa sivua alaspäin, kunnes tulee kuvaaja näkyviin): http://wholehealthsource.blogspot.com/2011/08/carbohydrate-hypothesis-of-obesity.html en sitten tiedä miten suomalaisten osalta on käynyt, muttei liity aiheeseen
 4. tuntuu kuitenkin epäuskottavalta, että ihminen olisi yhtäkkiä ruvennut syömään suuria määriä viljaa. Luultavasti niitä on syöty aiemminkin, tosin määristä ei mitään tietoa. Aiheesta on julkaistu joku opuskin: http://www.nap.edu/openbook.php?record_id=2305&page=251 ite olen kyllä huomannut, että kun leipää runsaasti syön, lihon helposti. Johtuu varmaan voista jota levitän päälle ja rasvaisesta juustosta sekä leikkeleistä..
 5. niin tuo vhh ilmeisesti toimii monella hyvin, joten mikäs siinä. Itsekin olen sitä harkinnut, mutta pohdiskelen vain, että johtaako se pitkällä aikavälillä siihen, että joutuu yhä enemmän ja enemmän vähentämään hiilihydraatteja, jotta paino pysyy aisoissa. Tähän viittaisi ehkä se (en tiedä), että vhh-ruokavalion tiedetään lisäävän insuliiniresistenssiä ajan oloon, kuten hiljattain jossain tutkimuksessa todettiin.
 6. vhh-dieetti ei kuitenkaan tutkimusten valossa ole sen parempi painonpudotuskeino kuin mikään muukaan, vaikka alussa pudotustahti onkin nopea. Sinänsä hiilihydraattien vähentäminen johtaa juurikin ruokavalion yksinkertaistumiseen, kun monet herkut jäävät automaattisesti pois.. kaikki menetelmät tietty tähtäävät syömiseen vähentämiseen, joten periaatteessa se onkin ainoa keino
 7. Ruokahalu ilmeisesti myös muuttuu iän myötä. Ainakin leptiinin eritys tietääkseni vähenee, mikä taas kaiketi lisää syömishalua. Toisaalta liikunta parantaa leptiini- ja insuliiniherkkyyttä, joten sitenkin harrastus hillitsee ikääntymisen vaikutuksia edellyttäen ettei nuorena urheillut.
 8. ruokavalion yksinkertaistaminen voisi olla yksi keino pudottaa painoa. Tätä ainakin ajattelin kokeilla seuraavaksi. Ideaa on esitelty tuossa Tepon blogissa: http://wholehealthsource.blogspot.com/2011/06/food-reward-dominant-factor-in-obesity_28.html tietty on lukuisia muitakin tapoja pudottaa muutama kilo pois, ainakin väliaikaisesti
 9. def

  Merrell barefoot kengät

  hain sitten omani Turun Intersportista, jonne näitä oli juuri tullut. Oikeastaan en olisi tarvinnut, mutta mainonnan mahtia on vaikea vastustaa. Tuntuu ihmeelliseltä, että kun nyt minimalistinen trendi on tullut juoksemiseen, pitää edelleenkin ostaa kalliita vermeitä. ei sillä, hyvältä nuo tuntuvat jalassa. Kumpa kaikki kengät tehtäisiin samalla periaatteella.
 10. def

  Merrell barefoot kengät

  en löytänyt merrel barefootteja, joten ostin Arenan allaskengät, 25 EUR. Mitähän käytännön eroa näissä edes on?
 11. def

  Merrell barefoot kengät

  Osaako joku sanoa, myydäänkö tällaisia kenkiä jossain liikkeessä Turun seudulla tai Salossa? edit: aha, Stockmannilla näemmä.
 12. tuo on aivan totta. Pientä ruhjetta tuntuu tulevan silloin tällöin. Ehkä aloittelijan kömpelyyttä. Nytkin on tikku varpaassa.
 13. def

  Eduskuntavaalit 2011

  en tajua enää mistään mitään, kun seuraan kotimaan politiikkaa.
 14. def

  Läskikerho

  USA:ssa kai teollinen ruoka vyöryy silmille aivan toisella tavalla kuin muualla ja kaikki on muutenkin isompaa. Selailin tuossa David Kesslerin opusta, jossa asiaa on valotettu. Sokeri, rasva ja suola joita prosessoituun muonaan lisätään, saavat ihmiset syömään kyltymättömästi.
 15. def

  Eduskuntavaalit 2011

  minustakin tuo lausuma oli turhaa venkulointia. Vaan minkäs sille voi, jos Halla-aho ja hänen tukijansa kokevat itsensä syrjityiksi. Asiasta voi tietenkin keskustella.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy