Jump to content
Juoksufoorumi.fialle3h

Jäsenet
 • Content Count

  1 911
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About alle3h

 • Syntymäpäivä 03.03.1967

Converted

 • Coopperi
  3260 (SAINT 1987)
 • 10km
  39.36 (9,8 km, ruisriikki -06)
 • Puolimaraton
  1:27:21 (Salo 2007)
 • Maraton
  3:05.56 (Vantaa 2010)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. alle3h

  Rooman maraton 22.3.2015

  Oli minustakin aika täydellinen juoksuilma, tuuleton tihkusade sopii minulle hyvin. Ainoa haitta mitä sateesta oli se, että paikoin joutui väistelemään vesilätäkköjä, jotta tossut eivät kastuisi pahasti. Tämä oli seitsemäs maratonini ulkomailla ja tähän mennessä juostuista hienoin reitti. Myös järjestelyt toimivat. Keskustassa juostujen loppukilometrien aikana oli myös hieno tunnelma. Itse juoksu meni lähinnä vanhoilla pohjilla 3:15.08 aikaan. Juoksumäärät on jäänyt alkuvuodesta varsin vähiin nivusvaivojen takia. Yhden ainoan pitkiksen olen alkuvuoden aikana ehtinyt juoksemaan vaivojen hiukan hellitettyä. 3:15 jänikset olivat näköpiirissä koko juoksun ajan, mutta toiseksi viimeisen kilometrin tunnelinousun aikana jäin ratkaisevasti enkä viimeisen kilomerin alamäkikirissä saanut enää menetettyä aikaa kurottua kiinni.
 2. alle3h

  Garmin FR920XT

  Muotoilussa on selvästi palattu juurille eli 70-luvun japanilaiseen digitaalikellomuotoiluun. Se on käsittäkseni yleisesti tämän hetken trendi kellomuotoilussa. Minullakin oli tällainen musta 70-luvulla :)
 3. Siinä lopussa osuu kilometrin pituinen nousu välille 40,8 km - 41,8 km ja nuo viimeiset kaksi kilsaa olivat myös oikestaan ainoa kohta jossa kohtalainen luoteistuuli osui reitille haitaten. Meikäläiselläkin kramppasi takareisi kun yritti loppukiriä tuon loppunousun rimpuilun jälkeen. Muutenhan reitti on varsin nopea ja alun myötäleet houkuttelivat jopa hieman liian kovaan vauhdinpitoon.
 4. alle3h

  Tarkin mittari?

  Käsittääkseni mittari (ainakin 310 xt) käyttää kadenssi-/nopeusanturia myös matkan mittaukseen, jos sellainen on paritettu. Kalibroinnin tuolle parille laite tekee ilmeisesti gps:n avulla, koska itse sitä ei tarvitse mitenkään tehdä. Hetkellisenkin nopeuden mittari näyttää kadenssi-/nopeusanturin kanssa siten hyvin tarkasti, eikä hetkellinen nopeus seilaa niinkuin pelkkää gps:ää käytettäessä. Kaikki edellä mainittu perustuu kokemuksiin tuon anturin käytöstä enkä ole sitä mistään ohjekirjoista tarkastanut. Ehdottomasti kannatan kuitenkin kadenssi-/nopeusanturin hankkimista, jos mittaria pyöräilyssäkin käyttää ja paritus tuon anturin kanssa on mahdollista.
 5. Hyvää asennetta :) Kyseisen reitin ratamestarina olen itsekin juossut siellä useita testijuoksuja sekä kympillä että puolikkaalla. Runsaampi lumisina talvina osa soratiepätkistä on ollut kylläkin ilman talvikunnossapitoa, joten nyt kun Kaarinaankin tuli lunta, siellä voi joutua juoksemaan kilometrin verran/kierros kinttupolkua pitkin.
 6. Tämän vuoden Syysmaratonin valokuviin löytyy nyt linkki tapahtuman nettisivuilta: http://www.kaarinansyysmaraton.fi
 7. Ennakkoilmoittautumisen loppukiri on alkanut. Aikaa on vielä sunnuntaihin 20.10. asti. Sen jälkeen ilmoittautuminen vain paikan päällä viimeistään 45 minuuttia ennen lähtöä. Ensi viikolle on luvattu taas lämpenevää, joten lunta ei tarvitse tänä vuonna reitiltä aurata :)
 8. Ennakkoilmottautumisaikaa on nyt pari viikkoa jäljellä, eli 20.10. saakka. Kokonaisjuoksijamäärä on tosiaan tällä hetkellä melko sama kuin aiempina vuosina samaan aikaan, mutta kokonaisella maratonilla ollaan juoksijoissa ehkä hiukan jäljessä. Ilmoittautumistahti on tällä hetkellä noin 10 - 15 juoksijaa/päivä. Viime vuonna kolmen viimeisen ennakkoilmoittaumispäivän aikana ilmoittautumisia tuli noin 180. Sama toistunee suurella todennäköisyydellä tänäkin vuonna, koska syksy on lämmin ja juoksuinto pysyy korkealla :)
 9. alle3h

  Garmin Connect

  Ei johdu Garmin Connectista nuo epätarkat korkeustiedot, vaan siitä, että pääosassa Garmin-laitteita (esim. FR 210) korkeus määritetään satelliittien kautta ei ilmanpaineesta, mikä olisi Suomen leveyspiireillä paljon tarkempaa. Kuitenkin, esim. Italiassa ja Kreikassa korkeusmittaus onnistuu Garminillakin hyvinkin tarkasti. Siitä on omakohtaisia kokemuksia mm. Pohjois-italiasta ja Sisiliasta, jossa korkeuskäppyrät kulkevat Garminilla määriteltyinä hyvin kauniisti ja oikein. Taitavat satelliitit sijaita etelämpänä Euroopassa suotuisammin korkeusmittauksia ajatellen.
 10. Kaarinassa juostaan tulevana syksynä maratontapahtuman merkeissä jo kolmannen kerran. Maratonin lisäksi on mahdollisuus juosta puolimaraton tai kymppi, kaikki matkat virallisesti oikean pituisiksi mitattuja. Elokuun loppuun asti tapahtumaan voi ilmoittautua erittäin edullisin hinnoin. Lisätietoja tapahtuman nettisivuilta: www.kaarinansyysmaraton.fi
 11. Harmi, että juoksukengissä on edelleen vain lasten kokoja tarjolla.
 12. Virallinen mittaaja ei kuulu järjestäjäorganisaatioon, eikä voi olettaa, että tapahtumajärjestäjillä olisi varaa maksaa mittaaja merkitsemään reittiä. Reitin merkitsijän tulee olla ratamestari, joka on mukana mittauksessa ja tietää reitin niin kuin omat taskunsa.
 13. Saako maratonin lähtökuvaa käyttää lehtikuvana?
 14. jatossu parantaa ennätystään noin 2 km. Heli tekee maantie-ennätystuloksensa, rataennätyksestään taitaa jäädä hieman.
 15. jatossu on aloittanut tyypillisen loppukirinsä. Nousseeko Outin ohi toiseksi parhaaksi suomalaisnaiseksi?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy